ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. ΜΕ “ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ”

1. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: o «σωτήρας» που φεύγει ως ολετήρας

  • Ιούλιος 2009

Στην έκθεση της «διαβούλευσης του άρθρου IV», η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ (Μπομπ Τράα, Μ. Μορένο Μπαντιά, Φ. Τζομότε, Ντ. Βελκουλέσκου) επισημαίνει την ανάγκη «σοβαρής δημοσιονομικής προσαρμογής», ώστε το χρέος να επανέλθει σε πτωτική τροχιά. Αν και χωρίς δραματικούς τόνους, η έκθεση περιλαμβάνει ένα εφιαλτικό σενάριο εκτίναξης του χρέους πάνω από το 800% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Μπομπ Τράα

Ο τότε διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, ισχυρίστηκε πολλά χρόνια μετά ότι «παρακλήθηκε ο Τράα να μη δημοσιοποιήσει την έκθεση, διότι θα πτώχευε το κράτος…». Ωστόσο, η έκθεση είχε δημοσιοποιηθεί κανονικότατα από το ΔΝΤ από τον Ιούλιο, απλώς θάφτηκε από τον εφησυχαστικό ορυμαγδό της πολιτικής ελίτ.

Στην ίδια έκθεση, η τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, εκ μέρους της κυβέρνησης Καραμανλή δήλωνε ότι «οι ελληνικές αρχές δεν συμμερίζονται την εκτίμηση του προσωπικού του ΔΝΤ για τους ακραίους κινδύνους. Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι σε εξέλιξη και τα spreads δανεισμού έχουν χαλαρώσει… η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση για το έτος και έχει θέσει επιπλέον 8 δισ. ευρώ ως μαξιλάρι για το επόμενο έτος». Ολα καλά…

  • Οκτώβριος 2009 – Ιανουάριος 2010

Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει ότι το έλλειμμα του 2009 θα είναι 12,7% και όχι 6% που το υπολόγιζε η προηγούμενη κυβέρνηση. Λίγους μήνες μετά, η Eurostat το απογείωσε στο 15,4% του ΑΕΠ.

Επειτα από έναν καταιγισμό υποβαθμίσεων του ελληνικού χρέους από όλους τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που εκτοξεύει το κόστος δανεισμού και παρά τις διακηρύξεις ότι «λεφτά υπάρχουν», ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει σειρά επαφών, εκ του σύνεγγυς και τηλεφωνικές, με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Το ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Στρος Καν σε συνέντευξή του σε γαλλικό κανάλι (Canal+) που μεταδόθηκε το 2011, το επιβεβαίωσε με επίσημη δήλωση το ίδιο το ΔΝΤ τον Απρίλιο του 2011, με τη διευκρίνιση ότι «οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή».

****

Η σοβαροφανής εφημερίδα των Συντακτών είναι η…iefimerda.gr της  “Αριστεράς”.   Ιδεολογικό στόχο δεν έχουν αμφότερες, όπως καμιά βέβαια φυλλάδα ή ραδιοΦΟΝΙΚΟκάναλο στην Ελλάδα. To μεροκάματο ή το “παντεσπάνι” να βγαίνει,  και …εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν.

Επομένως, μην παίρνετε στα σοβαρά τον ελληνικό “τύπο”,που μόνο Τύπος δεν είναι. ΄Ο τι θέλει ο πελάτης του δίνουν. Κι αν δεν το έχουν στα ράφια τους, το παραγγέλλουν κι απ΄αλλού.

Εν προκειμένω για το ΔΝΤ.

Η αλήθεια είναι πως γιατρός και παπάς,  αχρείαστοι να είναι. Δεν τους θέλει ο κόσμος, ούτε να τους βλέπει. Αλλά…τους θέλουν εκείνοι. Οπότε, δεν μπορείς να κάνεις δίχως τις υπηρεσίες τους. Πολλώ,μάλλον , αν είσαι υπέρβαρος , για παράδειγμα, τρως τον αγλέουρα κι αργά η γρήγορα θα τους χρειαστείς και τους δυo.

