ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ. “ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ…”!

  1. Περιπολίες και φωτογραφίες από αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια -Μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τέλος στο άβατο

Αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε», γράφουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

 

******

150 μπαχαλάκηδες και χούλιγκαν   με έναν Ρουβίκωνα,  υποχείριο των Ρώσων,  έκαναν  πρωθυπουργό της χώρας το γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.  Οι Ξηροί και οι Κουφοντίνες  στο όνομα των οποίων “ομνύουν” οι παραπάνω, κάποια χρόνια πριν, έκαναν επίσης πρωθυπουργό της χώρας τον πατέρα του  με τη δολοφονία Μπακογιάννη. Στενές οι σχέσεις αυτών των ανερμάτιστων ιδεολογικά και  κατευθυνόμενων σκοτεινών ομάδων , που το παίζουν αναρχικοί ,χωρίς να είναι, με τη φαμίλια Μητσοτάκη.

Εμείς ζήσαμε τα Εξάρχεια στις εποχές που δεν τολμούσαν να πατήσουν στην πλατεία  χούλιγκαν, έμποροι ναρκωτικών και ποινικοί. Τους “κόβαμε τα πόδια”. Και δεν πατούσαν για χρόνια εκεί. Και είμαστε παντελώς ήσυχοι, ως και…γραφικοί.

Οι μπαχαλάκηδες και η κυβέρνηση θέλουν πόλεμο. Ο καθένας για να εξυπηρετήσει τα δικά του ζητούμενα.  Πόλεμος χωρίς αιτία, αφού οι παραβάτες πάση φύσεως στα Εξάρχεια είναι γνωστοί,πασίγνωστοι και η αστυνομία θα μπορούσε να τους συλλάβει εκτός πλατείας και ανά πάσα στιγμή.΄Ομως, μια τέτοια εξέλιξη  δε θα είναι θεαματική,δε διαθέτει…επαναστατικό  τζέρτζελο  και οι “νοικοκυραίοι” δε  θα έχουν την ευκαιρία να  στηθούν μπροστά στο χαζοκούτι τους  να απολαύσουν το θέμα μιας εκ νέου καμμένης Αθήνας από 100 αλητήριους.

Αφήστε και οι μεν και οι δε τους λεονταρισμούς. ΄Ο, τι λέτε κα ό,τι θα κάνετε έχουν σκοπιμότητα.Καμιά σχέση με αναρχία,αλλά ούτε με  σοβαρή κυβέρνηση που θα υπηρετούσε κράτος δικαίου.

Οπότε…φαγωθείτε.  Μεγάλη η προσφορά σας σε  “άρτον και θεάματα” για το φιλοθεάμον κοινό. Τη…μάχη των Εξαρχείων,που δεν αποκλείεται να μείνει στην Ιστορία,ως  αναφορά πολιτικής εξαχρείωσης και βαρβαρότητας των ημερών μας , τη χρειάζονται πολλοί. Ειδικά  οι χαχόλοι που ψήφισαν “Κούλη”.Το περιμένουν πώς και πώς.

Εμπρός λοιπόν “παλικάρια της φακής”, μπαχαλάκηδες και ΜΑΤατζήδες, Κάψτε ξανά την Αθήνα και “ρίξετε νερό στο μύλο” της ακροδεξιάς  του “Ορμπάν” της Ελλάδας.

2. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ…ΠΑΜΨΗΦΕΙ.

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Î¤Î±ÏƒÎ¿ÏÎ»Î±Ï‚Ο Κώστας Τασούλας εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων, αφού τον ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση με εξαίρεση το ΚΚΕ και συγκέντρωσε 283 ψήφους.

*****

Σύσσωμη η Βουλή ,(πλην ΚΚΕ,και μπράβο του!), τιμώντας τη συμβολή της Δεξιάς στη χρεοκοπία της χώρας,την αδιάκοπη  διαπλοκή και τη διαφθορά,οσάκις  κυβέρνησε τη χώρα η επάρατη, επιβράβευσαν την παράταξη με την παραπάνω μονοκούκι,ψηφοφορία.Ούτε καν μια συμβολική διαμαρτυρία με αρνητική ψήφο.

Βέβαια ,λες και δε γνωρίζουμε. Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει η Βουλή,να υπάρχει συνέχεια,να πέφτει  ο παράς στους εθνοπατέρες. Κι ας κυβερνά η υπόδικη Δεξιά. Και ας είναι αυτή η Βουλή  της μισής Ελλάδας. “Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” πάντα  στη συνείδηση των μη…εχόντων συνείδηση.

