ΓΗΡΑΙΑ ΑΛΒΙΩΝ. ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΚΡΕΜΑΝΕ… ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ;

Βρετανία: «Πόρτα» σε ανειδίκευτους εργάτες και σε όσους δεν μιλούν αγγλικά!

Βρετανία: «Πόρτα» σε ανειδίκευτους εργάτες και σε όσους δεν μιλούν αγγλικά

****

Εδώ και καιρό έχει σπάσει το “αυγό του  φιδιού” στην γηραιά Αλβιώνα. Υφέρπει  ναζισμός, λάιτ αυτή την ώρα. Πολύ σύντομα,όμως,  θα εξελιχθεί σε σκληρό.

Μόνο  που οι Εγγλέζοι δεν είναι Γερμανοί. Η πλειοψηφία του λαού δεν έχει καμιά σχέση με αυτό το ναζιστικό και συντηρητικό κομμάτι που κάνει σήμερα κουμάντο στην ιστορική χώρα.

Αν συνεχιστεί αυτή η φασιστική κυβερνητική γραμμή, δε θα τον αποφύγουν τον εμφύλιο οι Εγγλέζοι. Μην ξεχνάμε και τους Σκωτσέζους που δεν κρατιούνται  πια με τίποτα.

Είναι και συνηθισμένοι στους εμφύλιους οι ΄Αγγλοι. Και δεν αστειεύονται. ΄Εχουν αβυσσαλέες έχθρητες μεταξύ τους γονιδιακά. Παλιά, έφτασαν  στο σημείο  να κρεμάσουν το σκελετό(!) του ΄Ολιβερ Κρόμβγουελ που ανέλαβε την εξουσία (1653-1658) μετά την εκτέλεση του βασιλιά Καρόλου του Α.

____________________________________

1.α. «Θεσμική εκτροπή» καταγγέλλει ο Αλ. Τσίπρας, στην υπόθεση Novartis

Παρέμβαση στις εξελίξεις περί την υπόθεση Novartis κάνει με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή σε ό,τι αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν αυτές τις ώρες με τους προστατευόμενους μάρτυρες, φανερώνουν πόσο υποκριτική ήταν όλη η δήθεν ευαισθησία της κυβέρνησης και μέρους των ΜΜΕ για όσα είπα προχθές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει ότι «εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων».

Το πιο σημαντικό, προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι «πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία. Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο

Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «απόλυτος υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, που συνειδητά δίνει εντολή για αυτήν την ωμή και πρωτοφανή για μια ευρωπαϊκή χώρα, παραβίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου, μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμάρα, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη. Ευθύνες τεράστιες όμως έχει και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, καθώς αυτή η πρωτοφανής παρέμβαση μιας επιτροπής της Βουλής στη θεσμική λειτουργία της δικαστικής εξουσίας, γίνεται με τη δική του κάλυψη και ανοχή».

Κλείνοντας, προειδοποιεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγγείλει την θεσμική εκτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μα πάνω από όλα στον ελληνικό λαό. «Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη, για χάρη του κ. Σαμαρά, να οδηγήσει την Ελλάδα στις πιο αυταρχικές πρακτικές του ομοϊδεάτη τους, κ. Όρμπαν. Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, μια χώρα δικαιοσύνης», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

β. Γεωργιάδης: Ζήτημα ωρών η αποκάλυψη της ταυτότητας του «Μάξιμου Σαράφη»

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μέγαρο Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κράτος είμαι εγώ. “L’ etat c’est moi”!

΄Ολες οι εξουσίες σε ένα πακέτο!

΄Οσο για τον … ΄Αδωνιν είναι γνωστός για την ελαφρότητα και τη φαιδρότητά  του. Περισσότερο κι από την ακροδεξιά (ως ναζιστική)  του απόκλιση.

Είναι όμως του ιδίου φυράματος με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και οι θεσμικά εντετεταλμένοι      να τους μαζέψουν;  Μετά από τη ολοσχερή αποδόμηση και το διασυρμό του  θεσμού της δικαιοσύνης από ένα  γιο βασιλοχουντικού και ένα “Παπαδοπουλάκι”,  πού είναι ο πρόεδρος και οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου;

΄Εχουμε πραγματική κατάλυση του Κράτους από μια δράκα διεφθαρμένων κομματικών, μεταξύ αυτών και ο Γεωργιάδης, που παλεύουν με νύχια και δόντια να σωθούν από τη φυλακή. Και ασελγούν σε όλους τους θεσμούς. Προκλητικά και ατιμώρητα.

