Είσαι μαστροπός; Δήλωνε εμφατικά εκτός κομμάτων ή μπαχαλάκιας . Θα πέσεις στα μαλακά. Ως δεξιός ή αριστερός οπαδός και νταβατζής… την έχεις βάψει!

1. Νέα έκθεση ευρω-χαστούκι για το «Κράτος Δικαίου» Μητσοτάκη – Αναφορά στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη

Νέα έκθεση ευρω-χαστούκι για το «Κράτος Δικαίου» Μητσοτάκη – Αναφορά στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη

Συνεχίζονται τα ευρωπαϊκά χαστούκια κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου. Αυτή τη φορά η σχετική έκθεση της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη (Liberties)

Ντοκουμέντο

 

2. Ηλίας Μίχος: Ο γαλάζιος κομματάρχης με τις υψηλές διασυνδέσεις

 

Ηλίας Μίχος: Ο γαλάζιος κομματάρχης με τις υψηλές διασυνδέσεις

Ντοκουμέντο

 

3. Νέα υπόθεση-σοκ: Τέσσερις συλλήψεις για εξώθηση ανήλικων κοριτσιών στην πορνεία -Εγκέφαλος μια 25χρονη

Νέα σοκαριστική υπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων έρχεται στο φως. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων που φέρονται να εκμεταλλεύονταν και να εκπόρνευαν ανήλικα κορίτσια.<

Νέα υπόθεση με κύκλωμα εκπόρνευσης ανηλίκων -«Εγκέφαλος» μια 25χρονη
Η 25χρονη συνελήφθη, επιπροσθέτως, και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος της

iefimerida.gr

***

Δεν ξημέρωσε πρώτη φορά   η σημερινή ημέρα,  για  όσους διαθέτουν καθαρή όσφρηση και  ανάσα ,  που πνιγόμαστε   πάλι από την μπόχα    γενετήσιων  υγρών και διαπλοκής   της γκεμπελικής αλητείας.   Αντίθετα, η ρύπανση είναι  διαρκής και αυξανόμενη. Και δεν είναι εύκολο πια (δεν ήταν ποτέ) να βρεθεί τρόπος ,άνθρωπος ή θεσμός, να καθαρίσει τέτοια και τόση  κόπρο του Αυγεία.

 Πρόκειται για συνεχή και ανερυθρίαστη υποτροπή,  όχι  ημερών και εβδομάδων, αλλά μηνών και χρόνων. ΄Ένα παραμύθι, που δεν είναι τέτοιο, αλλά  αντίθετα,  μια καθημερινή πραγματικότητα πιο ισχυρή και  από την αλήθεια. Μόνο που, όσοι  το  εμπνεύστηκαν και το συντηρούν, ως μύθο,    είναι οι  ίδιοι που αρνούνται την πραγματική του υπόσταση.

Ο μύθος τους  έχει πολλούς και μάλιστα άγριους λύκους και κοκκινοσκουφίτσες.  Αλλά  ως λύκοι,  ονοματίζονται  επιλεκτικά στο παραμύθι τους, κάποιοι   Μητσοτάκης, Πέτσας ,Αλαφούζος, Μαρινάκης,  Ράπτης  και    ελόγου τους παρουσιάζονται  ως κοκκινοσκουφίτσες  (σαν τέτοιες ντυμένες στο χρώμα της Αριστεράς) και  ακούνε σε  ονόματα,  όπως  Βαξεβάνης, Παππάς  και Σία. Και τούτους, ο κακός ο Λύκος,  τους έχει κάνει μια χαψιά .   Τώρα,  δεν έχουν άλλη απαντοχή, παρά μόνο  από τον  καλό «Ευρωπαίο» κυνηγό, για να  φέρει κάθαρση. Να  τους βγάλει από την μπάκα το  θεριού, που τους κατάπιε.

