Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ: ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ

ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Αθώος ο Τραμπ -Το Κογκρέσο τον απάλλαξε πλήρως και από τις δύο κατηγορίες

Η Γερουσία αθώωσε πλήρως τον Ντόναλντ Τραμπ

 Αν αυτό συνέβη και σε μια Αμερική, είναι πλέον απολύτως ορατό πως  η Δημοκρατία,όντως είναι το χειρότερο πολίτευμα. Κι ας υπάρχουν όλα τα άλλα, που   και αυτά είναι     της ίδιας επικινδυνότητας  με τούτη  . Οι διαφορές του είναι προσχηματικές περισσότερο και δεν επηρεάζουν την ουσία.

Μόνο και μόνο να βλέπεις πως πρόεδρος μιας τέτοιας χώρα είναι μια…τηλεπερσόνα,  και παραμένει πρόεδρος, ακόμα και μετά από τέτοιες βαριές  και καθόλου ανυπόστατες   κατηγορίες, ελέω συμπαράστασης των  λοιπών   ανδρείκελων  ομοϊδεατών του, φρίττεις. Η απόφαση των Ρεπουμπλικάνων να αθωώσουν τον πανταχόθεν διαπλεκόμενο Τραμπ,  ήταν άλλη μια γερή γροθιά στο υπογάστριο  της  ήδη πνέουσας τα λοίσθια αστικής Δημοκρατίας.

Πριονίζουν το κλαρί πάνω στο οποίο κάθονται. Αναπόφευκτη η πτώση τους. Κι εμείς που περιμένουμε πώς και πώς το μετασχηματισμό αυτών των άρρωστων σήμερα  κοινωνιών, το ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας.

__________________________________________

1. H λίστα με τη στρατιωτική ισχύ των χωρών για το 2020
ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα βρίσκονται στην πρώτη τριάδα της σχετικής λίστας με την στρατιωτική ισχύ και ακολουθούν άλλες 37 χώρες με την Ελλάδα να είναι στην 33η θέση.

ΗΠΑ
Ρωσία
Κίνα
Ινδία
Ιαπωνία
Νότια Κορέα
Γαλλία
Ηνωμένο Βασίλειο
Αίγυπτος
Βραζιλία
Τουρκία
Ιταλία
Γερμανία
Ιράν
Πακιστάν
Ινδονησία
Σαουδική Αραβία
Ισραήλ
Αυστραλία
Ισπανία
Πολωνία
Βιετνάμ
Ταϊλάνδη
Καναδάς
Βόρεια Κορέα
Ταιβάν
Ουκρανία
Αλγερία
Νότιος Αφρική
Ελβετία
Νορβηγία
Σουηδία
Ελλάδα
Τσεχία
Μιανμάρ
Ολλανδία
Κολομβία
Μεξικό
Ρουμανία
Περού
Βενεζουέλα
Νιγηρία
Αργεντινή
Μαλαισία
Η.Α.Ε
Μπαγκλαντές
Χιλή
Φιλιππίνες
Δανία
Ιράκ
Σιγκαπούρη
Ουζμπεκιστάν
Λευκορωσία
Ουγγαρία
Συρία
Αγκόλα
Μαρόκο
Σλοβακία
Φινλανδία
Αιθιοπία
Πορτογαλία
Βουλγαρία
Καζακστάν
Αζερμπαϊτζάν
Σερβία
Αυστρία
Βολιβία
Εκουαδόρ
Κροατία
Βέλγιο
Δημοκρατία του Κονγκό
Ιορδανία
Κούβα
Υεμένη
Ομάν
Σουδάν
Τουρκμενιστάν
Αφγανιστάν
Νέα Ζηλανδία
Λιβύη
Τυνησία
Σρι Λάνκα
Λιθουανία
Κένυα
Κουβέιτ
Ουγκάντα
Τσαντ
Ζάμπια
Γεωργία
Κατάρ
Ζιμπάμπουε
Γουατεμάλα
Μπαχρέιν
Τατζικιστάν
Ουρουγουάη
Μάλι
Μπουρκίνα Φάσο
Κιργιστάν
Ιρλανδία
Σλοβενία
Καμερούν
Λετονία
Νίγηρας
Ακτη Ελεφαντοστού
Μογγολία
Γκάνα
Καμπότζη
Μποτσουάνα
Τανζανία
Ονδούρα
Αρμενία
Μολδαβία
Παραγουάη
Νικαράγουα
Αλβανία
Μοζαμβίκη
Νότιο Σουδάν
Λίβανος
Εσθονία
Δομινικανή Δημοκρατία
Δημοκρατία του Κονγκό
Νεπάλ
Μαυροβούνιο
Μαυριτανία
Μαδαγασκάρη
Ελ Σαλβαδόρ
Βόρεια Μακεδονία
Ναμίμπια
Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία
Γκαμπόν
Λάος
Παναμάς
Βοσνία Ερζεγοβίνη
Σιέρα Λεόνε
Σουρινάμ
Σομαλία
Λιβερία

***

Πρέπει να είμαστε χώρα ηλιθίων. Και φυσικά με τους πιο ηλίθιους, τους ψηφοφόρους.

