ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ, “ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΟΙΕΙΝ ΚΑΚΕΙΝΟ ΜΗ ΑΦΙΕΝΑΙ”

α. Οργή για την επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε: «Φοβάμαι για το επόμενο βήμα»

Ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε

«Κανείς δεν δικαιούται να πάει στο σπίτι κανενός, δεν είναι όργανο του κράτους ο Ρουβίκωνας» είπε ο δημοσιογράφος

Για την επίθεση στο σπίτι του από μέλη του Ρουβίκωνα μίλησε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, εξομολογούμενος ότι φοβάται, καθώς έχει στοχοποιηθεί.

Όπως είπε, οι πρώτοι που είδαν τα αποτελέσματα της επίθεσης ήταν η σύζυγος και ο μεγάλος του γιος «γιατί αρχικά νομίζαμε ότι ήταν μόνο χαρτάκια».

«Δεν θέλω να σκεφτώ το επόμενο στάδιο» είπε ακόμη ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «δέκα χρόνια ζω αυτή την ιστορία, έχουν καταστραφεί περιουσιακά στοιχεία, έχουν χαλάσει αυτοκίνητό μας».

Σχολίαζοντας ορισμένες εκ των αντιδράσεων, κυρίως στα social media, παρατήρησε ότι «υπάρχουν κάτι φιρφιρίκοι που θέλουν να πουν ότι είμαστε με τον Ρουβίκωνα αλλά δεν το γράφουν και λένε “σιγά μωρέ για μια μπογιά”. Για να δούμε τι θα συνέβαινε σε μια τέτοια περίπτωση στο δικό τους σπίτι».

«Κανείς δεν δικαιούται να πάει στο σπίτι κανενός, δεν είναι όργανο του κράτος ο Ρουβίκωνας. Όταν υπάρχει αυτή η παρέμβαση, είναι τρομοκρατία, γράψτε το στον νόμο» συμπλήρωσε.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια, το βράδυ της Πέμπτης, πετώντας και τρικάκια.

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας στην οποία αναφέρονται οι λόγοι της συγκεκριμένης ενέργειας.

Στην πρώτη του αντίδραση ο Άρης Πορτοσάλτε έγραψε στο Twitter για το περιστατικό εκφοβισμού: «Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο…»

β. Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στην οικία του Άρη Πορτοσάλτε

Ο Άρης Πορτοσάλτε αυτοπροσδιορίζεται ως δημοσιογράφος, είναι διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ και μέλος του ΔΣ του επιχειρηματικού ομίλου Αλαφούζου.

Εχει εκλεκτούς φίλους και γερές πλάτες: Προσκαλεί στο στούντιο της εκπομπής του τους αρχιφασίστες Γεωργιάδη και Πλεύρη για κουβεντούλα, παίρνει συνεντεύξεις από όλο τον ακροδεξιό εσμό της ΝΔ και συμμετέχει ενεργά στον μηχανισμό προπαγάνδας της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πολιτεύτηκε όπως οι έτεροι ξεπλένηδες των ναζί Μπαμπης Παπαδημητριου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, για να μπορεί να περιφέρει τις ακροδεξιές απόψεις του δήθεν ακηδεμόνευτα, σκιαγραφόντας για τον εαυτό του το προφιλ του δημοσιογραφου που δεν παίρνει γραμμή, που τα λέει έξω από τα δόντια, απλά και λαικά, ο Άρης του μεροκαματιάρη που τον ακουει στο δρόμο για τη δουλειά, του νομοταγή, του χριστιανού, του μικροαστού, του φοβισμένου ρατσιστή, ο Άρης του γνήσιου έλληνα πατριώτη, ο δικός μας φασίστας της διπλανής πόρτας. Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς ωστόσο, κατά πόσο ένα μέλος ΔΣ του ομίλου Αλαφούζου μπορεί να υπηρετήσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και η απάντηση σε αυτό είναι προφανής. Ο νεοφιλελεύθερος λαικιστής Άρης πέρα απο ισχυρό μιντιακό φερέφωνο της ΝΔ, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπο και social media είναι καθεαυτός το απόλυτο δείγμα της φασιστικής προπαγάνδας που ενδημεί στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.

