Η “ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΡΒΟΝΩΝ” (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ)

 

 Υποστηρίζουμε  στα κείμενα που ανεβάζουμε εδώ και αφορούν τις δραστηριότητες της “βασιλικής” οικογένειας πως από την επαύριο του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974 με το οποίο καταργήθηκε  η βασιλεία, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και οι φιλοβασιλικοί κύκλοι του Λονδίνου, που αργότερα εγκαταστάθηκε μόνιμα ο τέως με την οικογένειά του, σχεδίασαν βήμα-βήμα την επανεμφάνισή τους στο πολιτικό προσκήνιο. Αργά μεν,  αλλά σταθερά.

 Παραθέτουμε συνοπτικά στη συνέχεια τους σταθμούς  του  “βασιλικού” αυτού σχεδίου κι εκείνους από τους οποίους πέρασε και απ΄αυτούς που ακόμα δεν  έφτασε το τρένο, αλλά είναι προγραμματισμένο να φτάσει:

 

  1. ΄Ιδρυση του Ελληνικού  Κολεγίου Λονδίνου το 1978, με εντολή του τότε υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέκαθεν υπήρξε “βασιλικός” ανήρ. (Δες γεγονότα “Αποστασίας” του 1965).  Στο Δημόσιο αυτό σχολείο δίδασκαν ΄Ελλληνες εκπαιδευτικοί και φοιτούσαν τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του Κωνσταντίνου,  Αλεξία , Παύλος και  Νικόλαος. Τα παιδιά είχαν εγγραφεί στα σχολικά  μητρώα με τους τίτλους τους (πρίγκιπες και διάδοχος) και ο στόχος ήταν να πάρουν με αυτούς τους τίτλους απολυτήρια από το ελληνικό, δημόσιο σχολείο.

     Το 1981, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, στο σχολείο στάλθηκαν νέοι “δημοκρατικοί” δάσκαλοι και καθηγητές  (μεταξύ αυτών και ο γράφων).  Πέντε εκπαιδευτικοί  (3 καθηγητές και 2 δάσκαλοι), αρνηθήκαμε να υπογράφουμε επίσημα “χαρτιά” με τέτοιους τίτλους και έτσι ξέσπασε ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ των “ανταρτών” εκπαιδευτικών, όπως μας αποκαλούσαν  και του Κωνσταντίνου-φιλοβασιλικών εφοπλιστών (Λάτσης, Πατέρας, Χατζηπατέρας, Νομικός κ.α). οι οποίοι έβλεπαν να ματαιώνεται ένας από τους βασικούς στόχους του “βασιλικού” πλάνου για επίσημη αναγνώριση με σφραγίδα της ελληνικής Δημοκρατίας των τίτλων των  παιδιών του τέως βασιλιά.

    Οι “αντάρτες” ζητούσαμε ασυζητητί  το σεβασμό του Συντάγματος, που δεν αναγνώριζε τίτλους ευγενείας, την απόκτηση επωνύμου ή άλλου διευκρινιστικού ονόματος για τους μαθητές-παιδιά του Κωνσταντίνου, την παράδοση των διαβατηρίων των μελών της “βασιλικής” οικογένειας, που είχαν εκδοθεί με τους τίτλους τους (βασιλεύς ,βασίλισσα, πρίγκιπας, διάδοχος) και ανανεώνονταν κανονικά (!) από το ελληνικό προξενείο του Λονδίνου και την τιμωρία των υπολοίπων εκπαιδευτικών,οι οποίοι έπαιρναν κρυφά “χοντρά φακελάκια” με λίρες από τους  εφοπλιστές.