 

3. Συλλογή υπογραφών για να ακυρωθεί η απόφαση του ΑΠΘ για τον Άνθιμο

Αναλυτικά το κείμενο της καμπάνιας: Χωρίς σχετική ανακοίνωση και κρυφά από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα τον Μητροπολίτη Άνθιμο. Ζητούμε να αναιρεθεί η απόφαση αυτή άμεσα, καθώς είναι τεράστια προσβολή αφενός απέναντι στην επιστημονική κοινότητα (βλ. δηλώσεις Άνθιμου σχετικά με τη μη-ύπαρξη πλανητών εκτός της Γης) κι αφετέρου απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία. Είναι αδιανόητο να τιμούμε με τον οποιονδήποτε τρόπο ανθρώπους με τοξικές, αναχρονιστικές απόψεις. Ακολουθούν κάποιες παλαιότερες δηλώσεις του Μητροπολίτη, που αποδεικνύουν ότι είναι ανάξιος οποιουδήποτε τιμητικού τίτλου, πόσο μάλλον αυτή του “επίτιμου διδάκτορα”

****

Καλά! Να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας σε μια επιστήμη κάποιος που διαθέτει σημαντικό έργο,αλλά για διάφορους λόγους δεν κατάφερε να αποκτήσει διδακτορικό τίτλο,αυτό το  καταλαβαίνω. Αλλά και ο ακροδεξιός, ως τα κράσπεδα του ναζισμού , δεσπότης ΄Ανθιμος επίτιμος διδάκτορας; (Θου,Κύριε”). Επίτιμος…δικτάτορας  μάλιστα, θα του πήγαινε θαυμάσια , μια και είναι τοις πάσι γνωστές οι φασιστικές, εθνικιστικές  του θέσεις.
Το διδακτορικό είναι μια πολύ υψηλή διάκριση είναι πολύ σοβαρός τίτλος στην επιστήμη και δεν επιτρέπεται σε πανεπιστημιακούς να τον υποβιβάζουν και να τον εξευτελίζουν με τέτοια ρεζιλίκια.
 ΄Εχω ιδιαίτερη  ευαισθησία στο θέμα. Κι άλλες φορές κατέθεσα  εδώ τις απόψεις μου   για τις διδακτορικές σπουδές. Είναι πολλοί εκείνοι που  “αβρόχοις ποσί” πήραν διδακτορικό (μη λέμε ονόματα, ειδικά….κυβερνητικών σήμερα), γιατί, ή είχαν “μπάρμπα στην Κορώνη” ή έκαναν συρραφές. Και  άλλοι που  στην κυριολεξια “έφτυσαν αίμα” μέχρι να φτάσουν να πάρουν τον τίτλο.
Υπέφερα κι εγώ ως υποψήφιος διδάκτορας από τη πρώτη στιγμή που αποφάσισα να ξεκινήσω  τέτοιες  σπουδές, μέχρι την τελευταία μέρα που απόκτησα  τον τίτλο. Οι λόγοι ήταν  δύο.Πρώτα γιατί το θεμα ήταν  δύσκολο και υπήρχαν σοβαρές, αξεπέραστες  πολιτικές και εθνικιστικές εμπλοκές και αγκυλώσεις.  ΄Υστερα ,γιατί στις σπουδές μου αυτές γα τέσσερα ολόκληρα χρόνια, πληρωνόμουν από το ελληνικό δημόσιο. Θα ήταν απάτη,διαφθορά στη δική μου αξιακή κλίμακα, να μην τελειώσω ποτέ και να έχω φάει τα λεφτά του δημοσίου, του ΄Ελληνα φορολογούμενου για πλάκα.
Το θέα μου ήταν “Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ” . Είχα ξεκινήσει μια έρευνα το 1995 μετά τη γενοκτονία στη  Σρεμπρένιτσα το 1995 για την καταγωγή των λαών των Βαλκανίων. Και τελικά για λόγους που δεν είναι η  θέση τους να αναφερθούν  εδώ ,κατέληξα να ασχοληθώ  με τους Βλάχους.
Ως γνωστό, πολλές χώρες διεκδικούν την καταγωγή των Αρμάνων. Σχεδόν όλα τα Βαλκάνια με πρωτοπόρους τους Ρουμάνους. Αλλά και οι  ΄Ελληνες και οι Ιταλοί έχουν μπόλικο φανατισμό για το θέμα της καταγωγής τους. Εθνικισμός στο φόρτε. Δεκάδες χρόνια διενέξεις, έχθρες,εγκλήματα, αίμα,  τύφλα προδοσίες για τους Βλάχους.
΄Οταν  για πρώτη φορά παρουσίασα το θέμα μου στο υπουργείο παιδείας,μουτρώσαν όλοι. Δεν μου απάντησαν, αν θα εγκριθεί η εκπαιδευτική μου άδεια ή όχι. Μου ζητούσαν επίμονα τις θέσεις μου για το  “τόσο ευαίσθητο αυτό θέμα”, όπως έλεγαν οι χαρτογιακάδες στο υπουργείο. Μου χορήγησαν ,βέβαια, αναγκαστικά την άδεια, αφού θα ήταν σκάνδαλο η απόρριψή της.
Κι από εδώ και ύστερα, ξεκινάει ο Γολγοθάς με άλλες βαλκανικές χώρες και  ειδικά με τους Ρουμάνους ,που έκανα την έρευνα. Ουδείς βοήθησε. Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Ιταλοί,Ελβετοί μου έκλειναν κατάμουτρα την πόρτα όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια που δούλευα  τη διατριβή μου,όταν άκουγαν τις απόψεις μου για την καταγωγή των Βλαχων.Μια κόλαση. Περισσότερο οι Ρουμάνοι με ταλαιπώρησαν οι οποίοι, μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο με έδιωξαν από τη χώρα,αφού ως εχθρός της εθνικιστικής τους γραμμής, είχα καταστή ανεπιθύμητος στη χώρα και …όφειλα να την εγκαταλείψω σε 48 ώρες! Ούτε το νοικοκυριό μου δεν πρόφτασα να πάρω . Τα παράτησα όλα και εν μέσω της νυκτός αναχώρησα από  το Βουκουρέστι.
Να μην κουράζω, μέσα από προσωπική  μάχη, αγώνα , ταλαιπωρία,αναφορές, αλλά και τη συμπαράσταση έντιμων ερευνητών του ίδιου θέματος από Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία, κατάφερα να  πάρω τον τίτλο και μάλιστα με ΄Αριστα.
Τα αναφέρω όλα αυτά με την ευκαιρία που μου  έδωσε η αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα του Ανθίμου.  Νιώθω προσβεβλημένος, ταπεινωμένος, μετά από όσα τράβηξα, αν τελικά παραμείνει ο τίτλος αυτός στα χέρια του φανατικού  δεσπότη.
Και όχι, δε θα καταθέσω τον δικό μου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, Απ΄αυτό τον άθλιο ακροδεξιό να πάρουν τον τίτλο. Μέχρι εδώ και μη παρέκει!

