Διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος για τον ελληνικό Τύπο: ” Θυμίζει άλλα καθεστώτα»!

It  *Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

   ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ   ΤΟΥ ,  Ο   ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ.

 *ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΙΑ  ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΦΙΑ-ΑΛΗΤΕΙΑ !

******

“Έχει πέσει μια ταφόπλακα σιωπής στον Ελληνικό Τύπο και νομίζω ότι ιστορικά μιλώντας, το μέγεθος ενός εγκλήματος φαίνεται και από την τεράστια διαφορά δημοσιογραφικής κάλυψης ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω τι συμβαίνει στη χώρα μου από το BBC και τους NEW YORK TIMES. Αυτό θυμίζει άλλα καθεστώτα». (Ιάσονας Αποστολόπουλος,  διασώστης).

 (ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)

______________________________________

Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα – 23χρονος από Πάτρα, για θανάτωση γάτας

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/...

“Ο 23χρονος συνελήφθη στις 26 Ιουλίου, μετά από καταγγελίες ότι περιφερόταν κρατώντας τη σφαγμένη  γάτα και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να τη σκοτώσει “.

***

Θα έπρεπε να είναι η πρώτη είδηση σήμερα στον ελληνικό Τύπο. Αλλά, ως γνωστό,   Τύπος  στη χώρα μας   με σοβαρούς εκπροσώπους   είναι είδος  εξαφανισθέν.

Μπράβο στο δικαστήριο!

Και να μην ξεχνάμε. ΄Οταν δε διστάζεις να σκοτώσεις ζώο, πουλί, ζωντανό οργανισμό, αν οι περιστάσεις το φέρουν και  οι συγκυρίες  συμπέσουν,  εύκολα θα χύσεις και ανθρώπινο αίμα. Είναι πολύ εύθραυστα τα όρια.

__________________________________________

                             ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Ι. Αποστολόπουλος: «Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Ι. Αποστολόπουλος: «Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”

“…Σχολιάζοντας το θέμα του Έβρου, που παρουσιάστηκε από τα ελληνικά Μέσα ως απόπειρα εισβολής της Τουρκίας ενώ ο Ερντογάν είχε εγκλωβίσει πρόσφυγες και μετανάστες ανάμεσα στα ελληνικά και τα τουρκικά σύνορα, ανέφερε:

«Καταρχάς εισβολή είναι όταν αυτοί που έρχονται διεκδικούν εδάφη ή πλούτο, όχι όταν ζητάνε άσυλο. Δεύτερον, καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να διαπράττει εγκλήματα υπό την επίκληση της υπεράσπισης των συνόρων. Αυτά για τα οποία μιλάμε τόση ώρα είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Έχουμε καταλάβει ότι η χώρα μας από τον Ιανουάριο του 2021 κατηγορείται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;».

«Δεν λέω κάτι ριζοσπαστικό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Ιάσων Αποστολόπουλος. «Όταν έχεις βασανιστήρια, όταν έχεις άρνηση διάσωσης, όταν έχεις απαγωγές, ξυλοδαρμούς και παράνομες απελάσεις, όταν γίνονται συστηματικά και σε αμάχους εν καιρώ ειρήνης, νομικά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Δεν υπάρχει κανένα λιμενικό στον κόσμο που να βλέπει ναυαγούς μπροστά του και να κάνει οτιδήποτε άλλο πέρα από διάσωση. Αυτός είναι ο πιο αρχέγονος νόμος της ανθρωπότητας. Γραπτός, άγραφος, σε τρεις διεθνείς συμβάσεις».

«Όποιοι μιλάνε για “αποτροπές”, όποιοι μιλάνε για “να τους σπρώχνουμε στην Τουρκία”, όσοι μιλάνε για “δυναμική φύλαξη των συνόρων”, ουσιαστικά αποκρύπτουν μια κατάσταση τρομακτικής παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσθέτει.

Επίσης, επισημαίνει την εξαφάνιση προσφύγων «με σχεδόν βιομηχανικό τρόπο» στα ελληνικά νησιά, αναφέροντας ότι «η “καινοτομία” της κυβέρνησης από τον Μάρτιο του 2020 και μετά είναι ότι έχουμε ανθρώπους να φτάνουν στα ελληνικά νησιά και να εξαφανίζονται. “Βάρκες φτάνουν, άνθρωποι εξαφανίζονται” είναι τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή πρακτορεία. Ακόμα και η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ λέει “λάβαμε κλήσεις από πρόσφυγες αλλά μετά εξαφανίστηκαν”. Απαγάγονται άνθρωποι και εξαφανίζονται με έναν σχεδόν βιομηχανικό τρόπο».

