Μητροπολίτης για τη γέννηση του Χριστού: “Αποτελεί μία ιστορική ανάμνηση ενός θείου γεγονότος, που συνέβη στο παρελθόν εφάπαξ”. Κύριε, γιατί ψεύδεστε;

1.Το μήνυμά του ενόψει των Χριστουγέννων στέλνει ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ

“Κάθε εορτή αποτελεί μία ιστορική ανάμνηση ενός θείου γεγονότος, που ενώ συνέβη στο παρελθόν εφάπαξ, φανερώνεται, βιώνεται και εορτάζεται στο παρόν πανηγυρικώς και μυστηριακώς, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να μετέχουμε σε αυτό βιωματικά, ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες», αναφέρει ο μητροπολίτης Γαβριήλ.

Αυτή η μεγάλη χαρά της Γεννήσεως του φιλάνθρωπου Χριστού μας, πού είναι ο δικός μας Άνθρωπος και Θεάνθρωπος, έρχεται να υπερκεράσει τις δυσκολίες της εποχής μας. Αυτή η χαρά είναι πάνω από κάθε θλίψη και λύπη, πάνω από κάθε ασθένεια και ανθρώπινη δοκιμασία, διότι αποτελεί γεγονός μοναδικό και ανεπανάληπτο στην ιστορία».

***

Γιατί,  κύριε ψεύδεστε;  Και επίσης γιατί  επιβιβάζεστε  στο σκάφος της Ιστορίας, ως λαθρεπιβάτης;  Δεν έχετε εισιτήριο, άρα ούτε δικαίωμα εισόδου.   Πότε εγώ  με την ιδιότητα του ιστορικού, φόρεσα τη στολή σας και μπήκα στις ΄Αγιες Τράπεζές σας να… βγάλω τα ΄Αχραντα Μυστήριά σας;  Η Αντιποίηση  αρχής, επαγγέλματος  ιδιότητας  είναι ποινικά αδικήματα, πλην των άλλων.

Γιατί, ως να είστε, αφού δεν είστε, ειδικός, ισχυρίζεστε πως  “εορτάζουμε την   ανάμνηση ενός ιστορικού γεγονότος”; Γνωρίζετε στην Ιστορία ποιο γεγονός έχει τα εχέγγυα να χαρακτηριστεί Ιστορικό; Η γέννηση του αρχηγού της θρησκείας της οποίας είστε “ιερεύς” ,είναι για την Ιστορία  ένας ΜΥΘΟΣ. Ουδέποτε “έλαβε χώρα”, δεν  συνέβη σε τόπο και χρόνο ιστορικό, αλλά  θρησκευτικό.

Μια τέτοια γέννηση και μάλιστα υπεράνθρωπη, αφύσικη, ως καταργούσα τους νόμους της Φύσης  γεννήθηκε ΜΟΝΟ στα μυαλά κάποιων, που  ποθούσαν  τον ερχομό ενός  Μεσσία. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο κοσμοϊστορικό  γεγονός, με τέτοια  υπερφυσική  διάσταση, η Ιστορία  θα ήταν παρούσα να το καταγράψει. Διέσωσε άλλα, ήσσονος σημασίας γεγονότα. Πώς, όχι ένα  τέτοιο συμβάν που θα ανέτρεπε τα δεδομένα του κόσμου όλου;

Δεν καταγράφηκε από τον ιστορικό ούτε καμιά γέννηση  “Ιησού Χριστού Υιού Θεού”, ούτε Ανάσταση, ούτε υπερφυσικά  θαύματα με άλλες  αναστάσεις νεκρών, να περπατάνε με τα σάβανα εν μέσω πόλης, μέρα μεσημέρι!  Τίποτα απ΄ αυτά δεν έγινε. Κι αν γίνονταν,  χιλιάδες μάτια θα τα αντίκρυζαν. Και οι υπεύθυνες  “πένες” εκείνης της εποχή θα μας τα διέσωζαν, όπως άλλα λιγότερο θαυμαστά και μυστήρια. Πώς τους διέφυγαν τέτοια φοβερά συμβάντα; ΄Η, μήπως, δεν έγιναν ποτέ γι αυτό και δεν τα κατέγραψε ουδείς αρμόδιος και ειδικός;

