Ελληνική,δικαστική απόφαση για AirBnB. Παραληρεί η υφήλιος!

  1. Ο Δήμος Μούτσης κατήγγειλε βασανιστήρια στο ΑΤ Εξαρχείων -«Δεν ισχύει», απαντά η EΛ.ΑΣ

    moutsis-dimos.jpg

 ‘ Εγραψε συγκεκριμένα ο Δήμος Μούτσης στο Facebook:

ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το “κολαστήριο” αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τό βλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας……!

Η ΕΛΑΣ απαντά στον Δήμο Μούτση
Η ΕΛΑΣ απάντησε διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Δήμου Μούτση:

«Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων».

****

΄Οτι η κυβέρνηση τείνει από ακροδεξιά να …εξελιχθεί σε κοινοβουλευτική δικτατορία, σαν εκείνη του φίλου τους Ερντογάν απέναντι, είναι πασιφανές.

Περιμένουμε  να ερευνήσει ο εισαγγελέας την καταγγελία Μούτση. Οι απαντήσεις της ΕΛ ΑΣ δε φαίνονται επαρκείς. Αληθοφανείς θα τις λέγαμε. ΄Αλλωστε , είναι γνωστό πως  ειδικά οι μετανάστες -πρόσφυγες… καλοπερνάνε στα αστυνομικά τμήματα, όταν συλλαμβάνονται. Μέχρι και …πικρό καφέ τους κερνάνε εκεί οι οικοδεσπότες.

“Οι φωνές ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα”, λέει η αστυνομία.  Και  ο…αλλοδαπός έτυχε (!) να βρεθεί  αυτοβούλως στο  αστυνομικό τμήμα τις κρίσιμες και πονηρές εκείνες ώρες  και μάλιστα στο “αμαρτωλό” τμήμα του Μπαρμπαρούση   και του  Κορκονέα!

 

2. Ο Χρυσοχοΐδης απαντά: Η αστυνομία εφαρμόζει το νόμο, οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα -Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός
Η επίμαχη φωτογραφία από τα επεισόδια στα Εξάρχεια που προκάλεσε αντιδράσεις ΄Ετσι προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα ο Χρυσοχοϊδης;   Ξεγυμνώνοντας κόσμο εν μέση οδώ;

Δεν είναι απλώς  υποκριτές. Πρόκειται για  τραμπούκικη κυβέρνηση ακροδεξιών. Ο  κανιβαλισμός και η ανθρωποφαγία είναι τα χόμπι των  κυβερνήσεων “Ορμπαν”. Απανταχού της γης.

_____________________________________

1. Δικαστικό «φρένο» στο AirBnB: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές αγωγές

Δικαστικό «φρένο» στο AirBnB: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές αγωγές

Σύμφωνα με την απόφαση, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα Νέα», το δικαστήριο απαγορεύει τη βραχυχρόνια μίσθωση του διαμερίσματος μέσω του Airbnb, αποδεχόμενο τις προσφυγές και τα αιτήματα για ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλλαν οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας.

΄Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», το δικαστήριο καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το ακίνητο μέσω Airbnb «να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας».

Βάσει της εν λόγω απόφασης για το συγκεκριμένο Airbnb ακίνητο, σε περίπτωση που η ιδιοκτήτρια δεν συμμορφωθεί απειλείται με κράτηση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

***

Μιλάμε πια για   Καφρική (αλλά και… Καφκική) χώρα. Θα γίνουμε πάλι περίγελος της υφηλίου. Και φυσικά, θα φάμε ΠΑΛΙ  καμπάνα γερή από  το Ευρωπαϊκό δικαστήριο, αν δεν “εξαφανιστεί” τέτοια απόφαση.

