Η… βαθιά δημοκρατική Αριστερά της Αποστασίας!

 

Κασσελάκης: Δημοψήφισμα για την αποπομπή των 4 στελεχών

Διάγγελμα Κασσελάκη: Δημοψήφισμα για την αποπομπή των 4 στελεχών (Video)

 

 

Αίτημα προς την Κεντρική Επιτροπή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών, γνωστοποίησε ότι θα κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», σημείωσε σε on camera δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τη νύχτα της εκλογής μου επανέλαβα τρεις φορές μία φράση: Δε θα σας προδώσω ποτέ. Και αυτό το επαναλαμβάνω και τώρα, πιο αποφασιστικά από κάθε άλλη φορά. Θα κάνουμε την Ελλάδα σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Μαζί. Και δε θα μας σταματήσει κανείς».

 

Κείμενο  “ΟΜΠΡΕΛΑΣ” :

Η «Ομπρέλα» προοικονομεί τη διάσπαση: «Ολα στον ΣΥΡΙΖΑ ...

Η φωτογραφία του Νίκου Φίλη που... σαρώνει στο διαδίκτυο!

 

“Στο αναμενόμενο κείμενο αποχώρησης της «Ομπρέλας» – αναφέρουν οι πληροφορίες – εξαπολύεται δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επισημαίνεται πως οι ιδέες της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς δε χωρούν στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ούτε ως μειοψηφικές, με αναφορές στην ομιλία Κασσελάκη στον ΣΕΒ, την στάση στο Παλαιστινιακό, στην τοξικότητα, τη μετατόπιση στο κέντρο και στον «λαικιστικό συντηρητισμό». Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιστορικό εγχείρημα της Αριστεράς υπονομεύεται εκ των έσω. Παράλληλα, δίνεται σήμα για νέο εγχείρημα, «για μια Αριστερά σύγχρονη, με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το κείμενο έχει και αυτοκριτικό χαρακτήρα για ολιγωρία στη «βίαιη μετεξέλιξη» του κόμματος, στα φαινόμενα αρχηγισμού και στην διάχυση”.

****

«για μια Αριστερά σύγχρονη, με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική»!!

Πιο  δημοκρατική …πεθαίνει!   Τέτοιος και τόσος σεβασμός στην απόφαση της πλειοψηφίας, ,που ακόμα και ο …Κουτσούμπας μοιάζει  να  απεκδύεται  το σταλινικό του παρόν  και παρελθόν και να  αναδεικνύεται σε πρωταθλητή δημοκρατικής ευαισθησίας.

Στέφανε Κασσελάκη, δεν είναι αριστεροί . Θορυβοποιοί  υπήρξαν μια ζωή.  Κι αν δε τους διώξεις με κάθε τρόπο από το κόμμα, προδίδεις την εμπιστοσύνη όσων σε επέλεξαν για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαγραφή είναι μονόδρομος. Και όχι μόνο για 4.  ΄Αργησες  κιόλας.

Μην επαναλάβεις τα λάθη   του Γεωργίου Παπανδρέου (διέγραψε    αποστάτες και τους επανέφερε λίγο μετά στο κόμμα) .  Και μη συνεχίζεις “να γίνεσαι η χλεύη των ηττημένων” ,όπως πάλι  χαρακτηριστικά την ίδια εποχή  είπε  για τους νικητές    ο «Γέρος της Δημοκρατίας».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ.  ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ. .