Κι ακόμα. Κι αν τότε γίνονταν  τόσο θαυμαστά ,γιατί  μετά σταμάτησαν; Δεν είναι, όπως λέτε, ο   Χριστός  εξίσου ,όπως τότε, δυνατός;  Και μάλιστα ζωντανός!  Τί διαφορετικό είχαν εκείνες οι εποχές και ανασταίνονταν σωρηδόν  νεκροί, αλλά μετά  τέτοια μεγάλα θαύματα τελείωσαν;

Δεν υπήρξε ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ο ιδρυτής της θρησκείας  σας, αλλά  θρησκευτικό. Και φυσικά, αν το επιθυμείτε μπορείτε να τον  αποδέχεστε με την πίστη σας.  Δε δικαιούστε, όμως,  αυτή την πίστη να τη βαπτίζεται  ιστορικό γεγονός και να προσφεύγετε   στην Ιστορία  να σας τη σφραγίσει  με τα δικά της   ακίβδηλα εχέγγυα.

Σταματήστε, λοιπόν, να κακοποιείτε   την Ιστορία.  Αρκετό κακό κάνατε το  χριστιανικό ιερατείο στους αιώνες. Μέχρι σήμερα ακόμα. Με όσα λέτε και  προσπαθείτε  να τους δώσετε  ιστορική υπόσταση και εγκυρότητα, ΣΗΜΕΡΑ έχετε φορτωθεί την ηθική αυτουργία  κι άλλων εγκλημάτων. Χιλιάδες θάνατοι δε θα συνέβαιναν στην  παρούσα  πανδημία, αν ανεγκέφαλοι πιστοί σας δε θεωρούσαν πως τα εμβόλια είναι του Σατανά και το τσίμπημα το χάραγμα 666 του Αντίχριστου, όπως διαβεβαιώνει  στον παραληρηματικό, φοβιστικό του λόγο ο συγγραφέας της  Αποκάλυψης.

Είμαστε στον 21ο αιώνα. Επιτέλους! Μη γυρίζεται το ημερολόγιο πίσω στην εποχή του Κωνσταντίνου, της Ελένης  και του γραφιά  τους,  Ευσέβιου Καισαρείας.  ΄Ελεος!

2.Αυξάνονται οι νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου στα Αντικύθηρα

Μεγαλώνει ο θλιβερός απολογισμός από το νέο ναυάγιο με πρόσφυγες που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί 7 νεκροί (πέντε γυναίκες και δύο άντρες), ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται.

***

Καλά Χριστούγεννα,  Χριστιανοί Νοικοκυραίοι!  Ο θεός της Αγάπης που γεννιέται απόψε να σας έχει καλά κι εσάς και τις οικογένειές σας.

Κι ας  βάλει εκείνος το χέρι του, αν θέλει, να σώσει τα προσφυγάκια.  Κι αν δε είναι η βούλησή του, τί να κάνουμε;   Μην ταράζεστε. Να πάμε κόντρα στο θείο θέλημα;

Καθήστε αναπαυτικά   στους ζεστούς καναπέδες σας , χρονιάρα  ημέρα  που είναι. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη  θα είναι πάλι απόψε κοντά σας συντροφιά,   παραδοσιακά ελληνικά  σε εκείνες τις αξεπέραστες ,διαχρονικές και δακρύβρεχτες ταινίες της, που μεγάλωσαν γενιές ,γενεών Ελλήνων. Καλή διασκέδαση!

Και μην κωλώνετε από συναισθηματισμούς  και  τύψεις. Στο κάτω, κάτω, ας τα πάρουν τα λαθρό στα σπίτια τους οι ακτιβιστές  και οι αλληλέγγυοι, τύπου… Αδαμόπουλου, που κόπτονται για δαύτους.

                                   ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.”Η δημοσκόπηση της Prorata πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tvxs..Η απήχηση της πρωτοβουλίας Τσίπρα για προκήρυξη πρόωρων εκλογών

Μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες που εντάσσονται στον κύριο όγκο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (και στους δυνητικούς ψηφοφόρους του κόμματος) έχει η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το σύνολο του δείγματος εμφανίζεται διχασμένο με τις απαντήσεις να είναι σχεδόν μοιρασμένες”/

***

Αν ζούσε, θα τους έλεγε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος , ο αθυρόστομος εκείνος Πασόκος υπουργός (πρβλ “αυτό το κωλόσπιτο της Μιμής, μας έφαγε”).  : “Βουλώστε το πια, ρε πατσαβούρες ,άι  σιχτίρ,  κωλοφυλλάδες”!

