ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ  ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .ΑΛΛΑ  ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.
2. ΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.
3. ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο “ΜΑΚΑΡΟΣ ” (ΜΑΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ)
4.  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ    ΔΙΝΕΙ ΤΟ “ΜΗΛΟ” ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ
5. “ΠΑΛΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ”  ΣΕΛΕΜΠΡΙΤΙ ΚΑΤΑ ΦΡΕΣΚΩΝ.
6.”ΑΡΙΣΤΕΡΟ” ΞΥΛΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΠΙΟ…ΑΝΑΛΑΦΡΟ, ΑΡΑΓΕ,  ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙΟ;
7. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ “ΜΕΡΕΣ ΕΒΑΝΣ”   ΣΤΗΝ  ΚΝΩΣΣΟ.
1. Τέσσερις νεαροί από τη Συρία βίασαν ομαδικά 2 έφηβες Γερμανίδες
Τέσσερις νεαροί από τη Συρία βίασαν ομαδικά 2 έφηβες Γερμανίδες

 

Σύμφωνα με την Telegraph συνελήφθησαν τρεις Σύροι στη νότια Γερμανία ως ύποπτοι δράστες του ομαδικού βιασμού δύο εφήβων κοριτσιών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για έναν 21χρονο άνδα και δύο 14χρονα αγόρια τα οποία κρατούνται στο Weil am Rheim, μια μικρή πόλη κοντά στα γερμανοελβετικά σύνορα  για το βιασμό δύο κοριτσιών 14 και 15 ετών.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι τα δυο κορίτσια κρατήθηκαν για ώρες από τους τρεις άνδρες και βιάστηκαν ομαδικά στο σπίτι του 21χρονο στο κοντινό χωριό Friedlingen, αφού συμμετείχαν σε μια γιορτή για την αλλαγή του χρόνου.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι ενώ οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί εδώ και πολλές ημέρες, η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις χθες. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η κράτησή τους κρατήθηκε μυστική για την προστασία της ταυτότητας των θυμάτων.

Επίσης, η αστυνομία αναζητά έναν ακόμη 15χρονο, αδελφό του 21χρονου που έχει ήδη συλληφθεί, ως ύποπτο για τη συμμετοχή στην εν λόγω υπόθεση.

Σημειώνεται ότι οι δράστες δεν είναι αιτούντες άσυλο. Ο 21χρονος και ο αδελφός του είναι μακροχρόνια κάτοικοι Γερμανίας, ενώ οι δυο 14χρονοι κάτοικοι Ελβετίας και Ολλανδίας.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν, πάντως, ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία και άλλες γερμανικές πόλεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι πραγματικοί Τζιχαντιστές  και απείρως πιο επικίνδυνοι  από τους “άλλους” στο Ιράκ και τη Συρία, είναι εδώ, δίπλα σου. Δεν κρατούν στα χέρια τους καλάσνικοφ και χατζάρες, αλλά πένες, μικρόφωνα, κάμερες. Χειραγωγούν την είδηση, παραπληροφορούν τον κόσμο, περνούν  τις θέσεις και τις επιθυμίες της εξουσίας, προφασιζόμενοι  πως την πολεμάνε! Κι όλα αυτά για το “ψωμί”  και το “παντεσπάνι” τους.

Είναι οι εκπρόσωποι του “Τύπου”, της εμπορικής δημοσιογραφίας, που  υπηρετούν ΜΟΝΟ την απάτη, το ψεύδος, την κακοποίηση της αλήθειας. Αλλά και “πυροβολούν” με κάθε τρόπο τον αδύνατο,  το φοβισμένο,  το διαφορετικό.

Δείτε παραπάνω το ρεπορτάζ των Τζιχαντιστών (παραθέτουμε την ιδιότητα τους χωρίς εισαγωγικά, όπως βλέπετε) της Telegraph που αποκαλύπει ότι:

“Οι δράστες δεν είναι αιτούντες άσυλο. Ο 21χρονος και ο αδελφός του είναι μακροχρόνια κάτοικοι Γερμανίας, ενώ οι δυο 14χρονοι κάτοικοι Ελβετίας και Ολλανδίας.
Οι εισαγγελείς πιστεύουν, πάντως, ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία και άλλες γερμανικές πόλεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς”.

