ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ ΝΟΗΜΩΝ, ΣΩΦΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

H τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ...

Χίλιους λόγους θα βρεις και θα  αραδιάσεις ,   για να τον «θάψεις» τον Κυριάκο. ΄Οχι μόνο  ένα.  Εν τάξει. Δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε περίεργο  αυτό  στους παροικούντες τη χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς για πολλά και διάφορα πρόσωπα με δημόσιο εκτόπισμα   σε όλα τα επίπεδα ζωής και δράσης.

Ακόμα και οι Δεξιοί δεν τον πάνε . Γενικώς το Μητσοτακέικο, ως φαμίλια.  Σώγαμπρο   στην παράταξη αποκαλούσαν ανέκαθεν τον ιδρυτή της δυναστείας. Ο Κυριάκος,  τους γυρίζει τα άντερα για διαφορετικούς  από τους δικούς μας λόγους.  Αλλά, την ανάγκην…φιλοτιμίαν ποιούμενοι,   τον τρων  κι αυτοί στη μάπα. Τί μπορούν να κάνουν, άλλωστε;. Η Δεξιά, κακά τα ψέματα, μετά τον Κων/νο Καραμανλή, ορφάνεψε από πρόσωπα ηγεσίας.

Καταλαβαίνουμε. Θα βάλεις μπροστά και  θα  στολίζεις     τον πρωθυπουργό μας:  Γιος ενός αλήστου μνήμης πατρός (Ο δαίμων της Ελλάδας). Διεφθαρμένος μέχρι μυελού οστέων.  Ημιμαθής, ως λαβών δίπλωμα εκ Χάρβαρντ…ταχυδρομικώς (με τα αργύρια της «Αποστασίας» του γεννήτορος). Αδούλευτος, άεργος και χαραμοφάης.   Μια  μετριότητα,  όλα σε σμικρογραφία …    Προχωράς έτσι και φτάνεις στο 1000 και το περνάς σε λόγους και αιτίες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ταίρι στην απόρριψη  και την  καταφρόνια  από  φίλους   και εχθρούς.

΄Όμως,  τον ένα και κύριο  λόγο, αν δεν τον ανάφερες,  δεν είπες τίποτα.  Δεν είναι αυτά,  ή μόνο αυτά ,ο Κυριάκος.   Το  βασικό, εκείνο που λέμε  καθοριστικό, απόλυτο, καταλυτικό, γονιδιακό,  είναι άλλο:

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ  …   ΔΗΘΕΝ!

Σε ό,τι είπες και δεν είπες,  άπαντα    συμποσούνται σε αυτή τη λέξη. Σε τούτο  τον επαγωγικό  χαρακτηρισμό, που συγκλίνουν και χωράνε όλα τα άλλα.  Είναι  ΔΗΘΕΝ  πολιτικός, ΔΗΘΕΝ πατριώτης, ΔΗΘΕΝ  διαβασμένος, ΔΗΘΕΝ προοδευτικός, ΔΗΘΕΝ  ΑΞΙΟΣ .  Ατόφιο, αυθεντικό, γνήσιο, ειλικρινές δικό του, ως αρετή, δε διαθέτει τίποτα, απολύτως,  αυτό το άτομο.

Δεν είναι τυχαίο που  λαϊκά , πλην των άλλων και από διαίσθηση,  ο κόσμος   αποκαλεί  τον Κυριάκο  “ο  Κούλης”!  Με ό,τι σημαίνουν  αυτού του είδους οι  απαξιωτικές  προσφωνήσεις  στο…συλλογικό, ελληνικό μας ασυνείδητο.

Να το πούμε πιο κατανοητά;   Μπεσαλής, παλικάρι, τίμιος δε θα έπινε  ποτέ  μαζί κρασάκι , γιατί θα του άρεσε η παρέα του και θα τον πήγαινε  ένα τέτοιο   τύπο… “Κούλη”. Είναι αυτός ο λόγος που σε ταβέρνα,  κάθεσαι δίπλα του, μόνο αν είσαι Δοξιάδης,  Ψαριανός,   Σκέρτσος και τα…συναφή… όμοια,  ομοίω, αεί πελάζοντα!

Ανατριχίλα!