Αλλά,  να αφήσουμε τα παραμύθια και τους συνειρμούς τους.  Να βάλουμε το χέρι  «επί του τύπου των ήλων».  Σε αυτή την περίπτωση, όμως, δε χρειάζονται  να ψηλαφιστούν οι πληγές από τα καρφιά, αφού  η κακοφόρμισή  τους,  βγάζει μάτι κι σπάει μύτη .

 

 

 

Μας λέει ο Βαξεβάνης και τα λοιπά καλά παιδιά από το Γκεμπελιστάν της αριστεροφροσύνης  πως στην Ελλάδα το καθεστώς Μητσοτάκη έχει επιβάλει  στυγνή λογοκρισία.   Στο μεταξύ, οι ίδιοι, όπως κι εμείς εδώ, άλλωστε, σέρνομαι τα εξ αμάξης στον Κούλη και την παρέα του. Και δε μας κλείνουν. Ούτε μας λογοκρίνουν.

Και άντε,  να πούμε πως το δικό μας σάιτ δεν τολμούν να το λογοκρίνουν,  γιατί είναι ιστορικό  και όχι εμπορικό.   Κι αν στείλεις τον ιστορικό  στο εδώλιο, ακόμα και αν είναι στρεβλή  η πένα του, στέλνεις  για να δικάσεις  την ίδια την  Ιστορία. Και το κόστος εδώ θα είναι τεράστιο για τον διώκτη. Το έχουν σκεφτεί και δεν τολμούν.

Την εμπορική δημοσιογραφία, όμως, που ζει από αυτό, ακριβώς,  που κάνει; Πού κυνηγάει τη διαφήμιση  και  τον οπαδό-πελάτη της  παράταξής της, πάση θυσία;

 Στο νόμο της αγοράς ισχύει  «ο θάνατός σου η ζωή μου». Και ψέματα θα πεις και θα θάψεις τον ανταγωνιστή σου  και τα μάτια θα του βγάλεις  αν  μπορείς για  να πουλήσεις. Τα άλλα ,που λες , ως έμπορος πως έχει την καλύτερη και την πιο φτηνή πραμάτεια  , ο πελάτης τα ακούει δωρεάν. ΄Η μάλλον δεν τα ακούει καθόλου. Αν δεν του δώσεις αυτό που θέλει και στην τιμή που μπορεί να πληρώσει,  σε φτύνει και βρίσκει  αλλού.

΄Ετσι λειτουργεί στην παγκόσμια, την  πολυεθνική αγορά ,αυτό το έκτρωμα που του δώσανε και  τη βαρύγδουπη ονομασία  ΤΥΠΟΣ και ΤΕΤΑΡΤΗ  ΕΞΟΥΣΙΑ.  Αλλά, μόνο  Τύπος  δεν είναι. Εξουσία, ναι,  για να βγάζει λεφτά.

  Το κέρδος έχει σημασία, “Κι ας πάει και το παλιάμπελο”. ΄Οπως  κάνει κάθε  μαγαζί και βιομηχανία, που «σέβεται»  την επιχείρηση και τις εισπράξεις  του. Τα άλλα όλα,  όπως το λέει  ο λαός… κουραφέξαλα και αηδίες.

Αν υπηρετείς τον ΤΥΠΟ ,δεν εμπορεύεσαι την ιδιότητα σου, δε γίνεσαι αισχρός, δεν εκπορνεύεσαι,  δεν πετάς τα άγια τους κυσί.  Αν δε σου αρέσει και δεν μπορείς,  πας και καλλιεργείς αξιοπρεπέστατα  τα  παρατημένα χωράφια του παππού σου στο χωριό, Δεν κλέβεις το  «παγκάρι εκκλησιάς». Δεν διαπράττεις ανοσιούργημα, αν έχει ίχνος πέτσας

 Η Τέταρτη  εξουσία ελέγχει  ελεύθερη,  με αίσθηση  ευθύνης και συνέπειας τα κακώς κείμενα. Δεν μεροληπτεί, δε συγκαλύπτει εγκλήματα, δε συκοφαντεί, για να κερδοσκοπήσει.   Δε ζει από το ψέμα, την απάτη και τη νόθευση. (Τα αυτονόητα και πασιφανή μνημονεύουμε πάλι).

