“ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ”. ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η Δεξιά,  ο φιλελευθερισμός  δεν έχουν ιδεολογία. Προπέτασμα καπνού  χαρακτηρίζονται οι διακηρύξεις τους, για να κρύψουν τη βαρβαρότητα όσων τις ασπάζονται . Τα γνωστά φληναφήματα  της  παράταξης, απλοϊκά, άλογα και προπαντός απάνθρωπα  περί… ανισότητας των ανθρώπων, μια και… «όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσα»,   η     στο βασίλειο των ζώων     «το   μεγάλο ψάρι  τρώει το μικρό»  και όμοιες  αφελείς συλλήψεις-τερατουργήματα σκοτισμένου  και  ανισόρροπου μυαλού.

 Πες μου ,λοιπόν, τί πιστεύεις ,να σου πω ποιος είσαι και πώς θα σε χαρακτηρίσω!

Να προσπαθείς να παραβιάσεις ανοιχτές πόρτες,  είναι, κυρίως,  γραφικό. Να επιχειρήσεις να απολογείσαι για λογαριασμό της Φύσης , ποιοι είναι οι νόμοι της  και ποιες οι επιταγές της,  είναι ΄Υβρις.

Η Φύση είναι απλή, λογική και απολύτως  καταληπτά τα μηνύματά της, ως αυτονόητα. Αλλά  και  αυστηρή,  χωρίς δεύτερη κουβέντα στον ανόητο και τον αλαζόνα.

΄Εθεσε το ΝΟΥ κυρίαρχο πάντων. Είναι αυτός,  ο καθαρός ο ΝΟΥΣ που δεν   ευτύχησαν να διαθέτουν τα υπόλοιπα ζώα . Και   δεν επιτρέπει, ούτε  δέχεται επ΄ ουδενί, στις κοινωνίες των ανθρώπων  τον…  γύφτο παρακατιανό και  τον μπαλαμό αποπάνω.  ’ Η   τον αδύνατο, τον πένη,   έρμαιο στις ορέξεις και τα βίτσια του δυνατού.

Αλλά, πώς να  τις επεξεργαστεί, για  γίνουν κατανοητές, τέτοιες αρχές.   διεστραμμένο, άρρωστο  και αφύσικο  μυαλό; «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»  σώας τας  φρένας, λογική  και συνετή απάντηση.

΄

΄Ελα,  όμως, που , ο… μη ικανός «δυο γαϊδουριών άχυρο να μοιράσει», υιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος, ξεστόμισε μια αλήθεια, που ναι, μεν,  ο ίδιος δεν την αντιλαμβάνεται,  όπως εμείς οι  λοιποί και  νουν  έχοντες,  αλλά δεν παύει για τούτο να είναι αλήθεια.

΄Οντως, όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε  ίσοι και όμοιοι.  Δεν κρίνεται, δε ζυγίζεται  η ισότητά μας  από τη ράτσα, το χρώμα της επιδερμίδας  την καταγωγή, το  βιός, τις θέσεις, τα διπλώματα . Η Λυδία λίθος που πάνω της δοκιμάζεται   η  ύπαρξη ανισότητας και  ανισορροπίας,  η παρέκκλιση από το φυσικό και πρέπον ,   είναι η ενσυναίσθηση  και η αυτογνωσία.

Και τα δύο πάλι, είναι  δώρο του ΝΟΥ στον άνθρωπο. Εκεί  εδρεύουν. Και  όποιος έχει την τύχη να τα καλλιεργεί και να τα κατέχει, είναι  ΑΝΘΡΩΠΟΣ.΄Οποιος, πάλι, στερείται ενσυναίσθησης  και αυτογνωσίας, είναι υπάνθρωπος.  Και ως τέτοιος και μισάνθρωπος, κι απάνθρωπος κι αναίσθητος.

Αλλιώς, δεν αφήνεις 700 “κολασμένους της  γης”   να πνιγούν  στην πόρτα  σου απ΄έξω  με τα μωρά στα χέρια.  “Τί  ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων; ἴδε νῦν ἠκούσατε τὴν βλασφημίαν αὐτοῦ”!