Και καταλήγει: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι έχουν γίνει τρεις αστυνομικές επιχειρήσεις στην Λέσβο ενάντια σε διασώστες και αλληλέγγυους τον τελευταίο έναν χρόνο; Γιατί γίναν τώρα που υποτίθεται δεν έχουμε αφίξεις και δεν γίνονταν το 2015 που είχε χιλιάδες ΜΚΟ η Λέσβος και χιλιάδες πρόσφυγες να έρχονται; Γιατί δεν θέλουν καταγραφή και μάρτυρες στις επαναπροωθήσεις».

Όσον αφορά τη βράβευσή του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία τελικά δεν έγινε, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Όσο η ελληνική πολιτεία παραβιάζει τόσο απροκάλυπτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορεί να αξιώνει ότι έχει την δικαιοδοσία και το ηθικό πλεονέκτημα να βραβεύει άλλους ειδικά σε ότι έχει να κάνει με πρόσφυγες και μετανάστες».

Επιρρίπτει επίσης σοβαρές ευθύνες στα ελληνικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι «το θέμα έχει γίνει πάρα πολύ γνωστό, αλλά στην Ελλάδα έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα με τον Τύπο. Έχει πέσει μια ταφόπλακα σιωπής στον Ελληνικό Τύπο και νομίζω ότι ιστορικά μιλώντας, το μέγεθος ενός εγκλήματος φαίνεται και από την τεράστια διαφορά δημοσιογραφικής κάλυψης ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω τι συμβαίνει στη χώρα μου από το BBC και τους NEW YORK TIMES. Αυτό θυμίζει άλλα καθεστώτα».

***

Χώρα  με κυβέρνηση “λευκών κολάρων”.  Ελληνικός τύπος  με ιδιοκτήτες  Μαφιόζους.  Μια Ελλάδα υπόδικη στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτή δεν είναι η χώρα μου.  Νιώθω ντροπή πια να λέω  “παρά έξω” πως είμαι ΄Ελληνας. Ακούγεται σαν βρισιά.

2.Ούτε στο νέο πρωθυπουργικό «πόθεν έσχες» η γαλλική υπεράκτια εταιρία

Ούτε στο νέο πρωθυπουργικό «πόθεν έσχες» η γαλλική υπεράκτια εταιρία

΄Οδευε προς το αρχείο… «εκ παραδρομής»

“Σάλος στη συνεδρίαση της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής, όταν το όνομα του πρωθυπουργού συμπεριλήφθηκε σε λίστα βουλευτών με ελλιπή στοιχεία που αξιολογήθηκαν και όδευαν στο αρχείο ● Εντονη αντίδραση από Πολάκη και ΣΥΡΙΖΑ ● Σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών.
***
Ασορτί οι  μάσκες με το ποιον του  ζεύγους  .Μην ξεγελιέστε,  είναι της υποκρισίας και ας δείχνουν   κορονομάσκες.
΄Ενα είναι το κουφό, όμως.  Το εντελώς μάλιστα.  Σκοτώνονται στην Αντιπολίτευση  “περί όνου σκιάς”. Για μια παρανομία του  πρωθυπουργικού ζεύγους,  ήσσονος σημασίας. Για τη νομιμοφανή περιουσία.
Ουδείς μιλάει για την “ταμπακέρα”.  Το καβατζωμένο,  βρώμικο χρήμα και την προέλευσή του, της ίδιας φαμίλιας και της συμβίας του γόνου.
“Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος”!

3. Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα -Η δήλωση του 2020

“Ο κ. Τσίπρας, δηλώνει ένα διαμέρισμα στην Αθήνα συνολικής επιφάνειας 114 τμ, ενώ η σύζυγός του ένα οικόπεδο στην Αρτέμιδα 292τμ.Ο κ. Τσίπρας διατηρεί ακόμα την μηχανή των 652 κυβικών εκατοστών, ενώ η σύζυγός του διατηρεί αυτοκίνητο 1.300 κυβικών”.

***

Κρίμα για τους Συριζαίους που δεν ψηφίζω. Για λόγους συνείδησης και ιδεολογικής συνέπειας.  “Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη…”

Αν ψήφιζα, τούτη τη φορά  θα πήγαινε δαγκωτό στον Τσίπρα. Για μόνο το λόγο πως έχει στην κυριότητα του  ένα και μοναδικό διαμέρισμα .

