(“ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ”). “ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΡΕΑΣ ” ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. . ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ;

Παλιότερα είχαμε στο σάιτ  την κατηγορία ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. Γράφαμε απόψεις  άλλων, με ή χωρίς σχολιασμούς.

Τη σταματήσαμε ένα καιρό και την αντικαταστήσαμε με επιστολές επισκεπτών. Τώρα την επαναφέρουμε χάριν του πλουραλισμού  διευρυμένη.

___________________________________-

1.Αλ. Τσίπρας: Ως εδώ! Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε τραγικό αδιέξοδο

Αλλά, βάλατε  κι εσείς το χεράκι σας, Αλέξη Τσίπρα,  και πήγαν τα πράγματα ,όπως πήγανε, κατά διαβόλου,  με την πανδημία. Παίζατε κι εσείς  σε δυο ταμπλό,   αραχτοί σε δυο  βάρκες  μέσα. Μην τα ξεχνάμε αυτά. “Στερνή μου γνώση , να σε είχα πρώτα”.

Χτυπήστε πιο σκληρά. Δεν ακούνε τίποτα. Θα χαθεί πολύς κόσμος ακόμα με τέτοια  διαχείριση.  Είσαστε σε πόλεμο και  ρίχνετε  στρακαστρούκες; ΄Ελεος!

efsyn. gr

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε μια πραγματικά εξαιρετικά δυσχερή θέση», καθώς «τους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκεται ξανά σε μια δυσχερέστατη θέση και στις χειρότερες θέσεις σε όλη την Ευρώπη στις απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Το ποσοστό εμβολιασμού είναι εξαιρετικά χαμηλό και τα κρούσματα σε δυσθεώρητα ύψη». Σημείωσε πως δεδομένου ότι η πανδημία υπάρχει εδώ και δύο χρόνια δεν τίθεται ζήτημα αιφνιδιασμού. Σχολίασε ότι «η επί μήνες κεντρικά σχεδιασμένη ρητορική της κυβέρνησης από τον Μάιο και μετά ήταν ότι τελειώσαμε με την πανδημία και ήταν η δεύτερη φορά σε έναν χρόνο που ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι τελειώσαμε και μάλιστα με μια απόλυτη βεβαιότητα ότι όποιος εμβολιάζεται ξεμπέρδεψε». Αναρωτήθηκε «τι μήνυμα έδωσε αυτή η επιπόλαιη στρατηγική τής κυβέρνησης στους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», λέγοντας πως ήταν «ένα μήνυμα χαλαρότητας, ότι ξεμπερδέψαμε, ότι μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε πριν» και προσέθεσε: «Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό; Όμως ήταν λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή».

Μίλησε ακόμη για σημαντικές ευθύνες στο «γιατί δεν κατάφερε η χώρα μας να αποκτήσει σοβαρά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης και υπολείπεται πάνω από 10-15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες» και είπε ότι αυτό οφείλεται στο έλλειμμα εμπιστοσύνης. «Η πιο σημαντική ασπίδα απέναντι στην πανδημία είναι η εμπιστοσύνη. Δεν εκπέμπει εμπιστοσύνη, δεν έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες», υποστήριξε. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν ενίσχυσε και δεν ενισχύει το ΕΣΥ», αναφέροντας ότι «γιατροί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση για ακόμη μια φορά να επιλέγουν ποιοι ασθενείς θα εισάγουν στις κλίνες ΜΕΘ». «Αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, είχε δύο χρόνια να ενισχύσει το ΕΣΥ, να φτιάξει ΜΕΘ και να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό, δεν έκανε τίποτα», είπε, σημειώνοντας ότι «για κάθε πολίτη που από εδώ και στο εξής θα χάνει τη ζωή του έξω από ΜΕΘ, που θα διασωληνώνεται εκτός, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο, δεν θα είναι γενικά και αόριστα μια ευθύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δείξει υπευθυνότητα και αναγνώριση της πολύ δύσκολης πραγματικότητα και έδωσε τη μέγιστη δυνατή συναίσθηση που θα μπορούσε να δώσει σε μια κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση, ότι ο ίδιος έχει ζητήσει πολλές φορές τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών «για να βρούμε κοινούς τρόπους, κοινό υπουργό Υγείας, κοινής αποδοχής επιστημονική ομάδα για να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις. «Αλλά ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που εμείς μετράμε κρούσματα και θανάτους, ενδιαφέρεται μονάχα να μετράει ψήφους», είπε.

