ΓΕΩΡΓΙΕ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ, ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΕ ΚΑΙ..ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ (ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ). “ΓΙΓΝΩΣΚΕΙΣ Α ΑΝΑΓΙΓΝΩΣΚΕΙΣ” ΑΓΓΛΙΣΤΙ;

1. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (ΣΕ ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

 

  1. “Δουκάκης σε ΣΚΑΪ: Όλα θα είναι αλλιώς για την Ελλάδα με πρόεδρο τον Μπάιντεν

Δουκάκης σε ΣΚΑΪ: Όλα θα είναι αλλιώς για την Ελλάδα με πρόεδρο τον Μπάιντεν

Όπως δήλωσε ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ «ο Μπάιντεν ήταν πάντα κοντά στην Ελλάδα. Και ήταν αναμεμειγμένος σε όλη την δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα. Και θεωρώ πως βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι τόσο διαφορετικό και τόσο καλύτερο από αυτό που είχαμε με τον Τραμπ. Δεν θα υπάρχει καμία σύγκριση».

***

Βρε, τους απατεώνες. Ισχυρότερος συνδυασμός απάτης και ψεύδους…πεθαίνεις.

Δυο είναι ο μεγαλύτερες συμφορές και απειλές  στον κόσμο. Μην ακούτε  που λένε οι ιοί  και οι  πανδημίες.  Αυτά έρχονται και περνούν.

Τα μεγάλα δεινά  της ανθρωπότητας σήμερα  είναι οι κοντυλοφόροι και οι πολιτικάντηδες. Σε συνδυασμό ,μάλιστα,  είναι  γροθιά,  αχτύπητοι, ασυναγώνιστοι στη δύναμη της εξαπάτησης.

Λοιπόν, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Πώς ήταν και πώς θα είναι πριν και μετά Μπάιντεν.

 

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ,ΕΙNΑΙ ΠΩΣ… ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

 

 Οι ΗΠΑ δεν περιμένουν τους προέδρους  να χαράξουν τις  “χοντρές”,  εθνικές τους γραμμές. Είναι δεκάδες χρόνια χαραγμένες. Και όποιος πρόεδρος  περνάει τα εσκαμμένα…φίδι που τον έφαγε.

Στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, όλα είναι από την αρχή κανονισμένα. ΟΙ ΗΠΑ, όπως και το ΝΑΤΟ (και καλώς) δεν υιοθετούν τις εθνικιστικές  κορόνες της Αθήνας, πως τάχα το μόνο πρόβλημά μας είναι η υφαλοκρηπίδα.  Γι΄αυτό και κρατούν αποστάσεις .Κι αυτό δε θα αλλάξει, ούτε τώρα με το νέο πρόεδρο.΄Οπως δεν άλλαξε με τον Ομπάμα και τον Τραμπ.

Κι αν κάποιος “ευνοηθεί”, πάντως,  με τον νέο πρόεδρο, θα  είναι η Τουρκία. Ο Ερντογάν, λόγω οικονομικής κρίσης, θα αναγκαστεί πλέον να βάλει την ουρά στα σκέλη. ΄Εχει απόλυτη ανάγκη και την Αμερική και την Ευρώπη αυτή την ώρα της οικονομικής κρίσης,  για να αποφύγει τα χειρότερα.

Θα κάνει πού και πού κανένα παιχνίδι σε Αιγαίο και Μεσόγειο,  ακόμα και θερμό επεισόδιο   αλλά στα όρια. ΄Οπως πάντα.

Χίλιες φορές το λέμε εδώ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ.

Και να μην ξεχνάμε πως τις πρόσφατες  προκλήσεις  τις ξεκίνησε ο Παναγιωτόπουλος  με εντολή Μητσοτάκη,  για να τσεπώσουν τις μίζες από τα εξοπλιστικά. Κι  ο τρελαμένος Σουλτάνος απάντησε και πήγε παραπέρα.

Αλλά τα “εσκαμμένα” δεν τα πέρασε.   Γιατί και τούτος ήξερε τις προθέσεις  Μητσοτάκη.  Και χρειαζόταν τις προκλήσεις, τέτοιες και μεγαλύτερες , για εσωτερική κατανάλωση.

Τα είχαμε πει από την αρχή. Και καθημερινά σχεδόν.  Τίποτα δε θα γίνει.  Θα αγοράσουν εξοπλισμούς,  θα φάνε και αυτοί , αλα Τσοχατζόπουλος, το σκασμό και όλα καλά και όλα ωραία.

Αυτή είναι η μοίρα ενός λαού, όταν  ο μισός πληθυσμός  είναι Χαχόλοι. Οπαδοί.  Χαμένοι από χέρι. Και η χώρα, ομοίως.

