ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ. ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ,”ΠΡΟΒΑ” ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ “ΝΥΧΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ”!

       Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

                        (ΒΙΒΛΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ)

Στις 9/10 Νοεμβρίου 1938, ηγέτες των ναζιστών εξαπέλυσαν μια σειρά πογκρόμ κατά του εβραϊκού πληθυσμού στη Γερμανία και στα πρόσφατα προσαρτημένα εδάφη. Το γεγονός αυτό ονομάστηκε Kristallnacht (Η νύχτα των Κρυστάλλων) εξαιτίας των θρυμματισμένων γυαλιών που κάλυψαν τους δρόμους μετά το βανδαλισμό και την καταστροφή εβραϊκών επιχειρήσεων, συναγωγών και σπιτιών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Οι Ναζί συγκάλυψαν την οργανωμένη φύση των πογκρόμ. Περίγραψαν τις ενέργειες ως δικαιολογημένες και αυθόρμητες απαντήσεις του γερμανικού πληθυσμού στη δολοφονία ενός γερμανικού διπλωματικού αξιωματούχου Ernst vom Rath.

Κατά τη διάρκεια του πογκρόμ, περίπου 30.000 Εβραίοι άνδρες συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτή η πρωτοφανής βία του Ράιχ κατά των Εβραίων προκάλεσε τη διεθνή οργή.

Μετά τη Νύχτα των Κρυστάλλων, το ναζιστικό καθεστώς διέταξε την εβραϊκή κοινότητα να καταβάλει 1 δισεκατομμύριο Reichsmark «φόρο εξιλέωσης» και έθεσε γρήγορα σε εφαρμογή πολλούς αντιεβραϊκούς νόμους και διατάγματα

Ο υμνητής του Χίτλερ, Νίκος Μιχαλολιάκος, που κρύβεται για να γλιτώσει την καταδίκη | tanea.gr

 

Κωνσταντίνος Πλεύρης : Ποιος είναι ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού | in.gr

Εν αρχή ην ο Κωνσταντίνος  Πλεύρης. Λίγο αργότερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος.  Σαν νέοι εμείς,  μόνο  αυτούς ξέραμε , ως  την προσωποποίηση του ελληνικού ρατσισμού.  Κατά τα άλλα, ανύπαρκτο τέτοιο φαινόμενο  επί των ημερών μας. ΄Οπως και ο Νεο-Ναζισμός, άλλωστε.   Και, μάλιστα ήταν…τιμή και καμάρι μας  να περπατάμε τότε στους δρόμους αντάμα με  αλλοδαπούς (κυρίως του …αντιθέτου φύλου).

Κάπου εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, είχα δυο φίλους συμφοιτητές  από την Αιθιοπία.  Τον ΄Αζμπαχα  και τον Χαϊλέ.  Ο πρώτος  πεντάμορφος και …κατάμαυρος.  Ο Χαϊλέ “σοκαλατένιος”, με ωραία κι αυτός χαρακτηριστικά. ΄Ολη μέρα μαζί τη βγάζαμε  στην πανεπιστημιακή λέσχη και τις καφετέριες γύρω,  που ήταν τα προσφιλέστερα μέρη συνάντησής μας  από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Τους έφερνα και σπίτι στο Περιστέρι. Η κυρά Παναγιώτα η μάνα μου στα μέσα κα στα έξω.  Χίλια καλούδια να φέρει στα  “ξένα” παιδιά να τα φιλέψει. “Φίλοι του παιδιού, καλέ”, καμάρωνε, όταν  έδινε ραπόρτο στις γειτόνισσες για καθετί από  “τα μη εν δήμω”.

Μια μέρα, δεν άντεξε και με το δικό της αφελές χιούμορ, όπως  εκείνη αντιλαμβανόταν  το αστείο , σε μια επίσκεψη  που ο Χαϊλέ με τίποτα δεν ήθελε να δοκιμάσει την κρεατόσουπα τίγκα στο λίπος της  από τη γίδα  που είχε μαγειρέψει ,    την  πέταξε  την Πελοποννησιακή ατάκα : “Φάε, ρε μαύρε μου, Χαϊλέ ,  να βάλεις   κάνα δράμι λίπος να στυλωθείς. Τέτοια δεν έχτε σεις να φάτε  στην Αιθιοπία”!

΄Εγινα “Τούρκος”, την παίρνω κατά μέρος…”τι λες στα παιδιά, ρε μάνα, θα παρεξηγηθούν, κλείσε το στόμα σου”. Και τί μου απαντάει αγέρωχη: ” Εσύ βούλωσε το στόμα σου. Εγώ από αγάπη το είπα. Σαν παιδιά μου τα έχω και τούτα. Τα βλέπω αδύνατα, δεν έχουνε μάνα εδώ να τα ταϊζει σαν ελόγου σου…”.