Είναι λόγος σοβαρός, πέραν των άλλων.  ΄Οπως τα 32 νομιμοφανή διαμερίσματα που κατέχει ο  Κούλης,  λόγος να  γίνεις  κοψοχέρης, αν τόλμησες ποτέ και του έριξες  ψήφο.

4.Ο Κ. Φίλης μιλάει στο iefimerida: Μια συζήτηση για τον «διεκδικητικό πατριωτισμό» που δεν έγινε ποτέ

Κωνσταντίνος Φίλης

Πηγή: iefimerida.gr

***

Σιχαίνομαι όσους πατάνε σε δυο βάρκες, όπως εν προκειμένω ο λαλίστατος και μη λέγων τίποτα ουσιαστικό, πέρα από τον καλλωπισμό του  εθνικισμού, που τον βαπτίζει πατριωτισμό (όλοι οι απατεώνες έχουν καταφύγιο σε  αυτή τη μέθοδο).

Αλλά,  ο Φίλης είναι και ανιστόρητος. Δε διαβάζει Ιστορία.  Παλεύει να την φέρει στα μέτρα του δικού του εθνικισμού.

Εν ολίγοις, “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Και ως γνωστό όταν  ο πεταλωτής ακολουθεί αυτή τη μέθοδο, χαμένο είναι το πόδι του  αλόγου, αφού το καρφί είναι σίγουρο πως θα μπει στραβά στην οπλή του.

Πάρτε μια γεύση από το γαλαντόμο, δεξιό πατριωτισμό του:

Ερώτηση:  “Και η πραγματικότητα ποια είναι;

Απάντηση: Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα, δεδομένων των συνθηκών, είναι ένα σχετικά πετυχημένο μοντέλο. Είναι δε εξαιρετικά πετυχημένο αυτό το μοντέλο στην εξωτερική πολιτική. Αν μιλήσουμε με ταχύτητες, θα έλεγα ότι στα ζητήματα πολιτικής, Δημοκρατίας και εξωτερικής πολιτικής είμαστε στην πρώτη ταχύτητα, στα ζητήματα της οικονομίας στη δεύτερη ταχύτητα (παρόλα αυτά σε σχέση με τους γείτονες είμαστε ακόμα σε ανώτερη ταχύτητα) και στα ζητήματα γραφειοκρατίας είμαστε στην τρίτη ταχύτητα. Θα σας έλεγα μάλιστα, κρατήστε την τελευταία φράση του βιβλίου για τις τέσσερις φάσεις της Ελλάδας.

Μάλιστα.

Η χώρα με πρωθυπουργό το γιο το πλέον διεφθαρμένου πολιτικού στην Ιστορία της, ιδιοκτήτης  32 διαμερισμάτων  (νομιμοφανή περιουσία) και με το αμύθητο άλλο, “μαύρο”  χρήμα ( καταχωνιασμένο).  Με τους  ενόχους στο μεγαλύτερο ελληνικό σκάνδαλο της Novartis να έχουν υποκαταστήσει τους θεσμούς και από κατηγορούμενοι να έχουν  καταστεί κατήγοροι και τιμωροί , αλλά και τιμώμενα   σε ανώτατα αξιώματα πρόσωπα.  Με εντελώς διεφθαρμένους  και διαπλεκόμενους θεσμούς. Με τη χώρα υπόδικη στο Διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Με μια  γκεμπελικής  μορφής, εντελώς εξωνημένης  βιομηχανίας παραπλάνησης, να έχει επιβάλει πραγματική δικτατορία στην είδηση και την ενημέρωση.

Γι αυτό το “πράμα” ο Φίλης  λέει πως  “στα ζητήματα πολιτικής, Δημοκρατίας και εξωτερικής πολιτικής είμαστε στην πρώτη ταχύτητα”! ΄Οχι στην όπισθεν. Ούτε καν στη νεκρή.  Στην πρώτη!

Τι του λες του ανθρώπου; Να ζητήσεις τσίπα από τέτοιους;  Το σάλιο και το μελάνι σου ξοδεύεις.

Τούτοι θα συνεχίζουν να ξεκοκαλίζουν μισθούς και επιδόματα.   Και   εκ του ασφαλούς  στο πνεύμα των καιρών, τον κακόηχο εθνικισμό θα τον αναγορεύουν σε  πατριωτισμό.

