ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ….ΛΥΤΡΑ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ !

Σε δημοπρασία το βρετανικό κοινοβούλιο με τους χιμπατζήδες του Banksy

1. Σε δημοπρασία το βρετανικό κοινοβούλιο με τους χιμπατζήδες του Banksy

Και γιατί χιμπατζήδες; ΄Ακακοι οι καημένοι. Επειδή  είναι ανθρωποειδή;   ΄Υαινες ταίριαζαν.  Ο καλλιτέχνης  θα χαρακτήριζε έτσι επιτυχώς και μεταφορικώς  και τα υπόλοιπα … δημοκρατικά κοινοβούλια του κόσμου! ΄Η έστω, ας έβαζε γουρούνια. Δοθέντος πως “όλα τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη”.

 

2. 500.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Κοσμοπλημμύρα στο Μόντρεαλ μαζί με την Γκρέτα Τούνμπεργκ στη διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μόντρεαλ κατά της κλιματικής αλλαγής

043_dpa-pa_190719-99-124133_dpai

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν σε μια νέα μαζική διαδήλωση στο Μόντρεαλ του Καναδά σε μια νέα «παγκόσμια απεργία» για την κλιματική αλλαγή, με την νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ να διαμηνύει: «Αλλάζουμε τον κόσμο».

«Είμαστε τουλάχιστον 500.000», είπε χθες βράδυ τοπική ώρα η 16χρονη Τούνμπεργκ, στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πολιτικής αδράνειας απέναντι στην υπερθέρμανση του πλανήτη. «Μπορείτε να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας!», είπε επευφημούμενη από το συγκεντρωμένο πλήθος.

*******

Γκρέτα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως  τελικά παλεύεις για τις γενιές που έρχονται. Ούτε καν για τη δικιά σου. ΄Εχει γίνει τόση ζημιά, τέτοια αλλοτρίωση σήμερα, ακόμα και στα  παιδιά, που  αδυνατούν  κι αυτά μαζί με τους μεγάλους   να αντιληφθούν τί τους λες.  Πολλώ μάλλον, να  δουν    το μέγεθος του προβλήματος και να σηκωθούν από τις καρέκλες  και τα τάμπλετ τους.

Κρατάς στα χέρια σου στην κυριολεξία  τη ζωή των ανθρώπων που έρχονται. Αλλά και την αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου σήμερα, που   …παράνομα, καταχρηστικά και αφύσικα  επικαλείται  αυτή την ιδιότητα.

__________________________________________________

  1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
    Ο Τσίπρας πάει σε συνέδριο για τα Δυτικά Βαλκάνια- Τι θα πει για τη Συμφωνία των Πρεσπών
    Πηγή: iefimerida.gr –

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ

Η ακροδεξιά πορνοφυλλάδα, επιμένει…  σκοπιανά!   Σε όλο το κείμενο που δημοσιεύει. Κι ας λέει  ο εκ των πατρόνων της , Υιος Μητσοτάκη, πως  η  συνθήκη των Πρεσπών είναι νόμος τους κράτους και  οφείλουμε όλοι να  τη σεβαστούμε.

Με την ευκαιρία έχω και μια απορία (που… δεν έχω, δηλαδή). Αν  ο Τσίπρας μετονόμαζε τη  “μουσουλμανική  μειονότητα” στη Θράκη, σε  τούρκικη, θα δεχόταν ο πατριωταράς πρωθυπουργός  και έναν τέτοιο …νόμο του κράτους;   Εμείς είμαστε βέβαιοι πως ναι.

Κομματικός απατεώνας είναι ο άνθρωπος. ΄Εχει δώσει…επιτυχείς εξετάσεις.  (Μεταξύ μας, Τούρκοι είναι οι άνθρωποι κει πάνω.  ΄Ετσι  αυτοπροσδιορίζονται και οφείλουμε να το σεβαστούμε ,για να είμαστε δίκαιοι και  ιστορικά).

΄Οσο για το   Χρήστο  Ράπτη, που επιμένει…  Μακεδονικά-αγωνιστικά, δεν ισχύει για δαύτον ο νόμος  του κράτους, γιατί   μπίζνες κάνει το άτομο με τον  πατριωτισμό .Και  όλοι οι πατριώτες ως γνωστό είναι απατεώνες.  Ποιοι κάνουν κλικ σε τέτοια φυλλάδα; Οι ακροδεξιοί εθνικιστές ,οι  διεστραμμένοι και οι σκουπιδοφάγοι γενικώς. Να τους χάσει όλους αυτούς για να  δείχνει  “νομοταγής”,όπως το αφεντικό του ο Κούλης;  Δε σφάξανε.