 

2. ΕΛ.ΑΣ: «Είμαστε φασίστες, έχουμε χούντα και θα σας γαμ…με εδώ μέσα»

Η συγκεκριμένη ομάδα της αστυνομίας (σ.σ. η ΔΕΛΤΑ) είναι κτήνη. Τέρατα. Είναι η προσωποποίηση του Χρυσοχοϊδη. Αυτός τους κατευθύνει. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσουν. Θα δολοφονήσουν κόσμο. Είναι ακραίοι.»

Ο Ορέστης και η Λυδία Καττή μαζί με τους γονείς τους Δημήτρη Καττή και Γιώτα Μπόμπου μιλούν στο documentonews.gr, για την αδυσώπητη βία που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου κάτω από το ίδιο τους το σπίτι στα Σεπόλια, την ώρα που επέστρεφαν από τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πογκρόμ. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει το τι πραγματικά συνέβη την περασμένη Τρίτη στα Σεπόλια, με θύτες τους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας και θύματα κατοίκους της περιοχής”

***

Ποιος θα γαμ…ποιον, μην είστε απολύτως  βέβαιοι  , φασιστοειδή  Χρυσοχοϊδάκια  μου.

΄Ετσι  λέγανε και τα Παπαδοπουλάκια  μια εποχή στη χούντα. Και λίγο μετά,  δεν ξεμύτιζαν από τα λαγούμια τους.  ΄Η ,όσοι τολμούσαν  ,   περπατούσαν στο δρόμο με τα μάτια στο πίσω μέρος του κεφαλιού

Αξέχαστες ημέρες!

Και μην ξεχνάτε.   Η  ΕΛ.ΑΣ Ναζιστοκρατείται. Απο το 2012 και μετά ο Μιχαλολιάκος έβαλε τη μισή  Χρ. Αυγή στην Αστυνομία.

΄Ομως,  Ναζί και Φασίστες έχουν πάντα μετρημένες μέρες. Αν είχαν  και λίγη ιστορική  ενημέρωση, θα ήταν  λιγότερο κτήνη.

2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  1. ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

    Live: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα

Τριήμερο πένθος κήρυξε η Αργεντινή για τον χαμό του ΜαραντόναΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;
Ποιος θα πάρει τι από την περιουσία του Μαραντόνα – Αναμένεται «μάχη» μεταξύ των παιδιών του

Μια οικογενειακή διαμάχη για την περιουσία του, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, καθώς αφήνει πίσω του πέντε παιδιά, τα οποία έχει αναγνωρίσει ως δικά του και άλλα έξι, που φήμες λένε ότι είναι πατέρας τους.

Προτού πεθάνει, μία από τις κόρες του αστειεύτηκε πως θα μπορούσε να κάνει 11άδα με τα παιδιά του, αφότου μια 23χρονη από την Αργεντινή ισχυρίστηκε ότι είναι κόρη του. Ο Μαραντόνα, πάντως, έχει αναγνωρίσει δύο γιους και τρεις κόρες από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες – συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Κλόντια Βιλαφάνε και την πρώην συντρόφου του, Βερόνικα Ογιέντα”.

***

Ο απόλυτος εξευτελισμός των σύγχρονων κοινωνιών. Κοινωνική αποσύνθεση και δυσωδία.    Είναι τόσο σάπιο το εποικοδόμημα που θέλει εκ θεμελίων κατεδάφιση.

Κλαίει  λέει, ο κόσμος για ένα τύπο, εντελώς περιθωριακό, αλλοπρόσαλλο, ανέντιμο,   διεφθαρμένο, εξαρτημένο από ουσίες,  που αν πρόσφερε κάτι στις κοινωνίες ,ήταν αυτό  ακριβώς  που τις αποχαύνωνε  και που δε χρειάζονταν.  “΄Αρτον και θεάματα”.

Ντιέγκο Μαραντόνα

Είναι αντίπαλός μας.  Εχθρός των κοινωνιών που οραματιζόμαστε.   Νουνεχής, σοβαρός πολίτης , όχι μόνο δεν τιμά ένα Μαραντόνα, αλλά παλεύει να  ξεριζώσει με κάθε τρόπο από  τις κοινωνίες των ανθρώπων τέτοια καρκινώματα

Πολεμήστε τους!  Είναι οι καλύτεροι   αχυράνθρωποι,  εκπρόσωποι  της πλέον απάνθρωπης εξουσίας. Οι “χωροφύλακες του Συστήματος”.΄ ΄Αγρυπνοι φρουροί του. Τέτοιους χρειάζονται οι εξουσίες.

