ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ …ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: ” Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΖΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ”!

1. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (ΣΕ ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

1.α Σε ποιες επιχειρήσεις επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Τη διεύρυνση του μέτρου υποχρεωτικής μάσκας από εργαζόμενους και το κοινό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

β. Ένα βήμα πίσω από την Τουρκία: «Παγώνει» τις έρευνες του Oruc Reis

Σαφής ένδειξη για διάθεση αποκλιμάκωσης της κατάστασης από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας.

Ένα βήμα πίσω από την Τουρκία: «Παγώνει» τις έρευνες του Oruc Reis

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι από κείμενα της εφσυν,  της γνωστής “κολεκτίβας συντακτών”, εφημερίδα της αριστεροφροσύνης.  Μαζί με το Ντοκουμέντο, κυρίως,  πάνε χέρι- χεράκι.  Κι ας κάνουν πως τσακώνονται καμιά φορά .Και πάντως για τα όβολα, όταν συμβαίνει.

Οι διαφορές τους με τα άλλα  Μέσα παραπληροφόρησης  εντοπίζονται   μόνο σε ό,τι αφορά τη σύγκριση ανάμεσα στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Και ασφαλώς τα δύο αυτά έντυπα της κατακρεουργημένης  “Αριστεράς” στην προκρούστεια  κλίνη του συμφέροντος,συμφωνούν πως οι ημέρες ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας  (ημι)παράδεισος για τη χώρα. Κι αυτό , ως φυσικό παρεπόμενο ,  τους επιτρέπει   να κάνουν γαργάρα  το έγκλημα της ΟΜΕΡΤΑ  για τη συγκάλυψη  της χρεοκοπίας της χώρας από το  Καραμανλή.

Επομένως, το να  μας παρουσιάζονται έξαλλοι    ο “Βαξεβάνης” και ο  “Παππάς”  για την σκάνδαλο Novartis , αλλά όχι για το έγκλημα της χρεοκοπίας, εμένα και αδιάφορο με αφήνει αυτό το θέατρο, αλλά και οργισμένο για την προκλητικότητα και την υποκρισία τους. Δε με πείθουν στο ελάχιστο πως αυτοί οι  κοντυλοφόροι  υπηρετούν την αλήθεια. Τη τσέπη τους εξυπηρετούν. Να ζήσουν θέλουν από τη στρεβλή πένα τους.

Κατά τα άλλα, όπως συνεχώς λέμε “όλα τα γουρούνια,  έχουν ίδια μούρη”. Ναζιστικά ακροδεξιά,δεξιά,κεντρώα και “αριστερά” ΜΜΑ (Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης) κρατούν τη ίδια στάση σε θέματα…εθνικά! ΄Ετσι τα χαρακτηρίζουν αυτοί  βέβαια. Για παράδειγμα: Τα προβλήματα με την Τουρκία και η ιστορία  με την απάτη της πρόσφατης  πανδημίας. Εκεί η γραμμή τους  είναι κοινή. Απολύτως ίδια σε όλη την  ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης.

1.Ελληνοτουρκικά:  Η Ελλάδα έχει όλα τα δίκια με το μέρος της!  Υφαλοκρηπίδες, αιγιαλίτιδες και  άλλες “γκρίζες” ζώνες, παραβιάσεις,  για όλα φταίνε οι Τούρκοι. Και φυσικά τα πανάθλια αυτά Μέσα Αποβλάκωσης,  δε βγάζουν  τσιμουδιά για Διεθνές δικαστήριο και νόμιμη διερεύνηση του δικαίου των δύο χωρών. Εθνικισμός  και τύφλα . Από Ναζί ως αριστεριστές. ΄Ολοι τους, μηδενός εξαιρουμένου. (Παρατήρηση. Στο επίσης…εθνικό θέμα της Β.Μακεδονίας,πήραν τη θέση που πήραν,επειδή αυτό στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν το κόμμα έλεγε τα Σκόπια … Σκόπια λέγονται ,ο “Βαξεβάνης” και ο “Παππάς”,θα λέγανε εις εαυτούς… “σκάσε και κολύμπα”!

2. Πανδημία Κορονοϊού.

΄Οπως λέμε πάντα εδώ, είναι η πιο μεγάλη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας σε ό,τι αφορά τις πανδημίες. Ο ιός υπήρχε πάντα,εκδηλώθηκε πιθανότατα πιο έντονα και έγινε έτσι  γνωστός τον Αύγουστο ή Σεπτέμβρη 2019. Είναι μια μορφή βαριάς γρίπης και φυσικά καθόλου πιο επικίνδυνη ασθένεια από τον καρκίνο , ας πούμε, που θερίζει. Αλλά,φυσικά κανένα μέτρο για αποτροπή αυτής της κατάρας και την απάλειψη των αιτιών λαμβάνονται επί τόσες δεκαετίες. (Διατροφή,ατμόσφαιρα,παχυσαρκία, καπνός κ.λπ). Ο Κορόνα είναι ο ΜΕΓΑΣ κίνδυνος!

Από εκεί και ύστερα, τα ΜΕΣΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ παγκοσμίως, εκμεταλλευόμενα την άγνοια και τη σύγχυση της επιστημονικής κοινότητας, ανέλαβαν να την υποκαταστήσουν και  επέβαλαν μια πραγματική δικτατορία  αποπροσανατολισμού και υστερίας για τα δικά τους κερδοσκοπικά συμφέροντα. Ακολούθησαν καθαρά γκεμπελικές, ναζιστικές μεθόδους με αποκορύφωμα την προπαγάνδα ακόμα και της  ΓΕΝΙΚΗΣ ,ΠΟΛΥΜΗΝΗΣ  απαγόρευσης κυκλοφορίας για το…καλό μας!

Η απάτη έγινε αντιληπτή  σήμερα, που δεν υπάρχει πια lockdown  αλλά ,ενώ συνεχώς υπάρχουν  αυξανόμενα κρούσματα,αφού δεν υπάρχει εμβόλιο και φάρμακο, οι  θάνατοι,όμως,  δεν είναι ανάλογοι των κρουσμάτων , αφού τώρα  πια δεν τους αποδίδουν στον ιό,  όπως κάνανε συλλήβδην παλιότερα ,αλλά σε …άλλες αρρώστιες.

Τα Μέσα παραπληροφόρησης  και οι κυβερνήσεις  για να συγκαλύψου σήμερα  το  έγκλημα, αφού συντονίστηκαν στη συνωμοσιολογία και  την προπαγάνδα της επικινδυνότητας του ιού και   κερδοσκόπησαν  παντοιοτρόπως σε βάρος της αλήθειας  και όλων μας,  τίναξαν την οικονομία  στον αέρα και επέβαλαν συνταγματικό πραξικόπημα χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Και συνεχίζουν  το ίδιο βιολί. Τώρα πια, για να συγκαλύψουν τα εγκλήματά τους.΄Ολες οι εξουσίες. Με  πρώτη  την… Τέταρτη.

Χρέος  του έντιμου πολίτη να τους τιμωρήσουμε. Να πολεμήσουμε το ναζισμό των Μέσων Παραπληροφόρησης. Να μην ξεχνάμε πως ο Γκέμπελς ήταν  αυτός που κατάφερε να ριζώσει το Ναζισμό σε ένα ολόκληρο λαό με ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ .

Πίστευε ακράδαντα  στην προπαγάνδα των Μέσων  Παραπληροφόρησης. Πρώτη συμβουλή του  στον Χίτλερ ήταν τούτη: .Φτιάξε  εργοστάσια παραγωγής  ραδιοφώνων και δώρισε ένα  σε κάθε οικογένεια. Παράλληλα , με όλα τα Μέσα Τύπου ,που διέθετε το καθεστώς , ανέδειξε σε επιστήμη  την προπαγάνδα “πες ψεύδη,  αλλά επαναλαμβανόμενα  και πολύ σύντομα θα φαντάζουν  αλήθειες”.

Καληώρα, σήμερα η σύγχρονη και ανώτερη Ναζιστική  βιομηχανία παραπληροφόρησης.Με ναυαρχίδα την…αντιναζιστική!

2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1. Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΡΑ)  ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ  ΛΟΓΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΜΙΝΤΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται οι έρευνες του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν

2.  ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ …ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ!  ΜΑΘΑΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ  ΑΠΟ…ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥ.  ΠΟΙΟΙ  ΑΝΑΨΑΝΕ ΤΟΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 102 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .  ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ .ΕΜΑΣ ΝΑΙ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ»
Τραγωδία στο Μάτι: Προθεσμία για τον Σεπτέμβριο πήρε ο δήμαρχος Ραφή

Μάτι Ευάγγελος Μπουρνούς

3. ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Στέφανος Χίος: Πού στρέφονται οι έρευνες για την επίθεση σε βάρος του -Οι Αρχές περιμένουν την κατάθεσή του
Στέφανος Χίος

Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες, στον λαιμό και στα πλευρά, ενώ άλλες δύο «καρφώθηκαν» στο ΙΧ που οδηγούσε. Όπως έχει γίνει γνωστό ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης τον πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού. Η αντίδραση του δημοσιογράφου ήταν άμεση, αφού κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να χτυπήσει τον έναν δράστη, μπλοκάροντας το πυροβόλο όπλο που κρατούσε.

΄Ερευνες για τα αίτια της επίθεσης στον Στέφανο Χίο
Πλέον οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι αστυνομικές Αρχές προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να καταλήξουν στα αίτια της επίθεσης εναντίον του δημοσιογράφου. Όπως εκτιμάται η κατάθεση του ίδιου του Στέφανου Χίου αναμένεται να είναι κομβική για την πορεία των ερευνών, αφού ο δημοσιογράφος θα αποκαλύψει στις Αρχές τυχόν ύποπτες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και εάν είχε προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο θα μπορούσε να δώσει εντολή για συμβόλαιο θανάτου.

Ο “εκτελεστής” , όπως φαίνεται από την εξέλιξη της απόπειρας, ήταν άπειρος. ΄Οταν είσαι επαγγελματίας, δεν πλησιάζεις την πόρτα του αυτοκινήτου, γιατί ακριβώς το υποψήφιο θύμα θα σε κτυπήσει με αυτή,αν αντιδράσει  ψύχραιμα.

Εικάζεται πως δράστης, επομένως,  ή ήταν   ..νεόκοπος και χωρίς εξάσκηση στα όπλα “αντάρτης πόλεων” ή  “φτηνός” στα “συμβόλαια θανάτου” εκτελεστής.

Θα  φανεί ο χώρος κι ο λόγος , αν υπάρξει προκήρυξη ή όχι.

3. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

1.Και παράνομη τουρκική navtex και διάλογο επιθυμούν οι στρατόκαυλοι  ΄Εληνες πολιτικοί. Πως να μη γίνεται …”Τούρκος” , ο Τούρκος απέναντι;

«EΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ»
Πέτσας: Θετική ενέργεια το πάγωμα των ερευνών της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο -Πώς μπορεί να γίνει διάλογος

Ο Στέλιος Πέτσας, προφίλ σε κόκκινο φόντο

Οπως είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ, λεπτά μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, η ενέργεια αυτή είναι θετική γιατί δείχνει ότι μια παράνομη τουρκική navtex αποσύρεται εν τoις πράγμασι.

2. . Απλή ερώτηση σε Κρετίνους ,πέρα από απατεώνες, πολιτικούς, κοντυλοφόρους  και λογής  αχυρανθρώπους τους . Διπλασιασμός κρουσμάτων,αλλά όχι  πια θανάτων,  τί σημαίνει;

Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά. Διπλασιασμός των κρουσμάτων παγκοσμίως

Νίκος Χαρδαλιάς

4. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

1. «Σουλτάνος» στην Ανατολική Μεσόγειο

 

«Σουλτάνος» και στην ανατολική Μεσόγειο πασχίζει να αναδειχτεί με κάθε τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όπως δείχνουν οι χειρισμοί του –ειδικά το τελευταίο διάστημα– είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να το πετύχει.

Ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα καταπατήσει κάθε διεθνές δίκαιο. Οσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο αλλά και αυτά που αναμένεται να συμβούν όχι μόνο έχουν βάλει φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά αποκαλύπτουν παράλληλα και με ξεκάθαρο τρόπο την πραγματική διάσταση των τουρκικών διεκδικήσεων και της προσωπικής ατζέντας που έχει θέσει και ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος.

Διεθνολόγοι μιλούν στο Documento και περιγράφουν το πλαίσιο των ολοένα και αυξανόμενων τουρκικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας. Αποκαλύπτουν τον τελικό στόχο που κρύβεται πίσω από τις προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν, αναφέρονται στις εσωτερικές εξελίξεις των γειτόνων μας και πώς αυτές επηρεάζουν τις επιλογές της, ενώ σχολιάζουν την ελληνική αντιμετώπιση των σχεδίων του «σουλτάνου», κάνοντας αναφορά και στον εξωτερικό παράγοντα των «συμμάχων».

της».

Πρόσχημα οι υδρογονάνθρακες

Πίσω από τη συμπεριφορά της Τουρκίας με τις συχνές κλιμακώσεις κρύβεται ο διακαής πόθος της να καταστεί ηγεμονική δύναμη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της εγγύς Ανατολής. Αυτό τονίζει ο Σωτήρης Ρούσσος, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. «Από τη στιγμή που η Τουρκία έχει στρατηγική να αναδειχτεί περιφερειακός ηγεμόνας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της εγγύς Ανατολής, είναι αναμενόμενο να έχουμε αυτές τις κλιμακώσεις» αναφέρει και εξηγεί ότι πρόκειται επί της ουσίας για βασικά βήματα που «ενισχύουν και εμπεδώνουν αυτή την αντίληψη. Οτι τίποτε δηλαδή δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή χωρίς τη συγκατάθεσή της».

Ο κ. Ρούσσος δεν συσχετίζει τόσο την επιθετική στάση της γείτονος με τους υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο, καθώς κρίνει ότι πρόκειται για πρόσχημα. «Και υδρογονάνθρακες να μην υπήρχαν στην παρούσα φάση, η Τουρκία θα επιζητούσε με κάποιον τρόπο να έχει έναν ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή» επισημαίνει.

«Γαβγίζει» στο εξωτερικό

Οσα πράττει ο Ερντογάν στο εξωτερικό και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τις γειτονικές χώρες και κυρίως την Ελλάδα έχουν βαθύτερες ρίζες που πηγάζουν από το εσωτερικό του τουρκικού κράτους. Οπως δηλώνει ο Δημοσθέ

νης Δημόπουλος, γεωπολιτικός αναλυτής, «το όραμα του Ερντογάν είναι να επαναφέρει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να αντικαταστήσει τον Κεμάλ, ώστε να γίνει αυτός ο πατέρας των Τούρκων. Ολες οι κινήσεις του κλίνουν ώστε να εδραιωθεί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Χαρακτηριστικό παράδειγμα των σχεδίων Ερντογάν εντός Τουρκίας, που στέλνει μηνύματα και στο εξωτερικό, είναι η προκλητική μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί.

Οι εντάσεις στο Αιγαίο με τις συνεχείς αμφισβητήσεις της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχουν τις ρίζες τους, σύμφωνα με τον Ν. Μούδουρο, και στην αλλαγή σύνθεσης της εξουσίας του μπλοκ εξουσίας εντός της Τουρκίας: «Ξαφνικά χειρίζεται το Αιγαίο ή την ανατολική Μεσόγειο ως μια προέκταση του τουρκικού κράτους». Παρατηρεί επίσης και αιτίες προερχόμενες από την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της Τουρκίας: «Πίσω απ’ όλα τα δόγματα του Ερντογάν [σ.σ.: “γαλάζια πατρίδα” κ.λπ.] βλέπουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο που δίνει μεγάλη βάση στις υποδομές της ενέργειας, του κατασκευαστικού τομέα, της στρατιωτικής βιομηχανίας. Ολα αυτά τα συνδέει το μέρος του τραπεζικού τομέα που πλέον ελέγχεται από το καθεστώς όπως αυτό διαμορφώνεται. Σε πιο αυστηρούς όρους πολιτικής δικονομίας βλέπουμε να γίνεται προσπάθεια αλλαγής του μοντέλου συσσώρευσης και να επικεντρώνεται στη στρατιωτική βιομηχανία, στην οποία μεταξύ άλλων υπάρχει ένα δίκτυο επιχειρηματιών προσκολλημένων στην εξουσία».

Endgame και ελληνικοί χειρισμοί

Ποιος όμως είναι ο τελικός στόχος της Τουρκίας; Σύμφωνα με τον Σ. Ρούσσο, πιθανότατα είναι και η συνεκμετάλλευση: «Μια από τις επιδιώξεις της Τουρκίας είναι και η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Η βασική της όμως επιδίωξη μέσω όλων αυτών είναι να καταστεί ηγεμόνας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Αυτό είναι το endgame της». «Η συνεκμετάλλευση δεν θα έπρεπε καν να κουβεντιάζεται» σημειώνει από τη μεριά του ο Δ. Δημόπουλος τονίζοντας ότι «αν πάμε στη Χάγη προς επίλυση των διαφορών όταν στο τραπέζι βρίσκονται υπό αμφισβήτηση μόνο δικά σου δικαιώματα, ακόμη και αν σε δικαιώσει το δικαστήριο δίνει κάτι και στην άλλη πλευρά».

Ποιοι είναι όμως οι ελληνικοί χειρισμοί και κατά πόσο αυτοί επαρκούν για να απαντήσουν στον τουρκικό αναθεωρητισμό; Οπως περιγράφει ο Κ. Φίλης, η ελληνική στάση κινείται εντός της πεπατημένης: «Εχουμε έναν γείτονα που θέλει να αλλάξει το status quo και είμαστε σε άμυνα. Είναι προφανές ότι όταν κάποιος είναι σε άμυνα είναι σε δυσχερή θέση, διότι αυτός που είναι σε επίθεση, δηλαδή η Τουρκία, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κάνουμε ενέργειες και ουσιαστικά έχουμε πιάσει το νήμα από εκεί που είχε αφεθεί σε σχέση με την τριμερή συνεργασία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Καταλαβαίνει μόνο την ισχύ

Σύμφωνα με τον Στέλιο Περράκη, καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ελλάδα δείχνει στην περίπτωση του «Ορούτς Ρέις» ότι «είναι έτοιμη ακόμη και για γενικευμένο πόλεμο. Δείχνει μια αποφασιστικότητα που είναι απαραίτητη ώστε να καταλάβει η Τουρκία ότι παίζει με τη φωτιά. Αν η εναλλακτική της Χάγης είναι ένας πόλεμος, μπορεί η κυβέρνηση και η κοινωνία να κρίνουν ότι στο πλαίσιο καλής γειτονίας μπορεί να κάνουν μια παραχώρηση» ενώ παρατηρεί πως «με την υπουργία στο Εθνικής Αμυνας του Ευάγγελου Αποστολάκη, που είχε άλλο κύρος επί ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε μια σοβαρή στάση απέναντι στην Τουρκία. Πρέπει να έχουμε μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Αγκυρα, γιατί η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο Ερντογάν είναι αυτή της ισχύος».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σ. Ρούσσο, η Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει βάλει μια ατζέντα συγκεκριμένων κινήσεων και όχι να δρα σπασμωδικά όποτε χρειάζεται. «Οι κυβερνήσεις ενεργούν πυροσβεστικά στις κρίσεις, αλλά σπασμωδικά λόγω έλλειψης συγκεκριμένου πλάνου. Θα πρέπει να μετατραπεί το ελληνοτουρκικό ζήτημα σε ευρωτουρκικό». Αυτό, όπως σημειώνει, χρειάζεται συνεχή και μεθοδική διασύνδεση με άλλα θέματα, σημαντικά προς τους εταίρους μας: «Η περιστασιακή ανακίνηση του θέματος των κυρώσεων έπειτα από κάποια προκλητική κίνηση της Τουρκίας προξενεί φιλικό συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη».

 

2.  ΕΝΤΕΛΩΣ Κ@ΛΟΠΑΙΔΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

Μπογδάνος: Τέλος η δικαστική διαμάχη με Ακρίτα -Δεν ήξερα ότι έπασχε από κατάθλιψη
Ο Μπογδάνος κάνει πλάκα με το Joker

«Δεν γνώριζα, ομολογώ, ότι η κυρία Ακρίτα πάσχει από κατάθλιψη. Γνωρίζω, όμως, ότι ο αγώνας οποιουδήποτε εναντίον της νόσου είναι επίπονος και δύσκολος και απαιτεί ενσυναίσθηση από όλους. Υπό αυτό το πρίσμα, από την πλευρά μου η διαμάχη με την κυρία Ακρίτα, δημόσια ή δικαστική, λήγει εδώ», τόνισε στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

3. ΧΙΟΥΜΟΡ, ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.

ΑΠΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ανδρος: «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ»-Αφιερωμένοι στον Αρκά οι 26οι Πλόες στο Ίδρυμα Κυδωνιέως

Αφιερωμένοι στον Αρκά οι 26οι ΠΛΟΕΣ στο Ίδρυμα Κυδωνιέως Με πλεύση το χιούμορ, οι 26οι ΠΛΟΕΣ, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στην Άνδρο, έχουν τίτλο «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ» και είναι αφιερωμένοι στον σκιτσογράφο, γελοιογράφο, συγγραφέα και εικαστικό δημιουργό Αρκά, που αυτή τη χρονιά γιορτάζει τα 40χρονα της έντυπης καλλιτεχνικής παρουσίας του.