Το ΔΝΤ είναι αναγκαίο κακό. Και   “γιατρός” και “παπάς” για τη χώρα μας ΄Οσο το μοντέλο της οικονομίας είναι αυτό της Αγοράς, του δανεισμού και όχι  η  “οικιακή” , η “πρωτογενής” οικονομία (ό, τι παράγω ,καταναλώνω) , οι άνθρωπoι και τα κράτη θα δανείζουν και θα δανείζονται και πάντα θα χρειάζονται “Σόλωνες” και  ” προστασία πρώτης κατοικίας”.  Κανόνας της Ιστορίας, χωρίς καμιά εξαίρεση, όλως περιέργως, αφού κάθε κανόνας έχει την εξαίρεση του.

Εκείνο που οφείλουμε εδώ να τονίσουμε για την Ελλάδα, είναι πως το ΔΝΤ τις παραμονές τις χρεοκοπίας, είχε πράγματι εντοπίσει και δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της χώρας .  Αλλά και Αμερικανοί , Ευρωπαίοι, οικονομικές εφημερίδες ,  επίσης “τραβούσαν το αυτί” του Κ.Καραμανλή ήδη από 2007/8, αλλά αυτός “αγρόν ηγόραζε”.΄Η μάλλον ψώνιζε…  φρέσκα μπαρμπούνια από το λιμάνι της Ραφήνας .

Είχε διπλασιάσει το Χρέος και εκτοξεύσει το έλλειμμα πάνω από  15 % . Και δε σήμανε συναγερμό, ως όφειλε, αλλά  εκείνη η επάρατη κυβέρνηση για το μόνο που ενδιαφερόταν  ήταν να εγκαταλείψουν τα μέλη της το καράβι, πριν πέσει στην ξέρα.Και τα κατάφεραν.

Τάιζαν παχυλά τη βιομηχανία παραπληροφόρησης  (μεταξύ αυτών και την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, παιδί  της οποίας είναι η σημερινή  Εφσυν), για να το βουλώσουν και να κρύψουν το έγκλημα της χρεοκοπίας.  Κι έτσι, με τη  γνωστή μαφιόζικη μέθοδο   της “εξαγοράς της σιωπής” πότε δια των λογχών, πότε δα των… “αργυρών” τοιούτων,  τα   “Μέσα” της εμπορικής δημοσιογραφίας με μπουκωμένο το στόμα ,που  να βγάλουν  τσιμουδιά;

Μόνο η Ιστορική δημοσιογραφία,  εμείς εδώ, χτυπήσαμε τότε συναγερμό. Με πρώτο μας κείμενο στις 27/10/2009 το “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ”! Κι ακολούθησαν κι άλλα.

Αποκαλύπταμε τότε, αυτά, ακριβώς,  που  όφειλε και όλος ο ελληνικός Τύπος να κάνει,αλλά δεν το έκανε γιατί ξεκοκάλιζαν τον παρά.   Κρούαμε ως κώδωνα κινδύνου τις  διαπιστώσει του ΔΝΤ και όλων των άλλων ειδικών οικονομολόγων. Κοινοποιούσαμε τα κείμενά μας σε όλες τις φυλλάδες (μεταξύ αυτών  και η Ελευθεροτυπία) και τα βοθροκάναλα, αλλά είχαν τόσο  βαρυστομαχιάσει από την  υπέρβαρης αναλογίας   πίτα των διαφημίσεων (μόνο ο Τράγκας ,για παράδειγμα, καταβρόχθισε ατός τους περισσότερα από 10 εκατ.  ευρώ από τις διαφημίσεις, που του έδινε ο Κ.Καραμανλής)  και   δεν πήγαινε τίποτα άλλο κάτω. Σκασμός μέγας.

Κρύψανε την αλήθεια, για την οποία σήμερα,έφτασε ο Κιμπουρόπουλος παραπάνω να κατηγορεί τον…ολετήρα  ΔΝΤ ,όταν  εκείνο, τότε τουλάχιστον,  έκανε καλά τη  δουλειά του, ενώ ο “κοντυλοφόρος” αυτός   όχι.΄Η ,μάλλον,  είχε άλλη ασχολία.