Τύποι σαν τον  Μαραντόνα  μεταμορφώνουν τους ανθρώπους σε ζόμπι, χαχόλους, χοιρίδια της  Κίρκης. Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες τους έχουν  ως  παράδειγμα αποφυγής.

 

 

3. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

 Πέτσας: Παράταση του lockdown έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Στέλιος Πέτσας

Πέρα από την πραξικοπηματική  αυτή ενέργεια, καθαρή συνταγματική εκτροπή, αφού το Σύνταγμα ορίζει καθαρά  ποιες είναι οι κυβερνητικές ευθύνες σε περίοδο πανδημίας, είναι και μέτρο ατελέσφορο, αφού με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεται και καθυστερεί η ανοσία της αγέλης. Και όπως  φαίνεται, από τα παραδείγματα της Ιταλίας, Σουηδίας, αλλά και της Αφρικής, η μόνη λύση είναι η ανοσία της αγέλης. Το εμβόλιο θα είναι επικουρικό.

Δείτε σήμερα το Μπέργκαμο:

«ΦΥΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ» Η ΑΝΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ
Μπέργκαμο: Από hotspot του κορωνοϊού, αχτίδα ελπίδας για την Ιταλία – Να πώς μειώθηκαν τόσο πολύ τα κρούσματα

Μπέργκαμο

Στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού την περασμένη άνοιξη το Μπέργκαμο είχε γίνει συνώνυμο της τραγωδίας στην Ιταλία.

Οι ΜΕΘ των νοσοκομείων γονάτιζαν, τα νεκροταφεία του είχαν κατακλυστεί από θύματα της Covid-19, φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων μετέφερε σορούς από το Μπέργκαμο σε γειτονικές πόλεις και μέχρι στιγμής η πόλη του ιταλικού βορρά θρηνεί κάπου 3.000 νεκρούς.

Αλλά τώρα, που η Ιταλία -όπως κι ολόκληρη η Ευρώπη – βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το Μπέργκαμο φαίνεται ό,τι έχει αποφύγει μια επανάληψη του εφιαλτικού σεναρίου, παρά το γεγονός ότι ο SARS-CoV-2 «βράζει» και πάλι στην ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας την ώρα που σταθεροποιούνται πανεθνικά τα νέα κρούσματα.

Οι φοβισμένοι κάτοικοι του Μπέργκαμο προσέχουν μετά τον εφιάλτη της περασμένης άνοιξης
Ορισμένοι γιατροί θεωρούν ότι ο χαμηλός αριθμός των νέων μολύνσεων στο Μπέργκαμο μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στην προσεκτική συμπεριφορά των κατοίκων, που εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, όπως την τήρηση αποστάσεων και τη χρήση μάσκας μετά τον εφιάλτη της περασμένης άνοιξης. Αλλά αρκετοί ειδικοί το αποδίδουν σε κάποιο ποσοστό «ανοσίας της αγέλης», που έχει μειώσει αισθητά τον κίνδυνο ενός νέου ξεσπάσματος. Μάλιστα ο Λούκα Λορίνι, επικεφαλής του τμήματος ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο Papa Giovanni του Μπέργκαμο, χαρακτήρισε «φυσικό εμβόλιο» την ανοσία της αγέλης.

Από την περασμένη άνοιξη οι κάτοικοι του Μπέργκαμο ανέπτυξαν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό κάποιες αντιστάσεις στον κορωνοϊό σε σύγκριση με τη Λομβαρδία και ολόκληρη την Ιταλία. Τον περασμένο Ιούνιο το 57% των 10.000 κατοίκων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στις πλέον πληγείσες περιοχές της επαρχίας, βρέθηκαν να έχουν αντισώματα. Μια αντιπροσωπευτικότερη έρευνα της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας και του υπουργείου Υγείας της χώρας έδειξε, ωστόσο, ότι ένας στους τέσσερις κατοίκους της επαρχίας είχε αντισώματα στον κορωνοϊό, σε σύγκριση με τον 1 στους 13 στην επαρχία του Μιλάνου και τον έναν στους 40 σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Ο ρόλος της ανοσίας της αγέλης
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Φαρμακολογικής Έρευνας Mario Negri του Μπέργκαμο έως και 420.000 κάτοικοι της επαρχίας πιθανώς να έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, ενώ το 96% των μολύνσεων ενδέχεται να μην έχουν ανιχνευθεί από τις υγειονομικές υπηρεσίες. Κι είναι αυτά τα στοιχεία, σύμφωνα με ειδικούς, που εξηγούν γιατί το δεύτερο κύμα της πανδημίας άφησε σχετικά ανέπαφο το Μπέργκαμο, την ώρα που ο δείκτης θετικότητας κυμαίνεται στο 15% στην Ιταλία και καταγράφηκαν μεγάλα ξεσπάσματα στο Μιλάνο και το Κόμο. Την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία του Μπέργκαμο καταγράφονταν ημερησίως κατά μέσο όρο 20,4 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στην επαρχία του Μιλάνου 81,4.

