OI ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ

                                         ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

  1. ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μητσοτάκης: Παίρνουμε άμεσα 18 γαλλικά μαχητικά Rafale και φρεγάτες -Προανήγγειλε 15.000 προσλήψεις στις Ενοπλες Δυνάμεις

***

Τα λέγαμε  από την πρώτη ημέρα. Ο γιος του  πλέον διεφθαρμένου πολιτικού που είχε ποτέ η  χώρα, αλλά και ο ίδιος στα χνάρια του πατέρα του,  έστησε  ολόκληρο  σκηνικό πολέμου  με το που πήρε την εξουσία. Διαβάστε μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, πώς έβριζε  τους Τούρκους ο αχυράνθρωπος του Μητσοτακέικου  και των εφοπλιστών, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που τον έκαναν  Υπουργό ΄Αμυνας.  “Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”!

Προκαλούσαν όλο αυτό τον καιρό   ασύστολα τον Ερντογάν, ο οποίος φυσικά “σήκωσε το γάντι”.  Δε θα έλεγε  όχι. Δεν είναι τούτος καλύτερος. Τέτοιες ευκαιρίες δε θα τις έχανε ο “Σουλτάνος” με τα τόσο προβλήματα που αντιμετωπίζει, ως αυτή την ώρα.

΄Ολα τούτα,  για να φτιάξει ο Κούλης  ατμόσφαιρα και να καταφέρει αυτό που πέτυχε και το αποκάλυψε χτες.  Να προχωρήσει σε oπλαγορές δισεκατoμμυρίων. Κουβαλάει  άχρηστες φρεγάτες και μαχητικά από τους Γάλλους και  έχει ήδη προκαταβολικά εισπράξει εκατομμύρια μίζες.  Σε συνεργασία πάντα με το φιλαράκι του Μακρόν.

Οι άλλοι, ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι,  γνωρίζουν  τη μεγάλη κομπίνα των δύο συνεταίρων. Γι αυτό και   έδωσαν και στους  δύο μια σφαλιάρα που ήταν  όλη δική τους. Ουδείς  δέχτηκε να συγκαλύψει τη διαφθορά. Κανείς στην Ε.Ε  δεν πήρε το μέρος τους ,όταν ζητούσαν την κεφαλήν Ερντογάν επί πίνακι  και δε συμφώνησε στην επιβολή αντιποίνων στη Τουρκία.   Τους έφτυσαν προκλητικά  άπαντες.  Για να  τους υπενθυμίσουν πως δεν είναι αυτοί οι ξύπνιοι να τρώνε τις μίζες και οι άλλοι τα κορόιδα.

Αλλά το πιο…ωραίο είναι άλλο.   Ο Κούλης είχε έναν ανέλπιστο συνέταιρο και  συνεργάτη.  Τον Αλέξη Τσίπρα!  Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  του έβαλε πλάτη γερή να περάσει την κομπίνα του. ΄Επαιζε όλο αυτό τον καιρό το χαρτί του  στα ελληνοτουρκικά (όπως και στα αρχικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας)  και μάλιστα αποδείχτηκε  πιο θερμοκέφαλος και πατριωταράς.

Αφέλεια;  Εθνικισμός; Κομματική  σκοπιμότητα;  Το σίγουρο είναι, όπως το  λέμε συνεχώς,  πως ποτέ η χώρα δεν είχε τέτοια  αντιπολίτευση. Σε τόσο δύσκολες στιγμές ,σύμπασα η αντιπολίτευση με προεξάρχουσα  την Αξιωματική,  όχι μόνο ήταν  απούσα,  αλλά και  κατάντησαν στυλοβάτες της απάτης και της ανικανότητας της  κυβέρνησης Κούλη. Μια θλίψη!  Αλλά και οργή, που ξεχειλίζει.

Θα απολογηθείτε, λεβέντες μου, σύντομα.  Ο ένας για τη μεγάλη κομπίνα που έστησε (και δεν είναι η μόνη) και οι άλλοι για τη ανικανότητα τους να ασκήσουν σοβαρή και πρέπουσα Αντιπολίτευση.

Εδώ θα είμαστε να αποκαλύπτουμε τις πομπές σας.