    Στην αρχή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στήριξε τους “αντάρτες”. ΄Οταν, όμως, οι εφοπλιστές απείλησαν τον  Ανδρέα Παπανδρέου πως  δε θα ξανασηκώσουν στα καράβια τους ελληνική σημαία,αν δε μας ανακαλούσε στην Αθήνα, με εντολή του  τότε πρωθυπουργού ξεκίνησαν συντονισμένα στο Λονδίνο και την Αθήνα,ένας πρωτοφανής πόλεμος εναντίον μας με ασύστατες-ανυπόστατες κατηγορίες πως διδάσκουμε στρατευμένη ιστορία στα παιδιά, είμαστε φανατικοί μαρξιστές, θέτουμε σε κίνδυνο τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με την Αγγλία και άλλα τέτοια φαιδρά και παλαβά.

    Από την Αθήνα, συμπαραστάθηκαν τότε στους αντάρτες εκπαιδευτικούς το ΚΚΕ με αλλεπάλληλα και δυνατά  άρθρα στο  “Ριζοσπάτη”, πολλοί επώνυμοι αγωνιστές της Αριστεράς  και φυσικά ο κόσμος της.  Από τις άλλες εφημερίδες, μόνο το ΄Εθνος και η Ελευθεροτυπία στάθηκαν στο πλευρό μας. Ο φιλοβασιλικός Χρήστος Λαμπράκης αρνήθηκε να μας στηρίξει και δεν έγραψε στα έντυπά του ούτε λέξη για τον αντιβασιλικό εκείνο αγώνα μας.

    ΄Οταν καταλάβαμε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου μας “πούλησε”, αποφασίσαμε οι αντάρτες …”ηρωική έξοδο”. Ο γράφων αρνήθηκε να παραδώσει βαθμολογία στα παιδιά του Κωνσταντίνου, αν δεν αφαιρούσαν από το όνομά τους τους τίτλους τους. Την ίδια  στιγμή  με πρωτοβουλία του ΚΚΕ,  οργανώνουμε με τους φοιτητές  μια πρωτοφανή για τα αγγλικά δεδομένα διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου. Οι TIMES γράφανε εκείνη την εποχή  για “Ομηρικό πόλεμο” των Ελλήνων  και τα αγγλικά ταμπλόιντ έκπληκτα παρακολουθούσαν την εξέλιξη των γεγονότων.

     Η Αθήνα είχε γίνει έξαλλη, αλλά δεν τολμούσε να μας ανακαλέσει τους αντάρτες στην Ελλάδα, γιατί ξέρανε πως θα μεταφέραμε εκεί τον πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για τη νέα κυβέρνηση. Ο “βασιλιάς” και οι εφοπλιστές, ξαφνιασμένοι, αλλά και φοβισμένοι από την απρόβλεπτη τροπή των πραγμάτων,κατάλαβαν πως δε θα μπορούσαν πλέον να ελέγξουν την κατάσταση, πως τα παιδιά κινδύνευαν να μην έχουν νόμιμη βαθμολογία στους ελέγχους τους και αποφασίζουν εν μια νυκτί να κλείσουν το Κολέγιο κι από Δημόσιο ελληνικό,το μετέτρεψαν σε αγγλικό, ιδιωτικό σχολείο. Την  επόμενη μέρα ΟΛΟ το  ελληνικό εκπαιδευτικό προσωπικό, ανακλήθηκε στην Αθήνα.

    ΄Ετσι,”στο παρά τρίχα” δεν πήραν οι “πρίγκιπες” και  ο “διάδοχος” απολυτήρια και ενδεικτικά με τους τίτλους ευγενείας, σφραγισμένα από την ίδια την ελληνική Δημοκρατία, το Σύνταγμα της οποίας απαγορεύει τη χρήση τίτλων στους πολίτες της. Τα σχολικά “χαρτιά”, που έχουν σήμερα στα χέρια τους τα παιδιά του Κωνσταντίνου  έχουν ΟΛΑ εκδοθεί από τις αγγλικές αρχές της εκπαίδευσης. Ούτε ένα  δεν υπογράφεται από δημόσιο,΄Ελληνα εκπαιδευτικό.