Αυτό τον Τύπο,  λοιπόν, του “Βαξεβάνη-Παππά”, δεν είδαμε να τον κλείνει ο Μητσοτάκης. Ούτε να τον λογοκρίνει. «Ζουν και βασιλεύουν  (και τον κόσμο (δεν) κυριεύουν», ως λαθραία και θνησιγενή  έντυπα)  .  Μάλιστα,   κάποια  από αυτά  βγαίνουν και στη διακονιά, ζητάνε να τους καταθέσουν τον οβολό τους  οι  πελάτες  σε λογαριασμούς,  για πάρουνε ,τάχα…  κουλούρι  Τόσο κάτω πέσανε τα παλιά παιδιά της άλλοτε κραταιάς Ελευθεροτυπίας  ή μην είναι κάλυψη και στάχτη στα μάτια;

 

 

 

Επομένως, η αλήθεια είναι άλλη.  Η Ευρώπη,  που τάχα κόπτεται για το ελληνικό  κράτος δικαίου στην Ελλάδα, γιατί  εξέλιπε  ή πνέει  τα λοίσθια, «διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον». Τσουβαλιάζει τα εγκλήματα αυτού του καθεστώτος, που είναι πολλά και ειδεχθή, μαζί με τις διαμαρτυρίες Βαξεβάνη, γιατί δεν του δίνουνε κι αυτού μεγάλο κομμάτι από την πίτα της διαφήμισης . Άλλο πρόβλημα, δε βλέπουμε να  υπάρχει . Και τις  αγωγές αν επικαλεστείς της Μαρέβας,  κι εκείνες τις κερδίζει. Πού είναι, ακριβώς, η λογοκρισία;

Θα αναρωτηθείς. Λέμε εδώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα ΤΥΠΟΥ στην Ελλάδα; Αντίθετα,  τεράστιο. Και κράτος δικαίου δεν υπάρχει ,ασφαλώς. Μόνο που  υπεύθυνοι  και με μεγάλο μερτικό, έχουν κι όσοι καταγγέλλουν το καθεστώς για λογοκρισία , διώξεις και  δικτατορία χωρίς  στρατιωτική στολή.

Δείτε για παράδειγμα σήμερα (καθημερινό φαινόμενο)  πώς ο…Τύπος (!)  στην Ελλάδα, (δια)χειρίζεται την  είδηση ότι  μια 25χρονη εξέδιδε ανήλικες. Ο μεν Χρήστος Ράπτης στην πορνοφυλλάδα του (ως έχουσα οσμή σπέρματο-οιστρογόνου η είδηση), την έκανε πρωτοσέλιδη. Ο δε  Βαξεβάνης από την άλλη, παρουσίασε  πάλι το ΔΕΞΙΟ  ΚΑΙ…ΣΗΜΑΙΝΟΝ  ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ , Μίχο, στο «σαλόνι» στο Ντοκουμέντο  και τις επιδόσεις,  της μη Δεξιάς  25χρονης και ανώνυμης  μαστροπού,  που δήλωσε …αναρχική,  ούτε καν στα ψιλά την πέρασε. Αυτός είναι ο Τύπος στην Ελλάδα. Και μόνο ο θεότυφλος και με λοβοτομή βαθιά  δεν  μπορεί ούτε έχει ανάγκη  να  διακρίνει. .

 

 

 

Λογοκρισία  στην κυριολεξία της λέξης, το μητσοτακικό   καθεστώς δεν ασκεί. Αν ασκεί λογοκρισία κάποιος, δεν είναι Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, αλλά ο “ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ”.