 

 

2. Εξεταστική Επιτροπή προτείνει ο Βαρουφάκης για τη χρεοκοπία του 2010

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σε σχέση με τα αίτια που οδήγησαν στη μνημονιακή κρίση κατέθεσε από το βήμα της Ολομέλειας ο Γιάννης Βαρουφάκης.

***

“Στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο γ.γ. του ΜέΡΑ25 πρότεινε τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να «κλείσει η πληγή» της χρεοκοπίας του 2010.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως οι «πληγές» από τις υπαρξιακές κρίσεις της χώρας από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο έχουν επουλωθεί σε κάποιο βαθμό, κάτι που τροπόν τινά ισχύει και για το Κυπριακό λόγω του «Φακέλου της Κύπρου».

Ωστόσο, κατά τα λεγόμενα του Γ. Βαρουφάκη, σε αυτήν την κατηγορία δεν μπορεί να ενταχθεί η μνημονιακή κρίση. Γι΄ αυτό και ζήτησε να ανοίξει ο «Φάκελος της Χρεοκοπίας» προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λόγοι που οδήγησαν στο μνημονιακό σπιράλ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ακολούθησε στο βήμα τον Γ. Βαρουφάκη, έσπευσε να υποστηρίξει την πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΜΕΡΑ25. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής πρέπει να υπογράφεται από -τουλάχιστον- δέκα βουλευτές και να υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ανεξαρτήτως πλειοψηφίας”.

***

Πολύ καλή η πρόταση του αρχηγού (άντε του προέδρου της Κ.Ο)  του ΜΕΡΑ25. ΄Αριστη.  Εμείς την παλεύουμε 12 ολόκληρα χρόνια. Την έθαψε ο Αλέξης Τσίπρας με την περίφημη  “αλλαξοκωλιά”. Πήρε τον Πάνο Καμμένο, για να κάνει κυβέρνηση και σε αντάλλαγμα κάλυψε τον Κώστα Καραμανλή για τη χρεοκοπία .΄Ετσι, τόσα  χρόνια τώρα,  ο υπεύθυνος τότε πρωθυπουργός  για την οικονομική κρίση , μένει  ατιμώρητος και ρεμβάζει στη Ραφήνα.

Αλλά, μια ερώτηση. Γιατί πρότεινε ο Βαρουφάκης  εξεταστική  από το 2010, έναρξη της  μνημονιακής  τραγωδίας και όχι από το 2004 και μετά, τα χρόνια της διακυβέρνησης Κ.  Καραμανλή που οδήγησαν στα μνημόνια;  Μας τα λέει καλά ο π. υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  ,ή  εμείς δεν καταλάβαμε καλώς;

 

 

3. α. Ακρίτα: “Αγόρασα 2 μικρά διαμερισματάκια στο Λονδίνο για αποκούμπι”

β. Τη λένε Ελενα Ακρίτα  (Νόρα Ράλλη)

γ. Πληρωμένη απάντηση Ακρίτα στην Ομάδα Αλήθειας-

“Δεν λογοδοτώ για τις νομίμως δεδουλευμένες και φορολογημένες αμοιβές μου”

δ. Αναμενόμενο… Δημήτρης Γκιώνης)

( (Ντοκουμέντο -Αυγή-εφσυν)

***

΄Ελενα Ακρίτα ξανά.΄Ισως και…ξανά.

Η κυρία του “λευκού κολάρου”. ΄Εχει όλα εκείνα τα  στοιχεία που συνθέτουν το  συγκεκριμένο  οικονομικό έγκλημα .  Το προσδιορίσαμε λίγες ημέρες πριν. Ξαναβάζουμε τί ορίζεται ως  τέτοιο:

”Ο όρος εγκλήματα του λευκού κολάρου χρησιμοποιείται κατά τις τελευταίες δεκαετίες για να περιγράψει το σύνολο εκείνων των παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τον χώρο της οικονομικής δραστηριότητας και που δεν συνδέονται με την άσκηση βίας, ενώ, συνήθως, διαπράττονται από άτομα που βρίσκονται σε ανώτερα κοινωνικά
στρώματα. Πολύ συχνά, η εξακρίβωση ενός εγκλήματος του λευκού κολάρου είναι δυσχερής, καθώς δεν είναι πάντα απόλυτα σαφές πότε μια πράξη θεωρείται παράνομη ή νόμιμη στα πλαίσια της επαγγελματικής δραστηριότητας.  Επιπλέον, σήμερα τα εγκλήματα του λευκού κολάρου μπορούν να διαπραχθούν από τον οποιονδήποτε,άσχετα από την οικονομική ή κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει. Ακράδαντη απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι πλέον μια ευρεία ποικιλία εγκλημάτων του λευκού κολάρου τελείται από μέλη εγκληματικών οργανώσεων στις οποίες δεν εμπλέκονται μόνο άτομα ανώτερης τάξης. Ο όρος οργανωμένο έγκλημα ή εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την ύπαρξη μιας δομημένης ομάδας που βασίζεται σε τρία ή περισσότερα άτομα. Η ομάδα αυτή ενεργεί σε συνεννόηση με σκοπό τη διάπραξη ενός ή περισσοτέρων σοβαρών ποινικών αδικημάτων”.
Να  κρατήσουμε   από την  παραπάνω ανάλυση τις φράσεις:
“παραβατική συμπεριφορά ” και “δεν είναι πάντα απόλυτα σαφές πότε μια πράξη θεωρείται παράνομη ή νόμιμη στα πλαίσια της επαγγελματικής δραστηριότητας”
 “Επιπλέον, σήμερα τα εγκλήματα του λευκού κολάρου μπορούν να διαπραχθούν από τον οποιονδήποτε,”
Πού μπαίνει εδώ το…κολάρο στην ΄Ελενα Ακρίτα;   Να το δούμε:
1.  Επί έτη η κυρία αυτή εισέπραττε σύνταξη…εθνικής αγάμου κορασίδος, ως θυγατέρα του Λουκή Ακρίτα.  Μαγείρεψαν ειδικό νόμο, για να παίρνει τούτη, μόνη εξ όλων των  Ελλήνων,   σύνταξη…τιμητική για  τον πατέρα της! Και για να μπορεί να την εισπράττει η εν λόγω, έντιμη κυρία, το έπαιζε ανύπαντρη. Αλλιώς, αν δήλωνε ύπανδρος,  θα την έχανε.
 Το “κολάρο” εδώ είναι πασιφανέστατα …λευκό και  κολαρισμένο. ΄Ολοι οι διεφθαρμένοι με…νόμους διαπράττουν την κομπίνα τους. Η ειδική  μεταχείριση της Νovartis , ας πούμε από τους  εκάστοτε υπουργούς υγείας, δεν ήταν παράνομη.  Γινόταν σύμφωνα με ο γράμμα του Νόμου.  Νόμιμος υπουργός  υπέγραφε τις διατάξεις. ΄Αλλο τώρα που έπαιρναν και τις μίζες με τροχήλατες βαλίτσες . Δια νόμου ή μη, δεν έχει καμιά σημασία. ΄Ο τι είναι “νόμιμο”  δεν είναι, όχι μόνο ηθικό,  αλλά ούτε και… ΝΟΜΙΜΟ!
2. Επί έτη η κυρία Ακρίτα ήταν  συνεργάτης του πλέον διεφθαρμένου εκδότη της χώρας, του Χρήστου  Λαμπράκη.  Ο  “επιχειρηματίας”  αυτός επί πολλά χρόνια έλυνε και έδενε. Μέχρι που απαίτησε  και τη δολοφονία του αγνού αγωνιστή  Βασ. Τσιρώνη  .Και ο Κων. Καραμανλής ,φυσικά, του τη χάρισε. Είχε και τον Σερραίο στο χέρι ο  παλιάνθρωπος αυτός εκδότης. Εξαγόραζε όλες τις κυβερνήσεις.  Τις είχε στο τσεπάκι του, αφού  στην   κατοχή του  βρισκόταν μια ολόκληρη βιομηχανία παραπληροφόρησης και εκβιασμού  (φυλλάδες, ραδιόφωνα,  τηλεοράσεις).