Στο μεταξύ όλος  ο κυβερνητικός θίασος με επικεφαλής τον θιασάρχη της πρωθυπουργό, συνεχίζει το ρεσιτάλ  υποκρισίας. Είμαστε πατριώτες σου λένε,  αλλά  άλλο το ένα, άλλο το άλλο.  Προέχει το… συμφέρον μας. Κι αυτό τότε απαιτούσε να είμαστε Ελληνάρες και  Μακεδονομάχοι . Σήμερα …κότες . Κι αυτό κάνουμε.

Χειρότερη  φάρα από  Δεξιό και πατριωταρά δεν υπάρχει. “Τίναζε και τη σκόνη  των υποδημάτων ” σου,έτσι και τύχει να τον ανταμώσεις στο  δρόμο σου.

2. ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SECURITY «ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕ» ΤΟΝ ΑΣΑΝΖ ΓΙΑ ΤΗ CIA

O ιδρυτής της Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ σε μια φωτογραφία του περασμένου Μαϊου

Τζούλιαν Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο- Eχει σοβαρά προβλήματα υγείας, λέει ο δικηγόρος του

Σοβαρά προβλήματα υγείας έχει προκαλέσει στον Τζούλιαν Ασάνζ η διαρκής απομόνωση στη φυλακή, όπου κρατείται στη Βρετανία, καταγγέλλει ο δικηγόρος του.

«Βρίσκεται σε απομόνωση 23 ώρες την ημέρα και έχει μόλις μία ώρα για διαπροσωπικές επαφές στη διάθεσή του. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Έχει χάσει βάρος και είναι εντελώς αποκομμένος από τον κόσμο. Αυτό επηρεάζει την υγεία του», δήλωσε χθες στο πρακτορείο Sputnik ο Κάρλος Ποβέδα συνήγορος του ιδρυτή της Wikileaks, την έκδοση του οποίου ζητεί μετ’ επιτάσεως η Ουάσιγκτον.

Ο Αυστραλός αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 175 ετών σε περίπτωση που εκδοθεί, δικαστεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ με βάση το κατηγορητήριο το οποίο έχει καταρτιστεί από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ισπανική εταιρεία security κατασκόπευε τον Ασάνζ για λογαριασμό της CIA

Αίσθηση προκαλεί την ίδια ώρα ρεπορτάζ της El Pais, σύμφωνα με το οποίο η ισπανική ιδιωτική εταιρεία security Undercover Global Ltd κατασκόπευε τον Ασάνζ, στο διάστημα που διέμενε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και παρέδιδε τα σχετικά βίντεο και αρχεία ήχου στη CIA.

Η εταιρεία φέρεται να τοποθέτησε μικρόφωνα σε διάφορα σημεία του χώρου, όπου διέμενε ο Ασάνζ, ακόμη και σε πυροσβεστήρες καθώς και συστήματα παρακολούθησης που αναμετέδιδαν live εικόνες από τις γυναικείες τουαλέτες της πρεσβείας, όπου συναντιόντουσαν ο Ασάνζ με τους δικηγόρους του φοβούμενοι ότι είχαν τοποθετηθεί κοριοί σε άλλους χώρας. Σε μια απ’ αυτές τις συναντήσεις ο Ασάνζ είχε συζητήσει με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισημερινού, Ρόμι Βαλέχο, την πιθανότητα να αποδράσει κρυφά ο ιδρυτής της Wikileaks από το κτίριο της πρεσβείας και να διευκολυνθεί με διπλωματικό διαβατήριο η φυγή του σε άλλη χώρα. H El Pais ανέφερε ότι δεν είχαν τοποθετηθεί κοριοί στο υπνοδωμάτιο του Ασάνζ, από το φόβο μήπως ανακαλυφθούν.

****

Οι σταυρωτήδες  του ακτιβιστή είναι απάνθρωποι.Επειδή ακριβώς πρόκειται για κρατική συμπεριφορά. Είναι ανελέητοι.  Μαφιόζοι μπορεί να δεις και να λυγίσουν, οι φανατικοί  φορείς τους κρατικισμού, ποτέ.

Οι Αμερικανοί θέλουν να δώσουν ένα σκληρό  μάθημα σε όλους τους επίδοξους να μιμηθούν τον Ασάνζ. Γι΄αυτό και επιδεικνύουν τέτοια ακραία μεταχείριση. Τσακίζουν όποιον αποκαλύπτει πόσα βρώμικες είναι ο εξουσίες. Ανέκαθεν,όχι σήμερα μόνο.