2. Η Ολλανδή δημοσιογράφος απαντά στον Μητσοτάκη

Με τα κρεμμυδάκια  τον έκανε το δικό μας.  Και ως γνωστό, όταν   σε πιάνουν στα πράσα  πως είσαι ψεύτης και τολμούν να σου το λένε κατάμουτρα  ή ξεροβήχεις  ( “απορία ψάλτου βηξ”)   ή γίνεσαι…Τούρκος. Ποια ψυχραιμία ,μας λένε,  Μητσοτακική και ποιες αβρότητες;  “Κολοκύθια τούμπανα”.

Βέβαια,  θα μου πεις,  τέτοιος που είναι ο Κούλης  …του έκανε τα μούτρα κρέας η δημοσιογράφος.   Αυτούς τους  τύπους  τους  “φτύνεις και λένε δροσιά πέφτει”!

Με τις υγείες σου, πάντως, Κυριάκο Μητσοτάκη.

efsyn

Η δημοσιογράφος που εκνεύρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ερώτηση που του έκανε για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, σχολίασε μέσω Twitter το επεισόδιο στο Μαξίμου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για άλλη μια φορά ότι είπε ψέμματα.

Η δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ χαρακτήρισε σουρεαλιστικό το συμβάν. «Ο Μητσοτάκης τα έχασε εντελώς. Η πιο φρικτή εμπειρία ήταν ότι τον κοίταξα μέσα στα μάτια, βαθιά και είπε ψέματα. Είναι φοβερό! Χαρακτήρισε την αλήθεια “προσβολή

Επιπλέον, απάντησε στον πρωθυπουργό που επέμενε ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Σάμο, με τη δημοσιογράφο να λέει: «Ναι, έχω πάει στο τροματικό camp Ζερβού στη Σάμο που ο Μητσοτάκης περιέγραψε σαν κάποιο παράδεισο..», αποκαλώντας τον πάλι ψεύτης που κάνει λόγο για «προσβολή»…

3.Δεν… κλείνει το συρτάρι για το Noor One

΄Ολο δεν κλείνει το συρτάρι  και όλο θεόκλειστο  είναι.

Μήπως αυτή η μέθοδος , να διατηρείτε στην επικαιρότητα και να το βγάζουν   από καιρού εις καιρόν το θέμα της δίωξης Μαρινάκη, είναι  το νέο κόλπο,  η υπόθεση να φαίνεται πως κινείται, ενώ βρίσκεται στις Καλένδες; Και ,φυσικά, οι πραγματικοί ένοχοι παραμένουν ακόμα  ατιμώρητοι. Στην επί παντός  διαπλοκή των θεσμών της Μπανανίας, όλα είναι δυνατά.

εφσυν

Δεν έχουν κλείσει ακόμα οι εκκρεμότητες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Δικαιοσύνη για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης του «Noor One» επτά χρόνια μετά τις συλλήψεις.

Η υπόθεση δεν μπαίνει τελικά στο αρχείο καθώς, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 822/2021 βούλευμα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά ζητάει να πραγματοποιηθούν ακόμα έξι ανακριτικές πράξεις.

Το Συμβούλιο τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ του πρώην εισαγγελέα Εφετών, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, αλλά και της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Βασιλικής Παπαδοπούλου, οι οποίοι θεωρούσαν, σε αντίθεση με τον ανακριτή Ι. Πετρόπουλο, πως χρειάζονται νέες μαρτυρικές καταθέσεις για τυχόν εμπλοκή του ισχυρού επιχειρηματία, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με το βούλευμα ζητούνται οι ακόλουθες ανακριτικές πράξεις:

1. Να αποσυσχετιστούν από την υπόθεση Μαρινάκη η δικογραφία σε βάρος των Τούρκων κατηγορούμενων φερόμενων ως αποστολέων και παραληπτών των ναρκωτικών, Ουνγκάν Οχράν, που κρατείται σε τουρκικές φυλακές, Νασί Σερίφ Ζιντάστι, που διαφεύγει τη σύλληψη, και Φαρντίν Ριγκαμπάντι, που κρατείται στις φυλακές Κορίνθου.

2. Να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εταιρεία G Tankers του καταδικασμένου και σε δεύτερο βαθμό εφοπλιστή Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

3. Να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από το γραφείο στην Ελλάδα της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρεία του Γιαννουσάκη και να διερευνηθεί αν αυτά προέρχονται από μετακύλιση κεφαλαίων από την εταιρεία του Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στο πλαίσιο της εισόδου της επιχείρησής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

4. Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap ο οποίος αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020 πως αντάλλαξε email με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι. Ο τελευταίος τού ανέφερε πως συνάντησε μία φορά τον Γιαννουσάκη μαζί με έναν Ελληνα τον οποίο αποκαλούσαν «Shishko» τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014, στο λόμπι του ξενοδοχείου Hilton Jumeirah στο Ντουμπάι, λίγες εβδομάδες πριν από τη μοιραία αναχώρηση του «Noor One» από τα Εμιράτα και τη μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα.