Η συμμετοχή της ΄Ελενας Ακρίτα   σε αυτή τη βρώμικη βιομηχανία και οι μισθοί που εισέπραττε  ήταν τα “αργύρια”. Και  ασφαλώς ..νόμιμες  και φορολογημένες απολαβές.  Δεν έπαυαν όμως να είναι αμοιβές  από  μαύρο και “ξεπλυμένο” χρήμα .
3. Ως σεναριογράφος  σε διάφορα σίριαλ στην τηλεόραση, είναι συνένοχος  του εγκλήματος της παραπληροφόρησης  και της  αποχαύνωσης, μέσω της    αφύσικης  “ψυχαγωγία”  της μάζας  , η οποία, ως γνωστό,  τρέφεται αιωνίως με “άρτον και θεάματα”.  Κι αυτά του τα πρόσφερε πλούσια  η , εκτός των άλλων και” ροζ” κοντυλοφόρος, ΄Ελενα Ακρίτα, με  αντάλλαγμα τα… διαμερισματάκια ,  που όπως λέει, η ίδια τα αγόρασε στο Λονδίνο για “αποκούμπι” στα γεράματά της.
΄Ομως,  τέτοιες  εισπράξεις  δε λέγονται  “αποκούμπι”, κυρία μου, αλλά συσσώρευση  ανήθικου  και προκλητικού  πλούτου . ΄Οποιος ξέρει από Λονδίνο, έχει υπόψη του πως μια  “υπόγα τρύπα” , 15 τ.μ  νοικιάζεται  χρυσάφι  στην αγγλική  πρωτεύουσα. Με   ένα εύκολο  υπολογισμό , βρίσκει ακριβώς πόσες  εγγλέζικες   λίρες νοικιάζει η ΄Ελενά μας  τα…διαμερισματάκια της !
Η  αιτούσα , όμως,   από τον Κυριάκο Μητσοτάκη  επιμόνως και για ημέρες να  μιλήσει για   τα “σπίτια στο Παρίσι” ,δε μας έλεγε τίποτα για τα δικά της σπίτια στο Λονδίνο. (Σε κανένα Τσέλσι μήπως;)  ΄Ηταν αυτή που έγραφε  πως θα γλυκοκοιμάται , διαβάζοντας   …Βολταίρο  και τη λίστα των 32 διαμερισμάτων του πρωθυπουργού.
΄Ελενα, πονηρή και  από τη μύτη συλληφθείσα.   ΄Οφειλες να ξέρεις. “Στου κρεμασμένου το σπίτι, δε μιλάνε για σκοινί”. Ούτε στου …Λονδίνου το σπίτι για το άλλο στο  Παρίσι”.
3. Το πιο ανήθικο, βέβαια,  απ΄όλα τα παραπάνω …ανήθικα,  κατά τη δική μας ιδεολογική πεποίθηση, είναι πως τόσο  καιρό , ως   υπάλληλος, μισθοδοτούμενη από τα ναρκοδόλαρα  του Μαρινάκη, έκρινε και κατάκρινε τους πάντες, πλην, βεβαίως,  του αφεντικού της.  Σίγουρα ,είναι κανόνας πως  “δε δαγκώνεις χέρι που σε ταϊζει”. Κατανοητό.
΄Ομως,  βγήκε και ένα καλό από όλη αυτή τη Ιστορία. Μαζί με την ΄Ελενα Ακρίτα , ξεβρακώθηκαν  (για άλλη μια φορά) και οι φυλλάδες της αριστεροσύνης.  Δώσανε τα ρέστα τους  (μια μικρή συλλογή παραπάνω)   να  πετάνε στρακαστρούκες, αλλά και μπόλικη λάσπη   σε  όσους τολμήσαμε  να αποκαλύψουμε  πόσο βρώμικη και διεφθαρμένη είναι η “Ηγερία” του  συναφιού τους.
Πάνε τώρα ,όπως φαίνεται, να την πλασάρουν  στον ΣΥΡΙΖΑ, για να την έχουν “πόρτα το χειμώνα” όταν  ξανάρθουν τούτοι (σε λίγο) στην εξουσία. Για κάποια νέα “λίστα “Πέτσα” θα τη χρειαστούν και ελόγου τους  μια μέρα.