Μια φτωχή “Ψωροκώσταινα”, όπως είναι η Ελλάδα, με δεινή οικονομική κρίση,που δε θα πάψει να υφίσταται και για τα προσεχή 30, τουλάχιστον, χρόνια ,καταχρεωμένη, ως και  τα τρισέγγονά μας,  να είναι, μεταξύ 138 χωρών,  33η στην κατάταξη  της πολεμικής ισχύος,  τρελαίνει το νοήμονα και συνετό άνθρωπο.

Και φυσικά η χαρά των  κομμάτων εξουσίας  είναι αυτή. ‘ Οσο δεν τα βρίσκουμε με την Τουρκία,όσο αποφεύγει,κυρίως η Ελλάδα, να  προσφύγει  στο Διεθνές δικαστήριο για όλα τα ζητήματα των υφιστάμενων  διαφορών και όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, οι γενιές των διεφθαρμένων πολικών, τύπου φαμίλιας  Μητσοτάκη,θα τρώνε από τις μίζες με χρυσά κουτάλια.

Στο εξής, ας το καταλάβουν οι ΄Ελληνες. Κανένα πρόβλημα δεν είναι σοβαρότερο στη χώρα από αυτό της τεχνητής εχθρότητας με την Τουρκία. Τη στήνουν εδώ κι απέναντι ,οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί,  για να προχωρούν σε αγορές εξοπλισμών,που αυτόματα αυτό  σημαίνει εκατομμύρια μίζες στις τσέπες τους. Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πρωτίστως πρόβλημα εξοπλισμών και συντήρησης μιας πολεμικής μηχανής, ανεπίτρεπτη για μια φτωχή χώρα.

Η προσέγγιση της Τουρκίας, το Διεθνές δικαστήριο , η συμφιλίωση των δύο λαών που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα , σημαίνουν αυτόματα και κατάργηση των εξοπλισμών,τα κονδύλια των οποίων πλέον  θα απορροφώνται στην  άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή.Οι αγορές των εξοπλισμών και η συντήρηση  ενός  ετοιμοπόλεμου στρατού,την έχουν καταδικάσει στη μιζέρια.

Σ΄αυτό επάνω πρέπει να εστιάσουν οι νέες πολιτικές δυνάμεις τα προγράμματά τους. Με αυτή τη “σημαία” οφείλουν πλέον να κατεβαίνουν οι νέες γενιές στην πολιτική κονίστρα.   Δικαστήριο Χάγης, οριστική διευθέτηση διαφορών με τη Τουρκία, τέλος  “αγορές του αιώνα” και συντήρησης ετοιμοπόλεμου στρατού. Το ίδιο και οι απέναντι.

Ο  ΄Ελληνες πολιτικοί δε θέλουν ούτε να ακούσουν Χάγη. Την τορπιλίζουν με …εθνικές παρλαπίπες και πλούσια πατριδοκαπηλία. Στήνουν θερμά επεισόδια Ιμίων, εκτοξεύουν απειλές εκατέρωθεν,συζητούν με κυβερνήσεις χωρών που έχουν πολεμικές  βιομηχανίες,ο οποίες με τη σειρά τους,  συνδαυλίζουν κι αυτές τις διαφορές τω δύο κρατών ( χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τραμπ).

Ευμάρεια, κράτος δικαίου, συντεταγμένη πολιτεία με σοβαρό πολιτικό πολιτισμό, δεν πρόκειται να υπάρξουν,αν δε επιλυθούν οι ελληνοτουρκικές διαφορές.Οι νέοι  ΄Ελληνες σ΄αυτό το  το ζήτημα πρέπει να επικεντρώσουν  την πολιτική τους. Ψηφοφόροι και πολιτικοί. ΄Αλλη οδός, δεν υπάρχει. Και  όλα τούτα, έπρεπε να έχουν γίνει χτες.

Δικαστήριο Χάγης εδώ και τώρα. Οριστικό τέλος στην ασυλία  διεφθαρμένων  πολιτικών και κυβερνήσεων. Μόνο μια απόφαση ενός τέτοιου δικαστηρίου και συμμόρφωση σ΄αυτή, θα παρέχει εγγυήσεις μιας  συνεχούς ειρήνης, ομαλής συνύπαρξης και οικονομικής ανάτασης και των δύο χωρών.

