ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ “ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ” ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΟΣΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

1.Δένδιας για τα έντεκα χρόνια από την τραγωδία της Marfin: «Θυμόμαστε και τιμάμε τις τέσσερις ζωές που χάθηκαν»

Το μνημείο για την τραγωδία της Marfin

Τους σκυλεύετε, ως συνήθως, δεν τους τιμάτε. Και εμπαίζετε και τις οικογένειές τους.΄Οπως με την τραγωδία στο Μάτι.

Δικά σας,  παραστρατημένα  από την οικογένεια , παιδιά  τους έκαψαν. Ακροδεξιοί και Χρυσαυγίτες.  Και το γνωρίζετε. Γι αυτό η πρεμούρα σας τώρα  να “ρίξετε στάχτη  στα μάτια”.

Εμείς εδώ  χρόνια στηρίζουμε αυτή την αλήθεια . ΄Οπως και την  άλλη επίσης πως  τους ανθρώπους στο Μάτι  τους κάψανε οι  Μακεδονομάχοι. Ομοίως, δικοί σας.   Ο Μητσοτάκης τους έβαλε τα αναμμένα “στουπιά” στο χέρι.

Και  με καθαρή τη συνείδηση το είπαμε από την ίδια στιγμή και για τα δύο αυτά μεγάλα εγκλήματα.  Το λέμε πάλι.

  Τους ανθρώπους   στη  Μαρφίν τους έκαψαν  τα   τάγματα  του Μιχαλολιάκου.  ΄Ηταν στο πρόγραμμα των Νεοναζί να   υπάρξουν θύματα.  Οι νεκροί  της  Μαρφίν,  ο  Γρηγορόπουλος,  ο Φύσσας  είναι ανάμεσα στους   60   δολοφονημένους από τους Χρυσαυγίτες.

 Σας τσούζουν αυτές οι αλήθειες.΄Οπως και τον Εθνάρχη σας,  που δεν ήθελε να ακούσει  πως υπάρχουν  Δεξιοί  βομβιστές, Και έβγαλε  έξω το Μιχαλολιάκο που έβαζε τυφλές μπόμπες στα σινεμά και τα πάρκα,  σε λιγότερο από ένα χρόνο στη φυλακή.  Τόσο ξεδιάντροπος. Αλλά…Εθνάρχης!

2. Το αίτημα για το 8ωρο γίνεται ξανά επίκαιρο

1.Εμείς λέμε καθόλου  εξαρτημένη δουλειά.  Και στις μελλοντικές κοινωνίες “ο καθένας θα  παράγει ό,τι καταναλώνει”. Και όταν η   “μηχανή” αναλάβει την παραγωγή, θα είναι ελεύθερος  ο  άνθρωπος να επενδύει  στη ζωή και την ομορφιά της.

2. Μέχρι να γίνει  αυτό,  λιγότερη δουλειά, περισσότερη ζωή. Σίγουρα.   Το ερώτημα, όμως,  είναι τί είδους  ζωή; Σε μπιτσόμπαρα, γήπεδα  και πορνοκαταστάσεις;

Αν αυτό  θεωρούν κάποιοι   ζωή, εμάς δεν μας αφορά, είτε οι συγκεκριμένοι δουλεύουν  περισσότερο, είτε λιγότερο. Ο σκλάβος  είναι και στις δυο περιπτώσεις ίδιος.   Δε σκιζόμαστε. για τέτοια ασύμβατη με τη Φύση ελευθερία.

_______________________________________________________

 

                                       ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.  Συλλογική ανοσία και ανοσία της αγέλης: Μαγιορκίνης και Δημόπουλος εξηγούν πώς τα εμβόλια βοηθούν στην επαναφορά της κανονικότητας

***

Άρα, παραδεχόσαστε πλέον κι εσείς  πως    κάνατε   έγκλημα. . Κυβέρνηση  Μαφίας και αχυράνθρωποί της  στην  ιατρικής κοινότητα.

Εν τέλει, καταλήξατε στο Σουηδικό μοντέλο*, που βρίζατε στην αρχή. Τώρα “γλείφετε εκεί που φτύνατε”.

Κάνατε το πραξικόπημα, σκοτώσατε και τρελάνατε κόσμο,  τινάξατε την οικονομία στον αέρα,  κονομήσατε με τη σέσουλα “μαύρο” χρήμα με πρόσχημα την πανδημία  και έχετε την εντύπωση πως θα σας σώσει ο “Φαναράς” με τις πέτσινες δημοσκοπήσεις που του αναθέσατε με χρυσοφόρα αμοιβή  να υπογράφει.

