ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ. ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ!

1.α.Ρουβίκωνας: Εισβολή στα γραφεία της Jumbo

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα πρίν από λίγο στα κεντρικά γραφεία της jumbo.Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η “ναυαρχίδα”της εκμετάλλευσης και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αναδείξουμε τις άθλιες πρακτικές της συγκεκριμένης εταιρείας. Την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά τον εργασιακό μεσαίωνα.

β. Τα φθηνά κινέζικα και συχνά επικίνδυνα παιχνίδια της Jumbo έκαναν πλούσιο τον… Βακάκη και τους μετόχους

Μωρό Ροζ Πουά Φορεματάκι 13 εκ.

Η φθήνια έφερε τους καταναλωτές στο μαγαζί και δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα παιχνιδιών και ειδών bebe στην Ελλάδα.
Η Jumbo σήμερα είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στη ζωή των καταναλωτών.
Χιλιάδες κωδικοί κινέζικων προϊόντων κατακλύζουν τα ράφια των πολυκαταστημάτων του Jumbo και όταν αυτά δεν φθάνουν η πραμάτεια τοποθετείται στους διαδρόμους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Ο πελάτης με το καροτσάκι γυρίζει το μαγαζί αγοράζοντας σχεδόν ότι πέσει στην αντίληψή του.

 

****

Έχουν  μπερδέψει τους  μηρούς τους οι Ρουβίκωνες. Πολύ καιρό  τώρα. Μιλάμε για τους 10/15  τεμπελχανάδες -μηχανόβιους  που παίρνουν εντολές  να διεκπεραιώνουν κάθε φορά τις ηρωικές φιέστες της οργάνωσης.

Ο Καλαϊτζίδης ,βέβαια , ξέρει τι κάνει, όπως όλοι οι αρχηγοί, που δε δίνουν λογαριασμό στο πόπολο.  Λογαριασμό αν δίνει κάπου ,είναι τα αφεντικά του στη ρωσική πρεσβεία. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και δεν είναι τούτο  το θέμα μας.

“Τα παιδία  παίζει”, λοιπόν,   και εισβάλανε στα γραφεία της Τζάμπο,για να διαμαρτυρηθούν, επειδή, λένε, καταπατώνται   τα δικαιώματα των εργαζομένων από την εταιρία. Και δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε  πως δεν είναι αλήθεια.Κι  όχι μόνο στα Τζάμπο. Αλλά αυτή είναι  δουλειά  που εγώ ήξερα πως  σκίζονται  να την διεκπεραιώνουν οι ροπαλοφόροι του ΠΑΜΕ και σε καμία περίπτωση αναρχικοί. Τέτοιοι όμως δεν είναι οι Ρουβίκωνες.

Γιατί, αν ήταν, θα όφειλαν να πλακώσουν πρώτα τους ίδιους τους εργαζόμενους στα Τζάμπο, και πανταχού αλλού , γιατί ο  έστω και πενιχρός μισθός τους,  καταβάλλεται  από το αίμα των Κινέζων εργατών και μάλιστα από παιδική εργασία, 8χρονων και 12χρονων παιδιών! Αυτοί κατασκευάζουν τα παιχνίδια της εταιρίας . Και το  δικό τους  μεροκάματα αντιστοιχεί (κι αν λέμε)  σε  έναν καφέ με κρουασάν από τον διπλανό  Γρηγόρη στα διαλείμματα της εργασίας των υπαλλήλων της.

Η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι κάτι αντίστοιχο με το ντόμινο. Αλυσιδωτές  οι παράμετροι και οι επιπτώσεις. Μοιάζει ακόμα  με την πυραμίδα της αρχαίας Αιγύπτου. Στην κορυφή ο Φαραώ (εν προκειμένω ο Τζάμπο ιδιοκτήτης και οι μέτοχοι). Από κει και ύστερα , τα άλλα  τα στελέχη και οι υπάλληλοι . Αλλά η βάση κάτω , πάνω στην οποία στηρίζεται όλη η ιεραρχημένη πυραμίδα, είναι τα Κινεζάκια , που σηκώνουν όλο το βάρος της.

Και ο μεν Τζάμπο  (και ο κάθε όμοιος) μπορεί άνετα με τα τρελά κέρδη της εταιρίας να αγοράζει   Πόρσε  στο γιο του, να βγαίνει τούτος παγανιά του Χάρου και να θερίζει ψυχούλες, αλλά και οι το πολυπληθές προσωπικό των καταστημάτων του, τηρουμένων των αναλογιών, δε είναι καλύτεροι. ΄Εστω και εποχούμενοι σε ένα  ταπεινό Σμάρτ.  Φτωχότεροι ναι, συνετότεροι και ανθρωπινότεροι όχι.

Στην τελική όλους αυτούς τους …εντιμότατους κυρίους, αφεντικά και εργαζόμενους, τους κουβαλάει, όπως είπαμε στην πλάτη του το Κινεζάκι, που και τα αδύναμα χεράκια του εκμεταλλεύονται  οι εκεί αφεντάδες, αντίστοιχοι Τζάμπο,  και κανένα  εργασιακό δικαίωμα δεν έχει.  Και το χειρότερο,  το μεροκάματό του  ούτε  ένα πιάτο ρύζι την ημέρα δεν  του εξασφαλίζει.

Επομένως, Ρουβικωνάκια, αφήστε το παραμύθι και σταματήστε  να το παίζετε επιλεκτικά  ακτιβιστές. Δεν έχετε κανένα παράσημο τέτοιας αγωνιστικότητας  και ιδεολογικής υποδομής.  Δε σας παίρνει με θεατρινισμούς να διεκδικείτε τέτοια εύσημα.

Στο μεταξύ, είδαμε πόσο παλικάρια  είσαστε.Αν είχε επί Τσίπρα  συμβεί  ό,τι έγινε στα Εξάρχεια με τον Κούλη, θα τον είχατε μπουγελώσει τον Αλέξη όχι με μπογιά ,αλλά με… πλύμα γουρουνιού.  Τον Υιό  δεν τολμάτε. Βάλατε τα κεφάλια μέσα και με   εισβολές  τύπου  Τζάμπο, παλεύεται κι εσείς  να κρατηθείτε  στην επικαιρότητα.