Ποιοι αντικρατιστές και ποιοι Ρουβίκωνες;  Ν.Δ, Πασόκοι  και ΄Αρειος Πάγος  κατάργησαν  το κράτος. Πριόνισαν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν.   Κανένας  σεβασμός  στις αρχές του κράτους δικαίου.  Είναι ικανός ένας  Καραγκιοζάκος σαν τον ΄Αδωνη να  ξεφτιλίζει τα πάντα .

Πρωτοφανή φαινόμενα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Από συστάσεως ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα . Μόνο σε πολύ ταραγμένες περιόδους της μπορεί κανείς να συναντήσει τέτοιας βαρύτητας και  προκλητικότητας   θεσμικές εκτροπές. Οι συνέπειες θα φανούν άμεσα.

2.Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από το ΝΑΤΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Οι Ελληνες βουλευτές της αντιπροσωπείας μας στο ΝΑΤΟ

Οι Ελληνες βουλευτές κατά τη διάρκεια των εργασιών στο ΝΑΤΟ ανέδειξαν το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης που παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της ελληνικής πλευράς. Και θέλησε να ενημερώσει τα μέλη του ΝΑΤΟ για όλες τις παράνομες ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία, «ο προεδρεύων των εργασιών συστηματικά μας διέκοπτε στις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη των θέσεών μας», με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι Ελληνες βουλευτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αφού έστω και διακοπτόμενοι ολοκληρώσαμε τις τοποθετήσεις μας, η Αντιπροσωπεία μας αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τη στάση του Προεδρεύοντος».

Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτής Επικρατείας (Ν.Δ.)
Μανούσος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων (Ν.Δ.)
Θεοδώρα Τζάκρη, Βουλευτής Πέλλας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Θεσπρωτίας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας (Κίνημα Αλλαγής)

***

Δε θα σχολιάσουμε τη στάση του  προεδρεύοντος,αφού είναι γνωστό πως το ΝΑΤΟ κρατάει ίσες αποστάσεις από Τουρκία και Ελλάδα στις διαφορές τους (και καλώς κάνει), αφού υπάρχουν δικαστήρια για τη διευθέτηση. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Πόσο…προβληματικά και διάτρητα  είναι τα πρόσωπα (διάβαζε …προσώπατα)που επιλέχτηκαν ως αντιπροσωπεία! ΄Ολα … “μπουμπούκια”!

Για δείτε. Γιανάκου  Μαριέτα ,ηθικός αυτουργός δολοφονίας. Λοβέρδος Ανδρέας (υπόδικος για διαφθορά  και ένα σωρό άλλα κακουργήματα) . Θεοδώρα Τζάκρη (“αλαφριά”  Πασόκα, εισπηδήσασα στο ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχή ιδεολογική συγχύσει και τρικυμία εν τω κρανίω)

Πού πας με αυτά τα διεθνώς ρεντίκολα ,ρε Καραμήτρο;  ΝΑΤΟ είναι αυτό. Χαθήκανε σοβαροί  άνθρωποι να στελεχώσουν την αντιπροσωπεία;

Θα μου πεις, ναι, χαθήκανε.Κομματικός σοβαρός άνθρωπος υπάρχει; Αυτό να λέγεται.

 

3. Εννιάχρονοι έσπασαν τα πλευρά 8χρονου σε σχολείο της Καβάλας

Ακόμη ένα περιστατικό σχολικού εκφοβισμού και κακοποίησης απασχολεί την επικαιρότητα, αυτή τη φορά στην Καβάλα, όπου δύο εννιάχρονοι χτύπησαν οκτάχρονο μέσα σε σχολείο της περιοχής.

σχολειο

Αλλεπάλληλα τα κρούσματα βίας στα σχολεία. Το χειρότερο είναι πως δεν έχουμε πια  τις παραδοσιακές  μορφές  τσακωμών μεταξύ παιδιών, αλλά άλλες, λίαν επικίνδυνες και   σχεδόν πρωτόγνωρες στο σχολικό χώρο. Συμμορίες εφήβων, με  τραμπούκικες , “χρυσαυγίτικες” συμπεριφορές.