Ρατσισμός  εθνικότητας, καταγωγής, ράτσας,   χρώματος ,δεν υπήρχε στις μέρες μας. Τοπικισμός, ναι. Και μάλιστα χυδαίος και άγριος.  Ρατσισμός, όμως, όπως τον βιώσανε οι ξένοι, κυρίως οι οικονομικοί μετανάστες , αργότερα, ούτε για δείγμα.

Και ξαφνικά, λίγα χρόνια μετά και κυρίως αρχές της δεκαετίας του ’90, ο ΄Ελληνας κατάντησε  “Ελληνάρας”, ρατσιστής και Μεταναστο- Προσφυγο-φάγος.  Μιλάμε για το  Δεξιό-Ακροδεξιό και ΝεοΝαζί πάντα. Ο αριστερός, τουλάχιστον,  ο συνειδητοποιημένος,  δεν είχε τέτοιο δίλημμα,  αν είναι, ως ράτσα και…στομάχι, ανώτερος από τον Πακιστανό.  Ο Δεξιός “του έδωσε και κατάλαβε”. ΄Οπως έβλεπε παλιότερα τον “Κουμουνιστοσυμμορίτη”, τώρα το γύρισε   στον  “λαθρό”.   Χωρίς βέβαια, να ξεχάσει και την  “παλιά του αγάπη”, τον ορκισμένο εχθρό του, τον “κουμουνιστή, τον άπατρι και άθεο”.

 

Κι αν νομίζει, κανείς, με “ελευθεριάζουσα” ή απλοϊκή  ιστορική προσέγγιση  πως το φαινόμενο του  ρατσισμού τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στην εγκληματική  συμπεριφορά των ξένων, ειδικά των οικονομικών μεταναστών και των προσφύγων , αν δεν έχει άγρια μεσάνυχτα από τέτοιου είδους ερμηνείες, έχει το πιθανότερο  “γράσο” στα μάτια.  Δεν μπορείς να προσεγγίσεις και να ερμηνεύσεις χωρίς να είσαι σε  λάθος κατεύθυνση, κυρίως τον ελληνικό ρατσισμό (που δεν έχει, ας πούμε καμιά σχέση με τον αμερικάνικο) , με κολαούζο  τον εθνικισμό και τη ξενοφοβία.

Βεβαίως και υπήρξαν κα μάλιστα ουκ ολίγες περιπτώσεις εγκληματικότητας από  ξένους  (κυρίως διαρρήξεις και κλοπές) ,όταν άρχισε το κύμα μετανάστευσης  στη χώρα μας ,που χρόνο με το χρόνο γιγάντωνε. ΄Ηταν  μια “εποχή” από το 2000 ως το 2013,  από ανεπίσημα στοιχεία, που  οι  “ξένοι” οικον0μικοί μετανάστες στην Ελλάδα έφταναν το 1μιση εκατομμύριο. Αλήθεια, ψέματα, ουδείς μπορεί σήμερα να το διαπιστώσει.

Σε ένα τέτοιο νούμερο, δεν είναι καθόλου ανεξήγητο να υπάρχει  κι από τους “ξένους”  εγκληματικότητα. Το αντίθετο θα ήταν  περίεργο.  Αλλά, τα πρωτεία της  πάντα τα κρατούσε οι “ιθαγενείς”, οι ημεδαποί, όχι οι αλλοδαποί.  Και είναι λογικό, μόνο και μόνο αν  δεις κανείς  την εξήγηση σε συνάρτηση με τα πληθυσμιακά νούμερα.

΄Ομως, το 70%  και περισσότερο,  της  εγκληματικότητας στη χώρα ,το κατείχαν και (συνεχίζουν) οι ΄Ελληνες, με πρωτοπόρους  τα εξαρτημένα από  ουσίες άτομα, ειδικά  σε  “οικονομικά εγκλήματα”. Σε (απ-ειδε) χθή, και ανήκουστα, πάντως , εγκλήματα  οι οικονομικοί μετανάστες κατέχουν τα χαμηλότερα ποσοστά, σχεδόν μηδενικά.

 

Εκείνοι που πρωτοστάτησαν ασφαλώς στη  καλλιέργεια της εντύπωσης  πως οι μετανάστες-πρόσφυγες στη χώρα μας ευθύνονται  για τη μεγάλη εγκληματικότητα είναι οι Νεο-Ναζί και ο φασίστες.  Ειδικά το κομματικό  εξάμβλωμα της Χ.Α.   ΄Οπως  και η παράταξη της υπόλοιπης Δεξιάς, μια και όπως έχουμε αναλύσει εδώ ,οι γραμμές  που χωρίζου τους μεν από τους δε, είναι ανεπαίσθητες  και σε χρώμα μουντό, για να μην διακρίνονται  ευκρινώς.