“Κούνια που σας κούναγε”, σπορά  του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.  Είμαστε εδώ με καθήκον να  σας κηρύξουμε τον πόλεμο,  σταυροφορία μέχρις εσχάτων .Και δε θα τελειώσει,  αν κυβέρνηση  και αχυράνθρωποι δεν καταλήξουν φυλακή.

Διέπραξαν φοβερά εγκλήματα από δόλο και υπολογισμό.  Δε στέκεται κοινωνία, αν φυλακίζεις το κλεφτρόνι και αφήνεις τον εγκληματία του “λευκού κολάρου”  έξω.

Περιμένετε. Δε θα τη γλυτώνετε κάθε φορά, με τις μεταξύ σας “Ομερτά”.  Τη σκαπούλαρε  ο Κώστας Καραμανλής.  Δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξαναγίνει και με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη .΄Οσο κι αν είναι έτοιμοι να κάνουν το ίδιο λάθος οι Συριζαίοι.

Εμείς, δεν είμαστε δικοί τους . Και όταν διαπράττουν    εγκλήματα, θα μας βρίσκουν κι αυτοί απέναντί τους.

 

 

Δείτε  σε παλιότερο άρθρο  πώς αντιμετώπισε  την πανδημία  από την αρχή  η Σουηδία.

*Σουηδία: Σταθερή στην στρατηγική της, παρά την άνοδο των κρουσμάτων

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

“Την ώρα που μεγάλο μέρος της Ευρώπης αυστηροποιεί τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Σουηδία τροποποιεί τα δικά της μπροστά στην άνοδο των κρουσμάτων, όμως παραμένει πιστή στην αρχική της στρατηγική, χωρίς να επιβάλλει lockdown και υποχρεωτικά μέτρα.

Τις τελευταίες ημέρες η Σουηδία ανακοίνωσε πιο αυστηρές συστάσεις, όμως παράλληλα χαλάρωσε πολλά μέτρα, συνεχίζοντας τη μοναχική της πορεία.

Πλέον συνιστάται στους κατοίκους να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την επαφή με πρόσωπα εκτός του νοικοκυριού τους ως τις 3 Νοεμβρίου.

“Οι άνθρωποι μπορούν να τηρήσουν τόσο αυστηρούς κανόνες μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και η χρονική επιλογή είναι σημαντική. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε πολύ νωρίς και δεν μπορούμε να περιμένουμε και πάρα πολύ (…) ελπίζουμε ότι είναι η σωστή στιγμή”, δικαιολογήθηκε ο επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ που χαράσσει τη στρατηγική της Σουηδίας για την πανδημία.

Η ζωή συνεχίζεται

Αντίθετα με τον υπόλοιπο κόσμο, η Σουηδία παραμένει μία από τις λίγες χώρες που δεν συνιστά τη χρήση μάσκας, με τις υγειονομικές αρχές να μην τη θεωρούν αρκετά αποτελεσματική.

Στη Στοκχόλμη η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει πολύ από την αρχή της πανδημίας: οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν ακάλυπτο το πρόσωπο και τα εστιατόρια και τα καταστήματα δεν έκλεισαν ποτέ.

Αν και εικόνες από γεμάτα εστιατόρια και λεωφορεία έκαναν τον γύρο του κόσμο, οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το 80% των Σουηδών έχει αλλάξει συνήθειες, σε μια χώρα γνωστή για την κοινωνικής της πειθαρχία.

Οι κάτοικοι εργάζονται κυρίως από το σπίτι, περιόρισαν τις επαφές τους και πλένουν τακτικά τα χέρια τους.

Χαλάρωση μέτρων

Χθες η κυβέρνηση της Σουηδίας έκανε την έκπληξη αίροντας τις συστάσεις προς τους πιο ευάλωτους στον κορονοϊό, κυρίως σε όσους είναι άνω των 70 ετών, στους οποίους είχε ζητήσει από την αρχή της πανδημίας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους οι αρχές δήλωσαν ότι φοβούνται για την εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως κατάθλιψη και μοναξιά, που συνδέονται με την απομόνωση.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχε επίσης αρθεί η απαγόρευση επισκέψεων σε οίκους ευγηρίας, μια από τις λίγες που είχαν επιβληθεί στη διάρκεια της πανδημίας.

Αν και από τα τέλη Μαρτίου απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 50 ατόμων, η κυβέρνηση αύξησε χθες σε 300 τον αριθμό αυτών που μπορούν να παρακολουθούν πολιτιστικές και αθλητικές συγκεντρώσεις.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Σουηδών στηρίζει την προσέγγιση των αρχών. Ωστόσο υπάρχουν και οι επικριτές της, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Στην αρχή της πανδημίας κάποιοι κατηγόρησαν τη Σουηδία ότι παίζει ρώσικη ρουλέτα με τους κατοίκους της, με τον αριθμό των θανάτων να ξεπερνά κατά πολύ αυτόν που καταγράφηκε σε γειτονικές της χώρες που υιοθέτησαν πιο αυστηρά μέτρα.