Εχει καλό πλυντήριο: Προσυπέγραψε τη δήλωση Γεωργιάδη περι Novartis οτι το θέμα δεν είναι οι μίζες σε γιατρούς και πολιτικούς αλλα το ότι η Novartis σώζει ζωές και τα διαφημιστικά σποτ της φαρμακοβιομηχανίας έπαιζαν συνεχόμενα κατά τη διάρκεια των ραδιοφωνικών εκπομπών του. Μετά την κρατική δολοφονία Γρηγορόπουλου δήλωσε ότι σωστά έπραξαν οι Κορκονέας- Σαραλιώτης που επέστρεψαν στο σημείο και ότι «δεν είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να ανέχονται την λεκτική βία». Για τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Φύσσα δήλωσε ότι «αριστερό παιδί, ήταν ο δράστης», εννοώντας τον Ρουπακιά, ενισχύοντας την θεωρία των δύο άκρων και ρίχνοντας την ευθύνη γενικά και αόριστα στην κοινωνία που αλλοτριώνεται. Απευθυνόμενος στον ναζί βουλευτή Κασιδιάρη και την χρυσή αυγή, τον προέτρεψε στοργικά «να βρείτε έναν τρόπο να μη σας πιάνουν στο στόμα τους».

Εχει σχέδιο για το προσφυγικό: Κατά δήλωσή του, «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα.» Ο Άρης δεν είπε να βουλιάζουμε τις βάρκες, αλλα είπε να βουλιάζουμε τις βάρκες. Εχει ζητήσει επίσης στο παρελθόν να επέμβει ο στρατός για την «εθνική ασφάλεια» απέναντι στην απειλή των προσφυγικών ροών λέγοντας ότι «Ήρθε η στιγμή να ενεργοποιηθεί ο στρατός περαιτέρω. Να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαχείριση του ανθρωπιστικού ζητήματος και να εμπεδωθεί στην κοινωνία ένα αίσθημα ασφάλειας.» Και πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2013, για τους μετανάστες εργάτες σκλάβους στα φραουλοχώραφα της μανωλάδας που εφαγαν σφαίρες γιατί ζητούσαν να πληρωθούν τα μεροκάματά τους, ο Πορτοσάλτε είχε σχολιάσει οτι «αυτοί που μαζεύουν τις φράουλες πρέπει να πλένουν τα χέρια τους για να μην κολλήσουμε τίποτα…».Εχει γνώμη για το τι είναι φασισμός: Για τον Άρη φασισμός και τρομοκρατία είναι τα τρικάκια έξω από το σπίτι του Αδωνη, και τα συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας του, αλλα η προσφυγιά, οι Μόριες, η φτωχοποίηση, η πείνα, η βία των μπάτσων δεν είναι τρομοκρατία. Η βόμβα στα μαγαζιά του Αλαφούζου είναι τρομοκρατία, αλλα τα μνημόνια, η ανεργία, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, τα εργασιακά κάτεργα, δεν είναι τρομοκρατία.

Εμείς θα απαντήσουμε στον κυβερνητικό τελάλη Πορτοσάλτε ότι η ώρα για να φοβάται κι αυτός και το ακροδεξιό συνάφι του, δεν έχει έρθει ακόμα. Το μίσος του για εμάς είναι τιμή. Η μοναδική απάντηση στον κοινωνικό εκφασισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η οργάνωση της βάσης.

Οργανωθείτε στον Ρουβίκωνα, να γίνουμε ο εφιάλτης τους.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

***

Εμείς εδώ ,το επισημαίνουμε  επανειλημμένα, έχουμε ιδεολογικές διαφορές, με το Ρουβίκωνα .  Αλλά  και οι επιλογές της  στρατηγικής μας  είναι αλλιώτικες .

