Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ AΠO THΝ ΗΤΤΑ TOY KKE ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ

ΣΤΑΘΕΡΗ  (ΩΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ)  ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Το πολίτευμα της Δημοκρατίας, αν διαφέρει από τα άλλα,  είναι γιατί εκείνα, αρνούνται  να βάλουν Μάσκα. Δείχνουν το απαίσιο τους πρόσωπο, όπως, ακριβώς,  είναι.

Σε αντίθεση με τη Δημοκρατία.  που σε όλες τις παρουσίες της, κυκλοφορεί (ανάλογα   την…περίσταση)… Μασκαρεμένη! Γι΄ αυτό, οι Συνειδητοποιημένοι Πολίτες, ΑΠΕΧΟΥΝ χρόνια τώρα     από το θέατρο των εκλογών.

Αν , όμως, αποφασίσουν να προσέλθουν στις κάλπες, ψηφίζουν   ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ.

Όπως συμβαίνει πάντα.  Τον Κένεντι αντί του Νίξον,  τον Ανδρέα Παπανδρέου, αντί του Κων. Μητσοτάκη, τον Μπάιντεν, αντί του Τραμπ,  τον Αλέξη Τσίπρα ,αντί του Κυριάκου  Μητσοτάκη.

_________________________________________

 

 

Το σημερινό ΚΚΕ  δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.  Ούτε, ασφαλώς, υπάρχει  κάποια ουσιαστική  ιδεολογική σχέση με  το ιστορικό ΚΚΕ. Εκείνο εξεμέτρησε το ζην εδώ και  δεκαετίες.

Συσπείρωσε ό,τι καλύτερο διέθετε η τότε ελληνική κοινωνία σε διανόηση, ιδεολογία, αγωνιστικότητα, παλικαριά, ενσυναίσθηση  και δράση. Πάλεψε να ανατρέψει με ένοπλο αγώνα  ένα βρώμικο σύστημα.  Δεξιό πάντα,  που κουβαλούσε  αποκλειστικά, όσα δεινά υπέστη η χώρα από  συστάσεως ελληνικού κράτους.

Η σταγόνα που ξεχείλισε εκείνη την εποχή το ποτήρι, ήταν  η εγκληματική συνεργασία της παράταξης των δωσίλογων, των κουκουλοφόρων .των ταγματασφαλιτών  με τους Ναζί της Κατοχής. Και μάλιστα,  ενάντια σε  εκείνους που  αγωνίστηκαν κατά των κατακτητών.  Η πλειοψηφία τους  από την Αριστερά, φυσικά.

΄Ετσι,  ξέσπασε εκείνη η ηρωική επανάσταση, που  ναι, μεν, οι πρωταγωνιστές της  ηττήθηκαν  στο πεδίο της μάχης, αλλά στην ουσία αυτός  ο ξεσηκωμός κι αυτές οι θυσίες  υπήρξαν  η μήτρα που γέννησε ό,τι (επίσης) καλύτερο σε διανόηση, ιδεολογία και δράση, έδωσαν οι εποχές μετά το Αντάρτικό. Η σύγχρονη Ελλάδα της προόδου του πολιτισμού και πρωτίστως  του ανθρωπισμού και του κοινωνικού κράτους (όσο και στην έκταση που υπήρξε),, σηματοδοτήθηκε από εδώ. Και οφείλει  τα πάντα σε  εκείνους τους προπομπούς, τους σκαπανείς, τους ήρωες των κοινωνικών αγώνων στο Αντάρτικο. Από την εποχής της Ελληνικής επανάστασης του ΄21, δεν είχε δει όμοιο  ξεσηκωμό ο ελληνικός λαός.

Το σημερινό ΚΚΕ είναι το φάντασμα του παλιού. Η ντροπή και ο εξευτελισμός  εκείνου του ιστορικού κινήματος. ΄Ανευρο  και ασυνεπές ιδεολογικά, αδίστακτο, καιροσκοπικό, αρτηριοσκληρωτικό, εν τέλει …σταλινικό, αν ομνύει κάπου, είναι  στη μακιαβελική  αρχή πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα .

Να μην ξεχνάμε πως αυτό, ακριβώς,  το συστημικό σταλινικό κόμμα, μετά τη  νομοποίησή του, έφτασε στο σημείο να συμπράξει πάμπολλες φορές πολιτικά με την παράταξη την οποία εξ ορισμού υποτίθεται πως αντιμάχεται και με την οποία έχει χαώδεις ιδεολογικές διαφορές .  Εξ  ου  και λόγω αυτής , ακριβώς , της αντιιδεολογικής του  συμπεριφοράς,  η  φθορά και όχι μόνο εκλογική, που έχει υποστεί  ως τις ημέρες μας, είναι τρομακτική.

Αν το ιστορικό ΚΚΕ ητήθη το 1949 στα τελευταία πεδία των μαχών,  αυτό οφείλετε στην ιστορική πεποίθηση της  τότε αμερικάνικης και  αγγλικής  συντήρησης πως στη Ελλάδα η Αριστερά πρέπει πάση θυσία να εξαφανιστεί  από προσώπου  χώρας  για ένα  και μοναδικό λόγο. Εκείνον ακριβώς που είχαν νωρίς συνειδητοποιήσει και   οι ηγέτες της Αμερικής και της Αγγλίας στη Γιάλτα. Αλλά και ο  ίδιος ο Στάλιν,ο οποίος,  αν μισούσε κάτι υπερβολικά,  ήταν η. ιδεολογική ανυπακοή και η μη συμμόρφωση  των  απανταχού  ξεσηκωμένων, κολασμένων της γης στις εφετμές του κόμματος. Και οι ΄Ελληνες  Αντάρτες, αν όχι σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά στον ιδεολογικό κόσμο του   απλού Κομμουνιστή – Αντάρτη, ήταν και ανυπάκουοι  και ανυποχώρητοι.

Και η ιστορική  αυτή αλήθεια ήταν τούτη.  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΛΑΟΣ,  ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΙ . ΕΤΣΙ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ  Η ΓΙΑΛΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙ  ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ  ΣΤΟ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ».  ΕΠΟΜΕΝΩΣ,  Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ,  ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ, ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑ  ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ,  ΧΩΡΑ.  ΄ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ.

Και η απόδειξη (και δικαίωση των Αμερικανο-Εγγλέζων)  ήρθε λίγα χρόνια μετά. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο σφοδρότερος αντικομμουνιστής  που  υπήρξε  στη  χώρα ως κομματική  και   κυβερνητική ηγεσία,  επί ΕΡΕ, χρειάστηκε σε μια αντιδεξιά, ακριβώς,  Ελλάδα και με τους πρωτεργάτες της  Αριστεράς στην πολιτική προσφυγιά , για να κερδίσει τις εκλογές ,  να βάζει να ψηφίσουν …δέντρα  και πεθαμένοι!

Το παλάτι, επίσης. Στην αντιδεξιά (και αντιβασιλική)  Ελλάδα,  αναγκάστηκε να εξαγοράσει με πακτωλό δολαρίων  τον πατέρα του σημερινού, επίσης  διεφθαρμένου  υιού, τον Κων. Μητσοτάκη, για να αποστατήσει και να   στερήσει  τη νίκη από την αριστερή συμμαχία με επικεφαλής την  τότε Ε.Κ του Γεωργίου Παπανδρέου.

Και  αμέσως μετά,  η ίδια  η Χούντα. Τροχοπέδησε την αλλαγή που διέθετε    η λαϊκή ισχύς-υπεροχή , ως εκλογική εντολή διακυβέρνησης,  μέχρι το 1981 με τη νίκη του ΠΑΚ-ΠΑΣΟΚ σε κείνη την ιστορική   εκλογική αναμέτρηση.

Το συστημικό  ΚΚΕ, δεν μπόρεσε ούτε τότε, ούτε σήμερα  να χωνέψει, να συνειδητοποιήσει την αλήθεια πως το Αριστερό,  δεν είναι σε καμιά περίπτωση και σταλινικό. Το αντίθετο. Ο  ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΣ  κόσμος στην Ελλάδα δεν έχει τέτοια άποψη για μια  αριστερή κυβέρνηση. Τη θέλει προοδευτική, κοινωνική,  αντιδεξιά . Σε καμιά περίπτωση σταλινική.

Κι αυτός είναι ο λόγος που έστειλε στην εξουσία το Γεώργιο  Παπανδρέου, σφοδρό αντισταλινικό.  Αλλά και τον Ανδρέα Παπανδρέου, αργότερα, που ούτε εκείνος ήθελε να δει στα μάτια του τους Σταλίνες. ΄Ηταν  ο μόνος,  όμως, ως σοσιαλιστής ηγέτης,  που έκανε πράξη το όραμα ενός αντιδεξιού λαού. Και μάλιστα ,  το πέτυχε,   όχι  μόνο χωρίς τη συμμετοχή  της κομμουνιστικής (και όχι μόνο της σταλινικής)  Αριστεράς, αλλά  με αντίπαλο κι εκείνη!

Η αντιδεξιά  απογραφή της Ελλάδας, τα τελευταία 80 , τουλάχιστον,  χρόνια,  δεν έχει αλλάξει σε ποσοστά. Η σημερινή πραγματικότητα είναι αψευδής μάρτυρας αυτής της διαπίστωσης.  Και μόνο οι τελευταίες  εκλογές  του 2019,  το αποδεικνύουν   με αριθμούς.

10  εκατομμύρια ήταν  το  εκλογικό  σώμα τότε. ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κοντά στα  4 εκατομμύρια ΄Ελληνες.  Η συντριπτική πλειοψηφία, συνειδητά ,αντικομματική και ασφαλώς,  αντιδεξιά ως ΑΠΟΧΗ.

Η  Δεξιά σε όλης τη… μεγαλοπρέπεια και της  Ακροδεξιάς και της Ναζιστικής της  έκτασης , που έδωσαν  την ψήφο τους στον Κυριάκο  Μητσοτάκη, δεν ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια  . (Στην υπεροβλή του  κι αυτό  το νούμερο) . Μια εικόνα -χαρτογράφηση καθαρή , που ουδείς μπορεί να την αμφισβητήσει,  εκτός αν εθελοτυφλεί.

Αν,  επομένως, στις επικείμενες   εκλογές, η ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ  Ελλάδα  με σχεδόν 7 εκατομμύρια Αντιδεξιό λαό, δεν τις κερδίσει , τότε ο Κουτσούμπας  και η  τυφλωμένη , ανεγκέφαλη τριάδα της ΝΕΑΣ  ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ, Βαρουφάκης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπουλου,  ας   βάλουν μια πέτρα στους «χοντρόπετσους»  λαιμούς τους και ας  κατηφορίσουν στο Φάληρο. Ελπίζουμε, να μη χρειαστεί να κάνει το ίδιο  και ο Ανδρουλάκης)*).

____________

(*) Μήνυμα για προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», θέτοντας ζητήματα όπως οι πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, το πρόγραμμα του κόμματος, την εικόνα των δημοσκοπήσεων, το κόμμα Κασιδιάρη, αλλά και το πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίζεται τα καλέσματα για debate.

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο που μπορεί να δώσει προοπτική – Στόχος η κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη (Video)

Έντονη κριτική σε ΚΚΕ και Βαρουφάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τις προγραμματικές του θέσεις, για την ακρίβεια, για το ΕΣΥ, για την εργασία, τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε ένα σχέδιο που μπορεί να δώσει μια προοπτική αλλά με ρεαλισμό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Διεκδικούμε από τις εκλογές της απλής αναλογικής να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, όπως σε μια σειρά από χώρες. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θέλει μια κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση. Αν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ το λογικό είναι να φτιάξει με το ΠΑΣΟΚ μια προοδευτική κυβέρνηση. Δεν θα βγαίνουν τα «κουκιά» αν είμαστε δεύτεροι. Η ΝΔ έχει φθορά. Θέλουμε να φτιάξουμε κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη. Αν δεν βγαίνει ο αριθμός θα πρέπει τα μικρότερα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το σύστημα της απλής αναλογικής, κατά τον Αλέξη Τσίπρα «προσφέρει στα μικρότερα κόμματα να παίξουν ένα ενεργό ρόλο. Το υποστήριζε πάντα η Αριστερά. Εμείς το κάναμε πράξη ακόμα κι αν ήταν κόντρα στο συμφέρον μας. Η πολιτική έχει ευθύνη. Δεν μπορεί να μην σε ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Να μας πουν ότι δεν μας ενδιαφέρει να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης».

Έντονη κριτική σε ΚΚΕ και Βαρουφάκη

«Δεν ξέρω για ποιον λόγο ο κ. Βαρουφάκης αβαντάρει τον κ. Μητσοτάκη. Του δίνει τη δυνατότητα να φέρει ξανά στην επιφάνεια το ξαναζεσταμένο φαγητό. Και ο Βαρουφάκης μέχρι τις εκλογές μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά μετά τις εκλογές πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Μπορεί να επιλέξει για παράδειγμα την ανοχή. Σε μια σειρά από χώρες είχαμε το φαινόμενο να υπάρχει ανοχή από κάποιο κόμμα σε κυβερνήσεις. Έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Θα μιλήσουμε τι θα κάνει ο κ. Βαρουφάκης;», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την προοπτική συνεργασίας με το ΜέΡΑ25.