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται το μοντέλο της και κάνει λόγο για μέτρα διαρκείας, για “έναν μαραθώνιο και όχι αγώνα δρόμου”.

Για τον Γιόχαν Κάρλσον, διευθυντή της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, στόχος είναι “να δημιουργηθεί μια κατάσταση στην οποία θα μπορούμε να ζούμε τη ζωή μας με σχετικά κανονικό τρόπο δεδομένων των περιορισμών” και η υιοθέτηση μιας στρατηγικής που θα είναι αποδεκτή και θα τηρείται.

Η υπόλοιπη Ευρώπη αποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι τα lockdown και οι άρση τους “δεν είναι ο σωστός δρόμος”.

2. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει τι (του) λένε οι δημοσκοπήσεις -Μια ανάγνωση της έρευνας του Politico

Πηγή: iefimerida.gr –

Παρέδωσε τον ΣΕΓΑΣ ο Σεβαστής, παράσταση νίκης για την Κελεσίδου - SPORTSFEED

Στράτος Φαναράς - Political Seminars

Το γνωστό,  ακρο-δεξιό, Politico.Βάζει πλάτη σε όλα τα  Ακρο-Δεξιά και συγγενή κόμματα  απανταχού της γης με αισχρή προπαγάνδα  και γκεμπελικές μεθόδους.

Εδώ  για την Ελλάδα  επικαλείται τις στημένες δημοσκοπήσεις του Παναγόπουλου και του  Φαν(φ)αρά και μας τις παρουσιάζει ως ευαγγέλιο. Μόνο που είναι από τα ψευδεπίγραφα,  όχι τα   κανονικά ευαγγέλια.

Η κανονική, λοιπόν,   ελληνική αλήθεια και πραγματικότητα  ΔΕΝ  είναι τούτη, όπως σκίζονται να μας  την παρουσιάζουν  το   Politico  και  το EuropeElects. Είναι  η ακόλουθη:

  1. Η Δεξιά με τους κλώνους της (Ακροδεξιά και Χρυσή Αυγή) έχει καταποντιστεί τα τελευταία χρόνια  στην Ελλάδα. Δεν υπερβαίνει το 20-24%  των εκλογέων.
  2. Η  ΑΠΟΧΗ  είναι η κυρίαρχη εκλογική Δύναμη που φτάνει σχεδόν το 40%. Τουλάχιστον  οι μισοί που  απέχουν από τις εκλογές  επιδεικνύουν  συνειδητή, πολιτική στάση.
  3. Αν  ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να προσεγγίσει αυτή τη Δεξαμενή και να αντλήσει ζωογόνο νερό, η νίκη του θα είναι συντριπτική.
  4. Αν ,επίσης, οι “αποστάτες” του ΣΥΡΙΖΑ, που   βρήκαν να στεγαστούν σε κομματικές παράγκες όπως εκείνες που έστησαν πρόχειρα ο Λαφαζάνης, ο Βαρουφάκης και η Κωνσταντοπούλου  επιστρέψουν στη λογική  βάση τους, όπως  έχουν υποχρέωση για να ηττηθεί η Δεξιά, αυτή η ήττα  θα είναι και πιο οδυνηρή και θα κρατήσει χρόνια.   Παραμένοντας οι “αποστάτες” εκεί που είναι, στην ουσία ψηφίζουν και τούτοι  Μητσοτάκη. Βάζουν γερή πλάτη να ξαναγίνει πρωθυπουργός εκείνος που λένε πως πολεμάνε να εξαποστείλουν.  Λογική…παράλογη.
  5. Οι… οιωνοσκόποι ,κυρίως στην Ελλάδα, ανέκαθεν ψεύτες, απατεώνες και χρησιμοθήρες  ,όπως τους αποκαλεί και ο Σοφοκλής, παίζουν τον “παπά” με τον τρόπο που διεξάγουν τάχα τις στατιστικές τους προβλέψεις. ΄Η δε βγαίνουν έξω ποτέ (το σύνηθες) ή αν κάνουν καμιά τηλεφωνική έρευνα, ρωτάνε χοντρικά “ψηφίζεις Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ ,ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ κ.λπ.” ; Σύμφωνα με την εικόνα των εκλογών (και των πρόσφατων) ήδη  από τα αποδυτήρια  με τέτοια ερώτηση έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν  . Και ο λόγος είναι  γιατί  ρωτούν   ποιο από  τα συγκεκριμένα κόμματα που  τους  παρουσιάζουν, θα ψήφιζαν. Και όχι αν ΔΕΝ θα ψήφιζαν κάποιο απ΄αυτά!  Κι οι  αρνητικές   απαντήσεις ,φυσικά,   απείρως περισσότερες, είναι, ακριβώς,  η θηλιά στο λαιμό τους. Η διαφορά  “μέρα νύχτα”   Και τότε,  Φαν(φ)αροΠαναγόπουλε, αν διεξάγατε σωστά, έντιμα και αντικειμενικά τις πέτσινες τώρα δημοσκοπήσεις σας,  θα μαθαίνατε από πρώτο χέρι  ” πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”!