5. Να ληφθεί ένορκη κατάθεση του λιμενάρχη Ραφήνας, αντιπλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της σπουδαίας ομάδας των λιμενικών που εξάρθρωσαν την εγκληματική οργάνωση.

6. Να ζητηθεί συνδρομή από τις κυπριακές αρχές για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο καταβλήθηκε το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών στο πλοίο του «Grand Island» στις 6-9-2012 στη Σαλαμίνα.

Πρόεδρος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ήταν η Μαρία Σκουλάξινου, η οποία είχε επιληφθεί ως προς το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο ανακριτής Ι. Πετρόπουλος, καθώς ο πατέρας του είχε οριστεί από την ΕΠΟ ποδοσφαιρικός δικαστής κατά την περίοδο παντοκρατορίας του Ολυμπιακού του Β. Μαρινάκη. Το αίτημα του ανακριτή είχε απορριφθεί, ενώ ο ίδιος τελικά διαφώνησε με τον εισαγγελέα Εφετών Οδ. Τσορμπατζόγλου, υποστηρίζοντας πως πρέπει να τεθεί η δικογραφία σε βάρος του εφοπλιστή στο αρχείο με τη διαδικασία των τυπικών κλήσεων, δηλαδή χωρίς να απολογηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έκανε δεκτές 6 από τις συνολικά 9 προτάσεις Τσορμπατζόγλου, ενώ μάλιστα η εισαγγελέας Πρωτοδικών στην εισήγησή της προς το Συμβούλιο δεχόταν μόλις δύο από αυτές. Πλέον αναμένεται το επόμενο διάστημα να οριστεί νέος ανακριτής (τέταρτος στη σειρά) για να αναλάβει μια υπόθεση που, όπως φαίνεται, κανένας δεν την πολυθέλει.

4.Γιατί ο Παπανδρέου πατώνει σε δύο δημοσκοπήσεις -Πώς εξηγούνται τα στοιχεία,

Η τρανή και οξυδερκείς δημοσιογράφος  Σοφία, ως…  σοφή,  το βρήκε.  Από  την ανάποδη, βέβαια.  Λησμόνησε  τεχνηέντως να μας πει πως αυτό ακριβώς, θέλουν τα αφεντικά ,που την αμείβουν, για να πετάει όπου βρει σκουπίδια.  Την  πέτσινη δημοσκόπηση. ΄Οπως κάνουν πάντα. Και πληρώνουν αδρά για τέτοια.

 Η εφημερίδα  της  και τα υψηλά αφεντικά, Λοβέρδο θέλουν πάση θυσία. Αλλιώς, με  Παπανδρέου ,την βάψανε.  Το γνωρίζουν πως  μια συνεργασία Αλέξη  Τσίπρα και  Γιώργου Παπανδρέου υπογράφει το τέλος της Δεξιάς για πολλά χρόνια.

“Σε καλή μεριά”, παιδιά!

Παπανδρέου

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

iefimerida.gr

Δύο δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα (GPO και Opinion Poll), δίνουν μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα που ενδιαφέρει τα κόμματα, αλλά και πολλούς συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης: ποιος θα εκλεγεί στο ΚΙΝΑΛ;

Σύμφωνα με τις δύο δημοσκοπήσεις, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται στην κούρσα της ηγεσίας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη δεύτερο και τον Γιώργο Παπανδρέου τρίτο.

5. Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα: -Οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα, γυναικοκτονίες και fake news

΄Υστερα απ ΄αυτές τις αλλαγές,  Φαναράς και Παναγόπουλος με τα εγκληματικά τους fake news που χειραγωγούν την πολιτική ζωή της χώρας (συνταγματικό πραξικόπημα στην ουσία)   με τις πέτσινες δημοσκοπήσεις,  συν τα εκατομμύρια  που ξεκοκαλίζουν,  να φανταστούμε με πως  θα πάνε ισόβια;

δικαστηριο κοκκινες θεσεις

iefimerida.gr

 

6. Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για πυκνές ομίχλες – Ο ήλιος θα είναι ακριβοθώρητος

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Σάκης Αρναούτογλου: «Μια φωτογραφία βγαλμένη από παραμύθι...»! (Photo) - Dokari.gr