Επιστημονική δήλωση για Κορόνα : Να μη διαδίδουν «ιστορίες τρόμου» και ψευδείς ειδήσεις(fake news)

ΓΙΑΤΙ ΤΟ LOCKDOWN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καθηγητής Ιωαννίδης (Στάνφορντ) για κορωνοϊό: Η επιστήμη γίνεται ξεκάθαρη -Τα lockdowns δεν είναι πια το σωστό φάρμακο

Γιάννης Ιωαννίδης
Σταδιακά στην κανονικότητα αρχίζουν και επιστρέφουν όλο και περισσότερα κράτη ανά τον κόσμο που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

«Ο κίνδυνος θανάτου από Covid-19 είναι χαμηλός, συνεπώς οι πολιτικοί μπορούν να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν περάσει». Αυτό αναφέρει ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής ιατρικής, επιδημιολογίας και στατιστικής Γιάννης Ιωαννίδης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια σε άρθρο του «New York Times», σε συνεργασία με τον Ρόχαν Σίλβα, πρώην σύμβουλο του Βρετανού πρωθυπουργού και συνεργάτη της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE).

Επιπλέον, όπως τονίζουν, «μια άλλη συνέπεια είναι ότι ένα lockdown δεν είναι πλέον η δέουσα απάντηση, ιδίως με δεδομένες τις σοβαρά αρνητικές επιπτώσεις: μαζική ανεργία και αύξηση της οικιακής βίας, τα προβλήματα ψυχικής υγείας και παιδικής κακοποίησης, καθώς και οι θάνατοι που προκαλούνται από καθυστερημένη ή ματαιωμένη ιατρική θεραπεία».

Oπως αναφέρει το άρθρο, όσο περνάει ο χρόνος, προκύπτει μια πιο αισιόδοξη εικόνα σχετικά με τις αρχικές «τρομοκρατικές» στατιστικές, που οδήγησαν πολλές κυβερνήσεις να «κατεβάσουν ρολά» στις οικονομίες τους και να βάλουν σε καραντίνα τον πληθυσμό τους. Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, «πρώτον, είναι σαφές ότι η Covid-19 είναι πολύ πιο συχνή από ό,τι είχε αρχικά υποτεθεί. Η τεράστια πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται, έχουν ήπια συμπτώματα ή καθόλου. Οι ερευνητές έχουν ελέγξει για αντισώματα γενικούς πληθυσμούς και έχουν φθάσει στο ίδιο συμπέρασμα: ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από Covid-19, είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από ό,τι δείχνουν οι επίσημες στατιστικές».

Δεύτερον, όπως επισημαίνεται, «τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Covid-19 είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα από ό,τι είχε υπάρξει αρχικά ο φόβος. Από τη στιγμή που λαμβάνεται υπόψη ο μεγάλος αριθμός μη διαγνωσμένων περιστατικών, η νόσος έχει θνητότητα συγκρίσιμη μιας σοβαρής εποχικής γρίπης, τουλάχιστον στις περιοχές όπου τα νοσοκομεία και οι οίκοι ευγηρίας δεν έχουν κατακλυστεί. Επίσης βλέπουμε την απότομη ηλικιακή διαβάθμιση της θνητότητας της Covid-19, με περίπου το 90% έως 95% των θανάτων στην Ευρώπη να συμβαίνουν σε άτομα άνω των 65 ετών. Για τα παιδιά και τους νέους ξέρουμε ότι η Covid-19 είναι λιγότερο θανατηφόρα από τη γρίπη».

Τρίτον, σύμφωνα με τους Ιωαννίδη και Ρόχαν, «η θανατηφόρα Covid-19 είναι συχνά μια “νοσοκομειακή” λοίμωξη, που οι άνθρωποι κολλάνε στο νοσοκομείο. Επίσης ο ιός μπορεί να αποβεί ολέθριος σε όσους διαμένουν σε οίκους ευγηρίας: σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες περίπου οι μισοί θάνατοι προέρχονται από τέτοιες εγκαταστάσεις».

Ακόμη, οι δυσανάλογα πολλοί θάνατοι σε μέρη όπως το Μπέργκαμο της Ιταλίας και το Κουίνς της Νέας Υόρκης, αποδίδονται κυρίως στο ότι μολύνθηκε μεγάλο ποσοστό του ιατρικού προσωπικού, που μετέδωσε τον κορωνοϊό σε ήδη ασθενείς (με άλλη πάθηση).

