“ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ” ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΤΗ ΣΑΡΙΑ!

                               ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

  1. 18ΧΡΟΝΟΣ ΤΣΕΤΣΕΝΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

    Γαλλία: Παγκόσμιο σοκ -Αποκεφάλισε καθηγητή για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Image

Τρεις εβδομάδες από την τρομοκρατική επίθεση έξω από τα παλιά γραφεία του «Charlie Hebdo» στη Γαλλία, ένας άνδρας επιτέθηκε σε καθηγητή Λυκείου και τον αποκεφάλισε στη μέση του δρόμου στο προάστιο του Παρισιού Ιβελίν Βαλ Ντ’ Ουάζ.

Ο άτυχος άνδρας, ονόματι Σαμουέλ Π., ένας 47χρονος ιστορικός σε Λύκειο στο Κονφλάνς-Σεντ-Ονορίν, βρέθηκε νεκρός, αποκεφαλισμένος, στις 5:00 το απόγευμα.

***

Ο Μιχαλολιάκος οργισμένος  για την καταδίκη του, κατάγγειλε τους δικαστές πως τον δίκασαν για τις ιδέες του. Και ως γνωστό, οι ιδέες δε δικάζονται.

Αλήθεια είναι αυτό. ΄Οταν, όμως,  οι ιδέες που διδάσκουμε και διαδίδουμε  εκθειάζουν το έγκλημα ή το θεωρούν απαραίτητο για την πραγμάτωση “πολιτικών” ,θρησκευτικών ή άλλων στόχων, τότε ο  φορέας και κήρυκας τέτοιων ιδεών είναι ηθικός αυτουργός των  όποιων εγκλημάτων προκύψουν από τα δικά του  κηρύγματα και τις ιδεοληπτικές του επιλογές.

Τον Παύλο Φύσσα, μόνο παρανοϊκός, φανατικός κι  ανήθικος    θα μπορούσε να υποστηρίξει πως  τον έσφαξε ο Ρουπακιάς. Τον Παύλο τον σκότωσε ο Μιχαλολιάκος, Τον είχε προδιαγράψει από τότε, όταν σε  ναζιστικό παροξυσμό ευρισκόμενος  στη Λαμία,  δήλωνε  πως οι Χρυσαυγίτες, όταν  έρθει η ώρα,  “θα ακονίζουν τις ξιφολόγχες τους στα πεζοδρόμια”.  Θα κόβουν, με άλλα λόγια,   λαιμούς τόσους σε πλατείες και δρόμους που δε θα προλαβαίνουν, να καθυστερούν το μακελειό,  για να  βρουν ακόνι . Στα πεζοδρόμια πάνω   θα τροχίζουν   τα σπαθιά!

Και για 60 όμοιες δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις και κακοποιήσεις που διέπραξαν, πλην Ρουπακιά, ως  φυσικοί κι αυτοί  αυτουργοί,  οι  “Ουρανίες”   και οι “ανώνυμοι” Χρυσαυγίτες , πάλι ο  Χιτλερολάγνος Μιχαλολιάκος είναι  ο  ένοχος, ως  ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων.  Και το αίμα, ο πόνος, ο βασανισμός δεν είναι ιδέες.  Είναι επαίσχυντες, απάνθρωπες   πράξεις, που στοιχειώνουν.

 

Ο Τζιχαντιστής στο Παρίσι που  αποκεφάλισε χτες τον καθηγητή, είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για το απεχθές αυτό έγκλημα.  ΄Ολοι γνωρίζουμε ποιοι όπλισαν το χέρι το δράστη και ποιοι τον έζωσαν με τα εκρηκτικά για να προχωρήσει στο ανίερο έγκλημα.

Αλλά,  αυτή την ώρα, οι Μουεζίνηδες  ανενόχλητοι, προκλητικοί, ασεβείς, βγαίνουν στους μιναρέδες και καλούν τους πιστούς σε προσευχή. Και στα τζαμιά οι παρανοϊκοί  “Ναζί”,  Ιμάμηδες και Μουφτήδες, κηρύσσουν το μίσος και την μισαλλοδοξία κατά ημών των απίστων.   ΄Οσα περισσότερα κεφάλια κομμένα και κορμιά κομματιασμένα , τόσο καλύτερη θέση στον  ισλαμικό τους παράδεισο, αγκαλιά  με τα “ουρί” και με  “βουνά από ρύζι” εξασφαλίζουν οι “Μάρτυρες”!