Καν δεν είναι όλα αυτά, γιατί διάλεξαν οι διαπλεκόμενοι στην εργολαβία κατασπίλωσης συλλήβδην των προσφύγων να παρουσιάσουν ΤΩΡΑ το συγκεκριμένο περιστατικό ; Δεν είναι απλώς ανήθικοι. Είναι τέρατα.

Στη Σουηδία, από άμεση και αντικειμενική πληροφόρηση, όσο ζούσα εκεί, στο γουηκέντ συνέβαιναν τουλάχιστον 15 περιστατικά βιασμών! 15, προσέξτε, σε 2 μέρες μέσα! Και μιλάμε για τη Σουηδία (!). Οι περισσότεροι βιασμοί, μάλιστα, γίνονταν  στη Στοκχόλμη με 1 εκατομμύριο  και κάτι, πληθυσμό.

Αλλά, σε μια χώρα που οι μισοί της κάτοικοι είναι “αλλοδαποί”, μετανάστες, μόνο οι Ναζί απέδιδαν- αποδίδουν αυτές τις κακοποιήσεις σε…΄Αραβες. Η  Σουηδία,όμως, είναι τίγκα  από όλες τις φυλές του κόσμου. Αναπαύεται το μάτι σου και ευφραίνεται η καρδιά σου να ταξιδεύεις στο μετρό t-centralen-ronninge.  Πανσπερμία. Μαύροι, μελαψοί, άσπροι, κίτρινοι. Λες, έτσι μια μέρα θα γίνει όλος ο κόσμος. Δε γίνεται  να μη γίνει. Αλλά για του βιασμούς, πάντως, τους ΄Αραβες, ως Ισλαμιστές, θέλουν   υπεύθυνους  οι Ναζί.

΄Εχουμε κουραστεί και κουράσει να λέμε τα ίδια. Αν θέλει το Σύστημα να σε εξοντώσει γιατί έγινες επικίνδυνος  ή σου προκαλεί “ατύχημα” ή “σε τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί”  για βιασμό, ναρκωτικά, τρομοκρατία, άλλη ιδιάζουσα παραβατικότητα και ξενοιάζει μαζί σου.΄Αντε μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι εσύ ο ελέφαντας και πως  αυτοί που σου τη στήσανε,  φέρουν τις “προβοσκίδες”.

Θυμηθείτε την υπόθεση Τζούλιαν Ασάνζ . Ακόμα ο ιδρυτής  του ιστότοπου WikiLeaks παραμένει ιδρυματοποιημένος στην πρεσβεία του Ισημερινού , καταταλαιπωρημένος, άρρωστος, απομονωμένος από τον κόσμο και τη ζωή. Και παλεύει να δικαιωθεί. Αλλά, δε θα δικαιωθεί, αν δε “εν-δώσει”. Κι αν δεν το κάνει, εκεί μέσα  στο τάφο που τον έχουν κλείσει ζωντανό σήμερα, θα αφήσει την τελευταία του ανάσα.

Οι Τζιχαντιστές είναι δίπλα σου. Κυκλοφορούν σε πολυτελή, κρατικά ή μη αυτοκίνητα. Κάθονται σε έδρανα ή ανεβαίνουν σε έδρες (βουλευτικές, επιχειρηματικές, διδασκαλίας ή…απόδοσης δικαιοσύνης). Περιφρουρούν  την “τάξη” και την “ασφάλεια”.  Ασφυκτιά ο κόσμος από αυτή τη λίαν επικίνδυνη  και αποκρουστική   φάρα. Τζιχαντιστές, που  “παίρνουν κεφάλια”  με κάθε τρόπο και μέσο. Κυκλοφορούν δίπλα μας, πολύ πριν εμφανιστούν οι “άλλοι”.  Ορατοί δια γυμνού οφθαλμού  και ο μεν και οι δε..Μην κάνεις πως δεν τους ξεδιακρίνεις.  Με ή χωρίς στολή. Είναι εντελώς  ευδιάκριτοι.

