ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΑΡΞΕΣΘΑΙ

 

“Για τη μεν κυρία Ράικου δημοσιεύσαμε αναφορά της ανακρίτριας που την εμφάνιζε να αποκρύπτει στοιχεία για τη δικογραφία του καταδικασμένου πλέον Λιακουνάκου. Και όχι μόνο αυτό αλλά δημοσιεύσαμε γραπτά μηνύματα του εμπόρου όπλων, από τα οποία αποδεικνυόταν πως γνώριζε τις κινήσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς την οποία διηύθυνε η κυρία Ράικου, πριν τις μάθουν οι ίδιοι οι Εισαγγελείς. Επίσης δημοσιεύσαμε ότι την ώρα που έκανε έρευνα για τη Novartis, ο σύζυγός της ήταν χρηματοδοτούμενος από τη φαρμακευτική και διατυπώσαμε την άποψη ότι γι αυτό έπρεπε να εξαιρεθεί από την έρευνα, πράγμα που δεν έκανε”.(DOCUMENTO)

Image result for Ράικου

“Για την κυρία Τσατάνη είμαστε υπεύθυνοι γιατί οδηγήθηκε και καταδικάστηκε στο Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου και τη συνειδητή προσπάθεια αθώωσής του από την ίδια”. (DOCUMENTO)

Ι. Αγγελής: Σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών

“Νέα δεδομένα που προσδίδουν άλλη διάσταση στις έρευνες για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε χθες στον Αρειο Πάγο ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής, μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο προφυλάκισης τριών πολιτικών παραμονές εκλογών, προκειμένου το τότε κυβερνών κόμμα να κερδίσει και πάλι την εκλογική αναμέτρηση”. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής

Παπαγγελόπουλος: Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν Τσατάνη, Αγγελής, Ράικου και Αθανασίου

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης υπενθυμίζω:

α) Η κυρία Τσατάνη με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε από την αποκλειστικά αρμόδια Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου, τη χειρίσθηκε και την αρχειοθέτησε με προκλητικά απροκάλυπτες μεθοδεύσεις.

β) Η κυρία Τσατάνη εντός 72 ωρών, με διαστημική ταχύτητα «μελέτησε» και με πρωτοφανή ευφυΐα κατανόησε χιλιάδες σελίδες, και με υπεράνθρωπη προσπάθεια συνέταξε τη διάταξη απαλλαγής του μακαρίτη Βγενόπουλου, που αριθμούσε 801 σελίδες εάν θυμάμαι καλά.

γ) Για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο Βγενόπουλος – από ποιόν άραγε – και την προανήγγειλε ο ίδιος λίγες ώρες πριν η κυρία Τσατάνη τον απαλλάξει προκλητικά και παράνομα.

δ) Το σκάνδαλο Βγενόπουλου προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η Κυπριακή οικονομία κατέρρευσε μάλιστα και εξ αιτίας αυτού του σκανδάλου.

ε) Η κυρία Τσατάνη δε δίστασε να μηνύσει τους Κύπριους συναδέλφους της που ερευνούσαν και αυτοί το σκάνδαλο Βγενόπουλου. Βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τη μήνυση της.

στ) Τη δράση της κυρίας Τσατάνη αποκάλυψε κυρίως ο εκλεκτός σήμερα της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. γνωστός εισαγγελέας κ. Αγγελής.

ζ) Η κυρία Τσατάνη, γνωστή για τη μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων της και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις, είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ.

η) Την καταγγελία της σε βάρος μου έκανε αμέσως μετά την παράνομη αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου. Προφανής ο αντιπερισπασμός.

θ) Έχει παραδεχθεί ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου με δική της πρωτοβουλία. Ζήτησε και αυτή να τη βοηθήσω και μετά με κατήγγειλε.

Προφανώς είναι τεράστια και σπάνια σύμπτωση που και οι τέσσερις Εισαγγελείς Αγγελής, Ράϊκου, Αθανασίου και Τσατάνη κατέθεσαν ότι ερχόντουσαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο μου. Οι ψευδείς, αχαρακτήριστες και ανάξιες για Εισαγγελικό Λειτουργό δήθεν αποκαλύψεις ιδιωτικών συνομιλιών μας με αναγκάζουν να αποκαλύψω – μολονότι δεν το ήθελα- τις πραγματικές συνομιλίες μας και τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν όταν με συναντούσαν με δική τους πρωτοβουλία.

Ως Εισαγγελέας και ως Υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά. Στόχος τους να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες.

