ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΣΑΜΑΡΑΣ -ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ;

Κασσελάκης σε Γεραπετρίτη: Οι 4 προϋποθέσεις για διάλογο με την Τουρκία

Κασσελάκης σε Γεραπετρίτη: Οι 4 προϋποθέσεις για διάλογο με την Τουρκία (Photos)

Επανέλαβε ότι ο διάλογος αυτός, προκειμένου να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και την ειρήνη στην περιοχή πρέπει να προωθείται στη βάση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής με αρχή, μέση και τέλος:

  • Πρώτον, να βασίζεται σε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση: την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, την κυριαρχία της χώρας και τον αποκλεισμό οποιασδήποτε συζήτησης επί συνεκμετάλλευσης ή απεμπόλησης του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων μέχρι τα 12 νμ.
  •  Δεύτερον, να έχει σαφή προοπτική την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
  • Τρίτον, να καθορίσει με σαφήνεια τους όρους υπό τους οποίους θα προχωρήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες.
  • Τέταρτον, να αξιοποιήσει τις συμμαχίες μας ώστε η Τουρκία να πιεστεί και να δεσμευτεί μακροπρόθεσμα στον ελληνοτουρικό και ευρωτουρκικό διάλογο. Να μην μπορεί, δηλαδή, να επανέλθει στην ένταση αφού αξιοποιήσει την επικείμενη συνάντηση για να αποκομίσει τα οφέλη που αποζητά.

***

Οπότε, για  Κρετίνους τους έχεις τους άλλους απέναντι, μεγάλε;  Ψάχνεις να τους πιάσεις Κώτσους; Γιατί, δηλαδή, κι αυτοί να μην τα στυλώσουν και να τσαμπουνάν  στην  συνάντηση τα ίδια για κόκκινες   γραμμές  και εσκαμμένα;

΄Ετσι πάει, δηλαδή;Κρίμα που πιστέψαμε πως  τον εσμό των εθνίκιων τον παράσυρε από  το ΣΥΡΙΖΑ η  παλιότερη και πρόσφατη  σαβούρα και πνίγηκαν αγκαλιά  στο βόθρο, που κατέληξαν.

Να θυμίσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχασε τις τελευταίες  εκλογές για 3-4 αιτίες.  Ο εθνικισμός και η τύφλα  μιας Αριστεράς  που είχε το προνόμιο να την εκπροσωπεί  στα εθνικά, λεγόμενα,  ζητήματα   το  δίδυμο Καμμένος-Κοτζιάς,   είναι μια και  κυρίαρχη..

Αν, επομένως,  κι εσύ  επαναλαμβάνεις να κάνεις τα ίδια λάθη  και περιμένεις  να δεις   αλλαγές στο αποτέλεσμα, πρέπει  η κρίση σου να μην είναι και τόσο φρέσκια.  ΄Αρα, ούτε  μακριά από τη μούχλα του παρελθόντος ενός κόμματος, που τιμωρήθηκε για τα ίδια λάθη,  που επαναλαμβάνεις κι εσύ αυτή την ώρα.

Κυριάκο  Μητσοτάκη, κάνε  τη σωστή κίνηση τούτη τη φορά.  Κι αν την πετύχεις,  τράβηξε   στα εθνίκια  το χαλί κάτω από τα πόδια τους.  Και άσε να αναρωτιούνται, ως ευήθεις, τί δεν πήγε καλά και  δεν πρόκειται να δουν  εξουσία στον… αιώνα τον άπαντα πλέον.