«Οι ηγέτες των χωρών να ακολουθούν την επιστήμη»
«Οι ηγέτες μας πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τη βασισμένη στην επιστήμη προσέγγισή τους και να μη φοβούνται να επικοινωνήσουν στο κοινό τα τελευταία ευρήματα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι «ο τερματισμός του lockdown δεν πρέπει να σημαίνει την έναρξη μιας εποχής μαζικής επιτήρησης, είτε μέσω τεστ ιχνηλάτησης ή αναξιόπιστου ελέγχου αντισωμάτων για πιστοποιητικά ανοσίας». Από την άλλη, επισημαίνεται ότι «η προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια για επίτευξη ανοσίας της αγέλης – μια ασύνετη στρατηγική για μια λοίμωξη που τόσο εύκολα μολύνει νοσοκομεία και γηροκομεία».

Ο κ. Ιωαννίδης προτείνει τακτικά τεστ σε νοσοκομεία και γηροκομεία, ενώ συμβουλεύει το κοινό να αποφεύγει τα νοσοκομεία, αν έχει συμπτώματα Covid-19, εκτός και αν κάποιος νιώθει πολύ άρρωστος. «Η περαιτέρω χαλάρωση του lockdown μπορεί να διαμορφωθεί από προσεκτική αξιολόγηση του πώς εξελίσσεται η επιδημία και η διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών», όπως λέει.

«Ασφαλώς ο Covid-19 είναι ένας νέος ιός και υπάρχουν πολλά που έχουμε ακόμη να μάθουμε. Όμως όλα τα τελευταία στοιχεία και δεδομένα δείχνουν προς μια ευνοϊκή κατεύθυνση…Με βάση όλα όσα ξέρουμε για τον ιό, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση και να αρχίσουν να βάζουν ένα τέλος στο lockdown», καταλήγει αισιόδοξα το άρθρο.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι την προηγούμενη Κυριακή η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal παρουσίασε εκτενώς τις απόψεις του Γ. Ιωαννίδη με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο αγγελιοφόρος καλών ειδήσεων για τον κορωνοϊό».

Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα, ορισμένοι άλλοι συνάδελφοί του τον έχουν επικρίνει ως υπερβολικά αισιόδοξο και βιαστικό να καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα. Ο ίδιος απαντά ότι

προτιμά να κοιτάζει τα πραγματικά νούμερα για τον κορωνοϊό (ούτε καν τα μαθηματικά μοντέλα που συχνά βασίζονται σε εκτιμήσεις) και να μη διαδίδει «ιστορίες τρόμου» και ψευδείς ειδήσεις (fake news) που απλώς τραβούν την προσοχή.

****

“προτιμά να κοιτάζει τα πραγματικά νούμερα για τον κορωνοϊό (ούτε καν τα μαθηματικά μοντέλα που συχνά βασίζονται σε εκτιμήσεις) και να μη διαδίδει «ιστορίες τρόμου» και ψευδείς ειδήσεις (fake news) που απλώς τραβούν την προσοχή.

****

 

Δε νιώθουμε υπερήφανοι, όπως θα έσπευδαν πολλοί να πουν,  όταν από επίσημα χείλη δικαιώνονται οι απόψεις μας εδώ στις αναλύσεις και τα κείμενα της Ιστορικής δημοσιογραφίας του Homο.  Ξεκαθαρίσαμε από καιρό  πως δεν έχουμε ούτε φιλοδοξίες, ούτε συμφέροντα, ούτε  “μικρά” συναισθήματα. Αρρωστήματα που ταλαιπωρούν κατ΄εξοχήν την εμπορική δημοσιογραφία.

Για την αξιοπιστία του ιστορικού σάιτ και την εγκυρότητα των απόψεων  που εκφράζει μόνο, θα…ευλογήσουμε στη συνέχεια τα γένια μας. Και μόνο γι΄αυτό.΄Οχι ως επιβράβευση, αλλά ως εφαλτήριο για νέους αγώνες, χωρίς υποστολή σημαίας στο ελάχιστο.

Διαβάσατε με προσοχή   το άρθρο του  καθηγητή ιατρικής, επιδημιολογίας και στατιστικής Γιάννη Ιωαννίδη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια .Πιο ειδικός δε θα μπορούσε να υπάρξει.

Αναλύει  αυτά, ακριβώς, που λέμε εμείς εδώ σχεδόν δυο μήνες τώρα.   Αυτολεξεί τα γράφαμε κι εμείς, πριν καν ο ειδικός εκφράσει τέτοιες  απόψεις στη  μελέτη του.