 

Χρόνια  πριν ο Χριστιανισμός έκανε τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα. Απείρως περισσότερα.  Σήμερα, κόπασε η οργή του. Τη σκυτάλη την παρέλαβε  το Ισλάμ. Και συναγωνίζεται και τούτο την αδερφή  θρησκεία στα μεγάλα,  παλιά  της…κατορθώματα.

Οι θρησκευόμενοι, οι φανατικοί,  οι φονταμενταλιστές είναι  ψυχοπαθείς. Σαν τους Ναζί κα τους Φασίστες.  ΄Οταν υπόκεισαι σε τέτοια πλύση εγκεφάλου, σε όμοια παράνοια, που δε διστάζεις  να σκοτώνεις για να κερδίσεις κάποιον φανταστικό    “παράδεισο”, είσαι βαριά άρρωστος.  Και επικίνδυνος, όσο κανείς, ακόμα και από  τον κατά συρροή δολοφόνο.

Και τέτοιο  άρρωστο, όταν πια  χάνει κάθε έλεγχο,  δεν τον αφήνεις έξω να κυκλοφορεί. Τον  μαζεύεις με  “ζουρλομανδύα”.

Ξεκινάς ,όμως, από τον ηθικό αυτουργό.  Πρώτα μαζεύεις εκείνον.  Ο πλέον επικίνδυνα άρρωστος.

 

Πρέπει να αποφασίσουμε.  ΄Η θα ζήσουμε με τους τρελαμένους πάσης ιδεοληψίας, από το Ναζί,  ως τον  ακραίο Ισλαμιστή , να περπατούν δίπλα μας, έτοιμοι να  χαρακώσουν, να σφάξουν , να  τινάξουν στον αέρα ανύποπτους περαστικούς  ή  θα  τους απομονώσουμε.

 Δεν υπάρχει άλλος  άλλος δρόμος. Κάποτε οφείλουν οι κοινωνίες να απαλλαγούν από τέτοια καρκινώματα.  Σήμερα, φορείς   ρατσιστικο-Ναζιστικο-Φασιστικών  συμπεριφορών, αλλά και φονταμενταλιστικών ,    θρησκευτικών  “πιστεύω”,  παραμένουν  σε υψηλά επίπεδα επικινδυνότητας.   Και από τα ναρκωτικά περισσότερο.

   Αλλά, με μια παρατήρηση.  Ακόμα και  ο ακίνδυνος θρησκευόμενος,  είναι ένας  εν δυνάμει εγκληματίας. Αν έρθει η ” ώρα”, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν,  θα… ακονίζει  κι αυτός  το σουγιά  του στα πεζοδρόμια.   Μπορεί να  ξεπεράσει και τον πλέον ειδεχθή εγκληματία.

” Για του Χριστού  την πίστη την αγία” και του Μωάμεθ της Σαρία!

2.Πόρτα» από την Σύνοδο Κορυφής στον Μητσοτάκη – Υιοθετήθηκε ηπιότερο κείμενο για την Τουρκία λέει το «Politico»

Τους γάνωσαν των Χαχόλων το μυαλό  πως η  Ευρώπη  θα σκιστεί να πάρει το μέρος της Ελλάδας στις προκλήσεις Ερντογάν. Λες και είναι ανόητοι οι Ευρωπαίοι και  ΝΑΤΟ και δεν βλέπουν ποιο μερίδιο ευθύνης  έχει   ο γιος της “φαμίλιας” στα νέα “θερμά επεισόδια.
Υπεύθυνοι: Ο γιος το Αποστάτη,  για να εισπράξει τις μίζες από τα εξοπλιστικά. Ο “Σουλτάνος” για να συγκρατήσει τη χιονοστιβάδα στο εσωτερικό.
 Ο δικός μας θα τις πάρει τις μίζες. Θα του “βγουν ξινές”, όμως, έτσι και καταφέρουμε να γκρεμίσουμε το βρώμικο και διεφθαρμένο  Σύστημα της  Ελλάδας. Τότε”, θα δεις  πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”, Κούλη μας!
Στην Τουρκία η “χιονοστιβάδα” δεν πρόκειται  να συγκρατηθεί. ΄Ηδη, έχει ξεφύγει από την κορυφή του βουνού και  ο μέσος Τούρκος θα καταπλακωθεί πρώτος.  Θ αντιληφθεί  σύντομα  πού τον οδήγησε  η παράνοια και  ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν.  Είναι σίγουρο πως σύντομα  στις μαύρες σελίδες της Τούρκικης Ιστορίας, θα φιγουράρει  στην κορυφή  το όνομα  του τρελαμένου  “Σουλτάνου”.

