Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ ΤΟΝ… ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ !

Απειλές Πούτιν για παγκόσμια καταστροφή: Ελπίζω να είναι αρκετά έξυπνοι για να μην πάμε σε σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Βλαντίμιρ Πούτιν

Είναι ψυχοπαθής. Ως εκ τούτου, αδίστακτος, ασυνείδητος,  αιμοσταγής. Δεν υπάρχει   ίχνος φυσιολογικής συμπεριφοράς.  Το id  δεν έχει απλά  υπερκεράσει το ego, αλλά έχει προχωρήσει σε ολοσχερή κατάληψη των διανοητικών και συνειδησιακών λειτουργιών του.   Κυριαρχεί και το   εξουσιάζει ολοσχερώς.  Ο περίφημος “Διαιτητής” της προσωπικότητας του ατόμου, το ego, που διέπεται από τους κανόνες και τις αρχές του  Ορθού Νου,  παράδωσε  τη “σφυρίχτρα”  του και  οι  συγκρούσεις πλέον  μέσα στο μυαλό  του αιμοβόρου κτήνους είναι απερίγραπτα   αβυσσαλέες και χαώδεις.

Γι αυτό και οι απειλές του να φέρει τον “πυρηνικό χειμώνα” , τον όλεθρο της ανθρωπότητας  εν έτει 2022, δεν είναι μπλόφα.  Ξέρουμε πως θα το κάνει, επειδή αυτή είναι   η μοίρα του απελπισμένου .   Η παράνοια θα τον οδηγήσει στην  αυτοκτονία,  αφού πρώτα  πάρει μαζί του και τους φαντασιακούς του εχθρούς. Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Είναι η νομοτελειακή κατάληξη ενός ψυχοπαθή, ο «εγκλεισμός» του οποίου ήταν απαραίτητο να γίνει χρόνια πριν.

΄Ολα αυτά  ασφαλώς τα γνωρίζουν οι Αμερικανοί. Δεν ξοδεύει  ένα κάρο  λεφτά η CIA, για να μην έχει κάποιον  ψυχίατρο  “κορυφή” να τους ενημερώνει  πως το λυσσασμένο  θηρίο δεν έχει  λογικές αντιστάσεις. Η τραγωδία είναι η ανείπωτη χαρά του. ΄Οσο μεγαλύτερη έκταση καταλαμβάνει η στάχτη που αφήνει πίσω του, τόσο πιο άφατη  είναι η χαρά της νίκης του!

Πιστεύουμε  πως έχουν δρομολογήσει τις ενέργειες   για την εξόντωση του αιμοβόρου ζώου.  Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την υφήλιο. Δεν είναι οι Αμερικανοί από αυτούς  που κάνουν χαρακίρι ή αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους.  Σύντομα ο ψυχοπαθής  Νέος Χίτλερ της Ρωσίας, θα είναι παρελθόν. Με αυτόν ή με άλλον τρόπο.

΄Όμως, “ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Μπορεί να φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και  στις παραμονές  του 3 παγκοσμίου  πολέμου.  Σε μια εποχή μάλιστα που όλοι νομίζαμε πως  οι ορίζοντες της επιστήμης και της τεχνολογίας άνοιγαν άλλες προοπτικές. Και ,τελικά, μας  προέκυψε…Πούτιν, ως “Αβαδδών και Απολλύων”!    Την ώρα που πιστεύαμε  πως παρήλθαν ανεπιστρεπτί  οι ημέρες της ναζιστικής υστερίας , ένας νέος Χίτλερ, πλέον επικίνδυνος του πρώτου ,  κρατάει στα χέρια του  πυρηνικά  που  τουλάχιστον ο προηγούμενος δεν κατείχε.

Κι αυτό είναι το… θαυμάσιο!  Η παραδοξότητα της ιστορικής ερμηνείας!   Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι  έχουν συνειδητοποιήσει πια   πως δεν μπορεί ο πλανήτης να αφήνεται στα χέρια  ψυχικά άρρωστων και διεστραμμένων ηγετών που το ίδιο στο  Σύστημα  τους οπλίζει το χέρι.  Είναι κίνδυνος- θάνατος για όλοι την ανθρωπότητα. Η εξουσία δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να ασκείται  από ένα άτομο. ΄Ετσι, όπως  γινόταν ως τώρα.

Το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας απεδείχθη η μέγιστη φενάκη. Χρήσιμη μόνο για να κατασκευάζουν λογοπαίγνια και εξυπνακισμούς, τύποι σαν τον Τσόρτσιλ.  Δεν είναι η Δημοκρατία, όπως έλεγε ο Βρετανός,  «το χειρότερο πολίτευμα, αν δεν  υπήρχαν τα προηγούμενα». Είναι το χειρότερο ,επειδή υπάρχει το  μελλοντικό  «πολίτευμα» ,που η ίδια η δημοκρατία το  τρέμει, ούσα αλλεργική σε τέτοιες επαναστατικές αλλαγές στον παραδοσιακό τρόπο άσκηση   της εξουσίας. Και δε θέλει να παραδώσει  τα κλειδιά.  Αλλά τώρα πια,  πού πριόνισε  το κλαδί που κάθεται, δεν έχει περιθώρια να το σκέφτεται . Θέλει δε θέλει, θα καταργήσει  την “αρχή του ενός».