Το επαναλαμβάνουμε συνεχώς και… κουραστικώς. Ο ιστορικός και ειδικά της Ιστορικής δημοσιογραφίας, δεν είναι  μάντης, προφήτης, μελλοντολόγος. Είναι  μόνο ιστορικός.Που σημαίνει πως  πρώτα απ΄όλα  έχει ευθύνη, όταν ανοίγει το στόμα  του ή πληκτρολογεί.

Συνακόλουθα της ευθύνης:  Ανεξαρτησία, απαλλαγή από πάσης φύσεως βαρίδια, ειδικά ιδεοληπτικο -οικονομικά. Και φυσικά ,μελέτη, σύγκριση παλιών και νέων  δεδομένων (“αν έτσι έγινε πολλές φορές τότε, έτσι θα γίνει και τώρα”). Απλές κατακτήσεις και αλήθειες  που είναι αδύνατον να διαθέτουν  και να κατανοούν   οι κοντυλοφόροι της εμπορικής δημοσιογραφίας.

Να  μη διαδίδουν  «ιστορίες τρόμου» και ψευδείς ειδήσεις (fake news)  μας λέει ο Ιωαννίδης. Είναι αυτό που κάνουν τόσους μήνες οι αισχρές φυλλάδες και τα λοιπά Μέσα της μαφιόζικης συντεχνίας  για εγκληματικό  κέρδος. Ο κορόνα, αν άφησε να φανεί περίτρανα κάτι,πέρα από κάθε αμφιβολία,είναι η εγκληματική  επιρρέπεια  της  παγκόσμιας βιομηχανίας παραπληροφόρησης , να κατασκευάζει ειδήσεις τρόμου, πανικού ,σύγχυσης, φανατισμού. Με σκοπό και μόνο, το ανήθικο κέρδος

Η Τέταρτη εξουσία είναι η χειρότερη όλων. Πιο επικίνδυνη κι από τα υπερσύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής. Επειδή, ακριβώς , η ίδια είναι το πιο  δοκιμασμένο  όπλο ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ  ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ.

 

Ας μην καταντήσουμε γραφικοί με την επανάληψη καθημερινώς των ίδιων καταγγελιών για τη μαφία του Τύπου. ΄Ομως, δεν μπορούμε και να τους αφήνουμε να αλωνίζουν ελεύθερα, να βρομίζουν,να καταστρέφουν,  να εξοντώνουν.

Αλλά, δε φτάνει μόνο να τους ξεβρακώνουμε. Πρέπει μια μέρα να τιμωρηθούν για το κακό που έχουν επισωρεύσει δεκαετίες ολόκληρες στον κόσμο, στις κοινωνίες σήμερα.  Είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας της έννοιας ΄Ανθρωπος.

Στις κοινωνίες του Μέλλοντος θα ταυτοποιούνται  με τρόμο και αγανάκτηση ,ως η τροχοπέδη της καθυστέρησης του πολιτισμού και της εξέλιξης των κοινωνιών. Θα είναι ίσως το μόνο “είδος”,που θα έχει εξαφανιστεί εντελώς εκείνες τις εποχές.

____________________________________________-

1. Τι ηλικίες μολύνει ο κορονοϊός στη χώρα μας;

Documento

Τις πιο παραγωγικές ηλικίες φαίνεται πως προτιμά να μολύνει ο κορονοϊός στης χώρα μας. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ, οι άνθρωποι ηλικία από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%.

***

Το προτείνουν  (εμμέσως και δειλά ακόμα) .  Αύριο θα βγουν  πιο θαρραλέα και  και θα προτείνουν  αυτό που λέμε και  πιστεύουμε πως θα συμβεί σε  λίγες  δεκαετίες  Η προετοιμασία όμως έχει ξεκινήσει  από τώρα.

Τί μας λέει εδώ ο ΕΟΔΥ, που κάνει απλώς μια (ανυπόστατη και κατευθυνόμενη ) στατιστική;  Οι παραγωγικές ηλικίες,αυτές που παράγουν  “υπεραξία” για τα αφεντικά, που στηρίζουν την οικονομία της αγοράς, μολύνονται  ευκολότερα από τον ιό, τον οποίο, βέβαια, με μια άλλη επίσης αυθαίρετη θεωρία,  θα φανεί πως  τον κουβαλάνε και τον κυκλοφορούν οι αντιπαραγωγικοί , κηφήνες  γέροντες με τις παχυλές συντάξεις.

Στον “Καιάδα” και το φούρνους, λοιπόν, ως  μη παραγωγικοί και επιβαρύνοντες τους σφικτούς προϋπολογισμούς  των κρατών.  Ζεστό χρήμα  από τις συντάξεις τους, που θα μπορούσε να μοιραστεί σε όσους  βάζουν  πλάτη  στα κέρδη των  τραπεζιτών.

