ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΚ. ΤΟ “ΤΡΕΛΟ” ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

1.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και εκατοντάδες νέοι διαδήλωσαν έξω από τον ΟΗΕ -«Η Γη πεθαίνει» [εικόνες&βίντεο]

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και εκατοντάδες νέοι έξω από τον ΟΗΕ

Δύο ημέρες μετά την άφιξή της στις ΗΠΑ, η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε την Παρασκευή στην πρώτη της διαδήλωση για το κλίμα στη Νέα Υόρκη, στο πλευρό εκατοντάδων νέων που συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

********

H  Γκρέτα και οι εκατοντάδες άλλοι έφηβοι και παιδιά,βρίσκονται εκεί,που θα έπρεπε να είμαστε  ΟΛΟΙ παρόντες.Κι αν όχι  έξω από τον ΟΗΕ, τουλάχιστον οι νέοι κάθε χώρας, όφειλαν την ίδια ώρα να διαδηλώνουν έξω από τοπικά γραφεία του ΟΗΕ και  τις πρεσβείες χωρών που δε σέβονται το κλίμα και τη Φύση.  Αντ΄αυτού, Παρασκευή χτες  και η διασκέδαση υπήρξε το κύριο μέλημα της νεολαίας σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης. Αδιαφορία, ωχαδερφισμός, παρτακισμός,  απαξίωση διαχρονικών αρχών. Ας βγάλουν άλλο το φίδι από την τρύπα!

Και βγαίνουν οι περισσότεροι  κι από πάνω με θράσος και αμετροέπεια.

-Παλαβό είναι αυτή  Γκρέτα, δημοσιότητα επιδιώκει.

-Καλά, τί σόι γονείς είναι αυτοί ,που αφήνουν το παιδί τους να αποφασίζει αν  δε θα πάει φέτος στο σχολείο;

΄Ολο τέτοια οι πανάθλιοι. Δε φτάνει που είναι παρτάκηδες κα συμφεροντολόγοι, είναι και κομπλεξικοί, “μικροί”. Με κακότητα και μοχθηρότητα πρωτοφανή για όποιον ξεφεύγει από το μέσο,από το μέτρο που εκείνοι υπολογίζουν τα πράγματα και τις αξίες της ζωής.  Αισχροί!

΄Οπως συμβαίνει πάντα οι “Γκρέτες” είναι ελάχιστες  και  οι…τρελοί αυτού του  κόσμου που  κουβαλάνε  στην πλάτη τους την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Σε όλες τις εποχές απανταχού της γης. Μεγάλοι και μικροί  στη συντριπτική τους πλειοψηφία ,επιδεικνύουν την ίδια αυτιστική,στερεοτυπική συμπεριφορά απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου που αφορούν όλους.Και το χειρότερο ξοφλούν με την υποχρέωση να είναι παρόντες στους αγώνες,με την αφελή και απολύτως ατομικιστική-εγωιστική δικαιολογία “δεν είμαι εγώ γι΄αυτά, είμαι φτιαγμένος από άλλη πάστα”!

Μπα; Και ποια είναι αυτή η πάστα,από την οποία δε είναι φτιαγμένα τα παιδιά πάνω στη φωτογραφία και σου επιτρέπει ελόγου σου να έχεις μόνο  δικαιώματα αλλά όχι και  υποχρεώσεις; Ηλίου φαεινότερο πως ψάχνεις, η ατσίδα εσύ, για κορόιδα.

Το μέγα λάθος των ακτιβιστών. Δεν είναι μόνο και πάντα οι εξουσίες  η προσωποποίηση του κακού. Η μάζα είναι η χειρότερη.  ΄Αλλωστε, οι εξουσίες υπάρχου και  λειτουργούν με το τρόπο που το κάνουν,επειδή το πλήθος τους ανέχεται και  αδιαφορεί.

Ο  καθαρός επαναστάτης,ο  ενεργός πολίτης οφείλει πρώτα να αντιμετωπίσει την άμορφη αυτή μάζα,την αδιάφορη,την προκλητική,που ζει για “άρτον και θεάματα. Και φυσικά να  στραφεί εναντίον της με το ίδιο και πιο αυστηρό τρόπο,όπως και με τις εξουσίες.

Η μάζα δεν είναι λαός. Είναι ένα αποχαυνωμένο,παραδομένο πλήθος που άγεται και φέρεται από τις επιθυμίες, τα ένστικτα  και τα συμφέροντα όσων το απαρτίζουν. ΄Ιδια επικίνδυνοι με τους  καταπιεστές τους. Και είναι αυτοί που τους διατηρούν,όσο εκείνοι με τη δημαγωγία  και το λαϊκισμό τους, τους νταντεύουν ,τους τάζουν και τους συντηρούν.

2. ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ -Ανησυχία για την αύξηση των αφίξεων προσφύγω
Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαιτίας της ανησυχίας που προκάλεσαν στην κυβέρνηση η αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες.

Βίκτορ Όρμπαν: Ποιος είναι ο άνθρωπος που πιστεύει ότι η Ευρώπη δέχεται

****

Τι θα κάνει τώρα ο ΄Ορμπαν της Ελλάδας; ΄Οτι και ο Ούγγρος ομόλογος; Θα υψώσει τείχη ,θα φτιάξει τοίχους,, όπως ζητούσε  ο Κασιδιάρης;  ΄Η θα ρίχνει στη θάλασσα τις νέες αφίξεις κολασμένων της γης; (Είναι ικανός, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία).Κομματικό,δημαγωγικό αληταριό.

Χτες λέγαμε πως όλα εδώ πληρώνονται. Ας “βγάλει  τα κάστανα από τη φωτιά”,τώρα. Μόνο να μην πειράξει τα προσφυγόπουλα.Είναι τα δικά μας παιδιά,δεν τα ξεχωρίζουμε από εκείνα του “αίματος”. Ψιλά γράμματα γι΄αυτούς τέτοιες ευαισθησίες,βέβαια. Τους κατανοούμε. Αλλά,   θα γίνουμε “λύκοι” αν τολμήσει ο ακροδεξιός συρφετός  και τα πειράξει.

3. Βόλος: Πώς συνέβη η τραγωδία στο λούνα παρκ -Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Δυστύχημα σε λούνα παρκ

Εκείνη τη στιγμή το κορίτσι, μαζί με τους φίλους της- σηκώθηκε όρθια με τα χέρια ψηλά, για να απαθανατίσουν τη στιγμή σε φωτογραφία. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο αλλά και η πυροσβεστική που απεγκλώβισε την 14χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

****

Θύμα κι αυτό το άτυχο παιδί  της νέας μανίας του ναρκισσισμού. Για  Μικρούς και  μεγάλους.

Να βγάλουν σέλφις, να τη βάλουν στο FB και το Istagram  να πάρουν λάικ,να ζηλέψουν οι άλλοι, να νιώσουν σπουδαίοι μέσα σε μια κοινωνία που μαϊμουδίζει αναξιοπρεπώς. Με τη ζωή  πια να την κουμαντάρουν  οι βιομηχανίες και τα καμώματα των  celebrities.

4. Ο Στάθης Λιβαθινός αποχώρησε, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέλαβε

Ο Στάθης Λιβαθινός αποχώρησε, ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέλαβε

Η πολιτεία δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται αλλά ούτε να αιφνιδιάζει μ’ αυτό τον τρόπο, καθώς πρόκειται για έναν οργανισμό με πολύπλοκα θέματα. Πρέπει ο καλλιτεχνικός διευθυντής να ενημερώνεται τουλάχιστον 6 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του προηγούμενου.

Δεν θέλω να παρεξηγηθούν τα λόγια μου, μένω σταθερά μακριά από κόμματα και σκοπιμότητες. Το μεγάλο κόμμα για εμάς είναι η τέχνη, είναι το Εθνικό Θέατρο. Παραδίδουμε ένα υγιές θέατρο σε καλλιτεχνικό και οικονομικό επίπεδο. Με τα αποθεματικά του, δύο καινούργιες Σκηνές, την Πειραματική και το Μικρό Εθνικό, Σχολή Σκηνοθεσίας, μια Δραματική Σχολή που είναι στολίδι. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός, με εμπειρία και με μεγάλη αγάπη για το Εθνικό Θέατρο».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά τις ευχαριστίες προς όλους, είπε ότι προς το παρόν δεν έχει να πει πολλά, θα μας συναντήσει ύστερα μετά από είκοσι μέρες, οπότε θα ανακοινώσει το πρόγραμμα και τους στόχους

****

Κομματικές επιλογές αμφότεροι. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και ο νέος,δεξιός καλλιτεχνικός διευθυντής, φυσικά δεν αρνήθηκε να καθίσει στην καρέκλα του προηγούμενου χωρίς ίχνος τσίπας.

Το ωραίο είναι πως και τούτος θα ανεβάζει έργα στο Εθνικό σπουδαίων συγγραφέων που καταγγέλλουν  τον κομματισμό,τη στράτευση, την αναξιοκρατία. Και θα δίνει συνεντεύξεις για το πόσο σπουδαία είναι αυτά τα μηνύματα στην εποχή μας και πόσο υπέροχα τα  αποδίδουν στους ρόλους τους οι ηθοποιοί  υπό τη δική του τώρα πια μαγική,καλλιτεχνική  καθοδήγηση.

Τέτοια υποκρισία στους ανθρώπους που τάχα μου υπηρετούν την Τέχνη. Δεν τους οφείλουμε κανένα σεβασμό,καμιά στήριξη,

5.ADULTS IN THE ROOM
Κώστας Γαβράς: Εμπιστευτήκαμε την Αριστερά σε άνδρες που απέτυχαν -Πρεμιέρα στη Βενετία για το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» [εικόν

Οι συντελεστές της ταινίας ποζάρουν

Ενώ  ελόγου του,ο …μέγας Γαβράς,παραμένει ακραιφνής αριστερός  με…δεξιά τσέπη.

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από αμετροεπής  και καιροσκόπος ο Κώστας Γαβράς. Ας τους ρίξουμε μια  συντονισμένη σβουριχτή σφαλιάρα. Ουδείς σοβαρός και αξιοπρεπής να δει το σκουπίδι που ετοίμασε με πρωταγωνιστή ένα υπερφίαλο, ψωνισμένο οικονομολόγο.

6.Πυρ και μανία η Βόρεια Κορέα με τον Πομπέο- Είπε ότι το καθεστώς του Κιμ έχει «συμπεριφορά Κράτους-κακοποιού»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Μάικ Πομπέο σε παλαιότερη συνάντησή τους τον Απρίλιο του 2018

Γιατί,δεν είναι και το καθεστώς της Ρωσίας μαφιόζικο; Είναι καλύτερος ο δικτάτορας Πούτιν από τον ομόλογο του Κιμ; Μια ζωή η αμερικανική διπλωματία  είναι…δίγλωσση,ανάλογα με το τί συμφέρει κάθε φορά.