2. «Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών στις ιταλικές Αρχές για την έκδοση των πέντε φοιτητών

Απέρριψε το συμβούλιο εφετών το αίτημα των ιταλικών αρχών για την έκδοση των 2 από τους πέντε φοιτητές προκειμένου να δικαστούν για επεισόδια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Μιλάνο της Πρωτομαγιά.

Παράλληλα το δικαστήριο ζήτησε νέα αντίγραφα της δικογραφίας και υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία εφετών προκειμένου να κινηθεί η σχετική ποινική διαδικασία στην Ελλάδα και να δικαστούν εδώ για τα αδικήματα που κατηγορούνται ότι τέλεσαν στην Ιταλία. Σήμερα και τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστούν οι αιτήσεις για την έκδοση των άλλων τριών με τους δικηγόρους να επιμένουν, ότι οι κατηγορούμενοι δεν πρέπει να εκδοθούν στην Ιταλία και πως το κατηγορητήριο σε βάρος τους είναι αόριστο.

Το αίτημα της Ιταλίας ,που εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους πέντε φοιτητές πριν λίγους μήνες, αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με “καταστροφές” και “διακεκριμένη αντίσταση” οι οποίες τιμωρούνται στην γειτονική χώρα με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

Δεν είναι μόνο νίκη των παιδιών που δε θα εκδοθούν στην αλαζονική (και όχι μόνο) ιταλική δικαιοσύνη. Είναι νίκη και των δικαστών που το αποφάσισαν. Το δικό τους κύρος και την προσωπική τους αξιοπρέπεια διαφύλαξαν.

΄Οπως και να έχει, καλοδεχούμενη η απόφαση. Και πάντα τέτοια!

 

 

3. Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη – Ποιοι επώνυμοι πήγαν
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη – Ποιοι επώνυμοι πήγαν [εικόνες&βίντεο]

 

Η νεκρώσιμος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Μαδίτου στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς εκεί λειτουργούσε ο πατέρας του Ψωμιάδη.

Τα παιδιά του εκλιπόντα, Σταύρος και Χριστίνα ήταν τραγικές φιγούρες, καθώς και ο Γιάννης Μπουρούσης (σύζυγος της Χριστίνας) και αρκετός κόσμος ακόμα, από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρώην διεθνής σέντερ Νίκος Φιλίππου, ο Μανώλης Παπαμακάριος, και ο πρώην μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης.

Στεφάνι στην κηδεία του που έγινε στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου έστειλαν τόσο η ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, η οικογένεια Αναστασίας Βαρδινογιάννη, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Στράτος Γιδόπουλος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός, καθώς και η Καβάλα της οποίας υπήρξε μεγαλομέτοχος και η ΠΑΕ Ξάνθη, όπως και οι επιχειρηματίες, Γιάννης Λεουνάκης και Βασιλης Τσιλιχρήστος και ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μήνυμα στήριξης στην οικογένεια του εκλιπόντος έστειλε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δια μέσω του ιερέα Γαβριήλ.

 

 

 



 “‘Ολα τα καλά παιδιά, τα φιλαράκια τα παλιά” παρόντα.

Βάζουμε και τις… μουτσούνες τους, για να μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο. Ευτυχώς να λένε που υπάρχει και η Ιστορική Δημοσιογραφία και πολλοί θα  μπουν στις δέλτους της Ιστορίας (άλλοι στις μαύρες κι άλλοι στις  χρυσές).

“Τα του Καίσαρος,  τω Καίσαρι”.  Μια από τις βασικές αρχές της επιστήμης της Ιστορίας.

 

4. Τηλεκριτικός κάνει «με τα κρεμμυδάκια» την Ελένη Μενεγάκη
Τηλεκριτικός κάνει «με τα κρεμμυδάκια» την Ελένη Μενεγάκη

Σφοδρή κριτική στην Ελένη Μενεγάκη, την οποία κάνει… με τα κρεμμυδάκια αλλά με τον τρόπο της, άσκησε η τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη μέσα από τη στήλη της στο περιοδικό Down Town.