Κι αν  έχει τέτοια διαστροφή υποστεί το παιδί σε αυτή την ηλικία και δεν τιμωρηθεί, θα καταντήσει   στη ζωή του με μαθηματική ακρίβεια η Κασιδιάρης  ή Νονός. Μόνο ο φόβος θα το προφυλάξει. Με τέτοιες συμπεριφορές, πέρασε πια τις “κόκκινες γραμμές”.

Το τραγικό είναι πως οι δάσκαλοι  παρακολουθούν  ως θεατές αυτά τα φαινόμενα.Ούτε πρόληψη ούτε εξουδετέρωση.  Αδιαφορία, έλλειψη παιδαγωγικής κατάρτισης, αλλά και επαγγελματισμού.

Είναι αυτοί που λέγαμε πως έπρεπε να γίνονται εκδορείς, τελάληδες σε λαϊκές, όχι πάντως δάσκαλοι. Και τέτοιοι είναι η πλειοψηφία στην εκπαίδευση.

4. «Θα κυνηγήσω τον ιατροδικαστή μέχρι τέλους εάν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη»

«Θα κυνηγήσω τον ιατροδικαστή μέχρι τέλους εάν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη»

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση του θανάτου του 11μηνου βρέφους από τη Συρία, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το λάθος πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος είχε κάνει λάθος, αρχικά, για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος του άτυχου κοριτσιού.

Οι γονείς και οι θείοι του βρέφους αφέθηκαν, χθες, ελεύθεροι αφού οι όποιες κατηγορίες κατέπεσαν μετά την ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, όμως υπάρχει μεγάλη αναστάτωση για τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη και το βιαστικό πόρισμα περί σεξουαλικής κακοποίησης.

Σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αναούρ Μπάκρι, μιλώντας στο Open TV έκανε λόγο για δικαίωση ύστερα από ημέρες, όμως ξεκαθάρισε πως έχει παράπονα για τις ατυχείς δηλώσεις.

Σημείωσε δε πως εάν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο ιατροδικαστής θα «τον κυνηγήσω μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει για όλη αυτή την ταλαιπωρία».

Από την πλευρά του ο 23χρονος πατέρας του βρέφους δήλωσε «ήταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου».

Αναφερόμενος στη σύζυγό του ανέφερε «πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας».

Ο πατέρας του νεκρού παιδιού, αλλά και ο ξαδελφός του, μίλησαν και για τα άλλα παιδιά τους, σημειώνοντας ότι «όταν συνειδητοποίησαν ότι πήραν τον πατέρα και τη μητέρα του, ήταν αποσβολωμένο. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ».

***

΄Οχι, Αναούρ Μπάκρι, λάθος άνθρωπο δείχνεις. Υπάρχουν ευθύνες στον ιατροδικαστή. Ανθρώπινο λάθος. Το μεγάλο έγκλημα το διέπραξαν οι ύαινες της παραπληροφόρησης. ΄Αρπαξαν στον αέρα το κελεπούρι και χωρίς καμιά διασταύρωση,χωρίς να περιμένουν τα οριστικά αποτελέσματα (για υποψίες μιλούσε ο ιατροδικαστής) ,όπως κάνουν πάντα, τα ζόμπι της δημοσιογραφίας, το αισχρότερο είδος συντεχνίας  του αιώνα, το έκαναν πρωτοσέλιδο, για να ταϊσουν με το αζημίωτο τους σκουπιδοφάγους τους.

Αν, επομένως, κυνηγήσεις κάποιους αυτός να μην είναι ο ιατροδικαστής,αλλά οι φυλλάδες.   Και μη περιμένεις συγγνώμη .Ο ιατροδικαστής μπορεί να το τολμήσει. Οι  ύαινες -κοντυλοφόροι    μην περιμένεις να το κάνουν.  Η τσίπα είναι πολύ ακριβή για να τη διαθέτεις μια τέτοια και τόσο ανήθικη φάρα.

 

5. Τα 6 βήματα για την ευτυχία, σύμφωνα με τους Φινλανδούς

Τα 6 βήματα για την ευτυχία, σύμφωνα με τους Φινλανδούς

Το 2019 η Φινλανδία ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, μάλιστα.