 

2.Τσίπρας: Δεν υπάρχει ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από την πείνα

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξη Τσίπρα, μην αρχίζεις πάλι τα ίδια. Είπαμε ,να έχεις οριστική αποκοπή από το δημαγωγικό παρελθόν. Ούτε  είσαι πια  πιτσιρικάς. Ωρίμασες και πολιτικά.

Κανένα μαθητούδι  δεν πεινάει στην Ελλάδα,εκτός αν …είχε  ξεχάσει να πάρει μαζί του το κολατσιό. ΄Ενα κομμάτι ψωμί , το έχει κάθε γονιός να προσφέρει στο παιδί του. Και το είχε.  ακόμα και στην  εποχή της δεινής κρίσης. Τέτοια δημαγωγικά φληναφήματα και μαυρογυαλουρισμοί δεν περνάνε πια.

΄Εχεις τόσες άλλες ευκαιρίες να κατεβάσεις κόσμο στις πλατείες και δεν το κάνεις. Ο ακροδεξιός  και φαιδρός ΄Αδωνις, προκλητικότατα,  με θράσος και αυθάδεια φασίστα,  παραδέχτηκε πως σύντομα θα καταργήσουν  την προστασία της πρώτης κατοικίας.Κι αντί, μετά απ΄αυτό, να καεί το Σύμπαν,να έχετε τρεις μέρες  περικυκλωμένη τη Βουλή, μου λες τώρα για το παιδί που δεν πήρε μαζί  του  σάντουιτς και  και γουργούριζε  η κοιλιά του    απ΄τη λιγούρα!

Αν συνεχίσεις έτσι, θα μπεις στο περιθώριο.Είναι σίγουρο. Μόνο με “πεζοδρόμιο” μπορεί να μείνει σε φόρμα το κόμμα. Και στην κούρσα διαδοχής της επάρατης. Αλλιώς, με τέτοια σαχλά και ανάλαφρα με τα οποία κάνετε αντιπολίτευση εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και με κόσμο στους καναπέδες, το τέλος εγγύς. Ιστορική διαβεβαίωση.

3.Καταγγελίες κατά Μπακογιάννη: Φωτογραφικοί όροι σε διαγωνισμό 30 εκατομμυρίων

Σε σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών με επιστολή που απέστειλε χθες 5 Φεβρουαρίου 2020 στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

 

Η επιστολή, με την ένδειξη «ΕΠΕΙΓΟΝ» αφορά στους όρους του διαγωνισμού για τη «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ, ΚΛΙΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ 1η, 2η, 3η, 4η, 5η, 6η και 7η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων για 36 μήνες». Η αξία του έργου ανέρχεται μάλιστα σε 30,057 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Οι εργολήπτες στην επιστολή τους κάνουν λόγο για «φωτογραφικούς και απαράδεκτους όρους προϋποθέσεις συμμετοχής» στο διαγωνισμό τους οποίους μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «πρωτοφανείς». Όπως αναφέρουν τον τελευταίο χρόνο «εμφανίζονται συχνά φαινόμενα παράτυπων διακηρύξεων που οφείλονται κυρίως σε ασάφειες, αντιφάσεις και ελλείψεις» της νομοθεσίας.

Επίσης αναφέρουν πως «η συγκεκριμένη διακήρυξη περιλαμβάνει τρεις σελίδες περίπου πρόσθετους όρους που είναι αδύνατον συνολικά να τους πληρούν πάνω από δύο – τρεις ελληνικές εταιρείες»

***.

“Φαμίλια” είναι. ΄Εχουν στο αίμα τους την απάτη και τη διαφθορά. Είναι γονιδιακό.  “Το μήλο κάτω από τη μηλιά (μάνας και παππού) θα πέσει”.

4.Ακατάσχετη ψευδολογία Τσατάνη με το «καλημέρα» στην Προανακριτική

Τί είν΄τούτο, θε μου;

 

5. Σχεδόν όλη η τέως βασιλική οικογένεια στο Χίλτον για καφέ και γλυκό

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, την πριγκίπισσα Ειρήνη και την Αννα Μαρία στο Χίλτον

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος φανερά καταβεβλημένος μετά τη πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, απολάμβανε το παγωτό του, αλλά και τη συζήτηση με τις αδελφές του, πριγκίπισσα Ειρήνη και (πρώην) βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και την σύζυγό του Αννα-Μαρία. Η βασιλική συντροφιά συζητούσε στα αγγλικά, κάτι μάλλον ευχάριστο, ενώ οι τέσσερις δεν σταμάτησαν να γελούν, πάντα διακριτικά και χωρίς να τραβούν τα βλέμματα.