Πέρα, το σημαντικότερο,από το γεγονός πως οι θέσεις μας είναι απείρως πιο  λογικές  από τις δικές τους, οι οποίες, εκτός των άλλων, είναι εν πολλοίς  και αντιφατικές. Προσθέτουμε πως  οι δικές μας θέσεις, απόψεις, ζητούμενα εδράζονται αποκλειστικά στην πείρα της Ιστορίας, την οποία μόνο αδαείς, υπερφίαλοι, ασεβείς και  ξερόλες, άρα ανεγκέφαλοι ,μπορούν να αμφισβητήσουν.

Κι ακόμα ένα ενισχυτικό επιπλέον επιχείρημα στα παραπάνω. Κι αν μη τι άλλο,  αυτό τουλάχιστον οφείλουν οι Ρουβίκωνες να το  σέβονται.

Υποστηρίζουμε, λοιπόν,  πως  “όταν  τούτοι πήγαιναν, εμείς ερχόμαστε”. Πιο απλά, είχαμε τη μοναδική τύχη να γνωρίσουμε παλιότερα και να συνδεθούμε στενά,  με τα “ιερά τέρατα” της λεγόμενης  ΄Ενοπλης Λαϊκής Πάλης, την οποία (υποτίθεται) πως  ασπάζονται και υπηρετούν σήμερα  τα παιδιά του Ρουβίκωνα.

Και έχουμε ξαναγράψει εδώ πως από σύμπτωση  στην αρχή δε βρεθήκαμε  κι εμείς να την υπηρετούμε.  Κι αυτό ,εκτός των άλλων,  θα μας στερούσε τη δυνατότητα όλα αυτά τα χρόνια, να μιλάμε  επώνυμα και  άφοβα.  Αργότερα, βέβαια, συνειδητά και κατηγορηματικά ,απορρίψαμε εντελώς, τη χρήση της βίας,  ως ανυπόστατη δύναμη για την  επικράτηση  επαναστατικών  αλλαγών   και φυσικά  μη ικανή  για την  ανατροπή του συστήματος.

΄Οταν  φτάσει το πλήρωμα του χρόνου,  θα μιλήσουμε ανοιχτά και καθαρά  γι΄αυτές τς παλιές φιλίες με  τους …”πατριάρχες” της ένοπλης  βίας, αλλά και την τεράστια διαφοροποίησή τους από  τους  κατοπινούς  “επαναστάτες-αντάρτες πόλεων” ,που έκαναν τη βία αυτοσκοπό, αλλά και  μέσο…βιοπορισμού.      Οι παλιοί δεν υπήρξαν τέτοιοι. Η ένταξή τους σε εκείνες τις ομάδες ήταν η συνέπεια  μιας  ιδεολογικά  φορτισμένης- περιρρέουσας εκείνη την εποχή  επαναστατικής ατμόσφαιρας,που συνείχε την πλειοψηφία των προοδευτικών και ψαγμένων ατόμων.

Μπήκαμε στον πειρασμό να  θυμίσουμε  αυτή την  προσωπική, ισχυρή  εμπειρία  για να επισημάνουμε στους   θιασώτες της βίας, πως  είναι μακριά νυχτωμένοι  να το παίζουν σπουδαίοι, επειδή συμβαίνει  κάθε τόσο να πετάνε τρικάκια και  στρακαστρούκες   ή να κατεβάζουν τζαμαρίες με βαριοπούλες. Και ακόμα χειρότερα,να μας βγαίνουν από…ακροαριστερά, όπως κάνουν τον τελευταίο καιρό οι σκληροπυρηνικοί των Indumedia. Και μεταξύ αυτών και κάποιοι από το Ρουβίκωνα.  Αιδώς!