3.«Η μεγάλη γρίπη του 1918»: Ο Φρεντί Βινέ γράφει για την προέλευση και τη μετάδοση της πανδημίας (Documento)

Και ποια σχέση και αναλογία  έχε η Ισπανική γρίπη του 1918 με 60/100 εκατομμύρια νεκρούς, βρε, εκτός των άλλων, και ανιστόρητε, Κωστάκη Βαξεβάνη, με τη “βαριά γρίπη”  του Κορόνα του 2020; ΄Οση “ο Φάντης  με το ρετσινόλαδο”, βέβαια.  Αλλά “ψιλά γράμματα” αυτά  για να τα διαβάζει κοντυλοφόρος  ευκρινώς.

 

4. Mε συστάσεις και «καμπανάκια» αντιμετωπίζουν την επέλαση της πανδημίας

Για «ήπιες αυξητικές τάσεις» μιλούν οι αρχές, προειδοποιώντας ωστόσο ότι «μπορεί να δούμε επιδημική αύξηση» με την πτώση της θερμοκρασίας

Ανήμπορη αποδεικνύεται η κυβέρνηση να ανακόψει την ορμή της νόσου Covid-19 και την περαιτέρω εξάπλωσή της στη χώρα, καθώς το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο.

***

Να και η άλλη,  η αριστερίζουσα, κατά περίσταση φυλλάδα  της κολεκτίβας συντακτών.  Οργίζονται  τούτοι  γιατί, λέει, δεν προχωράει σε δραστικά μέτρα η κυβέρνηση.

Και ποια είναι πιο δραστικά από αυτά που έχει λάβει ,παρά  ένα νέο  lockdown;  Αυτό ζητάτε, πουλάκια μου; Μα τόση παράνοια;

 

5. Ποιος αλλοίωσε τη δημοσκόπηση του OPEN;

εφσυν

Ένα πολύ περίεργο γεγονός έχει συμβεί με τη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN, την Πέμπτη το βράδυ, δημοσκόπηση της Alco.

***

Μάλιστα. Ο Κανελλόπουλος εντόπισε, το παιδί, αμέσως  το πρόβλημα.    Το “περίεργο γεγονός”!

Κι αυτό δε είναι η “πέτσινη” δημοσκόπηση της   εταιρίας . Η αδιάφορη, ούτως ή άλλως, αλλοίωση   στοιχείων σε μια έρευνα  που δεν έγινε ποτέ, είναι το πρόβλημα!

΄Ακου…Ψιττακέ . ΄Ολες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε τον τελευταίο  καιρό , είναι παραγγελία από το Μαρινάκη και τους εφοπλιστές ,”χορηγία” κι αυτό στη διεφθαρμένη κυβέρνηση Κούλη. “Δια γυμνού οφθαλμού” ο ψαγμένος πολίτης αντιλαμβάνεται πως τα δημοσκοπικά αυτά αποτελέσματα, είναι κατά  παραγγελία και επομένως  ανυπόστατα.

Πώς μπορεί μια κυβέρνηση  να προηγείται της Αποχής ,αλλά ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν: Μόνο οι έμποροι, οι επιχειρηματίες, οι ζώντες από τον τουρισμό (να πούμε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο όλοι τούτοι;), αλλά και οι με την πλάτη στον τοίχο δανειολήπτες με κόκινο δάνειο(*) (να  τους υπολογίσουμε σε  500.000;) , που πνέουν ,μένεα κατά Υιού και της παρέας του, δίνουν γερό χαστούκι στη Ν.Δ.

Σε εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, ζήτημα, αν ο Μητσοτάκη θα συγκρατήσει   1 με 1. 200.000 ψήφους.  Κι εκεί είναι (προ)(δια)γεγραμμένο το τέλος του.

Αν δεν είσαι σε θέση να το αντιληφθείς, δυο τινά συμβαίνουν. ΄Η “ρίχνεις  νερό στο μύλο” κι εσύ του Υιού  ή ήσουν σκράπας στην αριθμητική!

 

6. Υπόδειγμα υπευθυνότητας: Σε αυτό το ιταλικό χωριό μένουν μονάχα δύο κάτοικοι -Κι όμως, κρατούν αποστάσεις και φορούν μάσκα!