Ολόκληρο το κείμενο της Αφροδίτης Γραμμέλη έχει ως εξής:

«Αγαπητή Ελένη,

Να δεχτώ ότι εδώ και πολλά χρόνια έχεις τον τρόπο σου να κατακτάς το τηλεοπτικό κοινό. Όχι όλο, αλλά σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό, κυρίως γυναικείο κι ελαφρώς μεγαλούτσικο.
Να δεχτώ επίσης ότι δεν είσαι τυχαία στην κορυφή. Πολλοί το προσπάθησαν, αλλά γκρεμοτσακίστηκαν.

Να δεχτώ φυσικά ότι είσαι πολύ όμορφη. Έχεις ένα πρόσωπο το οποίο η κάμερα και το φως λατρεύουν και κάθε στοιχείο του μακιγιάζ αποθεώνεται όταν έρχεται να δοκιμαστεί και να φορεθεί σε αυτό.

Τι κι αν ποτέ δεν χρειάστηκε να σπουδάσεις, να μορφωθείς, να πάρεις ένα χαρτί, κάτι βρε παιδί μου. Το κενό αυτό φρόντισες να το καλύψεις με σκέρτσο, τσαχπινιά, νάζι, δυο-τρεις σπρωξιές σε κάθε εκπομπή και φυσικά, φρόντισες την έλλειψη γνώσης να τη μεταμορφώσεις σε αφελή απορία. Παμπόνηρη.

Τι κι αν ποτέ δεν χρειάστηκε να τρέξεις, να κοπιάσεις, να ιδρώσεις για κάποιο θέμα, αλλά όλα τα έβρισκες έτοιμα; Είχες ταλέντο στο να επιλέγεις συνεργάτες, τους οποίους “τελείωνες” εν μία νυκτί αν ήταν ακατάλληλοι και οι οποίοι, με το που θα έφτανες στο εκάστοτε κανάλι, σου είχαν σκαλέτες για δώδεκα εκπομπές κάθε φορά.

Και εσύ, έτσι όπως διαλέγες φορέματα και γόβες, διάλεγες και θέματα και έμπαινες να υποδυθείς την παρουσιάστρια της καρδιάς μας.

Κάπως έτσι, μεταξύ πρωινών καφέδων και μεσημεριανών πάνελ, πασπαλισμένων με χρυσόσκονη, ροζ και γαλάζιο, με γεννητούρια, γάμους, διαζύγια και έρωτες, με ακκισμούς στην Ελληνίδα μάνα και νοικοκυρά που σε έβλεπε από το σαλόνι ή από την κουζίνα, το έστησες το τηλεοπτικό σου σπιτικό. Το οποίο, τα τελευταία χρόνια, μετέτρεψες σε παντοπωλείο Η Ωραία Ελένη. Και εσύ, σε ρόλο τελάλη, να μοσχοπουλάς, να διαφημίζεις και να χαρίζεις πλυντήρια, κουζίνες, μακαρόνια, πάνες, κραγιόν και ότι λάχει.

Αυτή κι αν είναι εξέλιξη, Ελένη. Λίγο το ‘χεις, εν μέσω κρίσης να μπορείς να είσαι η καλύτερη και η ομορφότερη “πραματευτού” της τηλεοπτικής πιάτσας; Όχι δα…
Με αγάπη,

Αφροδίτη».

H Aφροδίτη Γραμμέλη

Δυο παρατηρησούλες μόνο σε όσα (αυτονόητα, αλλά μισά, κολοβά) λέει η κυρία Γραμμέλη.

 

  1. Και η ίδια ποτίζει αρκούντως με την πένα της σε περιοδικά σαν το παραπάνω, το άκαρπο δέντρο της τηλεποπτικής πιάτσας. Και όχι αυτό μόνο. Πολλά  όμοια.  Πραματευτού και τούτη.