Και πώς να μην έβγαινε από  τα ρούχα του, να μην εκραγεί  ο εκτός από  ζοχάδας και απολαυστικός ώρες- ώρες   Ευάγγελος, αν τη μια μέρα διάβαζε  οι σύντροφοι συντάκτες της εφσυν να διαρρηγνύουν  τα ιμάτια τους για το θράσος των βρώμικων και εξωνημένων  δημοσκοπήσεων του Κούλη  κι από την άλλη,  να  προσφέρουν βήμα και φερεγγυότητα  στις εταιρίες  αυτές με τα πέτσινα αποτελέσματα;

Τρικυμία εν τω κρανίω ή μια στο καρφί και μια στο πέταλο για το παραδάκι;     Για πείτε μας, ρε κυριλέ σύντροφοι.  Η Prorata και οι άλλες ελεεινές επιχειρήσεις  που δίνουν 10 και 15%  προβάδισμα στον Κούλη τους, είναι αξιόπιστες ή όχι ;   Λέτε ΟΧΙ. Τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι, και… εν  τη παλάμη και ούτω βοήσομεν.  Τραβάνε από τα μαλλιά τον πνιγμένο, για να φαίνεται ζωντανός.

Κι αν, λοιπόν,  είναι όλοι τούτοι απατεώνες γιατί εσείς  τους περνάτε από την Κόλαση στο Καθαρτήριο;  Γιατί καταντάτε  το πλυντήριο του Παναγόπουλου και του Φαναρά; Να σας πούμε εμείς γιατί με την ιστορική ευθύνη που έχουμε αναλάβει.

Γιατί όλοι κοιτάζετε να τα αρπάξετε.  Ζείτε από το ψέμα ,το αίμα και το σπέρμα. Και φυσικά δε θέλετε να χαλάσετε την πιάτσα. Μεταξύ απατεώνων ειλικρίνεια.  Είναι το ψωμί σας αυτά τα πέτσινα αποτελέσματα. Τη μια να τα στέλνετε στα σκουπίδια και την άλλη να τα κάνετε ανακύκλωση για  νέα χρήση.     ΄Ο, τι βολεύει τη στιγμή.  Κουβέντα να γίνεται. Να έχετε να λέτε και να γράφετε. Να συμφωνείτε και να διαφωνείτε,  να τους “καίτε και να τους αλείφετε με λάδι”.

΄Αδικο θα είχε ο Ευάγγελος; Πατσαβούρες στη σειρά , σε χρώματα διάφορα, αλλά το ίδιο βρώμικες και σιχαμαρές.

2.Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: Υπήρχαν σεξουαλικές σχέσεις αγοριών 7-11 ετών μπροστά σε εργαζόμενους.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου με μάσκα

Και δε μου λες, κυρά μου;  Αυτά τα βοθρολύματα γιατί τα σκορπάς  ανεύθυνα και  προκλητικά στην κοινωνία; Επειδή ως βρικόλακες οι Γκεμπελαράδες  ουρλιάζουν για “σπέρμα”, πρέπει εμείς να τρώμε στη μούρη τα απόβλητα   στις χωματερές  τους;

Τί κέρδισε η κοινωνία, ειδικά τα παιδί, που είναι στημένο με τις ώρες μπροστά στο απορρηματοφόρο του σαλονιού  του ,  από τέτοια είδηση;   Αυτές οι  επαίσχυντες πράξεις  δεν είναι δουλειά του εισαγγελέα και των εμπλεκομένων  υπηρεσιών να βρουν την άκρη και να τιμωρήσουν τους  διεστραμμένους δράστες ;

Τί  χρειάζεται να έχουν μερτικό, τάχα στο όνομα του πλουραλισμού ,  τα αρπακτικά της  αισχρής  βιομηχανίας;  Πήραν το πτώμα  όζον με τα πτωματικά υγρά να τρέχουν και το περιφέρουν από το ΣΚΑΪ στην ΕΡΤ και από τα σαλόνια της  πορνοφυλλάδας  του Ράπτη στα μπουντουάρ της  νεάζουσας  γραίας  που  συμβιώνει  με τον Παπαχελά.