    2.Μόνιμη εγκατάσταση του γιου του  Κωνσταντίνου   Νικόλαου στην Ελλάδα το 2013, ο οποίος όπως φαίνεται πήρε οριστικά το “δακτυλίδι διαδοχής” από τον ίδιο τον πατέρα του για δυο λόγους α. Ο Κωνσταντίνος, ως βασιλιάς είναι πλέον “τελειωμένος” στην Ελλάδα. Ούτε ζωγραφιστή δε θα ήθελαν οι ΄Ελληνες πλέον βασιλεία. ΄Οσο κι αν έχουν ασθενή μνήμη, γνωρίζουν πόσα δεινά επισώρευσε στη χώρα ο θεσμός της. β. Ο “διάδοχος” Παύλος που εκείνος κανονικά εδικαιούτο το “δαχτυλίδι της διαδοχής”, απορρίφθηκε ως επιλογή για πολλούς λόγους. ΄Ενας, ο κυρίαρχος, είναι γιατί ο αδερφός του Νικόλαος φαίνεται να έχει περισσότερα διανοητικά προσόντα από εκείνον. Ακολουθούν και άλλες αιτίες, όπως η καλύτερη μόρφωση, που διαθέτει  και φυσικά το καλό επικοινωνιακό του μπαγκράουντ (λαϊκός τύπος).  Ο Νικόλαος είναι πλέον το “άκαφτο χαρτί” στα βασιλικά σχέδια και ό,τι συμβεί απ΄εδώ και στο εξής θα έχει τη δική του υπογραφή.

    3. Το Νικόλαο που εγκαταστάθηκε με τη σύζυγό του στην Αθήνα, ακολούθησαν και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος και η γυναίκα του ΄Αννα Μαρία, που ζουν πλέον σχεδόν μόνιμα σε σπίτι που αγόρασαν στην Ερμιόνη. Μάλιστα, ο τέως βασιλιάς φαίνεται να αναπτύσσει και να διατηρεί καλές σχέσεις με τον ντόπιο κόσμο και την τοπική αυτοδιοίκηση, περισσότερο επειδή αποτελεί ένα καλό “κράχτη” για τον τουρισμό από τον οποίο ζει η περιοχή.

    4. Πρόσφατα, όπως ξαναγράψαμε και σχολιάσαμε,  ο Κωνσταντίνος παρουσίασε μέσω της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ την αυτοβιογραφία του, που ήρθε ακριβώς την ώρα που τη χρειαζόταν (θα πούμε γιατί) ο Νικόλαος και το υπόλοιπο φιλοβασιλικό λόμπι της Ελλάδας. Και φυσικά στις υπηρεσίες του “βασιλιά”, πρώτος και καλύτερος τάχτηκε ο Σταύρος Ψυχάρης επικεφαλής τώρα πια του Συγκροτήματος Λαμπράκη (ΔΟΛ), που ανέκαθεν υπήρξε φιλοβασιλικό.

    5. Πριν την επίσημη εμφάνιση του Νικόλαου στην πολιτική κονίστρα, μέσα από το κόμμα της Ν.Δ, ο “βασιλιάς” και οι εφοπλιστές έριξαν στο παιχνίδι έναν καταδικό τους άνθρωπο, βασιλικό ως το κόκαλο, το γιο του γνωστού φιλοβασιλικού π. βουλευτή Θεσσαλονίκης Γ. Τζιτζικώστα,  Απόστολο. Ο αδερφός του την περίοδο που υπηρετούσαμε στο Ελληνικό Κολέγιο Λονδίνου, ήταν μαθητής του σχολείου και φυσικά “κολλητός” των βασιλόπαιδων. Ο Αποστόλης, κρίθηκε  πως μετράει καλύτερα να αποτελέσει τον προπομπό του Νικόλαου, ως “Ιωάννης Πρόδρομος” και έτσι αποφάσισαν να τον βγάλουν στο “γήπεδο” μέσα από το κόμμα της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς,μάλιστα,ήταν εκείνος που έδωσε το χρίσμα στον Αποστόλη Τζιτζικώστα και τον εξέλεξε περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη.