  2. Και γιατί το κοινό “κυρίως γυναικείο κι ελαφρώς μεγαλούτσικο”, που γράφεις, καλή μας Αφροδίτη, δεν έχει αυτό και  πρώτα την ευθύνη, γιατί  ακόμα υπάρχουν και κυκλοφορούν άνετα στα πρωινάδικα, αλλά  και στους δρόμους  η Μενεγάκη και ο Λιάγκας   ; Και μάλιστα χωρίς το φόβο να φάει η Ελενη καμιά ντομάτα σάπια  σε εκείνο “το  πρόσωπο το οποίο η κάμερα και το φως λατρεύουν και κάθε στοιχείο του μακιγιάζ αποθεώνεται όταν έρχεται να δοκιμαστεί και να φορεθεί σε αυτό.”;

    Ποιος κρατάει αυτά τα σκουπίδια  στην  τηλεοπτική πιάτσα, αν όχι αυτό το κοινό;  Εσύ αν είχες λαμπερό πρόσωπο και σου δινόταν η ευκαιρία ,θες να μας πεις, δε θα ήσουνα μια από εκείνες που τους τα “χώνεις” στα πρωινάδικα;

    Και για να είμαστε δίκαιοι και με σένα, πονηρούλα. Δεν ξεμπερδεύεις  με τέτοιους υπολογισμούς “τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, έξη το λαδόξυδο” . Δεν  έχεις ούτε κότσια ούτε ανοιχτό ορίζοντα για να αποδώσεις “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι” που λέμε παραπάνω. “Στο ίδιο καζάνι βράζετε”,έννοια σου. Κι εσύ και η Ελένη. 

5. Ο αποχαιρετισμός της Ζωής Λάσκαρη στην Άννα Συνοδινού και η μπηχτή
Ο αποχαιρετισμός της Ζωής Λάσκαρη στην Άννα Συνοδινού και η μπηχτή

Η Ζωή Λάσκαρη και η Άννα Συνοδινού υπήρξαν κολλητές φίλες εδώ και δεκαετίες. Η δημοφιλής ηθοποιός «λύγισε» όταν έμαθε ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης, η επιστήθια φίλη της Άννα, «έφυγε» για πάντα για τη γειτονιά των αγγέλων.

Η Ζωή Λάσκαρη μέσω του Facebook θέλησε να πει το στερνό «αντίο» στην Άννα Συνοδινού, που με το σχόλιο της, φρόντισε να στείλει και το μήνυμα-μπηχτή με πολλούς αποδέκτες.
«Χάνονται οι έμπλεοι δόξας.Μας απέμειναν τα σελέμπριτι.
Καλό σου ταξίδι αγαπημένη, μοναδική μου Άννα»

Για να μην παρανοήσουμε και να  έχουμε πλήρη αντίληψη των όσων γράφει η παλιά σελέμπριτι.

“΄Εμπλεους δόξας”, δηλαδή, εννοεί την αφεντιά της, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Ανδρέα Μπάρκουλη, το  Λάμπρο Κωνσταντάρα; (Πιάσαμε στην τύχη 4 από το σωρό). Και για ποιο πράγμα; Για την προσφορά και το έργο  τους στον… ένδοξο, παλιό ,ελληνικό κινηματογράφο που  η παραγωγή του  ήταν στην πλειοψηφία της  “σκπουπίδια”; Και στα οποία “σκουπίδια” πρωταγωνίστησε κατά κόρον  η κυρία “παλαιών  και νέων ημερών” σελέμπριτι Ζωή Λάσκαρη;

Τί άλλο ρόλο θα  παίξει πια η Ζωή; Δεν κουράστηκε; ΄Ολους τους ρόλους τους είχε στη ζωή της. Ακόμα και της θεούσας, της Εθνικόφρονος Ελληνίδος, αλλά και  της σεμνής και συντηρητικής, που προβάρει τον τελευταίο καιρό εντόνως.

Αλαζόνας η Λάσκαρη. Και με “μικρή ψυχή” το χειρότερο.

 

6. Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους στην πορεία για το Ασφαλιστικό
Τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους στην πορεία για το Ασφαλιστικό [εικόνες]

 

  Eνταση, χημικά και ξύλο στο Σύνταγμα. Ανδρες των ΜΑΤ χτύπησαν ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια της πορείας για το Ασφαλιστικό στο κέντρο της Αθήνας.

Οταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα λουλουδάδικα οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και κρότου λάμψης. Μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν τουλάχιστον δύο ηλικιωμένους άνδρες οι οποίοι και τραυματίστηκαν. Μάλιστα, ένας φέρεται να έχει πάει με ταξί στον Ευαγγελισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Οπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες οι άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν κάτω και έσυραν έναν ηλικιωμένο άνδρα. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δείχνει δυο άνδρες των ΜΑΤ να έχουν εγκλωβίσει το κεφάλι του ηλικιωμένου ανάμεσα στα σώματά τους και να τον σπρώχνουν προς το έδαφος και την ίδια ώρα ένας άλλος ηλικιωμένος άνδρας από πίσω τους να τους χτυπά την πλάτη σε μια προσπάθεια να τους σταματήσει.

Επίσης, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί οι άνδρες των ΜΑΤ άρπαξαν σε κάποια στιγμή έναν άλλον ηλικιωμένο άνδρα με καφέ κοστούμι, ο οποίος πήγαινε προς το μέρος τους. Αμέσως, τους περικύκλωσαν νεαροί συμμετέχοντες στην πορεία προφανώς για να τους αναγκάσουν να τον αφήσουν…

 

Τί περίμεναν δηλαδή οι συνταξιούχοι; Πως θα κώλωνε η κυβέρνηση του Τσίπρα-Καμένου και λίγο πριν του Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου; Πόσο αφελείς.” Ολα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη”, αγαπητοί. ΄Οφειλαν να το γνωρίζουν, ενήλικοι άνθρωποι.

Να μην  ξεχνάμε,όμως, πως πολλοί απ΄αυτούς που σήμερα τουλούμιασαν τα ΜΑΤ, παλιότερα ήταν φαν των  “Αγανακτισμένων”  και λίγο μετά ορκισμένοι  παδοί του ΣΥΡΙΖΑ . Πίστεψαν τα “κούφια τα λόγια τα μεγάλα” πως  δε θα πειράξουν ΑΥΤΟΙ  συντάξεις και μεροκάματα. Τί αφέλεια!

 Να μην ξεχνάμε: “Κάθε λαός  έχει την εξουσία που του αξίζει”. Μια από τις πιο σωστές και διαχρονικές ατάκες στην ιστορία

7. Ιστορική ανατροπή: Η Κνωσσός αναγεννήθηκε και άκμασε και μετά την καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού!
Ιστορική ανατροπή: Η Κνωσσός αναγεννήθηκε και άκμασε και μετά την καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού!

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η Κνωσσός κατά τη διάρκεια της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (μεταξύ 1100 και 600 π.Χ.) είχε ανεπτυγμένες εμπορικές σχέσεις και ήταν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις παλαιότερων ανασκαφών.