Από την εποχή που ο Κρέων (*) αναρωτιόταν κατάπληκτος “τί στο διάολο, η πόλη δεν ανήκει στον έναν; (“Ἡ πόλις οὐ νομίζεται τοῦ κρατοῦντος;) κύλησε  πολύς χρόνος. Και φτάσαμε με …δημοκρατικές και διαφανείς  διαδικασίες, ένας  νέος Κρέων στη Ρωσία  να έχει τους ίδιους λόγους με το πρώτο να απειλεί (και θα το κάνει)  πως θα γυρίσει πίσω τον κόσμο στις παλιές  ημέρες.  ΄Όταν πάλι  οι άνθρωποι  θα πολεμούν , σαν τους…  Επτά επί Θήβαις.

Αν σήμερα στη θέση του δικτάτορα της Ρωσίας βρισκόταν  η  συνετή βούληση της  “ομάδας των σοφών” που θα εκφραζόταν μέσα από τον προγραμματισμένο  από αυτή τη σοφία,  εγκέφαλο του “Ρομπότ”,   θα μπορούσε ποτέ  τέτοια Μηχανή- κυβερνήτης, κατασκευασμένη  να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι  να τον εξοντώσει ,να ξεκλειδώσει το οπλοστάσιο των πυρηνικών  και να απασφαλίσει τις βόμβες ; Πέρα, φυσικά,  από το γεγονός πως  δε θα είχε ανάγκη ο κόσμος την πυρηνική ενέργεια,  παρά μόνο, αν κάτι καλύτερο δεν υπήρχε, για  ειρηνική χρήση.

 

 

 

Ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας μας έδειξε το δρόμο. Η Ιστορία χωρίς να πρόκειται για παραδοξολογία  τον…ευγνωμονεί. ΄Ανοιξε νέα εποχή στον τρόπο  άσκηση της εξουσίας.

Αυτό, ακριβώς,  που δεν είχε προβλέψει η ανθρωπότητα στη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Τότε που  πίστευε ακόμα πως δε  θα μπορούσε  πια να ξεπεταχτεί πάλι ένας Νέος Χίτλερ. Αλλά, συνέβη.

Το ίδιο το  Συστημα   τον  γέννησε από τότε. Γιατί,  αντί να προχωρήσει στην ΄Ενωση  του Κόσμου,  φρόντισε να τον χωρίσει σε σφαίρες επιρροής.  Και σήμερα  δρέπουμε τους πικρούς καρπούς αυτής της αφροσύνης.

_________________________________________________

(*) ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ   ΑΝΤΙΓΟΝΗ (Στίχοι 724 και μετά):

ΚΡΕΩΝ

Πόλις γὰρ ἐρεῖ ἡμῖν

ἁμὲ χρὴ τάσσειν;

ΑΙΜΩΝ

Ὁρᾷς ὡς εἴρηκας τόδ᾽

ὡς ἄγαν νέος;

ΚΡΕΩΝ

Ἄλλῳ γὰρ ἢ ᾽μοὶ

χρή με ἄρχειν τῆσδ᾽ χθονός;

ΑΙΜΩΝ

Πόλις γὰρ οὐκ ἔσθ᾽

ἥτις ἀνδρός ἐσθ᾽ ἑνός.

ΚΡΕΩΝ

Ἡ πόλις οὐ νομίζεται

τοῦ κρατοῦντος;

ΑΙΜΩΝ

Καλῶς γ᾽ ἂν σὺ ἄρχοις

μόνος ἐρήμης γῆς.

(Μετάφραση):

ΚΡΕΩΝ

Οι πολίτες λοιπόν θα μας πουν

όσα πρέπει να διατάζω;

ΑΙΜΩΝ

Βλέπεις πως έχεις πει αυτά τα λόγια

σαν πολύ νέος;

ΚΡΕΩΝ

Για κάποιον άλλο ή για μένα

πρέπει να κυβερνώ αυτή την πόλη;

ΑΙΜΩΝ

Γιατί δεν υπάρχει πόλη

που να ανήκει σε ένα άνθρωπο μόνο.

ΚΡΕΩΝ

Η πόλη δεν θεωρείται

ότι είναι του άρχοντα;

ΑΙΜΩΝ

Ωραία βέβαια θα κυβερνούσες εσύ

μόνος σου μια έρημη πόλη.