This Italian town has just two residents, but they still insist on wearing masks

Το Nortosce είναι ένα μικρό χωριό στην Ιταλία. Μοναδικοί του κάτοικοι ο Giovanni Carilli και ο Giampiero Nobili, δύο ηλικιωμένοι που βιώνουν τη δική τους πραγματικότητα εν μέσω κορωνοϊού.

Οι δύο άνδρες μπορεί να έχουν ελάχιστες πιθανότητες να κολλήσουν Covid-19, ωστόσο τηρούν τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η ιταλική κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται. Κάθε φορά που συναντιούνται επιμένουν να κρατούν αποστάσεις, παρότι δεν έχουν γείτονες και σπάνια φεύγουν από τον τόπο τους.

Το μικρό ιταλικό χωριό βρίσκεται στην Περούτζια, στην περιφέρεια της Ούμπρια. Στέκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση εκεί. Το χωριό χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και, σύμφωνα με τον μύθο, ο πρώτος κάτοικός του ήταν ένας αγρότης από την κοντινή πόλη Rocchetta, ο οποίος ήρθε να φυτέψει μια καρυδιά σε έναν οπωρώνα. Η ονομασία Nortosce διόλου τυχαία, καθώς προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων «καρύδι» και «οπωρώνας» στην αρχαία τοπική διάλεκτο.

Δύο ωραίοι τύποι σε ένα ιταλικό χωριό: Τηρούν τα μέτρα και ας είναι οι μοναδικοί κάτοικοι -«Είναι θέμα αρχής»
Όμως, παρά την απομακρυσμένη τοποθεσία, οι δύο ηλικιωμένοι αισθάνονται την ανάγκη να προστατευτούν από τον ιό, ο οποίος αποτελεί αιτία για σχεδόν 37.000 θανάτους στην Ιταλία. «Είμαι πολύ φοβισμένος με τον ιό», λέει ο Carilli στο CNN Travel. «Αν αρρωστήσω, είμαι μόνος μου, ποιος θα με φρόντιζε;», διερωτάται. «Είμαι μεγάλος, αλλά θέλω να συνεχίσω να μένω εδώ φροντίζοντας τα πρόβατά μου, τα αμπέλια, τις κυψέλες και τον οπωρώνα, κυνηγώντας τρούφες και μανιτάρια. Απολαμβάνω τη ζωή μου», περιγράφει ο άνδρας.

Οι δύο άνδρες δεν αποχωρίζονται τη μάσκα όταν συναντιούνται, αποτελώντας γι’ αυτούς ιερό κανόνα.
****

Εμείς όχι μόνο δεν τους θεωρούμε υπεύθυνους πολίτες, αλλά τραγικά “ζόμπι”, βγαλμένα  από το “1984” του ΄Οργουελ

Αν μένεις σε ένα τέτοιο χωριό, που δεν πατάει πόδι ποτέ  κανείς και σε υψόμετρο μεγαλύτερο και της… ελληνικής Ανδρίτσαινας ,που αυτό   σημαίνει πως όχι κορόνα δεν πατάει  εκεί, αλλά ούτε… πουλί πετούμενο ,  κι εσείς,  “δυο κούκοι”, φοράτε μάσκες και  δε ζυγώνετε ο ένας τον άλλον μην…κολλήσετε, αποδεικνύεται περίτρανα την κραταιά  δύναμη  των  εξουσιών, πόσο εύκολα  λοβοτομεί τα μυαλά.

Κι αν μια μέρα σας πουν οι  Κρετίνοι,  “φάτε ο ένας τον άλλο”, ακόμα και  για  “ψύλλου πήδημα” ,θα το κάνετε. Θα μείνει ο ένας σας, αν δε φαγωθείτε  ταυτόχρονα.   Γιατί…το είπε η  τηλεόραση!

___________________________________

(*)Τίτλοι τέλους στην προστασία πρώτης κατοικίας: Σφοδρή αντίδραση από δανειολήπτες, εμπόρους και βιοτέχνες

Αναφανδόν κατά του νέου πτωχευτικού κώδικα τάσσονται φορείς και ομοσπονδίες που εκπροσωπούν δανειολήπτες, εμπόρους και βιοτέχνες. Στον αντίποδα, επικροτούν οι εισπρακτικές εταιρίες, ενώ αυστηρότερα κριτήρια ζητούν οι τράπεζες.