******

Παπαγγελόπουλος: “Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά”

 

΄Εχουμε δεδομένα τα ακόλουθα:

  1. Υπάρχουν διεφθαρμένοι  πολιτικοί και δικαστικοί.
  2.  Η διαφθορά και η διαπλοκή  φαίνονται  καθαρά ,όχι φυσικά, γιατί το υποστήριξε ο Παπαγγελόπουλος (εμείς επικουρικά θα επικαλεστούμε την καταγγελία του),αλλά γατί είναι “ηλίου φαεινότερο” από χίλιες μεριές πως πράγματι πολιτικοί  και δικαστικοί …χορεύουν ταγκό και μάλιστα επί συναπτά έτη στην ταλαιπωρημένη  από την ανυπαρξία θεσμών   χώρα, που χειμάζεται   πανταχόθεν  από αυτού του είδους τις  βαριές παθογένειες.

 Στους  δύο  εκ των πλέον  ισχυρών πυλώνων  μιας συντεταγμένης Πολιτείας, τους   κορυφαίους θεσμούς , την πολιτική και τη δικαιοσύνη, οι φορείς τους  σε αυτή τη χώρα συμπεριφέρονται ως… μαφιόζοι. Είναι και ιστορικά αποδεδειγμένο, εκτός των άλλων. Μόνο που τούτους, για να αντιδιαστέλλονται (να ξεχωρίζουν)  από τις άλλες  ένοπλες “φαμίλιες”, ο νόμος τους χαρακτηρίζει εγκληματίες του “λευκού κολάρου”. Πάντως και αυτό έχει σημασία, και οι δύο αυτές  κατηγορίες χαρακτηρίζονται  και ταυτοποιούνται  ποινικά,  ως εγκληματίες, που δε διαφέρουν σε τίποτα  μεταξύ  τους. Από τους  μεν,  φέροντας κολάρα  και από τους δε, φέρνοντας  μάχαιρες και λοιπά όπλα.

Αλλά, πόσοι, άραγε (αριθμητικά)  να είναι  αυτά τα “λευκά κολάρα” στην  πολιτική και τη δικαιοσύνη ;  “Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού”, όπως μας είπε ο π. εισαγγελέας και π. υπουργός Παπαγγελόπουλος  για τους  δικαστικούς στη νέα καταγγελία του; Ούτε καν πέντε, δηλαδή!

Αν είναι  πέντε,ακόμα και δέκα (όσα τα δάχτυλα του ενός ή και των δύο χεριών),θα ήταν ευτύχημα. Ούτε καν θα έπρεπε να το συζητάμε. Σε κάθε ομάδα, εργασιακό-επαγγελματικό  χώρο, υπάρχουν και οι επίορκοι. Οπότε, θα μιλούσαμε πλέον για εξαίρεση στον κανόνα, αν, όντως, τόσοι λίγοι πολιτικοί και δικαστές ήταν-είναι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι.

Η αλήθεια είναι  πως είναι πολύ περισσότεροι. Γιατί, αν στους χώρους της πολιτικής και της δικαιοσύνης  διεφθαρμένους θεωρούμε μόνο  εκείνους που είτε χρηματίζονται, είτε προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες για αξιώματα και θέσεις ή έχουν  άλλο, οποιοδήποτε “διάφορο” και το διαπραγματεύονται, σε ποιον παραβατικό χώρο θα εντάξουμε   το δρώντα  και πολιτευόμενο ή αποδίδοντα δικαιοσύνη με κριτήριο την  ιδεοληπτική, κομματική, ταξική, θρησκευτική, εθνικιστική ή όποια άλλη “ταυτότητα” κουβαλάει;

΄Αλλο, ο ανίκανος επαγγελματικά, ο άσχετος, ο ανεπαρκής,  που και να θέλει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Αυτόν να μην τον λογαριάσω,ως διεφθαρμένο.   ΄Οταν, όμως  σε κρίσεις ,αποφάσεις , ψηφοφορίες ,που παράγουν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα και κάποτε ζωής και θανάτου”  προηγούνται οι “ταυτότητες” σε βάρος του δίκιου,της αξιοκρατίας, της  εντιμότητας, δε θα χρεώσουμε στο δράστη της “σκοπιμότητας” διαπλοκή και διαφθορά; Με αυτή τη διευκρίνιση γίνεται  φανερό   πως ο αριθμός των εμπλεκομένων και στους δυο θεσμούς είναι ιδιαίτερα  υψηλός. Να πούμε πως ο μισός…πληθυσμός στις δικαστικές έδρες  με τέτοια κριτήρια  βουλεύεται και (επι)βουλεύεται το δίκιο του μη ανταποκρινόμενου   στις όποιες προδιαγραφές του δικαστή; Και ο πολιτικοί;  Εκεί  γίνεται ο μέγας χαμός.