Λάθος μέγα που ο Αυστραλός ακτιβιστής  δεν εγκατέλειψε την πρεσβεία από τη στιγμή που όλοι έβλεπαν πως  πρόεδρος του Ισημερινού θα γινόταν ο Μορένο. ΄Επρεπε να αποδράσει. ΄Αλωστε, οι Ρώσοι είναι σίγουρο πως θα του προσέφεραν άσυλο, όπως και στις άλλες όμοιες περιπτώσεις έκαναν παλιότερα.

Δεν το τόλμησε. Και σήμερα, κίνημα δυνατό για να τον υπερασπιστεί δεν υπάρχει. Και είναι να αναρωτιέται κανείς. ΄Αξιζε  τον κόπο όλη αυτή η όντως  ηρωική απόφαση του Τζούλιαν Ασάνζ να ξεβρακώσει τις κυβερνήσεις και πρώτα  απ΄όλα την αμερικάνικη; Και που πληροφορήθηκε η ανθρωπόμαζα (άσε που τα ήξερε) τα παιχνίδια των κρατών και τη βρώμικη διπλωματία, τί έγινε;. Εντυπώσεις της στιγμής.  Πλην ολίγων, οι άλλοι όλοι ξέχασαν και  γύρισαν νωρίς  στον “άρτο και τα θεάματά” τους, τις καταναλωτικές  και σεξιστικές τους συνήθειες . Και ο Τζούλιαν Ασάνζ αργοπεθαίνει  στο κολαστήριο.

Δεν ξέρω. “Δε δίνεις στο μαχαίρι γροθιά, αν δεν έχεις ατσάλινο χέρι”. Χρειάζεται λογική, στρατηγική, σωστή τακτική. Να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα ό,τι σπουδαίο  κι αν κάνεις. Και προπαντός να μάθεις να μη σέβεσαι τον όχλο. Πολύ περισσότερο να  μην παλεύεις να τον διαφωτίσεις. Δεν αλλάζει το παχύδερμο.

Και θα σε φτύσει  αργά ή γρήγορα. Αυτός κρατάει τι εξουσίες. Ο όχλος είναι η εξουσία.

 

3. Πατέρας της μικρής Αθηνάς: «Δεν υπάρχει αρπαγή, γνώριζε η μητέρα της πού είναι»

Alert για ανήλικο κορίτσι

Επειδή κάποιος δικαστής, που δε θα κάτσει  να σκάσει για το συμφέρον του παιδιού και ποιο δεν είναι, βγάζει μια απόφαση και το παραδίδει   όμηρο ,κατά κανόνα…φυσικό , αποφαίνεται,  στη μάνα, τί έγινε;  Ο άλλος γονιός  δε θα σκιστεί να δει το  παιδί του, να το πάρει να το χαρεί κι αυτός ; Δεν είμαστε καλά. Να γιατί γράφαμε τις προάλλες πως  συνετός  άνθρωπος δε θα γινόταν  δικαστής. Αλλιώς, αν ήθελε να είναι σωστός, θα έπρεπε καθημερινά να …παίζει μπουνιές με τη συνείδησή του.

Είναι και το άλλο αισχρό. Πολλές γυναίκες έχουν κάνει μπίζνα τη γονική υποχρέωση για διατροφή. Χρυσοφόρο επάγγελμα της…τεμπέλας.  Κερδίζουν συνήθως με ανήθικα μέσα και ασύστολα ψεύδη μια δικαστική απόφαση, αναλαμβάνουν την επιμέλεια του παιδιού και ο καταδικασμένος πατέρας  οφείλει να καταβάλει παχυλή διατροφή, αλλιώς τον πάνε φυλακή. Στις μέρες μας έχουν γίνει  κανονική επιχείρηση τέτοιες  περιπτώσεις. Ρίξτε μια ματιά δίπλα σας.