Τί αθλιότης και ξετσιπωσιά ! Εμετικές καταστάσεις.

3.Χαμός στο Twitter για τα 211.000 ευρώ στη φιέστα Μπακογιάννη με τον Ρουβά

δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

“270 χιλιαδες ευρώ για μια βλακεία. Το παιδοκαρδιοχειρουργικο τμήμα του παίδων ακόμα να λειτουργήσει. Είμαι πατέρας παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια.» αναφέρει χαρακτηριστικά χρήστης του twitter.

irini Lampraki
@EiriniLampraki
Η νοοτροπία του έτερου γόνου του βρυκολακέικου αποκαλύπτει τις προτεραιότητες του “γούστου” μιας τάξης που ζει πολύ μακριά από τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας.Την απόσταση αυτή την προβάλλει κ να τη δείχνει, ως οικόσημο υπεροχής… #Ρουβας
***
Σου λέει ο έτερος γόνος της φαμίλιας.  Ο παππούς έφαγε τον αγλέουρα, γονάτισε την Ελλάδα, έφερε τη χούντα, στο “Γουδί” θα έπρεπε  να τον έχουν “κρεμάσει”, αλλά , όχι μόνο πέθανε πλήρης ημερών και  πάμπλουτος, αλλά τάισε και τις  σφογγοκωλάριες πένες σαν  του Παπαχελά να τον εξιλεώσουν  με τις αγιογραφίες τους.
Ο θείος, έγινε ίδιος και  χειρότερος από τον πατέρα του . 32 διαμερίσματα δικά του, μίζες, ναρκοχορηγίες, αλλά και ηθικός αυτουργός εγκλημάτων στην πανδημία, και πάει και τούτος να τη σκαπουλάρει.
Σου, λέει ο εγγονός και ανιψιός.   Γιατί όχι κι εγώ;
Κωστάκη, υπάρχει μια  διαφορά. Παραδεχτήκαμε πως οι δικές μας γενιές είναι… κουραμπιέδες. Γι αυτό βρήκατε και τα κάνετε όλα αυτά τα εγκλήματα στη φαμίλια.
Αύριο, όμως,  θα είναι αλλιώς με τις νέες γενιές. Δε θα  “μασάνε” , όπως εμείς. Οι συνθήκες θα τους κάνουν σκληρούς και άτεγκτους.
Κι  αλίμονο από τα παιδιά σου που θα κουβαλάνε το  επαίσχυντο όνομα και της φαμίλιας. Αν  δε γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα, που κληρονόμησαν και  με τους τόκους… φίδι που τους έφαγε.
Και μην πεις θα τα βγάλουνε και τούτοι στο εξωτερικό και θα τα  χώσουνε στις  ελβετικές  καβάτζες και στα νησιά των φορολογικών παραδείσων. Τότε,  η Ελβετία δε θα είναι εξωτερικό, αλλά πολύ, πολύ εσωτερικό. Και οι παράδεισοι  που ελπίζεις να σου σώσουν τα κλεμμένα , θα είναι    κόλαση για τους κλέφτες.
Να στα πούμε κι εμείς αλλιώς τα κάλαντα σε ήχο. βυζαντινό .. βαρύ:
΄Ολους  μπορείς, πολλές φορές, να τους γελάς.  Μερικούς χαζούς  για πάντα. ΄Απαντες, όμως,  όλες τις φορές, βγάλ΄το απο το μυαλο σου”
Και ακόμα.   Όλα εδώ πληρώνονται, παλικάρι μου,  κάποια στιγμή.  Η Ιστορία έφα!

4. Νίκος Οικονομόπουλος: «Αν ο προηγούμενος στη σειρά έχει κορωνοϊό, θα κοινωνήσω και πάλι»

Ο Νίκος Οικονομόπουλος χαμογελαστός

“Σε αυτή τη δήλωση που προκαλεί -τουλάχιστον- αίσθηση, προέβη ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο χριστουγεννιάτικο «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1”.

****

Αυτόν το ανεγκέφαλο, κύριε  Γαβριήλ, Μητροπολίτα μας,  δεν είναι θύμα δικό σου και όσων βγαίνεις και λες;  Ποιος θα  τον συμμαζέψει  τώρα;   Δε σκοτώνει κόσμο  με την παράνοια που τον δέρνει;