Αυτοκριτική ούτε για δείγμα .  Τόσο εγκληματικά αισχρό   ΟΛΟ το συνάφι!

 

2.α ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ
Κορωνοϊός: «Συναγερμός» από καθηγητή του Χάρβαρντ για πιθανή πανδημία -Μπορεί να νοσήσει έως το 70% του πληθυσμού της Γης

Την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό έχει ξεπεράσει τους 1.500 και το σύνολο όσων έχουν μολυνθεί να φτάνει τους 66.000, ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Μαρκ Λίπσιτς, δήλωσε στην Wall Street Journal πως «είναι πιθανό να δούμε μια παγκόσμια πανδημία» του κορωνοϊού με έως και το 70% των ανθρώπων να μολυνθεί παγκοσμίως.

«Εάν συμβεί πανδημία, είναι πιθανόν να μολυνθεί το 40% με 70% του πληθυσμού»
«Νομίζω ότι είναι πιθανό να υπάρξει παγκόσμια πανδημία» δήλωσε ο Λίπσιτς, προσθέτοντας πως «εάν συμβεί μια πανδημία, το 40% με 70% των ανθρώπων παγκοσμίως είναι πιθανόν να μολυνθούν το επόμενο έτος». Και συνέχισε λέγοντας: «Όσο για το ποσοστό αυτών που θα παρουσιάσουν συμπτώματα, δεν μπορώ να δώσω έναν καλό αριθμό».

2. Παράνοια με τον κορωνοϊό στην Κίνα: Γυναίκα ξέμεινε από μάσκες και φόρεσε κοστούμι… καμηλοπάρδαλης

Οι εικόνες της Κινέζας με το κοστούμι καμηλοπάρδαλης κάνουν το γύρο του Διαδικτύου

Σε απίστευτα μέτρα προστασίας από το νέο κορωνοϊό καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στην Κίνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μία γυναίκα, που δεν έβρισκε μάσκα προσώπου και φόρεσε ένα κοστούμι… καμηλοπάρδαλης.

****

Πιθανόν να ξεσπάσει  πανδημία!  Πιθανόν το 70% των κατοίκων της γης να προσβληθεί! Μάλιστα.

Κύριε Μαρκ Λίπσιτς του Χάρβαρντ των… χορηγών και των φιλανθρωπιών, σοβαρoί επιστήμονες δεν τα λένε αυτά. Ούτε καν τα σκέφτονται. Πιθανά είναι όλα και ανοιχτά σε αυτόν τον κόσμο. Από το να σου έρθει …τούβλο στο κεφάλι την ώρα που περπατάς , μέχρι να χτυπήσει μετεωρίτης τη γη και να πάμε σύμπαντες …συλλογικά σούμπιτοι. Είναι ανόητο αυτό που ξεστόμισες χωρίς στοιχεία, αποδείξεις, ντοκουμέντα.΄Ετσι μιλάει η… Μπίλιου, όχι ένας επιστήμονας.

Είναι η γνωστή μέθοδος του “Τύπου” . Φυλλάδες και ραδιοΦΟΝΙΚΟκάναλα, με το φόβο και τον πανικό του κόσμου βγάζουν το ψωμί τους. Με συνωμοσιολογίες, φημολογίες , με “λένε, ξελένε”. ΄Ολα στου φλου,το πιθανό και το ενδεχόμενο.

Αλλά και η ιατρική εν πολλοίς στηρίζεται στο φόβο των ασθενών. Μέχρι γελοιότητας και απόλυτης  φαιδρότητας.  Κάποιες φορές, δεν  είναι καλύτερη  κι αυτή η συντεχνία από εκείνη των “κονδυλοφόρων”.