 

4.Αλέξης Τσίπρας: Πτυχιοπωλεία

Καθημερινή.

“Αυτή είναι μάλλον η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που αισθανόταν ως παρακμή τη δυνατότητα να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο με βαθμό κάτω του 5. Η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης επιφέρει τώρα προβλέψιμο πολιτικό κόστος. Ενισχύει όμως το ευρύτερο αφηγηματικό πλαίσιο εντός του οποίου ο Μητσοτάκης θα ζητήσει να κριθεί στο νήμα της τετραετίας. Ή, έστω, στο νήμα της Ιστορίας”

***

Παλιά έγραφε στα ΝΕΑ. Λάβρος κατά πάσης Δεξιάς και παντός Δεξιού  , ο κοντυλοφόρος  Τσιντσίνης. Σήμερα που μισθοδοτείται από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, γλείφει, όπου έφτυνε. Και αν αύριο τον προσλάβει ο Βαξεβάνης, θα γράφει άρθρα για τα “πτυχιοπωλεία” του Χάρβαρντ.

Για δείτε και το αποκορύφωμα:

“Η κυβέρνηση στηρίζεται σε εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που αισθανόταν ως παρακμή τη δυνατότητα να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο με βαθμό κάτω του 5. Η εφαρμογή της ελάχιστης βάσης επιφέρει”.

Αυτό είναι παρακμή για το μίσθαρνο γκεμπελίσκο Μιχάλη. Όχι , να  έχεις αντιπροέδρους στην κυβέρνηση έναν Πικραμένο και ένα Γεωργιάδη! Δεν τον πειραζει αυτό.

Ξέρετε ποιο είναι το φοβερό και επαίσχυντο με αυτούς τους τύπους; Για ένα μεροκάματο αν τους πετάξεις μπορείς να τους φτύνεις και να λένε περιχαρείς  πως “βρέχει και γλιτώνουμε το νίψιμο”.

Τόση αθλιότης και αηδία αυτό το άτομο!

 

5. Ρένα Βλαχοπούλου: Η δαιμόνια Κερκυραία που έγινε η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου -Οταν είπε στη Βουγιουκλάκη «μωρή, φάε να λιγδώσει το άντερό σου»

Ρένα Βλαχοπούλου

΄Ηρθε η ώρα οι νέες γενιές να ξεκινήσουν την αποκαθήλωση των σκιάχτρων  της παλιότερης  ελληνικής κοινωνίας.  Σαν την παραπάνω κυρία.

Μπορεί κάποιος σοβαρός, εκτός από  κοντυλοφόρο του Ράπτη φυσικά,  να  δεχτεί  πως  είναι “μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου” η Βλαχοπούλου;΄Η η Βουγιουκλάκη;  Υπήρξε, ποτέ, “μεγάλος  ελληνικός κινηματογράφος”; Αυτός της Φίνος  με το σωρό τα φιλμ- σκουπίδια υπηρετούσε  τάχα την Τέχνη ;

Γκρεμίστε τα ψεύτικα είδωλα. Μην πορευτείτε στις  νέες εποχές με τα δικά μας μολυβένια.

6.Γενικά υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει και τη Σάκκαρη και τον Τσιτσιπά με όρους ταξικού διαχωρισμού και θεωρεί το τένις

Ποιος τελικά επικροτεί τη ρητορική για τη Σάκκαρη;

Δεν έχει να κάνει με το τένις, αλλά με όλα τα ανταγωνιστικά “πρωταθλήματα”, που δεν έχουν καμιά σχέση με τη άμιλλα ,αλλά με τον άγριο ανταγωνισμό.   “Ο θάνατός σου η ζωή μου”.

Εδώ μια παρουσία της κυρίας Σάκκαρη με την απόλυτη σφραγίδα της καπιταλιστικής Αγοράς-πανούκλας:  Αddidas, μπούτι έξω και αφύσικα, γραμμωμένο κορμί.  Η καλύτερη  ιέρεια  στη βιομηχανία θεάματος και σεξισμού.

Να τη χαίρεσαι  τη δικιά σου,  Κωνσταντίνε Μητσοτάκη, εγγονέ του αρχηγού  της φαμίλιας.  Στα πρώτα σου βήματα με τις επιλογές σου φαίνεσαι αντάξιος απόγονος του “Μεγάλου”. Και σε ανώτερα!