Με άλλα λόγια, το περίφημο κέντρο της Εποχής του Χαλκού και της ακμής του Μινωικού Πολιτισμού (3500-1100 π.Χ.) όχι μόνο επανέκαμψε μετά την κατάρρευση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, γύρω στα 1200 π.Χ., αλλά αναπτύχθηκε γρήγορα και άκμασε ως ένα κοσμοπολιτικό κέντρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Τα παραπάνω γνωστοποιεί το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι στην ιστοσελίδα του (http://www.uc.edu/news/NR.aspx?id=22648), πληροφορώντας, επίσης, ότι ο Αντώνης Κοτσώνας, επίκουρος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, θα μιλήσει για τις έρευνες πεδίου που διενεργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αστικού Τοπίου της Κνωσσού (Knossos Urban Landscape Project) κατά την 117ή ετήσια συνάντηση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής και του Ινστιτούτου Κλασικών Σπουδών, που πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο αυτές τις ημέρες (7-10 Ιανουαρίου 2016).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ερευνητές μελετούν τα κατάλοιπα της Κνωσσού για περισσότερο από 100 χρόνια, αλλά οι πιο πρόσφατες έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην αστική ανάπτυξη της πόλης μετά την είσοδό της στην Εποχή του Σιδήρου (γύρω στον 11ο αι. π.Χ.), η οποία ακολούθησε την κατάρρευση των αιγαιακών ανακτόρων της Εποχής του Χαλκού. Μέσω του ερευνητικού προγράμματος Knossos Urban Landscape Project, την τελευταία δεκαετία έχει περισυλλεγεί μεγάλος αριθμός κεραμικής και αντικειμένων που χρονολογούνται στην Εποχή του Σιδήρου, ενώ τα αρχαία κατάλοιπα καλύπτουν μία εκτεταμένη περιοχή που μέχρι πρόσφατα ήταν ανεξερεύνητη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τον επίκουρο καθηγητή, αυτή η έρευνα έδειξε τη μεγάλη ανάπτυξη, τόσο ως προς το μέγεθος του οικισμού, όσο και ως προς την ποσότητα και ποιότητα των εισαγωγών που προέρχονται από την ηπειρωτική Ελλάδα, την Κύπρο, την Εγγύς Ανατολή, την Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Σαρδηνία και τη δυτική Μεσόγειο. Αυτές οι εισαγωγές περιλαμβάνουν χάλκινα και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, όπως κοσμήματα και στολίδια, καθώς και αγγεία, ενώ η πλειοψηφία των ευρημάτων, που βρέθηκαν σε τάφους (κτερίσματα), μας δίνουν μία γεύση για τον πλούτο της κοινότητας, καθώς αποτελούν σύμβολα κύρους και κοινωνικής θέσης που θάβονταν μαζί με τους νεκρούς κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι αρχαιότητες συλλέχθηκαν από περιοχές του αρχαίου οικισμού και από νεκροταφεία. «Η διάκριση μεταξύ οικιστικών και ταφικών συνόλων είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό του μεγέθους του οικισμού, αλλά και για την κατανόηση της δημογραφικής, πολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής κοινότητας» εξηγεί ο κ. Κοτσώνας. «Ακόμα και σε αυτό το πρώιμο στάδιο ανάλυσης, φαίνεται ότι πρόκειται για έναν οικισμό με πυρήνα, μάλλον πυκνό, που εκτεινόταν πέρα από το κέντρο της κοιλάδας της Κνωσσού, τουλάχιστον από τις ανατολικές πλαγιές του λόφου της ακρόπολης ως τα δυτικά του ποταμού Καίρατου, και από το ρέμα της Βλυχιάς στα νότια μέχρι σχεδόν τα μέσα της απόστασης μεταξύ του μινωικού ανακτόρου και του λόφου της Κεφάλας», προσθέτει. Τέλος, τονίζει τη σημασία της προστασίας της θέσης, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες που μπορεί να χαθούν αν η μελλοντική ανάπτυξη καταστρέψει ανεξερεύνητες περιοχές της.

Το πρόγραμμα Knossos Urban Landscape Project είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Βρετανικής Σχολής Αθηνών. Η παρουσίαση του κ. Κοτσώνα (που είναι συνεργάτης του προγράμματος από το 2009) θα γίνει στο Σαν Φρανσίσκο αύριο, Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Από τα ισχυρότερα πόδια της Ιστορίας είναι αυτό της  Αρχαιολογίας. Δυνατό και σίγουρο. Κι αυτό, γιατί το αρχαιολογικό εύρημα είναι ως… “εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”. Δε λέει ψέματα, δεν καμώνεται, δεν εξαπατά.

Οι άνθρωποι το κάνουν, όταν ως  αρμόδιοι, πιάνουν να ιστορήσουν. Κάποιες φορές μάλιστα  τα κάνουν εντελώς θάλασσα σ΄αυτό το εγχείρημα. Το “εύρημα” ποτέ. Μιλάει από μόνο του και μολογάει αλήθειες των ανθρώπων περασμένες και μακρινές. Καλές και κακές.

΄Αξια η επιστήμη του ΄Εβανς και του Σλίμαν. Πανάξια.