Τα εξ αμάξης έσυραν οι αρμόδιοι φορείς στο νομοθέτημα: «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διαδικασία ακρόασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκπρόσωποι δανειοληπτών αλλά και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά έκαναν λόγο για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, ενώ εκπρόσωποι φυσικών προσώπων επισήμαναν πως ο νέος πτωχευτικός κώδικας «σφίγγει τη θηλιά», καθώς αποτελεί «δεύτερη ευκαιρία πτώχευσης και όχι του πτωχού».

Ο Γιώργος Σταματογιάννης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, σημείωσε πως το σχέδιο νόμου επιφέρει περιορισμένη έως και μη περιεχομένου προστασία πρώτης κατοικίας. Χαρακτήρισε πρωτοφανή την άρση του ακατάσχετου για μισθούς και σύνταξεις πέραν των εύλογων δαπανών διαβίωσης και επέκρινε τη διαδικασία ρευστοποίησης της περιουσίας όσων πτωχεύουν.

Ο Βίκτωρας Τσιαφούτης, προέδρου του ΕΚΠΟΙΖΩ, είπε ότι ο νέος πτωχευτικός αποτελεί κερκόπορτα για το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων, ζητώντας να προβλεφθεί το αντίθετο. Τόνισε, επίσης, ότι πλέον δεν υφίσταται προστασία της πρώτης κατοικίας και πως το νομοσχέδιο προβλέπει τη δαπανηρή προστασία στέγης και όχι την προστασίας της κατοικίας. Αποκάλεσε απαράδεκτη τη διάταξη αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για νοσοκομειακή κάλυψη, θυμίζοντας ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είχε «σβήσει» πρόστιμο σε ασφαλιστική που είχε επιβληθεί από τη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή.

Ο Βαγγέλης Κρητικός, πρόεδρος Ένωσης Δανειοληπτών, στηλίτευσε το γεγονός ότι προβλέπονται πλεονεκτήματα σε fund και τράπεζες, δηλαδή στους ισχυρούς -όπως διευκρίνισε- και όχι σε όσους «συνθλίβονται από την κρίση». Προέβλεψε πως με το νομοσχέδιο θα επέλθει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στο Δημόσιο, στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία, οδηγώντας ταυτόχρονα στην «καρτελοποίηση» της αγοράς.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, υποστήριξε ότι αν νομοθετηθούν ως έχουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τότε «μιλάμε για ταφόπλακα των επιχειρήσεων». Κάλεσε δε τον υπουργό Οικονομικών να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου «να μην καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά», εννοώντας τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω αντικειμενικών συνθηκών εν αντιθέσει με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, υπογράμμισε ότι δεν δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα για τη δεύτερη ευκαιρία και αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων. «Δεν μπορεί οι κοινωνικοί εταίροι να συμμετέχουν σε συζήτηση νομοσχεδίου χωρίς να έχει προηγηθεί κοινωνικός διάλογος» σχολίασε και χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς αντισυνταγματική την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας και την κατάργηση της ασφάλειας δικαίου. Έκλεισε λέγοντας πως ο νέος πτωχευτικός αποτελεί το «νέο όχημα ενίσχυσης των τραπεζών».

Ο Δημήτρης Βιτάλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, κατέστησε σαφές ότι «σφίγγει περαιτέρω η θηλιά με έμμεσο εκβιασμό», εξηγώντας πως το νομοσχέδιο οδηγεί πληθώρα επαγγελματιών σε πλειστηριασμούς και ρευστοποίηση της περιουσίας τους. «Καθιερώνει την πτώχευση μικρού αντικειμένου, δηλαδή των μικρών επιχειρήσεων» έκρινε και έκλεισε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας πως η κατάσταση που διαμορφώνεται μοιάζει με καθεστώς ομηρίας.

Από την πλευρά της ΕΣΕΕ διατυπώθηκε το εξής ερώτημα: «Πώς δίνεται δεύτερη ευκαιρία (σε ¨κόκκινους¨ δανειολήπτες) όταν η πτωχευτική περιουσία υπεισέρχεται σε εισοδήματα που δημιουργούνται μετά την κήρυξη της πτώχευσης;». Μάλιστα, παρατέθηκε η αξιολογική κρίση πως πρόκειται για δεύτερη ευκαιρία της πτώχευσης και όχι του πτωχού, ενώ έγινε λόγος για αποκλεισμό εμπόρων και επιχειρηματιών από το προστατευτικό πλαίσιο της πρώτης κατοικίας.

Επιχαίρουν οι εισπρακτικές,τελικά.