Αυτός, δηλαδή,  που  διαμαρτύρεται   πως τον λογοκρίνουν.  Παίρνει και τούτος,  όπως κάνει και ο συνάδελφό του ο Ράπτης, την είδηση, τη βάζει στο  τραπέζι  και της αλλάζουν αμφότεροι τα φώτα.   Ο Μίχος,  ως Δεξιός, είναι   μέγας νταβατζής για Βαξεβάνη και Παππά  .  Η 25 χρονη από την άλλη,, ως δηλούσα αναρχική και  διωκόμενη, είναι απλώς μια…νταβατζού από τις εκατοντάδες. Και ούτε θα βάλουν τις Μαινάδες του ΜΕ ΤΟΟ, να διαδηλώνουν στο Σύνταγμα για τη νέα μαστροπό,  που στην ουσία ,αν  έχει μια διαφορά από το Μίχο, είναι  πως τούτη ,δεν  υπήρξε  “μεγάλο, γαλάζιο στέλεχος του Μητσοτάκη”.

 Κάντε ένα υπολογισμό . Πόσα εγκλήματα που καταγράφουμε και αναδεικνύουμε εμείς εδώ δεν περνούν ούτε στα ψιλά του συστημικού, εμπορικού «Τύπου» ;   Οι νταβατζήδες έχουν πέραση. Ειδικά , αν είναι κατά δήλωσή τους  Δεξιοί , αριστεροί ή αναρχικοί.

 

 

 

Πρόβλημα Τύπου υπάρχει τεράστιο στην Ελλάδα. Όπως  τεράστιο είναι και το έλλειμμα κράτους δικαίου. Η είδηση ,η πληροφορία ή κριτική βιάζονται ανελλιπώς  από τη μαφία του συνδικάτου των Γκέμπελς. Και τα πραγματικά  εγκλήματα «καθοσίωσης»  αποσιωπώνται ή δε διώκονται  στη χώρα.   Τα κόμματα, με πρωταγωνιστές τα δύο  μεγάλα της εξουσίας, έχουν εξαγοράσει τη βιομηχανία παραπληροφόρησης, που την αποκαλούν Τύπο (!) .  Κορυφαίος Μέτοχος της επιχείρησης ,  η  Δεξιά.  Οι υπόλοιποι με  μικρότερα μερίδια.

Τύπο,  δεν έχουμε  στην Ελλάδα. ΄Όχι ελευθερία λόγου.  Οι Δεξιοί  Αλαφούζοι και ο Μαρινάκηδες   με τα Πορτοσαλτάκια και τα Πρετεντεράκια  τους,  όπως και οι «Αριστεροί»  Βαξεβάνηδες    με τα δικά τους  ,είναι ελεύθεροι να λένε ό,τι θέλουν και όπως το θέλουν. Ουδείς τους λογοκρίνει.

 ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΕΙΣΗΓΜΕΝΟΙ”  ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΄Η ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ  ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, αυτοί  δεν έχουν ελευθερία λόγου. Ούτε  Βήμα , Μέσα και Χρήμα  διαθέτουν, για  να ακουστεί και η δικά τους φωνή τους. Να  συζητηθεί  και η άλλη άποψη.

 Και δεν τους γουστάρει  η συστημική παραπληροφόρηση,  γιατί δεν παίζουν με τα δικά τους χαρτιά.  Σηκώνουν μπαϊράκι.  Ξεβρακώνουν τους βιαστές της   γνήσιας, της ανόθευτης πληροφόρησης  ανελλιπώς. Και αυτό δεν τους το  συγχωρούν .  Από την άλλη,  «Ευρώπη», που και τούτη  δεν είναι παρά ένα σύστημα με Δεξιούς και Αριστερούς «Μετόχους» , ανάλογα ,κανονίζουν ποιους δικούς τους και γιατί  θα στηρίξουν, ως καλούς και  ποιους θα καταγγείλουν, ως κακούς στον… αγγελικά πλασμένο κόσμο  του Γκεμπελιστάν.

  Μάρτυρες για του λόγου το αληθές, όσοι δεν κυκλοφορούν   με  μάσκα  στη μύτη.  Η κόπρος του  Αυγεία, ζέχνει στη χώρα . Και  η μπόχα της πνίγει  το σύμπαν.