3. Ο Λαφαζάνης έγραψε βιβλίο-φωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ: Τι λέει για συμπαιγνία Τσίπρα-Παυλόπουλου, καρ111φώνει Μεϊμαράκη

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

“Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημοσίευσε στον ιστότοπο iskra.gr ένα άρθρο-προπομπό του βιβλίου που θα εκδώσει με τίτλο «Η μεγάλη προδοσία».

****

Μήπως ο εισβολέας στο Νομισματοκοπείο,  δραχμιστής και αχυράνθρωπος των Ρώσων   θα έπρεπε   να  βάλει  τίτλο  στο βιβλίο “Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΕΓΩ”;

Η αυτογνωσία είναι αρετή,  βέβαια.  Και με Λαφαζάνη , ασφαλώς δε συμπορεύεται.

4. 1821-2021: Το συγκλονιστικό podcast του Διονύση Σαββόπουλου για τα 200 χρόνια ελληνικού τραγουδιού

Ο Διονύσης Σαββόπουλος όταν τραγουδούσαμε και συνυπύρχαμε/ Kωνσταντίνος Τσακαλίδης SOOC

Μέσα στην πανδημία όπου το γλέντι καταργήθηκε, η εικόνα σωμάτων που χορεύουν δίπλα με στόματα που τραγουδούν δυνατά έγινε κατακριτέα, ο Διονύσης Σαββόπουλος έφτιαξε σαν χειροποίητη δαντέλα μια εκπομπή με σχεδόν 25 τραγούδια που αγαπάμε βαθιά και που εκφράζει τον τρόπο που γλεντάμε και βιώνουμε τις μεγάλες μας στιγμές. Δηλαδή την πραγματική μας ζωή, αφού όπως λέει ο ίδιος «η τραγουδισμένη μας ζωή κρατάει τη γιορτή συνεχώς καινούρια. Η τραγουδισμένη ζωή είναι η αληθινή ζωή». Είναι το podcast « 200 χρόνια κομμάτια» που δημιούργησε για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Πηγή: iefimerida.gr

*******

Από κλοπές  Ο Νιόνος…Ο καλυτερότερος.  Αρχής γενομένης  από τον παλιότερα  καταληστεμένο  Ντίλαν.

Τώρα πάλι  βγήκε με νέα  “Ντιρλαντά”  στο προσκήνιο.  Αδίστακτος στην αντιγραφή κα το ράβε-ξήλωνε.

΄Εμπνευση  και καλλιτέχνης Ακρο-Δεξιός, δεν πάνε μαζί. ΄Οπως και διανόηση.  Ρωτήστε και τον έτερο  γλείφτη  του Μητσοτακέικου   ,τον   Αρκά.   Αμφότεροι εμετικοί ως Δεξιοί.  Με μουτσούνες πάλαι ποτέ αριστερές.

 

5. Αλβανία: Σε νέα φάση πολιτικής όξυνσης -Το επόμενο βήμα του Έντι Ράμα μετά την εκλογική νίκη του

Έντι Ράμα σε εκλογικό βήμα για ομιλία στην Αλβανία

“Σε νέα φάση πολιτικής όξυνσης εισέρχεται η Αλβανία με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να δρομολογεί, μετά την εκλογική νίκη του, την καθαίρεση του προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, που όμως αρνείται να παραιτηθεί καταγγέλλοντας εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές”.

***

Με  παραπάνω από τους μισούς Αλβανούς να μη ψηφίζουν,  η Αλβανική … Δημοκρατία έβγαλε πρωθυπουργό το Ράμα!  Και φυσικά με την  καθιερωμένη   νοθεία σε τέτοιες  Μπανανίες.

Κατακαημένη  χώρα. Τουλάχιστον, ας γίνει  να μπει  νωρίς στην Ε.Ε . Πολύ ταλαιπωρήθηκε αυτός ο λαός τα τελευταία χρόνια.  ΄Εβγαλαν σκληρές  δουλειές  οι Αλβανοί,   με μεροκάματα πείνας.  Και εισέπραξαν και ρατσισμό μπόλικο. Ας αποζημιωθούν, έστω ως πολίτες κι αυτοί της Ε.Ε