Βλέπω εδώ που βρίσκομαι με  τί  σοφία  μεγαλώνουν τα παιδιά και παθαίνω με το πόσο ηλίθιος είναι ο “πολιτισμός” που στην ουσία το ηθικό του και θεσμικό του κομμάτι το έχτισαν οι θρησκείες,το ιερατείο.  Η κοινότητα εδώ  έχει αναλάβει τη φυσική  ανατροφή του παιδιού ,το οποίο  ,ως εκ τούτου, συνδέεται με στενές σχέσεις  όχι μόνο με  τους  γεννήτορες και τη λοιπό οικογένεια,αλλά με όλα τα μέλη της κοινότητας. Σπαρτιάτικη μεν αγωγή,αλλά χωρίς να είναι “σπαρτιάτικη” ( “…καὶἐν ταῖς παιδείαις οἱ μν ἐπιπόνῳ ἀσκήσει εὐθυς νέοι ὄντες τὸἀνδρεῖον μετέρχονται, ἡμεῖς δὲἀνειμένως διαιτώμενοι οὐδεν ἧσσον ἐπὶτους ἰσοπαλεῖς κινδύνους χωροῦμεν”.  Επιτάφιος Περικλέους).

Και το σημαντικότερο. Εδώ  σχολεία-φυλακές  δεν υπάρχουν.Τα παιδιά μαθαίνουν…παίζοντας! Και το ακόμα πιο συγκλονιστικό. Δε μαθαίνουν  ρόλους φύλου, άντρας-γυναίκα. Δεν υπάρχουν “κούκλες” για τα κορίτσια και “σφεντόνες” για τα αγόρια . Ποιος μεγάλος παιδαγωγός,αν όχι η  αμόλυντη παράδοση , τους δίδαξε τέτοια σοφή  συμπεριφορά στην εκπαίδευση; Και στο πολιτισμένο κόσμο σφάζονται οι γονείς ποιος θα μονοπωλήσει την αγάπη του παιδιού, ποιος θα βγάλει τα απωθημένα του πάνω σε αυτό για τον άλλο  και πώς θα τα κονομήσει με τις διατροφές και τα λοιπά επιδόματα.

Σιχαμερός πολιτισμός.  Τί κρίμα που δε γινόταν  να επιλέγουμε.  Αν γύριζα πίσω  και  με άφηναν μικρό  να αποφασίσω, θα ψήφιζα με χέρια και με πόδια να έχω …πρωτόγονους γονιούς. Κι ας είχα ο ίδιος, οφείλω να ομολογήσω γα να μη γίνω ασεβής,  γονιούς …”ψυχούλες”.

Γράφαμε για το ίδιο ζήτημα παλιότερα:

Κως:Κατηγορείται για αρπαγή της κόρης του – ”Μου προκαλούν αηδία οι δημοσιογράφοι” (7/11/2012)
Πικρή, πικρότατη  είναι αυτή η “ιστορία” στην Ελλάδα με τις δικαστικές αποφάσεις,που  αναθέτουν σε ένα διαζύγιο την επιμέλεια του παιδιού κατά κανόνα στη μητέρα. Δικαστίνες κυρίως , καλούνται να αποφασίσουν μέσα σε λίγα λεπτά για μια τόσο σοβαρή υπόθεση,όπως είναι  η ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού σε ένα γονέα .  Με ελαφρά τη καρδία και επειδή αντιλαμβάνονται το όλον θέμα περισσότερο, ως μια παράμετρο (κι αυτό) της υποβόσκουσας  αρχέγονης αντιπαλότητας των δύο φύλων , κρίνουν πως, ως…γυναίκες, πρέπει να υπερασπιστούν το φύλο τους και να δείξουν αλληλεγγύη,οπότε  αναθέτουν την επιμέλεια του  παιδιού στη μαμά-γυναίκα.  Υποσυνείδητα,δηλαδή,αυτές οι δικαστίνες μεταφέρουν εαυτές  στη θέση της μητέρας και  λειτουργούν όπως θα ήθελαν  κι αυτές να έκανε ο δικαστής για το δικό τους παιδί.
Στις 100 τέτοιες αποφάσεις στην Ελλάδα, μας  διαβεβαιώνει δικηγόρος που ασχολήθηκε με εκατοντάδες τέτοιες υποθέσεις, τουλάχιστον οι μισές είναι άδικες, παράλογες-αντιφατικές και σε πολλές περιπτώσεις εγκληματικές για το ίδιο το παιδί. Aν και οι δυο γονείς διαθέτουν τα εχέγγυα εκείνα που απαιτούνται για την ανατροφή ενός παιδιού, γατί το δικαστήριο στερεί την επιμέλεια από τον έναν και συνήθως αυτός είναι ο πατέρας, επειδή  η παρωχημένη κοινωνική αντίληψη ήθελε,τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, τον πατέρα θεατή στα δρώμενα της ανατροφής του παιδού; Μόνο σε περιπτώσεις  φανερής ανικανότητας ενός εκ των γονέων να επωμιστεί το βάρος της επιμέλειας του παιδιού ,πρέπει η δικαστική απόφαση να την αναθέτει στον ικανό. Αλλιώς,όπως συνέβαινε και μέχρι την έκδοση του διαζυγίου, η άσκηση της επιμέλειας να ανήκει εξ ολοκλήρου και στους δύο,όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
 “Βογκούν” πατεράδες που με μια δίκη στο “πόδι” και επειδή έτσι αποφάσισε μια δικαστίνα, του αποσπούν το παιδί από την αγκαλιά και κάνουν τη ζωή του ,αλλά και τη ζωή του παιδιού πολλές φορές, συντρίμμια και κόλαση. Το  ψυχολογικό κόστος (ένταση,αγωνία, πόνος σε καθημερινή βάση) είναι απερίγραπτα σ΄αυτές τις περιπτώσεις. Αλλά και το οικονομικό βάρος αποβαίνει δυσβάστακτο, όταν  ξαφνικά κάποιος θα  πρέπει να επωμιστεί και  ένα   επιπλέον μηνιαίο έξοδο,όπως  είναι (πάλι από το δικαστήριο καθορισμένο) το ύψος μιας διατροφής.Πολλοί στερούνται ακόμα και τα βασικά, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σ΄αυτό το επιπρόσθετο οικονομικό βάρος, αλλιώς κινδυνεύουν να μη βλέπουν το παιδί τους ούτε και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο,όπως ορίζουν συνήθως στις αποφάσεις τους  τα δικαστήρια του… Ελλαδιστάν.
Ιδιαίτερο σοβαρό είναι το πρόβλημα σε αποφάσεις ανάθεσης επιμέλειας σε αλλοδαπές μητέρες (κυρίως από τις πρώην “ανατολικές” χώρες), οι οποίες  και χωρίς δικαστικές αποφάσεις απαγάγουν στην κυριολεξία τα παιδιά τους (παρατηρείται “βιομηχανία” τέτοιων απαγωγών παιδιών από μητέρες τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας), εγκαθίστανται στην πατρίδα τους ,αναγκάζοντας το παιδί να ζει ακόμα και σε άθλιες συνθήκες περιβάλλοντος και  το πετάνε  σε ένα σχολειό της “γειτονιάς” να τα βγάλει πέρα μόνο του ,όταν το άμοιρο ούτε τη γλώσσα δε γνωρίζει καλά-καλά.  Στη συνέχεια, κερδίζουν εύκολα στα δικαστήρια των χωρών τους αποφάσεις ανάθεσης  της επιμέλειας σε εκείνες , βγάζουν και μια γερή διατροφή από τον “Ελληνα” και άσε τον  “αγαθιάρη”  να προσπαθεί να ξυπνήσει από τον εφιάλτη,να μαζέψει τα συντρίμμια του και να καταλάβει πώς ήρθαν  τα πάνω κάτω σε μια στιγμή. Οπότε πλέον  αντιλαμβάνεται πως ,αν θέλει να βλέπει το παιδί του, έστω και μια φορά το εξάμηνο, θα πρέπει πρώτα απ΄όλα  να καταβάλει  την διατροφή για τα επόμενα δέκα-δεκαπέντε χρόνια στην “απαγωγέα”, η οποία δε χρειάζεται πλέον να εργάζεται στη χώρα της, αφού κάθε μήνα φτάνει εκεί το έμβασμα από την Ελλάδα ανελλιπώς και παχυλό.
Μιλάμε για ένα δράμα, δηλαδή, που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες γονείς-πατέρες στην Ελλάδα,αλλά και τα παιδιά τους που βρίσκονται πεταμένα μακριά, σχεδόν φυλακισμένα από τέτοιες αισχρές δικαστικές αποφάσεις. Οι ελληνικές αρχές και  οι πρεσβείες-προξενεία μας στις  χώρες αυτές, αδιαφορούν παντελώς για τέτοια ζητήματα και  στέλνουν κατ’ευθείαν στο καλάθι των αχρήστων αιτήσεις,αναφορές και υπομνήματα των ανθρώπων που ζητούν απεγνωσμένα συμπαράσταση  στην τραγωδία  τους.(Παλιότερα είχαμε δημοσιεύσει  εδώ τέτοιες καταγγελίες-φωνές απόγνωσης) .
 Δυστυχώς, είναι πολύ πιθανό  στο μέλλον να δούμε και τα ” χειρότερα” να συμβαίνουν , αφού, όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιες παρανοϊκές καταστάσεις, νιώθουν να πνίγονται,  ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις τους.