Απλό και κατανοητό παράδειγμα το ακόλουθα:

  1. Αν το σκάνδαλο της Novartis είναι πραγματικό και όχι  σκευωρία, τότε ΟΛΟΙ οι βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ είναι διεφθαρμένοι, αφού  συνειδητά και με την ψήφο-υπακοή τους  λειτουργούν  σε βάρος της αλήθειας και της δικαιοσύνης.
  2. Αν δεν είναι πραγματικό,αλλά κατασκευασμένο,τότε ΟΛΟΙ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που κι αυτοί με την ψήφο και την κομματική συμμόρφωση κατασκεύασαν ένα τέτοιο σκάνδαλο για να φυλακιστούν οι 10 πολιτικοί που κατηγορούνται για χρηματισμό,είναι κι αυτοί ένοχοι και διεφθαρμένοι.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις δεν έχουμε επομένως “κάποιους πολιτικούς” ,όπως ισχυρίζεται ο Παπαγγελόπουλος, αλλά  τουλάχιστον  ΟΙ ΜΙΣΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ. Και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως  η υπόθεση της Φαρμακευτικής Εταιρίας  είναι ή  σκάνδαλο ή σκευωρία ή κάτι άλλο. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να  εισχωρήσει “κάτι άλλο”. Είναι ένα από τα δύο.΄Η σκάνδαλο ή σκευωρία.

Τηρουμένων των ίδιων αναλογιών και στη Δικαιοσύνη,δοθέντος πως εδώ δεν ισχύει κομματική πειθαρχία, και επομένως δεν έχουμε “αλυσιδωτές” επιρροές και παρενέργειες, ο αριθμός των εισαγγελέων-δικαστών που αποδείχτηκαν ή θα αποδειχτούν  διεφθαρμένοι στο εν λόγω σκάνδαλο ή σκευωρία, μπορεί να μην είναι του μεγέθους εκείνου των πολιτικών,αλλά σίγουρα  είναι πολύ μεγαλύτερος, ακόμα και από το σύνολο των δαχτύλων των δυο χεριών.

Το συμπέρασμα απ΄αυτή την αναφορά είναι τούτο πάλι με αφορμή το σκάνδαλο Νovartis:

΄Ενα από τα δύο κόμματα εξουσίας είναι υπόδικο και εντελώς ακατάλληλο για να ασκήσει εξουσία. Κανονικά, πρέπει να υπάρξει προσωπική-ονομαστική τιμωρία όλων εκείνων των βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργού του κόμματος που είτε κατασκεύασε το σκάνδαλο ,είτε προσπαθεί να το συγκαλύψει.  Αλλά, αφού, σ΄αυτή τη χώρα, σύμφωνα και με τη ρήση του…”Εθνάρχη”για τον Ανδρέα Παπανδρέου,ο οποίος είχε αναμφισβήτητη εμπλοκή στο σκάνδαλο Κοσκωτά , “οι πολιτικοί που κάνουν τέτοια λάθη(!),πάνε  σπίτι  τους και όχι φυλακή” ,μένει στους ψηφοφόρους να στείλουν τους ενόχους κομματικούς στα σπίτια τους.

΄Οσο για τους διεφθαρμένους εισαγγελείς και δικαστές, αφού η λειτουργία της δικαιοσύνης,όπως ισχυρίζονται οι φορείς της ,είναι ανεξάρτητη, όσοι αποδειχτούν ένοχοι,πρέπει να δικαστούν και να τιμωρηθούν αυστηρά, δοθέντος πως , ως εκ της ιδιότητά τους και μόνο, εγκληματούν εις διπλούν. Το να βάζει η δικαστική συντεχνία  παλιότερα, για παράδειγμα, έναν Κολιούση του λεγόμενου τότε  παραδικαστικού στη φυλακή, που ενεργούσε  για προσωπικό όφελος (και μάλιστα …σεξουαλικό), γελοιοποιείς και το θεσμό και τους φορείς του, αν οι αποδεδειγμένα διαπλεκόμενοι με τους πολιτικούς,  εισαγγελείς  σήμερα, μείνουν εκτός φυλακής.