«Εγώ ζητώ νωπή εντολή για να κυβερνήσω. Το ΚΚΕ βλέπω ότι δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Βλέπω και έναν κ. Βαρουφάκη κολλημένο στις εμμονές του Ο Βαρουφάκης είναι παρτενέρ του Μητσοτάκη σε αυτές τις εκλογές, κοιτά πώς θα δώσει πάσες στον κ. Μητσοτάκη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση και τα μικρότερα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», υπογράμμισε.

«Αποκλείονται ΝΔ και Βελόπουλος»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο έναρξης συζητήσεων με την Ελληνική Λύση, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κατηγορηματικός.

«Η πρόσκλησή μας απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις. Αποκλείεται η ΝΔ και ο κ. Βελόπουλος. Δεν ξέρω αν μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα πάρει τη διερευνητική εντολή. Τι θα την κάνει; Πιστεύω ότι σε πρώτο πλάνο έχει τις αποστασίες. Η οικογένειά του έχει το know how. Είπε για κυβέρνηση ενός χρώματος. Η ΝΔ δείχνει ότι δεν μπορεί να βρει συνεργασίες».

Η απάντηση στον Ανδρουλάκη για το ζήτημα του πρωθυπουργού

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 32% στις προηγούμενες εκλογές και μπορεί να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Μπορούμε να συνεργαστούμε με τις προοδευτικές δυνάμεις. Το ζήτημα του πρωθυπουργού το έχει λύσει ο ελληνικός λαός. Μπορεί ο κ. Ανδρουλάκης να κάτσει απέναντι σε ένα κόμμα και να πει για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός. Πουθενά στον κόσμο δεν σχηματίζουν κυβερνήσεις οι ηττημένοι. Μπορούμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το αίτημα Ανδρουλάκη για κυβέρνηση με πρωθυπουργό άλλο πρόσωπο πλην Τσίπρα.

«Την αγωνία την έχουν αυτοί που βγάζουν τις δημοσκοπήσεις»

«Έρχεται η ώρα της κρίσης. Τώρα την αγωνία την έχουν αυτοί που βγάζουν τις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια μεγάλη φθορά όταν κυβερνούσε, έβγαλε όμως τη χώρα από τα μνημόνια. Έχασε 3,5 μονάδες. Αν θέλουν να μας πείσουν ότι αντί να χάνει ο Μητσοτάκης χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα το δούμε. Το 2015 έδειχναν μια μονάδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και πήραμε 8. Το ίδιο έγινε και στο δημοψήφισμα. Εγώ ζήτησα να δίνονται στη δημοσιότητα και τα αστάθμητα στοιχεία. Θα βοηθήσει στη διαφάνεια. Γιατί να μην ξέρει ο πολίτης τι συμβαίνει; Οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τι λένε οι δημοσκοπήσεις», υπογράμμισε σχολιάζοντας την εικόνα των δημοσκοπήσεων.

«Την ακροδεξιά τη νικάς με καθημερινή δράση μέσα στην κοινωνία»

«Λέγαμε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το ζήτημα η κυβέρνηση δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Υπάρχουν ευθύνες επειδή τον άφησαν να κάνει καμπάνια από τη φυλακή. Θέλει να διαχειριστεί το ζήτημα με γνώμονα τι τη συμφέρει. Ασχολήθηκε 2-3 μήνες πριν τις εκλογές.  Η Αριστερά είναι σε μετωπική σύγκρουση με τους νεοναζί. Την ακροδεξιά τη νικάς με καθημερινή δράση μέσα στην κοινωνία. Η ΝΔ έχει υιοθετήσει ρητορική της άκρας δεξιάς. Αντιγράφει τον Τραμπ. Δεν μπορείς να τη νικήσεις. Φουσκώνουμε τα πανιά του Κασιδιάρη με τη συζήτηση που κάνουμε», σχολίασε αναφορικά με την υπόθεση Κασιδιάρη και την κάθοδό του στις εκλογές.

Για την οικονομία

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε το 2019 και είπε ότι υπέγραψα τέταρτο μνημόνιο. Όταν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τις πιέσεις για μείωση των συντάξεων και τι είπε; Ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με τη Μακεδονία. Κάναμε λάθη φυσικά. Δεν είχαμε την εμπειρία. Το παραδέχομαι αυτό. Σήμερα ξέρουμε και μπορούμε. Δεν θέλω δεύτερη ευκαιρία, θέλω την πρώτη για να εφαρμόσω το δικό μας πρόγραμμα», σημείωσε απαριθμώντας την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του 2015 και του 2019.