    6. Το επόμενο βήμα του “Προδρόμου” Αποστόλη, ήταν η διεκδίκηση της αρχηγίας της Ν.Δ που σήμαινε ευκολότερη είσοδο του Νικόλαου στην πολιτική κονίστρα. Τα αποτελέσματα, όμως, στις εσωκομματικές εκλογές δεν τους ήρθαν όπως περίμεναν οι βασιλικοί και έτσι  έριξαν πια το βάρος στους ώμους του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πατέρας του οποίου όπως είπαμε, είχε ανέκαθεν άριστες σχέσεις με το “Παλάτι” και ήταν αυτός που δώρισε το Κολέγιο του Λονδίνου στον Κωνσταντίνο. Ο Αποστόλης Τζιτζικώστας στηρίζει πλέον φανερά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί  με τον έτερο ακροδεξιό “Καπαδόκη”  ΄Αδωνι Γωργιάδη.

    7.Ο στόχος των βασιλικών  είναι να αλώσουν το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέσω του Νικόλαου, ο οποίος άνετα θα μπορούσε να συσπειρώσει-ενσωματώσει  τόσο την Ακροδεξιά του Καμένου, όσο και τους  Ναζί του Μιχαλολιάκου, οι οποίοι φαίνεται πως “εξεμέτρησαν το ζην” ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Η πιθανότατη φυλάκισης μάλιστα των μεγαλοστελεχών της Χ.Α και η διάλυσή της θα αφήσει  “άστεγο” ένα μεγάλο τμήμα της (κάπου 300.000 οπαδούς των Ναζί), οι οποίοι θα αναζητήσουν λογικά καταφύγιο στην παλιά τους κομματική εστία, τη Ν.Δ. Με τον τρόπο αυτό, την επανάκαμψη στο κόμμα της Ν.Δ των Ακροδεξιών  ΑΝ.ΕΛ και των Ναζιστών της Χ,Α, η παράταξη της Δεξιάς ενισχύεται αισθητά απέναντι στο ημιθανές πλέον κόμμα του Τσίπρα, το οποίο σύντομα θα αναγκαστεί να αναζητήσει “σανίδα σωτηρίας” σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

    8. Μένει τώρα  να δούμε πότε και με ποιο  τρόπο θα βάλουν στο παιχνίδι και τον ίδιο το Νικόλαο, μέσα από το κόμμα της Ν.Δ και τί ρόλο θα του αναθέσουν.΄Ολα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω του τώρα πια. Με συμπαραστάτες τον υιό Μητσοτάκη, το φιλοβασιλικό Τζιτζικώστα και τον ακροδεξιό Γεωργιάδη, δεν αποκλείεται μια μέρα ως και την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να αναλάβει. ΄Ετσι, θα πάρει και ο τέως βασιλιάς την εκδίκησή του που ο ιδρυτής της Ν.Δ, τον έβγαλε κακήν κακώς από το παιχνίδι με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974.

     “Καλώς να ορίσουν”, λοιπόν! Εμείς τους περιμένουμε “όρθιοι” ακόμα, για να τους πολεμήσουμε με κάθε τρόπο.  Να αναστήσουμε “νέες ημέρες” Λονδίνου.

    Ας μη κοιμάται ήσυχος ο Νικόλαος. Από εκείνα τα χρόνια  που ήταν μαθητής μας δε σταματήσαμε στιγμή να του υπενθυμίζουμε πως το κεφάλαιο βασιλεία με “μάσκα” ή χωρίς, έχει τελειώσει για την Ελλάδα. Θα μας βρουν μπροστά τους, όπως παλιά, σε οποιαδήποτε πονηρή κίνηση για την “παλινόρθωση” της βασιλείας δια της πλαγίας οδού. Δεν πρόκειται να αφήσουμε  να γίνει αυτό.  Ας μην τολμήσουν να το επιχειρήσουν!