Ο Μιχαλολιάκος, μάλιστα, ήδη από τις αρχές του 2000 είχε ξεκινήσει στην πράξη την εφαρμογή της ΝεοΝαζιστικής  αντίληψης για τη συμμετοχή του στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα στη χώρα.  Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2007/8 ,του έδωσε φτερά στα πόδια να προχωρήσει γρηγορότερα το αιματηρό του σχέδιο.   Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου , τα θύματα της  Μαρφίν, το κάψιμο της Αθήνας, η δολοφονία του Φύσσα, αλλά και άλλες  περίπου   60 συνολικά δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις, κακοποιήσεις, σοβαροί τραυματισμοί, καταστροφές, λεηλασίες, βανδαλισμοί  είναι τα χειροπιαστά παραδείγματα πώς αντιλαμβανόταν   η  φασιστική – νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση την επιβολή της θηριωδίας της. Με   αίμα, άφθονο  και χωρίς έλεος  !

Ο Μιχαλολιάκος με τη Ναζιστική ομάδα του είχαν σχεδιάσει καταλεπτώς την έναρξη και την εξέλιξη μιας  “ΕΜΦΥΛΙΑΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ” σε περίπτωση “άτακτης χρεοκοπίας  της χώρας. Ο ίδιος το είχε αποκαλύψει στη Λαμία σε προεκλογική  ομιλία του. Είχε πει τότε :” Σιχαινόμαστε που συνυπάρχουμε στη Βουλή με αυτούς. Τους προειδοποιούμε.  Ας μην μας προκαλούν.  Σύντομα θα  ακονίζουμε τις  ξιφολόγχες μας στα πεζοδρόμια…”

Ισχυρός βραχίονας της επίτευξης των στόχων  του παραπάνω σχεδίου ήταν και οι “Νύχτες των Κρυστάλλων”,  που ετοίμαζε εναντίον των οικονομικών μεταναστών. Οι Νέοι “Εβραίοι” είχαν ήδη  βιώσει άπειρες φορές στο πετσί τους τα σχέδια και τις εφαρμογές τους από τα  Τάγματα εφόδου” των ΝεοΝαζί.

Ευτυχής για τα σχέδιά τους  συγκυρία, πέρα από τη χρεοκοπία της χώρας, ήταν  και η συντριπτική υποστήριξη της  Δεξιάς παράταξης  και από τη βάση και από την κορυφή  για μια πανελλαδική , ρατσιστική   εκστρατεία  ενάντια στους οικονομικούς  μετανάστες και τους πρόσφυγες. Και φυσικά στον ίδιο αιμοβόρο αγώνα τους είχαν τη συμπαράσταση και μάλιστα προκλητικά  ΟΛΗΣ της Δεξιάς Γκεμπελικής προπαγάνδας που ασκούσε και συνεχίζει η μεγάλη Βιομηχανία Παραπληροφόρησης και τα Κέντρα Παραπλάνησης του  ελληνικού λαού.  Αλαφούζος, Μαρινάκης, Ράπτης, Κουρτάκης,  όλος ο… ανθός της φασιστοακροδεξιάς χωματερής , έδιναν τον τόνο ,κανοναρχούσαν (και συνεχίζουν) στο  ρατσιστικό  αυτό ντελίριο όλα τούτα τα  χρόνια.

Πέρα από τα οικονομικά, όπως είπαμε εγκλήματα, αν τα διέπρατταν Μετανάστες και που δε δίσταζαν οι φυλλάδες και τα τηλεπαράθυρα ,ακόμα κι αυτά , να τα κάνουν  ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ, μεθόδευαν να φορτώνουν τους Μετανάστες και Πρόσφυγες με ειδεχθή,  αποτρόπαια εγκλήματα. Μόνο που μέχρι σήμερα δεν τους βγήκε.   Η καραμέλα πως “ο  Αλβανός και ο Πακιστανός βασανίζουν  και σκοτώνουν  για εν πεντάευρο ,γιατί είναι η ράτσα τους τέτοια”,  δεν είχε καμιά επιτυχία  στις ειδησεογραφικές επιχειρήσεις   συντήρησης τέτοιας λάσπης.

Αντίθετα, οι βασανισμοί, η φίμωση και θάνατος, το κάψιμο  των θυμάτων υπήρξαν αποκλειστικά ειδεχθή εγκλήματα… ΙΘΑΓΕΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ. Ανέκαθεν. Να θυμίσουμε επιγραμματικά. Παλιότερα (ενδεικτικά) , ο βασανισμός με καυτό σίδερο  της οικιακής βοηθού Σπυριδούλας από την “Κυρία” της.   Η δολοφονία της  πεθεράς και των  δύο  παιδιών  του Λυμπέρη. Τους  έκαψε ζωντανούς.   Ο Δουρής που  βίασε  και σκότωσε το παιδί του.