Άτομα που εκτέθηκαν στον κορωνοϊό στο πρώτο κύμα πιθανώς έχουν αναπτύξει αντισώματα, που τους προστάτεψαν από το να νοσήσουν τώρα, λέει ο Μάσιμο Γκάλι, ειδικός στα λοιμώδη νοσήματα του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Αν και τα αντισώματα δεν προσφέρουν πάντα πλήρη προστασία, αφού έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις επαναμόλυνσης από διαφορετικό στέλεχος του κορωνοϊού, «σε γενικές γραμμές η ανοσία της αγέλης μετρά πολύ σε περιπτώσεις ιών όπως ο συγκεκριμένος», τόνισε. «Είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, προστατεύονται πλέον, ή αν κολλήσουν ένα διαφορετικό στέλεχος θα έχουν ηπιότερα συμπτώματα«, πρόσθεσε.

Αισιόδοξη, πέραν του Μπέργκαμο, είναι η εικόνα κι από άλλες επαρχίες που είχαν πληγεί σφοδρά την περασμένη άνοιξη, όπως η Μπρέσια και η Κρεμόνα, που καταγράφηκαν χαμηλοί αριθμοί νέων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. «Στις βόρειες περιοχές που κυκλοφόρησε την άνοιξη ο ιός δεν βρίσκει άτομα να μολύνει», λέει ο καθηγητής και διευθυντής του Ινστιτούτου Mario Negri, Τζουζέπε Ρεμούτσι. Και μπορεί «στο Μπέργκαμο οι κάτοικοι να φοβούνται περισσότεροι και να τηρούν πιο σχολιαστικά τα μέτρα», παραδέχθηκε, αλλά όπως επεσήμανε δεν είναι αυτό ο αποφασιστικός παράγοντας. Υπάρχει τώρα «ένα ποσοστό φυσικής, κοινοτικής ανοσίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι προτιμά να μη χρησιμοποιήσει τον όρο «ανοσία της αγέλης», που αφορά συνήθως σε ποσοστά από 50% έως 90% του πληθυσμού ανάλογα με το πόσο μολυσματική είναι μια ασθένεια. «Απέχουμε ακόμη αρκετά απ’ αυτό», σημείωσε.

Άλλοι ειδικοί, ωστόσο, θεωρούν ότι ακόμη κι ένα χαμηλότερο ποσοστό ανοσίας των κατοίκων μπορεί να είναι σημαντικό για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. «Γνωρίζουμε ότι όταν το αναπαραγωγικό ποσοστό του ιού είναι πάνω από το 1 τότε τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά. Αν δεν είναι πολύ πάνω από το 1, τότε ακόμη κι ένα ποσοστό 15% με 25% ατόμων που έχουν αντισώματα μπορεί να είναι αρκετό για μειώσει τον δείκτη R κάτω από το 1. Αυτή η μικρή διαφορά μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά σε λίγες μέρες. Εγώ το αποκαλώ μικρή ανοσία της αγέλης», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Centro Medico Agostino, ενός ομίλου κλινικών, Λούκα Φορέστι.

4. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

  1. Η ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ

    Ο Μπαμπινιώτης… ξαναχτύπησε: Και τώρα «click away», καλά να πάθετε -Πώς πρέπει να το λέμε

Γιώργος Μπαμπινιώτης

Λίγες εβδομάδες μετά την επική ανάρτησή του για το take away και το delivery, ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης… ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά για το click away.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Γλωσσολογίας έγραψε ένα άρθρο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τίτλο «Και τώρα ”click away”. Καλά να πάθετε…», τονίζοντας:

Όσοι «κατάπιαν» το take away, τώρα «καπάκι» θα καταπιούν και το click away! Τους take και τους σήκωσε το take away, τώρα τους click και τους πάτησε το click away! Και ποιος ξέρει τι τους περιμένει λίγο πιο away. Πλακώνει και η μαυρίλα τής Black Friday! Καλά να πάθουν… Εμείς (οι ταπεινοί τής γλώσσας μας) θα λέμε «(παραγγελία) για το σπίτι» το take away και «(παραγγελία) για έξω» το click away.