4. Αντίνοος Αλμπάνης: Το νέο συγκινητικό μήνυμα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες, ότι υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ξυρίσει το κεφάλι του. Σε μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει σε instastory είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Ταλαιπωρημένος: Ασφαλώς. Πόνος στα κόκαλα: Ναι. Απώλεια γεύσης: ω ναι. Αλλά είμαι Νίντζα της χημειοθεραπείας», αποκαλύπτοντας την περιπέτεια της υγείας του.

Ο Αντίνοος Αλμπάνης

Πρόσφατα ο Αντίνοος Αλμπάνης συγκίνησε για μία ακόμη φορά τους διαδικτυακούς του φίλους με μία νέα του ανάρτηση για την κατάσταση της υγείας του. Σε μία φωτογραφία που ανέβασε, έγραψε: «Αυτό έχω αρχίσει κι εγώ να καταλαβαίνω απ’ τον εαυτό μου. Αυτό το πολύ απλό και ακατανίκητο αίσθημα, τη δίψα για ζωή. Σκεφτόμουν πως κι αν ακόμα πάψω να πιστεύω στη ζωή, κι ο κόσμος όλος μοιάζει στα μάτια μου ένα τυχαίο χάος χωρίς αρμονία και χωρίς σκοπό. Αν κι αυτός ακόμα ο θεϊκός αιθέρας δεν είναι τίποτε πια για μένα παρά μια σιχαμένη σύναξη από λοιμώδεις υδρατμούς, δεν θα σβήσει μέσα μου η θέληση για ζωή. Αυτή τη δίψα της ζωής που μερικοί τη λένε συχνά πρόστυχη και την οποία καμιά απελπισία και καμιά ηθική αναστολή δεν μοιάζει ικανή να την αναχαιτίσει. Μπορεί να μην πιστεύω στην τάξη των πραγμάτων, αγαπώ τα μικρά νωπά ανοιξιάτικα φύλλα, τον γαλάζιο ουρανό, αυτόν ή εκείνον τον άνθρωπο. Αγαπάς με τα σπλάχνα σου, με την κοιλιά σου. Καταλαβαίνεις;».

******

Δυνατά,στοχαστικά τα λόγια του παλικαριού. Τί να πεις;

Καλό κουράγιο,λεβέντη .Δώσε τη μάχη σου καθώς εσύ ξέρεις. Και ξέρεις καλά να παλεύεις,όπως φαίνεται από τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τη ζωή.Είμαστε  δίπλα σου.