Θεωρούμε  και την πείρα-θητεία  μας αυτή,  σοβαρό επιχείρημα στη διατύπωση των απόψεών μας και τη διεκδίκηση σωστής  και ευθείας γραμμής , τόσο στα προσωπικά  μας ζητούμενα  ζωής ,όσο  και στο μέγα ερώτημα  τί μπορούμε να κάνουμε,  για να φέρουμε επί τέλους τον παλαιό και αποτυχημένο κόσμο …ανάποδα. Πάντως, ιστορικά , είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε  πως  με τη μέθοδο Ρουβίκωνα το μόνο σίγουρο είναι πως  δε θα αλλάξει ποτέ, ούτε θα ανατραπεί το σύστημα στον αιώνα τον άπαντα.

Επί του προκειμένου.  Κινήσατε και πήγατε στο σπίτι  του  Πορτοσάλτε  για να πετάξετε τρικάκια  και να γράψετε συνθήματα.  Ε,  και,τι έγινε, παίδες; “Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι”,όπως θα έλεγε και ο έτερος  “Πορτοσάλτε”, ο πολύς Χατζηνικολάου. Φανταζόσαστε  μετά απ΄αυτό πως σας τρέμει το Σύστημα; ΄Η μήπως,   του δίνετε όπλα και προφάσεις να γίνεται χειρότερο;

Και μια και αναφέραμε αυτό το παλικάρι το Χατζηνικολάου,  γιατί, δηλαδή (έχουμε την απορία) ο …΄Αρης,να  είναι πιο κακό  παιδί από το …Νικολάκη; Κι ακόμα από τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Παπαχελά,  το Ράπτη;  Τούτοι ανήκουν στο μη χείρον είδος της δημοσιογραφίας ,επειδή λένε τα ίδια, αλλά πιο κομψά και κυριλεδίστικα;

Και να πάμε ακόμα πιο πέρα. Οι παραπάνω ονοματιζόμενοι επίσης,  γιατί είναι   χειρότεροι κι από τα παιδάκια της Εφημερίδας Συντακτών;  Διαβάσατε τελευταία το θρήνο και τον  οδυρμό   κι αυτών των κοντυλοφόρων  για την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού και  μακελάρη  Σουλεϊμανί, επικεφαλής των ταγμάτων θανάτου που λέγονται  Φρουροί τς Επανάστασης  ;

Εν τέλει ,  όλο το βρώμικο συνάφι της εμπορικής δημοσιογραφίας είναι απολύτως ίδιο.  Ψωμί τρώνε όλοι τούτοι και κάποιοι  παντεσπάνι απ΄το  βιασμό της είδησης και την διαστροφική  κριτική της επικαιρότητας.

Οπότε, η απορία μας παραμένει. Με  ποια κριτήρια κάνετε τις επιλογές σας, σε   ποιανού από δαύτους το σπίτι θα ζωγραφίσετε τους τοίχους; Ξαναλέμε, το μη χείρον βέλτιστον, είναι μια λύση ανάγκης. Αυτό  υποστηρίζετε;  Και είναι αυτή ορθή απόφαση;

Πάντως , έστω και με τέτοιο σκεπτικό, για να τους προλάβετε όλους,αποκλείεται. Γιατί στο μεταξύ, έχετε και τη μισή και παραπάνω Ελλάδα που στο κεφάλι τους έχουν τα ίδια σκ@τά  με τον Πορτοσάλτε και τους  λοιπούς  αστέρες και μη της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.  Θα επισκεφτείτε και  και  τουτουνών τα σπίτια; Ε,  δε θα προλάβετε και δέκα ζωές να είχατε.