Τολμήστε. Οι  προκλητικές παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων  με πρόφαση τον Κορόνα, έδωσαν 100%  επιτυχία. ΄Εχετε τώρα μπούσουλα. Προχωρήστε πιο τολμηρά  στο ανίερο έγκλημα.

2. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Κορωνοϊός: Η ΕΕ ενέκρινε την ενίσχυση της Air France με ποσό 7 δισ. ευρώ από το γαλλικό δημόσιο

Air France

Τα λαϊκά υποζύγια θα κληθούν να καταβάλουν τα λύτρα της σωτηρίας Τραπεζών,μεγάλων εταιριών που κατέρρευσαν πρώτα από τη δική τους κερδοσκοπική αφροσύνη και ύστερα από την επίσης εγκληματική κερδοσκοπική  προπαγάνδα Τύπου και δημαγωγική των εξουσιών.

Αλλά δεν είναι ούτε τα “υποζύγια” στο απυρόβλητο. Ως υπήκοοι,ως “χοιρίδια “της Κίρκης  τους εξουσιοδότησαν να τους μεταχειρίζονται  σαν   δούλους και χαχόλους.

΄Οσο  υπακούετε στους άφονες, τους δυνάστες σας, τους απατεώνες, ουδείς σοβαρός και σώφρων πολίτης θα σας συμπαρασταθεί. Αντίθετα,είστε “ταξικοί” του   αντίπαλοι.

Με την υποταγή και τη συμμόρφωσή σας, τροχοπεδείτε τον πολιτισμό και την εξέλιξη των κοινωνιών. Εσείς   θύματα  και   θύτες ,μια φάρα.

3. Σκουρλέτης – Βαξεβάνης: “Θύελλα” στον ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση ο… Βούτσης

Σκουρλέτης – Βαξεβάνης: «Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στον Κώστα Βαξεβάνη και τον Πάνο Σκουρλέτη με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση στα ΜΜΕ μέσω της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», επειδή ο κ. Σκουρλέτης δεν την υπέγραψε. Η μη υπογραφή από τον Πάνο Σκουρλέτη της ερώτησης που κατέθεσαν 77 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (δεν την υπέγραψαν επίσης ο Νίκος Βούτσης , ο Νίκος Φίλης και οι κκ Τσακαλώτος, Ξανθός) και με την οποία διαμαρτύρονται λέγοντας ότι η εφημερίδα Documento αποκλείστηκε  από την κρατική ενίσχυση ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε τα πυρά του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

΄Ω,της αβύσσου της υποκρισίας,του καιροσκοπισμού και της κερδοσκοπίας!

Για προσέξτε:

Ο Βαξεβάνης   ξεσηκώθηκε γιατί όλη η υπόλοιπη μαφία της συντεχνίας εισέπραξε με τις κρατικές διαφημίσεις (διάβασε έκλεψε) το δικό μας χρήμα “αβρόχοις ποσί”. Αλλά ο Κούλης, κάνει γυμνάσια στον Κωστάκη και δεν τον τάισε ακόμα, όπως έκανε με τους άλλους. Δικούς και αντίπαλους.

Και  …”γαία πυρί μιχθήτω”. Τους “πήρε και τους σήκωσε”  από τον κοντυλοφόρο του εκδότη του “DOCUMEΝTO”,  όσοι δεν υπέγραψαν την επερώτηση εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ( και καλώς δεν την υπέγραψαν ο Σκουρλέτης και οι λοιποί για τους λόγους που επικαλούνται).

Εμείς, μια ερώτηση θα κάνουμε στον ξεσηκωμένο εναντίον  του Κουλικού συστήματος  Συριζαίο δημοσιογράφο. Κι αν, όπως του αρέσει και του ίδιου να εκφράζεται, “φοράει παντελόνια”,ας απαντήσει με το χέρι στην καρδιά.

Το σάιτ της Ιστορικής Δημοσιογραφίας του Homo-Naturalis.gr, είναι το παλιότερο και ίσως μοναδικό όμοιο σάιτ στη χώρα. Λειτουργεί ανελλιπώς από το 2007 μέχρι σήμερα. Οι επισκέψεις του ,όπως η εταιρία  “Αnalytics”  της  google  καταγράφει καθημερινώς και αναγνωρίζει έχει   (αυτή την ώρα που γράφουμε) 1626432+ 2007  επισκέπτες.

Κι αυτό , το ξέρει ο Κωστάκης,  σημαίνει πως είμαστε ένας ιστότοπος πολύ ψηλά σε επισκεψιμότητα από άλλα δημοσιογραφικά σάιτ  ,αλλά κι από τη δικιά του ιντερνετική εφημερίδα.