****

Πώς δεν είχαν καλέσει και τον Κούλη για καφέ; Ευχαρίστως θα πήγαινε.Γνωστές  οι φιλοβασιλικές του σχέσεις, όπως και του πατέρα του.

΄Αλλωστε, αν είναι σήμερα πρωθυπουργός ο Υιός, αυτό οφείλεται στους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές του Λονδίνου που έριξαν  χρήμα μπόλικο την προεκλογική περίοδο  και αγόρασαν σχεδόν το σύνολο του κίτρινου ελληνικού Τύπου .  Τους χρωστάει.

 

6. ΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΑΝ
Κερκ Ντάγκλας: Ενας ζεν πρεμιέ που απατούσε συνεχώς τη γυναίκα του -Παντρεμένοι 65 χρόνια, τον συγχωρούσε πάντα

Ο Κερκ Ντάγκλας με την πρώτη του σύζυγο Νταϊάνα

Το ρομάντζο αρχίζει στα 80. Και οφείλω να το γνωρίζω. Ζω με ένα κορίτσι που θα σας το επιβεβαιώσει». Με αυτά τα λόγια ο Κερκ Ντάγκλας αναφερόταν στη γυναίκα της ζωής του, Αν.

Μαζί έζησαν παντρεμένοι για 65 ολόκληρα χρόνια και ο πρωταγωνιστής του «Σπάρτακου» ήλπιζε να καταφέρουν να συμπληρώσουν και τα 100 χρόνια γάμου. Ένας γάμος που έγινε υπόδειγμα για το Χόλιγουντ, παρότι ο Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 103 ετών, δεν σταμάτησε ποτέ να έχει τις ερωτικές του περιπέτειες.

Ως Ευρωπαία, κατάλαβα πως ήταν ουτοπικό να περιμένω την απόλυτη πίστη σε έναν γάμο», έλεγε η Αν Μπάιντενς, με τον Κερκ Ντάγκλας να μην κρύβει τις περιπέτειες με μια σειρά από ηθοποιούς.

ταν λοιπόν ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς συμπλήρωσαν 20 χρόνια γάμου, ο Κερκ Ντάγκλας τους έστειλε μια επιστολή. Μια σύσταση περισσότερο προς τον ατίθασο γιο του. «Χαρούμενη επέτειο γάμου! Μάικλ, έμαθες ένα πολύ σημαντικό μάθημα, πως προκειμένου να παραμείνεις παντρεμένος, οφείλεις να υπακούς τη γυναίκα σου! Συνέχισε να κάνεις ό,τι κάνω και εγώ με τη γυναίκα μου», έγραφε τον περασμένο Νοέμβριο, στην επιστολή που ανάρτησε στο διαδίκτυο, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

****

Ο γάμος είναι ένας θεσμός που στηρίχτηκε σε ψεύτικες συνταγές γι΄αυτό και απέτυχε. Κατ΄αρχήν, είναι αφύσικος, ως προς την επιβολή της μονογαμίας και της  “απορρόφησης” της προσωπικότητας του ενός από τον άλλο (κατάργηση ελευθερίας),δυο όρους που επέβαλε ο  απόστολος  Παύλος.

΄Ομως, η συντροφικότητα (ή ο γάμος), μπορεί να υπάρξει και μάλιστα να κρατήσει μια ζωή, όπως παραπάνω του Κερκ Ντάγκλας,αν υπάρχει ελευθερία στη σεξουαλική ζωή των συντρόφων-συζύγων, που να τη σέβονται και ο δύο.  Κι  ακόμα, άλλες δυο σπουδαίες αρετές.  Κατανόηση και ανοχή.

Ο έρωτας, η καψούρα, με κύριο συστατικό   την  αποκλειστικότητα, κρατά κάτι…μήνες.΄Αντε  και κανένα χρόνο. Μετά, το τέλος έρχεται… μεγαλόπρεπο  και θλιβερό. Μίσος, απέχθεια, σιχασιά, απόγνωση.

΄Οποιος πάει ενάντια στη Φύση , είναι καταδικασμένος κι αυτός και οι πράξεις του. Και η πολυγαμία, μαζί και η ανάγκη για  προσωπική ζωή του ανθρώπου είναι φυσική ανάγκη.

Η Φύση δεν έφτιαξε σκλάβους, ούτε ιδιοκτήτες.  Στον έρωτα ,η ιδιοκτησία του άλλου, θεωρείται “εκ των ων ουκ άνευ”. Για αυτό και είναι θνησιγενής και ανυπόληπτος.