 

Και κάπως έτσι όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνουν οι Φινλανδοί και είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο. Τι κάνουν και τι θα μπορούσαμε και εμείς με τη σειρά μας να κάνουμε για να φθάσουμε στο επίπεδο της ευτυχίας τους.

Ο επίσημος οδηγός ευτυχίας της Φινλανδίας, σε έξι βήματα, ίσως δείχνει το δρόμο.

Τα 6 βήματα για την ευτυχία:

 

Βήμα 1: Απολαύστε τη σάουνά σας

Δεν υπάρχει κάτι πιο φινλανδικό από τη σάουνα, είναι τόσο συνυφασμένη με την κουλτούρα των Φινλανδών που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Για τους Φινλανδούς, η σάουνα είναι απαραίτητη σε τακτά χρονικά διαστήματα, και αν για καιρό δεν κάνουν, θα αρχίσουν να αισθάνονται λειψοί. Περιττό να πούμε ότι η σάουνα κάνει τους Φινλανδούς ευτυχισμένους.

sauna-finlandia.jpg

Βήμα 2: Βόλτα στο δάσος

Υπάρχει κάτι μαγικό με το δάσος και η φινλανδική ψυχή ήταν πάντα συνδεδεμένη με αυτό. Το πράσινο χρώμα προσφέρει ηρεμία: Το απαλό θρόισμα των φύλλων είναι σαν μουσική. Οι Φιλανδοί αισθάνονται καλά στο δάσος. Το δάσος παρέχει προστασία και ειρήνη.

voltas-sto-dasos-finlandia.jpg

Βήμα 3: Κολύμπι σε μια τρύπα στον πάγο

Πιστέψτε το ή όχι, το κολύμπι στο παγωμένο νερό είναι μια υπέροχη εμπειρία. Το μυστικό της βουτιάς στο παγωμένο νερό έγκειται στο συναίσθημα που ξεπερνάει το σώμα σου μόλις βγεις από το νερό -μόλις γυρίσεις πίσω στην ξηρά, το σώμα σου αρχίζει να ζεσταίνει και νιώθεις, καλά, χαρούμενος.

mpanio-ston-pago-finland.jpg

Βήμα 4: Μαζέψτε μούρα

Το μάζεμα μούρων είναι κάτι που κάνουν σχεδόν όλοι οι Φινλανδοί, ανεξαρτήτου ηλικίας. Περιπλανηθείτε στο δάσος, βυθιστείτε στις σκέψεις σας, γεμίστε το καλάθι σας με βατόμουρα … είναι μια φινλανδική θεραπεία για την ψυχή. Μόλις επιστρέψετε το σπίτι, ψήστε μια νόστιμη πίτα με βατόμουρα και φάτε την με γάλα. Τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους.

berries-finland.jpg

Βήμα 5: Απολαύστε το μαγικό φως

Οι αντιθέσεις είναι καθοριστικός παράγοντας της γοητείας της Φινλανδίας, όπου το 24ωρο φως του ήλιου το καλοκαίρι αντικαθίσταται με τις σκοτεινές χειμωνιάτικες μέρες και το φανταχτερό βόρειο σέλας. Το καλοκαίρι στη Φινλανδία είναι μια εκπληκτική εποχή του χρόνου. Για όσους τολμούν να βρεθούν βορειότερα του Αρκτικού Κύκλου, ο ήλιος δεν δύει καθόλου από τον Μάιο έως τον Αύγουστο -το καλοκαίρι διαρκεί για τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το βόρειο σέλας λάμπει και διακρίνεται κάθε ξάστερη βραδιά από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάρτιο. Ποιος δεν θα ήταν ευτυχισμένος βλέποντας αυτό το εντυπωσιακό σόου φωτός;

voreio-sellas.jpg

Βήμα 6: Αποκτήστε χώρο

Στη βιασύνη και τη συντριβή της σύγχρονης ζωής, τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους, όπως ο χώρος, η ησυχία και ο χρόνος. Ο χώρος για να αναπνεύσετε, ο χρόνος για να ονειρευτείτε – μπορείτε να βρείτε αυτούς τους θησαυρούς στη Φινλανδία, όπου οι λίμνες είναι πολλές και οι άνθρωποι λίγοι.

voltas-sto-dasos-finlandia.jpg