Τί είδους άνθρωποι δικάζουν; Πώς  και ποιοι τους επιλέγουν;  Πόσο πια προβληματική ,πέρα από ταξική και ρατσιστική  είναι αυτή η ελληνική δικαιοσύνη;  Τί σόι απόφαση είναι αυτή ; Πας ξένος είναι και θορυβοποιός, επειδή ακριβώς είναι ξένος; Και οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας αγγελούδια;   Πρωτοτυπία αφροσύνης και έλλειψης στοιχειώδους δικονομικής  κρίσης.

Το Airbnb είναι μια παγκόσμια “επινόηση”,που εξυπηρετεί το φτωχό, τον μη έχοντα. Είτε εκείνος που  παραχωρεί για φτηνή ενοικίαση το χώρο του , γιατί έχει ανάγκη (αλλιώς, δε θα το έκανε),είτε  εμάς που ταξιδεύουμε εκτός Ελλάδας και μας έσωσε, ως μη προνομιούχους, από τη μια η Ryanair  κι από άλλη η Airbnb. Οι πλούσιοι βέβαια,ούτε να νοικιάσουν κόπτονται τα σπίτια τους, ούτε να ταξιδεύουν με τη δική μας οικονομική στενότητα.

Ταξιδεύεις, ας πούμε,  σε μια ευρωπαϊκή χώρα με 40 ευρώ  (πήγαινε -έλα) με Ryanair . Και μένεις μια βδομάδα σε μια γκαρσονιέρα με 14 ευρώ τη μέρα. Παλιά, αντίστοιχα, δε σε έφταναν  250 για εισιτήρια και κανένα 300άρι για 2αστερο ξενοδοχείο. Μιλάμε για τεράστια διαφορά.

΄Οπου και αν  την πιάσεις αυτή τη χώρα…λερώνεσαι. Γι΄αυτό   περιμένετε τις αντιδράσεις. “Θα γελάσει πάλι το παρδαλό κατσίκι” με τη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”.

Και φυσικά τέτοια απόφαση,δεν πρόκειται να σταθεί, ,μόνο και μόνο γιατί,με τέτοια  αφασική  δικαστική απόφαση, δε θα μπορείς ούτε με μακροχρόνια μίσθωση, να νοικιάσεις σπίτι, αν οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της πολυκατοικίας ενοχλούνται από θορυβούνται και εδικά από … αλλοδαπό ενοικιαστή. ΄Η προβάλουν οποιοδήποτε άλλο λόγο.

“Ταλιμπάν” λέμε.  Σε όλα τα κουφά και τα  αφύσικα  πρώτοι στη λίστα.

 

Υ.Γ Πριν από το δικαστήριο στο Ναύπλιο ,είχαν όμοια απόφαση …εκδώσει και κάτι “παλικάρια της φακής”,  μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια. Τους ενοχλούσαν οι τουρίστες,που νοίκιαζαν εκεί φτηνό ενδιαίτημα για ολιγοήμερες διακοπές. Και τους  κυνηγούσαν να εξαφανιστούν  από την πλατεία! ΄Αλλοι ανεγκέφαλοι τούτοι.  Κατηγορούν τους άλλους για φασισμό και ρατσισμό.Κι ελόγου τους  κάνουν τα ίδια.

 

2. ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Η Μαρί Σαντάλ στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της με τη Μαρία Ολυμπία -Πελώριο και σικάτοΗ Μαρία Ολυμπία στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο

To επικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Μαρί Σαντάλ και του Παύλου στο Λονδίνο

Η Μαρί Σαντάλ με την κόρη της Μαρία Ολυμπία αποφάσισαν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους χθες και φυσικά φρόντισαν να το δείξουν στους διαδικτυακούς τους φίλους. Η οικογένεια, όπως κάθε χρόνο αναμένεται να ταξιδέψει αρκετά τις γιορτινές ημέρες, γι’ αυτό και θέλησαν να έχουν έτοιμο και γιορτινό το σπίτι τους.
Πηγή: iefimerida.gr

***

Μη σας φαίνεται  περίεργο. Που πάνε και ξεθάβουν  βασιλιάδες και πρίγκιπες.  Γραμμάτια εξοφλούν οι ακροδεξιές και φιλοβασιλικές φυλλάδες, σαν την παραπάνω.

Δουλειά μας είναι να ξέρουμε τα παιχνίδια τους και να τα αποκαλύπτουμε. Οπότε και ξέρουμε έγκυρα,  και  την αλήθεια λέμε.

Τον “Κούλη” τον έκαναν πρωθυπουργό οι φυλλάδες που ανήκουν τους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές του Λονδίνου με τους γνωστούς  αχυρανθρώπους τους  εδώ. Ο Υιός του  βασιλοχουντικού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Αποστασία- δικτατορία στρατηγών) είναι κολλητός με την τ.βασιλική οικογένεια (οικογενειακή παράδοση).

Οι εφοπλιστές τον έκαναν πρωθυπουργό με εντολή να αξιοποιήσει πολιτικά το Νικόλαο. Και θα το είχε κάνει, αν δεν του είχαν τρίξει τα δόντια οι Καραμανλικοί (ο Αντώναρος, ας μας διαψεύσει). Τον κρατάει, πάντως, εφεδρεία για την κατάλληλη στιγμή.

Μη νομίζετε απλώς  ότι,  όπως κάνουν και  τα εγγλέζικα ταμπλόιντ ,  οι συγκεκριμένες ελληνικές φυλλάδες ασχολούνται με βασιλιάδες και πριγκίπισσες για κουτσομπολιό.  Στην Αγγλία έχουν λόγους.  Και μόνο εκεί  γίνεται η αναφορά σε πρόσωπα του παλατιού  συχνά. Σε άλλες χώρες με βασιλεία (συμβολική πάντα ως θεσμός),ελάχιστα ασχολούνται με τέτοια  πρόσωπα. Οι δικές μας εδώ έχουν λυσάξει .Καθημερινά θα έχουν 2 και 3  τέτοια θέματα! Δεν πήραν είδηση πως εδώ και χρόνια δεν έχουμε βασιλιάδες;

Είναι  οι πολιτικές φιλοδοξίες του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου,ο οποίος, ναι,μεν,    επιτέλους χώνεψε πως έχασε το θρόνο.΄Ομως, δεν ησυχάζει. Θέλει το γιο του με οποιοδήποτε τρόπο να χωθεί στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Τα λέμε καλά, Νικόλαε,παλιέ μου μαθητή στο Κολέγιο Λονδίνου;

 

3. ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Απειλές από τους αντιεξουσιαστές: Θα κάνουμε Εξάρχεια όλη την Αθήνα

Αστυνομικός περπατάει, στο βάθος σύνθημα αντιεξουσιαστών

Δε μου λέτε,παίδες; Μήπως έχετε υπόψη σας,εκτός από τους εφοπλιστές με τις φυλλάδες τους, που λέμε παραπάνω πως  έκαναν τον “Κούλη” πρωθυπουργό, ποιοι  άλλοι έριξαν πολύ νερό (και συνεχίζουν) στο μύλο  της Δεξιάς και έγινε κυβέρνηση; Και μάλιστα ακροδεξιά;

Αν δε θέλετε να το αποκαλύψετε και να το παραδεχτείτε,το κάνουμε εμείς.Οι λογής  μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν  και …κατσαπλιάδες,που το παίζουν, χωρίς να είναι, αναρχικοί.

Διαπιστωμένα στοιχεία. Ρωτήστε και τους νοικοκυραίους να σας πουν πως για…πάρτη σας ψήφισαν “επάρατη”.  Δεν το κρύβουν.

4. Γδύνουν, δέρνουν και προκαλούν!

Γδύνουν, δέρνουν και προκαλούν!
εφσυν
«΄Οταν είδα το στιγμιότυπο που είχα στα χέρια μου, ανατρίχιασα», δηλώνει η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη που απαθανάτισε το ντοκουμέντο με το ξεγύμνωμα του νεαρού διαδηλωτή.

Διαπόμπευση για τους διαδηλωτές και χλευασμός για τους πολίτες. Αυτή φαίνεται να είναι η νέα πρακτική της ΕΛ.ΑΣ., που με… μεγάλη συνέπεια ακολούθησε και την Παρασκευή. Επειτα από μια μαζική και ειρηνική πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, η αστυνομία έκανε για άλλη μια φορά επίδειξη δύναμης και βαναυσότητας και μάλιστα μπροστά στις κάμερες των ΜΜΕ.

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου προκάλεσαν σάλο στην κοινή γνώμη, που είδε έναν νεαρό να ξεγυμνώνεται από άνδρες των ΜΑΤ, σπαρακτικές κραυγές «παραδίδομαι» ενώ ο πολίτης τρώει ανελέητο ξύλο και μια κοπέλα να σύρεται με σηκωμένη την μπλούζα, ενώ φώναζε «δεν έχω κάνει τίποτα».

Τα περιστατικά σημειώθηκαν άλλη μια φορά στα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, ώρες μετά τη λήξη της απογευματινής πορείας και περιλάμβαναν προσαγωγές στον σωρό, ανελέητο ξύλο και ξεγύμνωμα των προσαχθέντων. Και ενώ οι πολίτες αντέδρασαν μαζικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Αστυνομία χρειάστηκε σχεδόν μισή μέρα για να εκδώσει μια ανακοίνωση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δύο ολόκληρα 24ωρα για να… αμφισβητήσει το πλήθος μαρτυριών και ντοκουμέντων που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας.

«Δεν υπήρξε ακραία καταστολή», ισχυρίζεται το ΠΡΟ.ΠΟ., απαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι τα ΜΑΤ «δεν εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότοφ και τις πέτρες στα χέρια», ενώ σχεδόν καλύπτει τους παρανομούντες αστυνομικούς με το επιχείρημα «κι αν υπάρχουν, στις δύσκολες συνθήκες οδομαχιών, περιστατικά υπέρβασης από την αστυνομία, υπάρχουν θεσμοποιημένες διαδικασίες για να ελεγχθούν οι όποιες υπερβάσεις».

Ωστόσο, σε άλλο βίντεο (που αναπαρήγαγαν ακόμα και φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ με επικριτικά σχόλια) ακούγονται καθαρά οι εντολές «απομακρύνετε τα άτομα και να προβείτε σε συλλήψεις» που έδιναν μέσω ασυρμάτου οι προϊστάμενοί τους στους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ γύρω τους δεν διαδραματίζεται κανένα επεισόδιο.

«Οταν είδα το στιγμιότυπο που είχα στα χέρια μου, ανατρίχιασα», δήλωσε η φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε το ντοκουμέντο με το ξεγύμνωμα του νεαρού διαδηλωτή. Η Τατιάνα Μπόλαρη περιέγραψε το περιστατικό στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr. «Γύρω στις 22.00 (…) όρμησαν στην πλατεία (σ.σ. Εξαρχείων) τρεις διμοιρίες που βγήκαν από Σπυρίδωνος Τρικούπη και Σολωμού και άρχισαν να μας πνίγουν στα δακρυγόνα.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τότε να μαζεύουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Εντοπίζω έναν νεαρό διαδηλωτή, το πολύ 25 χρόνων και βλέπω μια ολόκληρη διμοιρία να τον περικυκλώνει και να πέφτει πάνω του. Εκαναν κανονικό κλοιό γύρω του. Αρχισαν να τον τραβάνε δεξιά κι αριστερά και μετά τον πέταξαν κάτω. Τον… τραβολογούσαν επί 10 λεπτά. Επεφτε πολύ ξύλο. Ηταν ο απόλυτος εξευτελισμός του ανθρώπου.

Το παιδί να φωνάζει: “Αφήστε με, δεν έχω κάνει τίποτα, δεν έχω κάνει τίποτα”. Ενας γιατρός από τις ομάδες συμπαράστασης των γιατρών και δικηγόρων που είναι παρόντες σε τέτοια γεγονότα, έκανε την εκτίμηση ότι έτσι όπως είδε μετά τον μικρό κάτω και πισθάγκωνα να ουρλιάζει από τον πόνο, πριν τον προσαγάγουν, πρέπει οι αστυνομικοί να του είχαν βγάλει την κλείδα. Ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στα μπαλκόνια και να ωρύεται να αφήσουν το παιδί ήσυχο. Πέσαμε κι οι φωτορεπόρτερ γύρω να απαθανατίσουμε το γεγονός, αλλά άρχισαν να μας απωθούν οι αστυνομικοί με τις ασπίδες και να μας λένε “μην τραβάτε – φύγετε”».

Η ΕΛ.ΑΣ., μετά τον σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας» (sic) και… καλεί τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποταθούν στον ίδιο θεσμό.

«Χονδροειδή και ακατέργαστο τρόπο εξαπάτησης των πολιτών» χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο τέως πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Χριστόπουλος: «Αν η Αστυνομία πραγματικά ήθελε να ερευνήσει τα επαναλαμβανόμενα -κι όχι μεμονωμένα- περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας, θα τα είχε ήδη στείλει στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων ή έστω θα είχε εξαγγείλει κάποια ΕΔΕ. (…) Τα υπόλοιπα είναι είναι απλώς ευτελισμός προσώπων και θεσμών», σχολίασε σε ανάρτησή του, καταλήγοντας ότι «η ατιμωρησία οδηγεί στη βία. Αυτό αφορά και την Αστυνομία. Πρωτίστως ίσως αυτήν.

Ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τόνισε ότι τα νέα κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας της 6ης Δεκέμβρη έρχονται να προστεθούν σε ένα γαϊτανάκι δεκάδων περιστατικών, που γίνονται συστηματικά με κοινά χαρακτηριστικά: «Προσαγωγές στον σωρό που κάποιες πρέπει να μετατραπούν σε συλλήψεις με κοινότοπες κατηγορίες “περί αντίστασης και εξύβρισης” και μόνους μάρτυρες τους αστυνομικούς. Ξύλο μετά μανίας σε όποιον/α βρεθεί στον διάβα του, δικαιολογούμενο με τη λογική ότι “αφού βρέθηκε εκεί κάτι έκανε”. Διαπομπεύσεις, δημόσιοι εξευτελισμοί, ξεγυμνώματα στη λογική “έχω τα νεύρα μου και θα κάνω ό,τι γουστάρω γιατί μπορώ”».

****

Ελλάς, Ελλήνων,  Νοικοκυραίων . Δεν απέχουν και πολύ από τους…Ελλάς, Ελλήνων,  Χριστιανών!

5. Ο Μίμης «επόπτευε» Novartis, «Noor-1», Βγενόπουλο και Σημίτη – Για ποιες υποθέσεις έδειχνε ενδιαφέρον ο Παπαγγελόπουλος;

