ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ ,Η…ΚΟΥΡΚΟΥΣΟΥΡΑ!

 

 

Δήμος Βερύκιος: Η Αλίκη ζήτησε αναβολή για να μην πάει στρατό ο Σπυρόπουλος.

Τι και αν ήταν καλεσμένος τους, ο Δήμος Βερύκιος βρέθηκε στα «Καρντάσιανς», το βράδυ της Τρίτης άσκησε κριτική στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ενώ είπε ότι δεν συμπαθούσε μέχρι πρόσφατα την Μαρία Μπεκατώρου. Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτά, αλλά μίλησε και για τις πλαστικές επεμβάσεις της Τζένης Μπαλατσινού και το «βίσμα» της Αλίκης Βουγιουκλάκη για να μην κάνει θητεία στα σύνορα ο τότε σύντροφός της, Κώστας Σπυρόπουλος.

«Σε σένα με είχε πειράξει, γιατί σε συμπαθούσα αν και δεν σε γνώριζα, που έμπαινες μες στο σπίτι σαν το σίφουνα και πέταγες τα έπιπλα. Ποιο; Το σύμβολο της φτωχολογιάς. Όταν η οικογένεια για να αγοράσει να προικίσει το παιδί της στην Κοκκινιά, έδινε τη ζωή του, μεροκάματα, ξενύχτια να πάρει ένα σερβάν στο παιδί του και ερχόσουν εσύ ο τηλεστάρ και τα πέταγες από το μπαλκόνι. Γιατί Γρηγόρη πέταγες τα όνειρα από το μπαλκόνι; Το κόνσεπτ δεν ήταν σωστό» είπε αρχικά ο δημοσιογράφος εξηγώντας τι τον έχει πειράξει στην συμπεριφορά του παρουσιαστή, με τον Γρηγόρη να απαντά: «Αυτά που τους πέταγα τους τα έδινα πενταπλάσια. Το σταμάτησα, όμως, γιατί πίστευα ότι κάτι δεν ήταν καλό, συμφωνώ. Για να είμαι και ειλικρινής το σταμάτησα μόνος μου γιατί ένιωσα ότι ήταν πολλές οι αντιδράσεις». Τότε ο Δήμος Βερύκιος σχολίασε: «Γι’αυτό σε πάω. Γιατί έχεις το θάρρος της γνώμης σου και ζητάς συγνώμη»

Όσο για την Μαρία Μπεκατώρου; «Εσένα δεν σε πήγαινα για παράδειγμα. Όταν όμως από την Βένη και τον Γιώργο (Καρατζαφέρη), έμαθα ποια είσαι, την περπατησιά σου, άρχισα να σε βλέπω με άλλο μάτι, μέσα από τη συζήτηση και τη δυσπιστία», είπε.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του για την Τζένη Μπαλατσινού, είπε: «Πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες μας και όχι στις παρεμβάσεις στη φύση. Να αφήσουμε τη ρυτίδα να ξαναζωντανέψει, να ξανανθίσει στο πρόσωπό μας. Δεν μπορώ να βλέπω πρόσωπα που είναι τσιτωμένα και μετά σαν τον στραβοχυμένο λουκουμά να πέφτουν και να γίνονται αντιαισθητικοί. Τον θέλω τον άνθρωπο να γερνάει, όπως η φύση τον έχει κατατάξει».

Αποκάλυψε ακόμα ότι μέσα από ρεπορτάζ που έκανε έστειλε να κάνουν στρατιωτική θητεία τόσο τον Σάκη Ρουβά, όσο και τον Κώστα Σπυρόπουλο.

«Έστειλα τον Σάκη Ρουβά στον στρατό! Πήγα στο Πολύκαστρο και του πήρα συνέντευξη. Ήταν άψογος στρατιώτης, δεν ήταν λουφαδόρος και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Είχα ένα πρόβλημα εκείνη την εποχή με τον Ψινάκη γιατί δεν μου επέτρεπε να συναντήσω τον Ρουβά. Ο Ρουβάς αποδείχτηκε στην πορεία πολύ καλό παιδί και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις γι’αυτόν», εξήγησε, ενώ για τον Κώστα Σπυρόπουλο εξομολογήθηκε: «Ο Κώστας Σπυρόπουλος ήταν μια πολιτικοκαλλιτεχνική περίπτωση, δεν ήταν απλή περίπτωση. Ήταν περίπλοκη ιστορία. Αρχές δεκαετίας του ’90 με υπουργό Άμυνας τον Βαρβιτσιώτη, που εγώ τα πήγαινα σαν τον σκύλο με την γάτα. Πήγαινα πάντα στο Πεντάγωνο, έκανα βόλτες στους διαδρόμους και μάθαινα τα πάντα, όπως έκανα μέχρι πρόσφατα. Ένα μεσημέρι πάω να φύγω και έρχεται ένας στρατονόμος και μου λέει ότι είναι η Βουγιουκλάκη στον υπουργό. Εγώ με τον Βαρβιτσιώτη ήμασταν σκοτωμένοι εκείνη την περίοδο και σκεφτόμουνα τι να κάνω για να μάθω. Ο γιος του, ο Θωμάς, δούλευε τότε στον Ελεύθερο Τύπο ως δημοσιογράφος, τον πήρα τηλέφωνο και του εξήγησα ότι είναι η Βουγιουκλάκη στον πατέρα του και πρέπει να μάθουμε τι θέλει. Μου είπε ότι δεν τολμούσε να του τηλεφωνήσει. Παίρνω στο Παρίσι τον Διονύση Χατζιδάκη, ναυτικό ακόλουθο. μετέπειτα κουμπάρο μου και συγγενή του Μητσοτάκη, που ήταν τότε Πρωθυπουργός. Του ζήτησα να μάθει, αλλά όταν πήρε τον Βαρβιτσιώτη εκείνος τον έβρισε και δεν του είπε τίποτα. Βάζουμε τη σύζυγο του Βαρβιτσιώτη να μάθει. Ήταν η εποχή που ο Σπυρόπουλος είχε ξεμυαλιστεί στην Θεσσαλονίκη και η Αλίκη πήγε και κάρφωσε στον Βαρβιτσιώτη ότι εκείνη μεσολαβούσε μέσα από ένα δίκτυο στρατιωτικών γιατρών, που αποκαλύφθηκε μετά από χρόνια ότι έδινε αναβολές παράνομα σε καλλιτέχνες. Περνάει ενάμιση χρόνος και επιστρέφει ο Κωστάκης στην αγκαλιά της Αλίκης και έρχεται να πάει στρατό. Για κακή του τύχη υπουργός Άμυνας ήταν ο Αρσένης που εκείνη την περίοδο είχε βγάλει μια διαταγή που έλεγε ότι όλοι οι στρατιώτες θα υπηρετούν υποχρεωτικά 6 μήνες στα σύνορα. Έτσι έπρεπε ο Κωστάκης όχι μόνο να ντυθεί στο χακί αλλά να πάει και στα σύνορα».]

Δεν είναι δουλειά  μας να σχολιάζουμε, βέβαια, αυτές τις γραφικότητες του …στρατιωτικού δημοσιογράφου.  ΄Ελεος! ΄Ενα μόνο να πούμε. Πως η ενημέρωση για  σοβαρά ” εθνικά” θέματα (όπως Ίμια παλιότερα, για παράδειγμα) έχει ανατεθεί σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα στον εν λόγω…Βερύκιο.

Πώς την έλεγε  την αξεπέραστη ατάκα  του  ο  Αυλωνίτης:  “Ρε, πού πάμε,πού πάμε ρε..”!