Εν πάση περιπτώσει. Λογικά και από ιστορική οπτική, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση πανδημίας. Δεν έγινε μέχρι τώρα, ενώ είχε από Δεκέμβρη, ίσως και νωρίτερα ξεκινήσει ο ιός. Και  ήταν  πιο εύκολο να ξεφύγει τότε. Από εδώ και πέρα, όσο πλησιάζει η ΄Ανοιξη και ζεσταίνει ο καιρός ,οι πιθανότητες πέφτουν πολύ χαμηλά. Σοβαρός επιδημιολόγος τον άκουσα παλιότερα να το αναφέρει.

Φτάνει να μη χαλαρώσουν τα μέτρα. Αυστηρός έλεγχος και καραντίνα .Φυσικά η  συνεργασία των αρχών σε παγκόσμιο επίπεδο αποδείχτηκε πανάκεια.  Και συνεχίζεται μέχρι τώρα.

Θα περάσει κι αυτό το κακό. Πέρασαν τόσα.

 

3. Γαλλία: Συνελήφθη για επίθεση Ρώσος καλλιτέχνης – ακτιβιστής

Ο Ρώσος καλλιτέχνης που υποστηρίζει ότι διέρρευσε τα βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο, που έβγαλαν εκτός της κούρσας για τον δημαρχιακό θώκο του Παρισιού τον υποψήφιο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, συνελήφθη για ένα άλλο περιστατικό, έγινε γνωστό σήμερα από δικαστικές πηγές στη Γαλλία.

Ο Πιότρ Παβλένσκι συνελήφθη και κρατείται για ανάκριση στο πλαίσιο μιας έρευνας για επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανέφεραν οι πηγές.

Το περιστατικό δεν συνδέεται με τη δημοσιοποίηση του βίντεο και των προσωπικών μηνυμάτων που φέρεται να έστειλε ο στενός σύμμαχος του Μακρόν και υποψήφιος δήμαρχος του Παρισιού Μπενζαμέν Γκριβό.

Ο Παβλένσκι υποστήριξε σε γαλλικά ΜΜΕ ότι εκείνος βρίσκεται πίσω από τη δημοσιοποίηση του βίντεο και των μηνυμάτων, τα οποία οδήγησαν χθες τον Γκριβό να αποσυρθεί από την κούρσα για τον δημαρχιακό θώκο.

Ο ιστότοπος Mediapart μετέδωσε χθες ότι ο Παβλένσκι αναζητείτο από την αστυνομία για μια βίαιη φιλονικία που συνέβη σε πάρτι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Ρώσος πολιτικός πρόσφυγας βρισκόταν στο στόχαστρο, εδώ και πολλές εβδομάδες, της έρευνας με την κατηγορία της «εθελούσιας πρόκλησης βίας με όπλο». Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της όλης διαδικασίας, σημειώνουν οι δικαστικές πηγές, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Παβλένσκι φέρεται να συμμετείχε σε έναν καβγά τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Όπως αφηγήθηκε ένας συμμετέχων στο AFP, ξέσπασε μια διένεξη μεταξύ πολλών προσώπων και ο Ρώσος καλλιτέχνης πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα.

****

Εμείς άλλες πληροφορίες έχουμε.Πως ο Μακρόν ζήλεψε τη συμπεριφορά Πούτιν. ΄Επιασε τον ακτιβιστή ,γιατί δημοσιοποίησε “ιστορίες” του κολλητού του  και υποψήφιου δήμαρχου του Παρισιού Μπενζαμέν Γκριβό. Και φυσικά ηλίου φαεινότερο πως όλες οι εξουσίες την ίδια  Κουασιμόδια  μούρη έχουν. Απεχθή  και απαίσια.

Τα ίδια κάνει ξετσίπωτα οι  δικτάτορες στην Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν. Τον τρώει η μαρμάγκα όποιος στέκεται εμπόδιο στο ανθρωποκτόνο έργο τους. Στην Αμερική και τη Γαλλία, βέβαια,  τηρούνται τα προσχήματα. Αλλά κι εκεί δε διστάζουν τα καθεστώτα  να δείξουν το σιχαμερό πρόσωπό τους. Παράδειγμα ο μεγάλος ακτιβιστής και ήρωας Τζούλια ΄Ασανζ . Μόνο και μόνο γιατί τους έβγαλε των Αμερικανών τα άπλυτα στη φόρα.  Και τον έκαναν πια “φυτό”.