Γ.Κουρτάκης

Παραπολτικά

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και σχετίζεται με σειρά από γεγονότα (κυρίως παρασκηνιακά), που έλαβαν χώρα τα 4,5 χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση των νεοκομμουνιστών, ο κ. Παπαγγελόπουλος προσφέρθηκε, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, να παρέχει τις υπηρεσίες του, που δεν ήταν άλλες από το να θέτει σε ομηρία όσους έμπαιναν εμπόδιο στα σχέδια εγκαθίδρυσης καθεστώτος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Εχοντας την πείρα του εισαγγελέα, κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο με τα παραμύθια που αράδιαζε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τότε (άπειρου) πρωθυπουργού. Το αφήγημα που είχε ήταν παιδικό, όπως και ο πολιτικός νους που διαθέτει. «Θα θέσουμε σε ομηρία τον Σαμαρά, τον Αδωνη, τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο και έτσι θα διαλύσουμε το πολιτικό σύστημα…», έλεγε ο γίγας Μίμης, ιδέα που συνεπήρε το μυαλό του προέδρου Αλέξη.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η σκευωρία της Novartis, με τον κ. Παπαγγελόπουλο να παρεμβαίνει μέσα από δημοσιεύματα φίλα προσκείμενων εντύπων στο έργο των εισαγγελέων. Αν ανατρέξει κανείς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων «Documento», «Νέα Σελίδα», «Kontra News» και «Δημοκρατία», θα καταλάβει τι ακριβώς έργο είχε στήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στην υπόθεση Βγενόπουλου, όπου οι διαρροές δημοσιευμάτων και τα πικρόχολα σχόλια εναντίον εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονταν (και) τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν κυρίαρχη θέση στα έντυπα που είχε πρόσβαση ο «κυρ Μίμης». Παράλληλα με τη Novartis και την υπόθεση Βγενόπουλου, πληροφορίες θέλουν τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να είχε «πουλήσει» ακόμη ένα παραμύθι στον κ. Τσίπρα, σύμφωνα με το οποίο μετά τον Ακη και τον Γιάννο ερχόταν η σειρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Και πάλι ενδεικτικά του σχεδιασμού ήταν τα δημοσιεύματα των φίλα προσκείμενων στον Μίμη εφημερίδων.

Ενα τέταρτο θέμα που χειρίστηκε ο κ. Παπαγγε-λόπουλος -και για το οποίο πλέον υπάρχουν στοι-χεία- ήταν η σκευωρία του «Noor-1». Οταν κ. Τσίπρας θέλησε να περάσει απέναντι στον επιχει-ρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προσφέρθηκε να θέσει σε ομηρία τον «εχθρό» του τότε πρωθυπουργού. Κά-πως έτσι έφυγε από το γραφείο του μια ανώνυμη επιστολή, η οποία κατέληξε στη «μαθήτριά» του, ει-σαγγελέα Τζίβα. Ομως, ο ρόλος του κ. Παπαγγελό-πουλου δεν σταματά εδώ, αφού, όπως προκύπτει από ένορκες (πλέον) καταθέσεις, ο εν λόγω είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες του λιμενικού Χριστοφορίδη, ο οποίος μπαινόβγαινε στις φυλα-κές, κάνοντας ραντεβού με τον ισοβίτη Γιαννουσά-κη. Τα όσα θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες θα καταδείξουν γιατί ο Τσίπρας κρατούσε «μόνιμο» στο υπουργείο Δικαιοσύνης ένα από τα πιο αμφι-λεγόμενα πρόσωπα της τελευταίας πενταετίας. Τον κρατούσε γιατί του έκανε τη δουλειά, ασχέτως αν στο τέλος δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

***

Η ορντινάντσα του…μεγαλέμπορου Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Γ.Κουρτάκης δίνει ρεσιτάλ κιτρινισμού και παραπληροφόρησης. Μνημονεύουμε για άλλη μια φορά τα επιφανή  μέλη της ακροδεξιάς  αυτής ομάδας της  βιομηχανίας παραπληροφόρησης στην Ελλάδα.

Είναι οι  τρεις εκδότες που ελέγχουν ασφυκτικά και φασιστικά   τον ελληνικό “Τύπο”.  ΄Εχουν καταγραφεί εδώ και καιρό τα ονόματά τους   στις κατάμαυρες σελίδες της Ιστορίας.

 

Β.Μαρινάκης

Γ. Κουρτάκης

Χ.  Ράπτης

“Φτύστε τους να μην τους ματιάσετε”!