Τούτων ούτως εχόντων, εμείς θα έπρεπε να είμαστε από τους πρώτους που δικαιούμαστε να πάρουμε “μίζα” ,όπως κάνουν όλοι οι παλιάνθρωποι της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.Και μάλιστα, χωρίς εμείς να είμαστε  σαν αυτούς λαμόγια.

΄Ομως, ούτε πήραμε, ούτε ζητήσαμε, ούτε διαμαρτυρηθήκαμε. 13 χρόνια μας πολιορκούν ,αλλά δε δεχτήκαμε ποτέ να βάλουμε εδώ διαφήμιση. Κι ας μην έχουμε δεκάρα τσακιστή από χορηγούς πάρει,  έστω και για  να υποστηρίξουμε  “τεχνικά” το σάιτ.

Κατάλαβες τώρα… Κωσταρίκο τη διαφορά της φυλλάδας σου και του  δικού  μας σάιτ; Εσύ ΖΕΙΣ απ΄αυτή. Εμείς δουλέψαμε σαν σκυλιά (και συνεχίζουμε) 12 ώρες τη μέρα, για να μην παίρνουμε από την δημοσιογραφία λεφτά.

Ακριβώς, για να είμαστε ανεξάρτητοι, ελεύθεροι και …ωραίοι. Να μη δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Παρά μόνο στη συνείδησή μας .Και εκείνη,  μας υπογράφει κάθε βράδυ, πριν τη κατάκλιση το… ποινικό μας μητρώο, όταν  ως άλλοι Πυθαγόρες , προσευχόμενοι αναρωτιόμαστε  “Πη παρέβην; Τι δ`έρεξα; Τι μοι δέον ουκ ετελέσθη;”= Τι έκανα που δεν έπρεπε; Τι έκανα που έπρεπε; Τι έπρεπε να κάνω και δεν το έκανα;),Και η συνείδηση-κριτής μας, λέμε, ούσα μη σκοτισμένη , υπογράφει:   Καθαρό το “ποινικό σου  Μητρώο”.Προχώρα!

Θα κάνεις, λοιπόν,  παράπονα και για μας,ανδρείε κοντυλοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ;΄Οχι,βέβαια. Και γιατί άλλωστε;

Οπότε, ” άντε να κουρεύεσαι (τώρα  μάλιστα που ανοίξανε και τα κομμωτήρια) κι εσύ και το συνάφι σου. Αλλά  με την ψιλή. Κι αν έχετε και πέτσα, ανεβείτε, έτσι γουλί, σε ένα  γάιδαρο ανάποδα  και τραβάτε στο Σύνταγμα να σας φτύνουν.

4. «ΑΠΟΣΤΑΣΙΩΣΗ»: Ο ΟΡΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

 

«ΑΠΟΣΤΑΣΙΩΣΗ»: Ο ΟΡΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ο καθηγητής σημείωσε ότι η «αποστασιοποίηση» έχει αρνητική σημασία και ως εκ τούτου προτείνει τον όρο αποστασίωση, από τις λέξεις απόσταση + ίωση.

Το νεολογισμό «αποστασίωση» προτείνει ο καθηγητής Γλωσσολογίας καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης για την τήρηση των αποστάσεων, λόγω του κορωνοϊού.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μπαμπινιώτης, σημείωσε ότι η «αποστασιοποίηση» έχει αρνητική σημασία και ως εκ τούτου προτείνει τον όρο αποστασίωση, από τις λέξεις απόσταση + ίωση.

***
Αυτό δεν είναι νεολογισμός.  Βαρβαρισμός δεινός  είναι.
Θα λέει ο Μπαντέρας   που κάθεται στο καφενείο και τρέχει η μύτη του διπλανού.
-Βαγγέλα… αποστασιώσου  από μπροστά μου μην αρπάξω τον ιό.
Η… καθηγητάρα, μάλιστα, κάνει και τη… γλωσσολογική διευκρίνισι (η ορθογραφία από τη “γραμματική Μπαμπινώτη” η πόλη ,την πόλι!):
Η «αποστασιοποίηση» έχει αρνητική σημασία”, λέει. Ενώ,  η   αποστασίωση, λέμε εμείς, έχει… θετική !
Θεέ μου,να ήσουν ο νεφεληγερέτης Ζευς να εκτόξευες κεραυνούς στας καφαλάς  (ανοήτων) τινών.
Και να θυμάστε:
αποστασιωνόμαστε
για να  φυλαγόμαστε
 και με…  άλλα λόγια  να αγαπιόμαστε!