Πρόσφατα (επίσης ενδεικτικά, ανάμεσα σε δεκάδες άλλα):  Ο τρόπος που δολοφονήθηκαν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος και ο Παύλος Φύσσας (τον τελευταίο τον έσφαξε ο Ναζί  σαν αρνί). Ο βιασμός και το κάψιμο, ενώ ακόμα ήταν  ζωντανή ,της νεαρής γυναίκας στην Ξάνθη. Ο πρόσφατος θάνατος από ασφυξία της 20χρονης Καρολίν από το σύζυγός της. Το κάψιμο ,πάλι ενώ ζούσε, πριν λίγες ημέρες  του κομμωτή στην Κατερίνη. ΄Απαντα,  εγκλήματα με δράστες συμπατριώτες μας.

 

Να θυμίσουμε πως στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ο Χρυσχοϊδης  με άνωθεν φυσικά εντολή ,στο πόδι πια του Μιχαλολιάκου και   εναπομείνας κυρίαρχος στο παιχνίδι του κυνηγητού  των ψήφων των “νοικοκυραίων” ,των ακροδεξιών και των ΝεοΝαζί,  ξεκίνησε  μια νέα πρόβα με τη συνδρομή των Γκέμπελς της παράταξης .  Καμπάνια, ευρύτατης συναισθηματικής αποδοχής, λόγω της μορφής του εγκλήματος,   για να το  χρεώσει με όλη τη φρικιαστικότητά του στους Μετανάστες.  Ο θρασύτατος δολοφόνος δε δίστασε να φορτώσει το απαίσιο έγκλημά του σε…αλβανικής  προφοράς  ληστές που μπήκαν στο σπίτι του και σκότωσαν από  ασφυξία την άτυχη κοπέλα!

Την “πάσα” αυτή  την έπιασε  με την πρώτη   ο Χρυσοχοϊδης και με τους συμπαίχτες του από την Αστυνομία ,που ήξερε από την πρώτη στιγμή  ποιος ήταν ο δολοφόνος ,  άφησε πάνω από ενάμιση μήνα  να  “βράζει” η χώρα εναντίον Μεταναστών και Προσφύγων συλλήβδην, αφού  ήταν  σίγουρο πως δολοφόνοι της Καρολάιν ήταν   “ξένοι”.

Στόχος , ένα νέο πογκρόμ  εναντίον των Μεταναστών.  Και κυρίως στα μέτρα ης “επαναπροώθησης” των  Προσφύγων και καταξίωσης  της μεταναστευτικής πολιτικής  που εφαρμόζει  η κυβέρνηση.

Δεν τους βγήκε, όμως.  Ο δολοφόνος σύζυγος τους χάλασε τη σούπα, αφού σχεδίαζε να “την κάνει”  στην Τουρκία.  Το ρεζίλι θα ήταν ακόμα  χειρότερο από εκείνο της διαφυγής του Ναζί Παππά. ΄Ετσι, ο Χρυσοχοϊδης  αποφάσισε να  σταματήσει  “άρον- άρον” την πρόβα “Νύχτα Κρυστάλλων”  και να  διατάξει να συλλάβουν το δολοφόνο, πριν γίνει… λαγός.

Και,  όπως λέγαμε χτες, με τη νέα εξέλιξη , οι πάση φύσεως  ρατσιστές έχουν πέσει σε βαριά κατάθλιψη από τα αλλεπάλληλα χαστούκια πρόσφατα. ΄Ελληνες καίνε και βασανίζουν… συνΕλληνες ,αδίστακτα και φρικιαστικά.  Ο ανεγκέφαλος ρατσιστής  αδυνατεί να καταλάβει πως το έγκλημα δεν έχει να κάνει με ράτσα, εθνικότητα και θρησκεία.  Οι δολοφόνοι  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης,   μοιάζουν σαν δυο  σταγόνες  αρσενικού δηλητηρίου.

 

 

Ωτακουστές  χτες σε τραπέζι καφετέριας . Η κυράτσα   σχολίαζε  μεγαλόφωνα με τον κυριούλη της,το έγκλημα στα Γλυκά νερά.  Δεν κρατήθηκε κάποια στιγμή   εκείνη και το πέταξε. ” Καλά, ό τι και να έκανε ο πιλότος,  σαν τη Μυρτώ της Πάρου, που την άφησε φυτό ο Πακιστανός,   έγκλημα τέτοιο δεν υπάρχει “!