ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ 21ης ΜΑΗ 2023, ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

Να είμαστε ειλικρινείς και ξάστεροι:

Ούτως ή άλλως, όπως  όλοι οι έχοντες σώας τας φρένας και στοιχειώδεις  γνώσεις αριθμητικής αντιλαμβάνονται,  η χώρα δε σώζεται με τίποτα από τη νέα χρεοκοπία.   ΄Οποια κυβέρνηση κι αν  αναλάβει στις 22 Μάη ή την επόμενή της εβδομάδα,  μετά το 2024 θα αντιμετωπίσει τη νέα λαίλαπα  των Μνημονίων.

Και θα τα ξαναϋπογράψει,  αν δε θέλει να κηρύξει στάση πληρωμών, να πάει σε άτακτη χρεοκοπία και να βγάλει τους χρυσαυγίτες ξανά στους δρόμους, για να ακονίζουν σε σύμπραξη  και συνέργεια    με  τα Βαρουφακο- Κουτσουμπάκια τις ξιφολόγχες τους στα πεζοδρόμια. (΄Εχει ξαναγίνει. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο,  που το έχουμε καταγράψει καταλεπτώς  εδώ στην εποχή που συνέβη  με τους “Αγανακτισμένους”  στις πλατείες τα πρώτα χρόνια  της  χρεοκοπίας).

‘ Οπως ξαναγράψαμε  στην ανάλυσή μας  (5/5/2023)  με τίτλο

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΞΑΓΓΕΙΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,

 

 

 

 

Το πρωτογενές έλλειμμα το 2022  ήταν 6,6 δισ.  Το δημόσιο χρέος   η κυβέρνηση  Κυρ. Μητσοτάκη το παρέλαβε μετά τις εκλογές του 2019  στα 356,5 δισ. ευρώ  και το εκτόξευσε πάνω από 400 δισ!

Προσέξτε κι αυτό. Το 2019   το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έκλεισε  με προϋπολογισμό της κυβέρνησης Τσίπρα στα -2,7 δισ. ευρώ.  Και  το 2022 έφτασε στο απίστευτο  -20,145 δισ. ευρώ!!!!! (Πόσα θαυμαστικά, να βάλουμε πια;  Απαγορευμένα κιόλας μορφολογικά!)

Τέλος,  προσθέστε σε αυτά,  όπως πάλι  λέγαμε, μήνες πριν εδώ και τούτο.   Ο Μητσοτάκης  εδώ και καιρό δανείζεται πια με επιτόκια πτώχευσης!  Ανοίξτε με ένα κλικ στο διαδίκτυο  σχετικές σελίδες να δείτε σε  ποιες άλλες χώρες  στον κόσμο δανείζονται επίσης με το ίδιο επιτόκιο. Και  θα επιβεβαιώσετε του λόγου το αληθές.

Υπ΄ αυτές τις διευκρινίσεις και σε τέτοια πραγματικότητα, που ζει η χώρα, όντως έχει δίκιο ο Σκέρτσος και τα μέλη της  υπόλοιπης κυβερνητικής συμμορίας, που ξεσπαθώνουν αντιΤσιπρικά κάθε φορά στους Αυτιάδες, όταν  λένε “και πού θα τα βρουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τα λεφτά για  τις προεκλογικές εξαγγελίες και το πρόγραμμά τους, ως κυβέρνηση;” Είναι η αλήθεια.

Μόνο που δεν τολμούν να συμπληρώσουν  ποιοι τίναξαν την μπάνκα στον αέρα, σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, με τα δισεκατομμύρια που πέταξαν για  άχρηστες εξοπλιστικές  λαμαρίνες, αναθέσεις έργων στο σκοτάδι, εξαγορά  της γκεμπελικής μαφίας , τάισμα μέχρι σκασμού της γαλάζιας ακρίδας, την άλλη αρπαγή και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Είναι όλα φανερά, χαρτί και καλαμάρι. Τίποτα δεν μπορεί ούτε θα αφήσουμε να μείνει κρυφό.

 

Ο Αλαφούζος, ο Χατζηνικολάου, ο Μαρινάκης, ο Κυριακού,  εκδότες και καναλάρχες με τα  καλοταϊσμένα τσιράκια τους   ,όπως έκανε όλο το βρώμικο αυτό σύστημα παραπληροφόρησης και το 2007/8,  δε βγάζουν πάλι  τσιμουδιά για  τη νέα χρεοκοπία.   Και είναι σίγουρο πως όταν  πια δε θα κρύβεται, θα βγαίνουν  λάβροι πάλι  να ζητούν επί πίνακι τα κεφάλια άλλων, πλην  των  δικών τους.

Συμπέρασμα:  Τότε και τώρα τα μέλη  του Γκεμπελικού αληταριού  σε όλο το συντεχνιακό τους τόξο, διέπραξαν  και συνεχίζουν σήμερα  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.  Το καταγράφουμε εδώ για να μένει, όταν θα το χρειαστούμε σύντομα και θα ζητάμε την αμείλικτη τιμωρία τους. Κάναμε το ίδιο το 2008 και στα χρόνια που ακολούθησαν την πρώτη χρεοκοπία,  απαιτούσαμε την τιμωρία όλης εκείνης της αισχρής συμμορίας πολιτικών και κοντυλοφόρων,  που χρεοκόπησαν τη χώρα.  Ο Αλέξης Τσίπρας ,δυστυχώς, φρόντισε να τους  δώσει συγχωροχάρτι .Εμείς όχι. Ούτε τότε,  ούτε σήμερα.

Αν κι αυτή τη φορά, δεν  “ευτυχήσουν”   πάλι τα θύματα να  δουν όλους τους ενόχους  σε κοντινά κελιά στον Κορυδαλλό,  τότε κανείς δεν μπορεί να  αποκλείσει το χειρότερο.  Από σήμερα ,πάντως,  δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ούτε η μορφή ,  ούτε η έκτασή του  ελληνικού Αρμαγεδώνα που ζυγώνει. Και είναι αμετάκλητος και πραγματικός τούτος.  ΄Οχι σαν εκείνον τον πέτσινο  της Αποκάλυψης του σπηλαιόβιου,   φοβιστικού  μυθοπλάστη .