Και θα καταλαβαινόμαστε… Επίσης -το ξεκαθαρίζω- προσωπικά, έχοντας έντονη την αίσθηση τού χιούμορ και την τάση αυτοσαρκασμού, δεν με θίγουν κάποια άκακα γλωσσικά πειράγματα. Και προσοχή! Δεν είμαι υπέρ τού «καμία ξένη λέξη στη γλώσσα μας»∙ είμαι εναντίον τού «κατακλυσμού τής γλώσσας μας από ξένες λέξεις». Δεν διαφέρουν αυτά;”

***

Κύρε, Μπαμπινιώτη, αγγλικά γνωρίζετε; ΄Οχι  αυτά της “παραλίας”, που μιλάνε τα καμάκια.   Τα επίσημα,  τα σοβαρά αγγλικά, ως γλωσσολόγος, που είστε.

Μάλλον δε γνωρίζετε την αγγλική.  Αλλιώς, δε θα λέγατε όλα αυτά τα …κουφά, αντιεπιστημονικά κα προπαντός εθνικιστικά.

Γιατί εξανίστασθε τόσο  για το click away, και το Black Friday, αλλά όχι για το “κουφό” που έγραψα; Να πετάξουμε εν τω μεταξύ  έξω, μια και αναφέρατε  τη…  Μαύρη Παρασκευή και τα συγγενικά της ..τουρκο-ελληνικά  “Γκαντέμης” “Γρουσούζης” και συναφή; Να τα λέμε αμιγώς ελληνικά  “κακοπόδαρος”, “κακορίζικος”;  Αλλά,  δεν τον λέει έτσι ο κόσμος το Μητσοτάκη σας , ” Γκαντέμη”  τον λέει. Τί να κάνουμε τώρα;

Κι αν πετάξουμε όλες τις τούρκικες, ιταλικές, αλβανικές,  σλαβικές, αρμανικές, και φυσικά αγγλικές  λέξεις,  τί θα μείνει στην έρμη  Νεοελληνική; Θα συνεννοούμαστε  με παντομίμα; ΄ ΄Η να επιστρέψουμε, όπως λέγατε στη Σχολή στην ιδιόμορφη Νεολληνική-Μιξοκαθαρεύουσα  (η πόλη,  της πόλεως, την πόλι);

Τα ανωτέρω , για ενημέρωση  του κόσμου.  Για να γνωρίζουν οι αδαείς  πως πίσω από τους εμπορικούς τίτλους ,κρύβεται πολλές φορές άγνοια και μάλιστα εν προκειμένω   ανεπίτρεπτη για γλωσσολόγο.

Και φυσικά , υπάρχει και άλλη πλευρά.  Η κερδοσκοπία. Ο Μπαμπινιώτης είναι περισσότερο έμπορος βιβλίων, παρά  σοβαρός γλωσσολόγος.  Αν  δεν ήταν,  θα καταντούσε τη λεξικογραφία  “μαγαζί γωνία”;

΄Οπως,  δεν την κατάντησε ποτέ ο Κριαράς.  Πραγματικός γλωσσολόγος, με… Γ΄ κεφαλαίο!

Η αλήθεια ,λοιπόν είναι τούτη …Ουκ αν λάβοις  αγγλικήν  παρά του μη κατέχοντος Μπαμπινιώτου.

(“Κάθε κατεργάρης, ας παγαίνει στον πάγκο του”)!

Υ.Γ

1. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να βρισκόμαστε στην επικαιρότητα. Καλύτεροι από το να λέμε φρικτές,  αντιεπιστημονικές και εθνικιστικές μπαρούφες.

2. Και με την ευκαιρία.  Ο γιος σας ο Δημητράκης συνεχίζει να   είναι μέλος ΔΕΠ στη Δημοκρίτειο Θράκης;  Ως τέκνον  π. πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών τί έχετε να πείτε περί τούτου;  Νεποτισμός ή, επί το ελληνικότερο, οικογενειοκρατία  και επί το  λαϊκότερο…τζάκι; ΄Η εντελώς …τυχαία, ανάμεσα σε δεκάδες άλλους άξιους, διαλέξανε το δικό σας γιό;

Τί παίχτηκε πριν κάποια χρόνια  και πήγε στην Νομική Κομοτηνής ο γιος του π. Πρύτανη του Καποδιστριακού; Θα μας ενημερώσετε,  μήπως,  εσείς, κύριε Κατρούγκαλε;

 

2. Η efsyn.gr συμμετέχει στη δίωρη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ

“Η efsyn.gr συμμετέχει στη δίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι”.

***

Καταστροφή!  Συμφορά μας! Δυο ολόκληρες ώρες;

“Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.”