΄Ολα τα γουρούνια του Τύπου ίδια μούρη έχουνε, παλικάρια.  Η διαφορά είναι πως , υπάρχουν μαύρα ,άσπρα και  κίτρινα  γουρούνια. Εκεί κολλάτε;

Από την άλλη, ξέρετε πόσες δουλειές επίσης  έχετε αφήσει  μισές; ΄Η δεν έχετε  σκοπό κάποιες ούτε καν να τις αρχίσετε; Δε μου λέτε,πότε λεβέντες μου, θα περάσετε από την πρεσβεία των φονιάδων των λαών,που τώρα πια σίγουρα δεν είναι οι  οι Αμερικανοί, αλλά ο παρανοϊκός δικτάτορας της Ρωσίας; Πού ακούστηκε  κινηματικές, συλλογικές κοινότητες  σαν τις δικές σας, να μην έχουν συγκινηθεί ακόμα από  χιλιάδες νεκρούς στην  Τσετσενία, τη Γεωργία ,την Ουκρανία, τη Συρία, θύματα του ιμπεριαλισμού και της μεγαλομανίας του Τσάρου; Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά στις επιλογές των… κακών;

Και πότε θα μάθετε να μη μιλάτε με τσιτάτα ; Να μη  διαβάζετε το ημερολόγιο από την ανάποδη και  να έχετε γυρίσει τις σελίδες τους πίσω  με την ευκολία που τις γυρίζει και το γραφικό πλέον ΚΚΕ; ΄Εκει θα καταντήσετε;

 

Τελειώνουμε. Ας ψάξουμε μαζί όλοι όσοι αγωνιούμε και θέλουμε καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας να βρούμε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας, ως ακτιβιστές και επαναστάτες. Πολλά παλιά εργαλεία σκουριάσανε, δεν κάνουν πια  τη δουλειά  τους. Πετάξτε τα.  Να επινοήσουμε και να  κατασκευάσουμε νέα και αποτελεσματικά.  Αυτό είναι ένα από τα πολλά ζητούμενα της αλλαγής.

Χάνετε χρόνο  με αυτά τα τερτίπια.  Δε λέμε, Προσωπικά εμένα δε με χάλασε που πήγατε στου …Παρτσακλού το σπίτι. Αφού δεν τον πλακώσατε, το δέχομαι.  Να κάνετε ό, τι κάνετε,  χωρίς βία, χωρίς θεατρινισμούς και   προπαντός, με σωστή επιλογή. “Αξιοκρατική” και δίκαιη.

Επαναλαμβάνουμε. ΄Εχετε χάσει  την μπάλα, αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία  από τη στιγμή που κάνετε τσάρκες  ΜΟΝΟ σε παλιομοδίτικους στόχους. Την ώρα  που αφήνετε στο απυρόβλητο   πραγματικούς φονιάδες λαών,σαν τον Πούτιν, μπροστά στο οποίο ο  αστείος Τραμπ φαντάζει …άγιος πια!

Οπότε…”αντάρτες  πόλεων με τα τρικάκια και τις χειροτεχνίες”   και αυτά να κάνετε κι εκείνα να μην τα  ξεχνάτε. Πώς λένε για τη γυναίκα του Καίσαρα; Εσείς αντίθετα. Πρέπει, όχι μόνο να φαίνεστε, αλλά και να είστε ηθικοί και ιδεολόγοι.Αν ενδιαφέρεστε,  βέβαια, να σας παίρνουν στα σοβαρά,όσοι νοούν σοβαρά και έντιμα ιδεολογικά .

Υ.Γ Α, ναι,  για να μην ξεχάσω. Το έχουμε ξαναγράψει πως και σας εκεί στα Idnymedia της αντιπληροφόρησης  εμείς σας έχουμε τώρα πια… πολιτογραφήσει στα Μέσα  παραπληροφόρησης.

Δια του λόγου το αληθές και επιβεβαιωμένα ,θα σας στείλουμε εκεί κι αυτό το κείμενο,που λέει για λόγου σας,   ” τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη”. Θα αντέξετε την κριτική;  Το πιθανότερο,όχι. Θα το κάνετε γαργάρα. Πάλι.

 Σας έμενε  κουσούρι, βλέπετε, κι εσάς  η λογοκρισία. Προσέξτε το. Είναι η ταφόπετρα της αντιπληροφόρησης.