“ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ”, ΚΥΡΙΑΚΟ. “ΜΕΣΑ”, ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΣ !

Έκτακτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία -Θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό

 

 

Μητσοτάκης - Ζελένσκι: Αναβαθμίζεται η αμυντική συνεργασία ...

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βουκουρέστι για το συνέδριο του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη-αστραπή στην Ουκρανία και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida θα έχει συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος του Κυριάκου Μητσοτάκη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στην Οδησσό και στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί υπό άκρα μυστικότητα συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο.

«Ο γενναίος ουκρανικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται»

.

Prime Minister GR
@PrimeministerGR
Today marks two years of war in Europe. The brave Ukrainian people continue to fight to defend their freedom and our common values in the European family. We will stand by them for as long as it takes.

****

Μόνο μικρόψυχος , τυφλωμένος  ή ανιστόρητος, αρνείται   να συνυπογράψει τις κινήσεις του ΄Ελληνα πρωθυπουργού  σε εξωτερικά ζητήματα.  “Εθνικά”, λεγόμενα, αλλά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ειδικά από μικροκομματικούς υπολογισμούς, όπως συμβαίνει ανέκαθεν και ως εθνικό σπορ στη δικιά μας   χώρα.

Η  «καλή αρχή» έγινε  από την ιστορικά βραβεύσιμη  προσπάθεια να ανοίξει  ο δρόμος στα ελληνοτουρκικά για το δικαστήριο της Χάγης. Μια προσπάθεια, που αν ευοδωθεί ,σίγουρα ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός θα εγγράψει το όνομά του στις χρυσές σελίδες της Ιστορίας.

Σήμερα,  συνεχίζει να μας  εκπλήσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσης ΙΣΤΟΡΙΚΗ απόφασή του να επισκεφθεί την ταλαίπωρη Ουκρανία , να συναντηθεί με τον Ουκρανό  πρόεδρο  στην Οδησσό   και να δηλώσει την υποστήριξη του ελεύθερου κόσμου στον αγωνιζόμενο κατά του Νέου Χίτλερ της Ρωσίας ,Ουκρανικό λαό.

Είναι  ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ  αυτή η κίνηση. ΄Ερχεται  λίγες ημέρες, μετά τις φήμες πως δεν αποκλείεται να κάνει και στη Μολδαβία ο παρανοϊκός Τσάρος ό,τι έκανε στην Ουκρανία. Να καταστήσει  τηνΥπερδνειστερία… Κριμαία! Και όπως, ήδη από το 2014, τονίζουμε εδώ, δεν είναι καθόλου απίθανο, να  δούμε μια νέα ,τέτοια τραγωδία.

 

Μόνο, που αυτή η  αφροσύνη ,θα σημάνει παράλληλα και αναπόφευκτα ΑΜΕΣΗ εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Η Μολδαβία είναιτο υπογάστριο  της Ευρώπης .Μια ιστορικά ρουμανική περιοχή .Και μια τέτοια εμπλοκή του Νέου Χίτλερ , θα σημάνει πολεμικό συναγερμό  στο ΝΑΤΟ, μια και το επόμενο βήμα του Ρώσου δικτάτορα, θα είναι χτύπημα στη Ρουμανία και προετοιμασία για  εισβολή  στα Βαλκάνια.  Η γνωστή  μέθοδος του Χίτλερ, που άνοιξε την κόλαση του 2ου παγκοσμίου πολέμου. ΄Ετσι θα αρχίσει και  η νέα κόλαση!

Ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας δε χαρακτηρίζεται  ως ιμπεριαλιστής, εθνικιστής και  εισβολέας. Τέτοιους χαρακτηρισμούς επιφυλάσσει η Ιστορία για στρατοκράτες  με άκρατη φιλοδοξία και παράτολμη δράση.    Ο Πούτιν είναι άλλο. Πρόκειται για άρρωστο άτομο,  με ακραία ψυχολογική  διαταραχή.   Η  περίπτωσή του  δεν ανήκει πια στα αντικείμενα της Ιστορίας,  αλλά της ψυχιατρικής. Ο εγκλεισμός του  ή η  εξόντωσή του,  είναι  μονόδρομος,  sine qua non απόφαση .

 

Ο ελεύθερος κόσμος,  όφειλε ήδη από το 2014 να έχει αναλάβει στρατιωτική δράση. Ο τότε πρόεδρος της Αμερικής Ομπάμα, διέπραξε το μοιραίο για την τύχη της ανθρωπότητας λάθος, να παρακολουθεί, ως  θεατής  τη δράση του παρανοϊκού  τέρατος στην Κριμαία , ανίκανος να αντιληφθεί πως η άρνησή του να αντιμετωπίσει τότε στρατιωτικά το Νέο Χίτλερ, θα οδηγούσε με ιστορική ακρίβεια σε ό,τι τραγικό  σήμερα βλέπουμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. (Και πιο μπροστά  τη Συρία με 700.000 νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες).  Το άρρωστο και αιμοβόρο τέρας της Ρωσίας , να ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ευρώπη!

Η σημερινή  ιστορική  επίσκεψη του ΄Ελληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό, είναι συμβολική. Είναι μήνυμα του ελεύθερου κόσμου στο παρανοϊκό Χίτλερ   πως ,αν τολμήσει να βάλει σε εφαρμογή κι αυτό το  άρρωστο   σχέδιο, να επεκτείνει και στη Μολδαβία την εγκληματική του δράση, θα βρει το ΝΑΤΟ (επιτέλους!) μπροστά του.

Τουλάχιστον, ας γίνει σήμερα, ό,τι δεν έγινε 10 χρόνια πριν. Αλλιώς, ας γνωρίζουν οι Αμερικανοί πως σύντομα θα χρειαστούν   νέα απόβαση σε μια ρώσικη «Νορμανδία».  Με ιστορική διαβεβαίωση.