Κι αν εύκολα οι δικαστές μοιράζουν χρόνια ποινών, σαν να είναι “στραγάλια”, σε όλους τους  άλλους, αλλά κρατούν πισινή και  διστάζουν     να βάλουν στη φυλακή με πολύχρονες ποινές, μεγαλόσχημους δικούς τους, όπως τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου ή της σκευωρίας Novartis,τότε αυτός ο ακρογωνιαίος   θεσμός της Πολιτείας  έχει καταρρεύσει και  το έγκλημα είναι συλλογικό. Και ουδείς των δικαστών και εισαγγελέων μπορεί να ανεβαίνει στην έδρα να δικάζει πλέον, όταν συνάδελφοί του και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις, όντας διεφθαρμένοι,παραμένουν σε δικαστικό απυρόβλητο.Επομένως, και πριν των πολιτικών, από δικαστών  και εισαγγελέων… δει  άρξεσθαι.

Περαίνοντες, οφείλουμε να προσθέσουμε και τούτο. ΄Οπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει εδώ,το δικαστήριο της Ιστορίας, δεν περιμένει το συστημικό ,για να διατυπώσει τις κρίσεις του και να  βγάλει τις αποφάσεις του. Αν ήταν έτσι, την Ιστορία θα την έγραφαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς με τις αποφάσεις τους, οι άρχοντες με τους γραμματείς τους και οι στρατηγοί με τις ορντινάντσες  τους.

Η δική μας πολύχρονη και ανεξάρτητη έρευνα γα την υπόθεση Novartis,πέραν πάσης αμφιβολίας, κατέδειξε πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για σκευωρία,αλλά για σκάνδαλο…μεγατόνων. Οι πηγές μας δεν έχουν μια, κοινή προέλευση και αφετηρία. Και δεν είναι της παρούσης να τις αποκαλύψουμε .Πλην μιας. Εκείνης του FBI.

Είχαμε  δει με τα ίδια μας τα μάτια,και πολύ πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των 10 πολιτικών  που κατηγορούνται για χρηματισμό, ντοκουμέντα συγκλονιστικά και αδιάσειστα  που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, την ενοχή τον κατηγορουμένων Και οι 10 πολιτικοί( και 3 ακόμα που “διαφεύγουν”) δωροδοκήθηκαν  αισχρά και πλουσιοπάροχα από τη φαρμακευτική εταιρία.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και εν γνώσει όλων τω βουλευτών της   πασκίζουν με ψεύδη, συκοφαντίες, λάσπη ,ανήθικη τακτική να καλύψουν το σκάνδαλο και να μείνουν ν ατιμώρητοι οι δράστες .Τη χώρα σήμερα κυβερνά μια πλειοψηφία μαφίας ή έστω “λευκών κολάρων”,που είναι και αισχρή και διεφθαρμένη και υπόδικη

Αυτό, όμως,  σημαίνει από τη άλλη, πως όσοι από τους π. εισαγγελείς σήμερα καταθέτουν πως η υπόθεση Νovartis  είναι σκευωρία, στημένη, για να καταδικαστούν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί, είναι εν γνώσει τους επίορκοι, ψεύτες, ελεγχόμενοι κομματικά ,διαπλεκόμενοι και επομένως διεφθαρμένοι.Και αναφερόμαστε στους συγκεκριμένους π.εισαγγελείς  Ιωάννη  Αγγελή , Ελένη  Ράικου , Παναγιώτη Αθανασίου και  Γεωργία Τσατάνη.

Αλλά, εμείς  γνωρίζουμε πως δεν είναι οι μόνοι. Πίσω απ΄αυτούς κινούν τα νήματα τουλάχιστον άλλοι 5-6 δικαστές και εισαγγελείς εν ενεργεία και μη.  Η  ομάδα των “τεσσάρων” (4)  είναι στην ουσία μαριονέτες, αχυράνθρωποι.  Οι εντολείς τους  δικαστές, νυν και πρώην,  ανήκουν αποκλειστικά   τη Ν.Δ και   λογοδοτούν απ΄ευθείας σε υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.

Αν  πάλι, οι  υποδεικνυόμενοι εδώ    ένοχοι από το χώρο της Δικαιοσύνης , μείνουν  ατιμώρητοι,τότε αυτή η χώρα δεν έχει καμιά ελπίδα να θεραπευτεί κάποτε από τα βαριά αρρωστήματα από τα οποία κατατρύχεται εκ  συστάσεως ελληνικής Πολιτείας . Κι εμείς υποσχόμαστε. έχουμε καθήκον, να αποκαλύψουμε σύμπασα  τη δικαστική κουστωδία,που ενεργεί εξωθεσμικά και παρακρατικά, με  εντολές από στελέχη  του κόμματος της Ν.Δ, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά .