ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ. “ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ …”!

  1. Σεισμός στην Αλβανία: Εικόνες καταστροφής, 18 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες -Στέλνει βοήθεια η Ελλάδα

Τις πληγές της μετρά η Αλβανία μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την πόλη του Δυρραχίου.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση «βύθισε» στο πένθος την χώρα, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν 18 νεκροί και πάνω από  600 άτομα τραυματίες. Οσο περνά η ώρα ο φόβος ότι η μαύρη λίστα του θανάτου θα αυξηθεί.

Ο σεισμός 6,4 Ρϊχτερ σκόρπισε το θάνατο στην Αλβανία -Τεράστιες καταστροφές

΄Οπου φτωχός και η μοίρα του!

Εδώ και τώρα άμεση βοήθεια στους γείτονες. Πέρα από την αλληλεγγύη στον καθένα, που οφείλουμε να δείχνουμε, με τους Αλβανούς είμαστε μια “φυλή” πια. Ανέκαθεν, δηλαδή, ένας λαός υπήρξαμε. Περισσότερο σήμερα που ο μισός πληθυσμός της   Αλβανίας έχει μετακομίσει στην Ελλάδα . Και οι πιο πολλοί  Αλβανοί  πρόκοψαν  με σκληρή δουλειά, ομολογουμένως.

“Καλό κουράγιο” στους συνανθρώπους μας κει πέρα που τους δοκίμασε σκληρά ο  Εγκέλαδος!

2.Μητσοτάκης: Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν τις τιμές των δεδομένων

Ο πρωθυπουργός μπροστά σε ένα ρομπότ στο συνέδριο Digital Economy Forum

Είμαστε εδώ να υποδεχόμαστε και να  μιλάμε για   το θετικό έργο της κυβέρνησης,όταν υπάρχει. ΄Εστω και με εξαγγελίες.

Μετά τον καπνιστικό νόμο, η πρόταση του πρωθυπουργού στους παρόχους  κινητής τηλεφωνίας, είναι ένα επίσης θετικό κυβερνητικό βήμα. Αρκεί να μη  μείνει…ευχής έργον

Οι τρεις μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα,είναι επιχειρήσεις απάτης και κομπίνας.  Ρωτήστε, αν δεν είστε και οι ίδιοι θύματα,  τυχαία ανθρώπους στο δρόμο και θα βρίζουν μέχρι το πρωί. Ζητήστε στοιχεία από ένα δικηγόρο  να δείτε πόσες προσφυγές γίνονται στα δικαστήρια  εναντίον τους από  πολίτες που έχουν αγανακτήσει από  την απαράδεκτη συμπεριφορά αυτών των εταιριών.

Πέρα από την  απάτη, τα προϊόντα τους είναι πανάκριβα. Χρυσάφι. ΄Εχουμε δεδομένα σύγκρισης με άλλες χώρες, δε μιλάμε στον αέρα.  Να μνημονεύσω γα παράδειγμα τη Vodafon  στην Ελλάδα. Πακέτο , 5 gigabytes  ασύρματου ιντερνέτ κοστίζει 10 ευρώ. Στη Ρουμανία   20-25 ,τα αγοράζεις   με  5-7 ευρώ! Μιλάμε για μέρα-νύχτα!

΄Ασε  δε η  ταχύτητα.  Σέρνονται .  Ακόμα και η Cosmote που τάχα έχει κεραίες να καλύπτουν όλη 0 την επικράτεια ,  παραμύθια διαφημίζει/

Και τελευταίο, ως πλέον σοβαρό. Η Vodafon έχει χρεωθεί τη δολοφονία του υπαλλήλου της Κώστα Τσαλικίδη . Τον τραγικό νέο άνθρωπο τον κρέμασαν και είπαν πως αυτοκτόνησε. Είχε αποκαλύψει το μέγα σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών της συγκεκριμένης εταιρίας.Ουδείς τιμωρήθηκε.

 

3. α. Προανακριτική: Η γραμματέας του Φρουζή τινάζει στον αέρα τον Λοβέρδο

Documento

β. Πρώην γραμματέας Φρουζή: Δεν γνωρίζω τίποτα για χρηματισμό πολιτικών, ούτε τον είδα ποτέ με βαλίτσες

Πρώην γραμματέας Φρουζή: Δεν γνωρίζω τίποτα για χρηματισμό πολιτικών, ούτε τον είδα ποτέ με βαλίτσες

Λέγε με Κώστα Βαξεβάνη στο πρώτο “έντυπο”. Και Νίκο Χατζηνικολάου στο δεύτερο. Αστέρες αμφότεροι της εμπορικής δημοσιογραφίας. Ο δεύτερος έγινε ζάμπλουτος,  πουλώντας σκληρή  παραπληροφόρηση   ανελλιπώς, και όλο και πιο μαύρη.

Βάλαμε τους σημερινούς τους πηχυαίους  τίτλους παραπάνω ,για να διαπιστώσετε πως  το… κρέας  (και χωρίς προσευχή)  βαπτίζεται  σε  ψάρι. Με άλλα  λόγια ,το ψέμα  αλήθεια και τούμπαλιν  στην ίδια ακριβώς είδηση.

Ο πρώτος γράφει πως   η π.γραμματέας του Φρουζή τίναξε στον αέρα  το Λοβέρδο. Και λέει αλήθεια. Ο δεύτερος πως ή  εξ απορρήτων του π. λύνοντος  και δένοντος ανδρός στη Νovartis,  ούτε είδε  βαλίτσες, ούτε ξέρει για χρηματισμούς. Και λέει αλήθεια και τούτος. ΄Ετσι το είπε  μάρτυρας.

Αλλά, ο τρόπος που το παρουσιάζεις , κάνει τη διαφορά. Είναι σαν να λες  “φεύγει το τρένο ΤΩΡΑ” και σε ερώτηση, αν έφυγε το τρένο, να απαντάς  συρτά και με έκπληξη  …ΤΩΩΩΩΡΑ! Εντελώς διαφορετικά τα νοήματα της ίδιας λέξεις.

Τί θα έδινε για τίτλο σ΄αυτό το θέμα η Ιστορική δημοσιογραφία, που και την εγκυρότητα  της πληροφορίας πρέπει να διασώσει  από τη μια, αλλά και την ηλίου φαεινότερη συγκάλυψη και  απόκρυψη  της αλήθειας από την  κυρία μάρτυρα να  επισημάνει από την άλλη. Αυτό θα γράφαμε:

“Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΖΗ “ΔΙΝΕΙ” ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ  ΛΟΒΕΡΔΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΗΣ   ΣΤΗ Ν.Δ.”.

Καθαρά και ξάστερα. Γιατί “και η  πίτα σωστή και ο σκύλος χορτάτος δε γίνεται”.

 

4.  ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο…” ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ”!

“Φιλαράκι”, όπως υπογράφει, μας έστειλε μακροσκελή επιστολή καταγγελίας της οποίας δημοσιεύουμε αποσπάσματα  για ενημέρωση, δοθέντος πως όσα καταγγέλλει έχουν γενικότερο ενδιαφέρον.

” …Διάβαζα κι άλλες φορές σε διάφορα έντυπα τη  διαφήμιση  του  σάιτ γνωριμιών (MYDATES), αλλά  δεν έδινα σημασία, επειδή ξέρω πως τα περισσότερα απ΄αυτά είναι απάτη. Προχτές  είδα στην  Εφημερίδα Συντακτών ενημερωτικό κείμενο για το συγκεκριμένο   σάιτ, που το τοποθετούσε πρώτο σε βαθμολογία ανάμεσα στα άλλα και είπα να δοκιμάσω να εγγραφώ, μια και θεωρούσα σοβαρό έντυπο την “εφσυν.

…΄Εκανα το προφίλ μου στο σάιτ , αγόρασα και “νομίσματα”,όπως με διέταξαν , κάπου 30 ευρώ και μια και είδα  πολύ γυναικόκοσμο εκεί μέσα ,με διάθεση για επικοινωνία και μάλιστα να μου στέλνουν αβέρτα μηνύματα κοριτσόπουλα και μη, έφαγα σε μισή ώρα τα 30 μου ευρούλια, αγόρασα άλλα τόσο, και αφού τα έφαγα κι αυτά ,ούτε ρουλέτα να έπαιζα,  διαπίστωσα πως όλες εκεί μέσα οι υποψήφιες για γνωριμία, γάμο και σεξ ήταν… μούφα.  Κάποιοι επιτήδειοι  βγάζουν αράδα λεφτά με αφελείς σαν κι εμένα…”

 

Α, μπράβο,φίλε το είπες καλά. Αφελής  με πατέντα .΄Η μήπως καλύτερα να πούμε μπούφος (με το συμπάθιο).

“Πού πας, ρε Καραμήτρο, ξυπόλητος στα αγκάθια”; Τί, δηλαδή, αν  εγγυήθηκαν  οι παλιοί δημοσιογράφοι της  εφημερίδας  του Κίτσου και του Φυντανίδη   τη …σοβαρότητα του συγκεκριμένου σάιτ και των άλλων  σαν αυτό; Τους πίστεψες;

Τί σου κάνει εντύπωση; Στην Ελλάδα όλα γίνονται. Πιάνει ένας απατεώνας, φτιάχνει μια ιστοσελίδα γνωριμιών, προσλαμβάνει και 10 γυναίκες  με φωτογραφίες, βάζει και άλλες 30 χωρίς  συνδρομή ή αγορά “νομισμάτων” όλες τούτες), πληρώνουν και μια καλή διαφήμιση,τάχα ως  ενημερωτικό άρθρο (το κάνουν όλες οι εταιρίες, ειδικά οι… συναδέλφισες της Novartis) και ξεκινάει η επιχείρηση απάτης.

Τύποι σαν κι εσένα, κάνουν εγγραφή, ακουμπάνε τα ευρώπουλά τους και τρώνε…σανό. Οι πέτσινες, πληρωμένες γκόμενες-κράχτες ,  στέλνουν  αβέρτα μηνύματα  προς κάθε κατεύθυνση με γλύκες, σαλιαρίσματα και  υποσχέσεις για καυτά κρεβατώματα, εσύ παθαίνεις αλλεπάλληλα εγκεφαλικά, ακουμπάς και ξανακουμπάς στη τσόχα του σεξισμού σου τα ωραία  σου λεφτάκια,που όπως δείχνεις δεν τα έχεις πολλά και για πέταμα  και μετά στέλνεις  εδώ να καταγγείλεις  τη βλακεία σου. Ούτε έφηβοι δεν τα κάνουν αυτά  πια στα  09ο.

  Θα μου πεις γιατί σε τέτοιες καραμπινάτες απάτες οι εισαγγελείς  μας,  κάνουν πως δε βλέπουν; Ε,πώς να δουν; Δεν έχεις ακούσει πως  οι εκπρόσωποι της Θέμιδος   βάζουν   μαντήλι στα μάτια; Για δοκίμασε; Πώς να δουν έτσι οι άνθρωποι;

   Τί ζητάω τώρα; Να πιάσω  ψύλλους στα άχυρα. “Καλά” κρασά και σε σένα περαστικά σου…”φυλάρακι”!