΄Ετσι και τους μπεις στη μύτη, “δημοκρατικά”, δικτατορικά, θεοκρατικά καθεστώτα σου έχουν έτοιμο,στα μέτρα σου το φέρετρο. Λίγα γραμμάρια  ναρκωτικών στο αυτοκίνητο, ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε τρομοκρατικό χτύπημα, άλλα και πιο απλά… κακουργήματα ένα βιασμό,μια πλαστογραφία. ΄Ολα τα μέσα στη διάθεσή τους για την εξόντωσή του επικίνδυνου αντίπαλου,που τους βγάζει τις πομπές στη φόρα.

Γνωστά και δοκιμασμένα όλα τούτα. Δεν τα  ακούτε πρώτη φορά.

 

4. Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας» – Η φράση Τσίπρα που ξεσήκωσε τα social media

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: iefimerida.gr –

Νίκος Σωτηροπουλος
@NIKSOTIROPOYLOS

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/deyteri-fora-elegxoyme-oloys-toys-armoys-tis-exoysias-tsipra

ΔΕΝ πήρε τα κανάλια ο Παππάς
ΔΕΝ πήρε το Νομισματοκοπείο ο Λαφαζάνης
ΔΕΝ πήρε την δικαστική εξουσία ο Παπαγγελοπουλος
ΔΕΝ πήρε χρώμα ο Κουίκ με τόσα ταξίδια
ΔΕΝ πήρε την εξουσία η Μπαζιάνα

Τσίπρας:
Τη δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας#ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτιλες

***

Ο…Νίκος Σωτηρόπουλος είναι τα… social media!  Τους έδωσε η  Κοσμοτέ γιγαμπάιτ φτηνό και ο   “Σωτηρόπουλος”  εδώ ,που   ξημεροβραδιάζεται   στο   zoo.gr, ξαφνικά αυτοαναγορεύτηκε και   σε μέγα πολιτικό αναλυτή στο φόρου του πορνοσάιτ.

΄Ετσι είναι όλοι οι χαχόλοι  της Δεξιάς. Πρωτίστως αγράμματοι, ημιμαθείς, αλλά και σεξιστές.  Με το φαλλό ανά πάσα στιγμή στο χέρι.  Η Μπαζιάνα τους γυάλισε.

Αλήθεια, πότε πήρε την εξουσία η Μπαζιάνα;  Και ο Παπαγγελόπουλος τη δικαστική;  Ποια κανάλια πήρε ο Παππάς; Αν  ο Κούλης έγινε πρωθυπουργός,   ήταν γιατί  οι Συριζαίοι  δεν είχαν βοθροκάναλα/

΄Ολη η παράταξη στηριγμένη στο ψέμα τη διαφθορά,τη διαπλοκή τη συκοφαντία,τη λάσπη Στελέχη και οπαδοί. .Πρωτίστως χωρίς ήθος.  Βάρβαρη φάρα.

 

5. ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΡΥΘΡΩΝ
Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως με μαθητές στην θεολογική Σχολή της Χάλκης

Πάρτε της αυτά τα παιδιά από δίπλα . Είναι επικίνδυνη να την αφήνεται με παιδιά. Είναι  ένα ζόμπι , που βρικολάκιασε από άλλες εποχές.

Από τα πέτρινα χρόνια, που  όλοι οι ΄Ελληνες από  50 και πάνω τα ζήσαμε. Με Γυμνασιάρχες θεολόγους, κατηχητικά, εκκλησιασμούς, σκληρές αποβολές γιατί φλερτάραμε στο προαύλιο του σχολείου. Σημεία και τέρατα.

Πώς ξέφυγε η κατάσταση από τα χέρια των συνετών Ελλήνων!Πώς επέτρεψαν σε μια Κεραμέως να έχει το κουμάντο σήμερα στον πιο ευαίσθητο θεσμό , αυτόν της Παιδείας;

Ντροπή στη χώρα. Ζει τον απόλυτο εξευτελισμό στην Ευρώπη!