Η “ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΡΒΟΝΩΝ” (ΜΕΡΟΣ 2ο)

 

Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία που θα εορτάσουν τα Χριστούγεννα με μέλη της οικογένειας τους στο Πόρτο Χέλι, είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 20:30 τη συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, στο Χωριό του Άι Βασίλη στο Πόρτο Χέλι. Το βασιλικό ζεύγος συνόδευε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής.

12390922_1673681379575929_8746490940298629581_n

12366200_1673681359575931_7837787530488399046_n

10603545_1673681196242614_6562907893251720780_n

10632819_1673534246257309_5046380450566365824_n1

1-1


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το facebook της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας Δ. Σφυρής».

Είχαμε ανακοινώσει πρόσφατα  πως θα ανεβάζαμε εδώ όσα στοιχεία διαθέτουμε για τα πολιτικά σχέδια και τις προσδοκίες της βασιλικής οικογένειας  . Ιδιαίτερα με την ευκαιρία της διεξαγωγής των εκλογών στο κόμμα της Ν.Δ, που συνδέονται  άμεσα με τα σχέδια αυτά των βασιλικών. Αλλά κρίναμε,όπως είπαμε τότε,προτού δώσουμε όλα αυτά τα στοιχεία, να ρίξουμε μια ματιά στην αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Κωνσταντίνος και δημοσίευσε η εφημερίδα  ΤΟ ΒΗΜΑ

΄Ηταν πράγματι πολυσέλιδη αυτή η αυτοβιογραφία και θα ομολογήσουμε πως δεν καταφέραμε να μελετήσουμε “μέχρι κεραίας” ,όσα ο αυτοβιογραφούμενος τέως βασιλιάς γράφει. Θα το κάνουμε εν καιρώ γιατί είναι  στα καθήκοντα ενός ιστορικού η απόλυτη ενημέρωσή του, ειδικά σε θέματα και πρόσωπα που κρίνει και μάλιστα “κατά κόρον”,όπως κάνουμε εμείς εδώ με τη βασιλική οικογένεια.

Η πρώτη εντύπωση πάντως που αποκομίζει ο αναγνώστης από τη μελέτη της αυτοβιογραφίας του Κωνσταντίνου είναι η έξυπνη σκέψη να τη δομήσει σε συναισθηματικό  θεμέλιο τις αναμνήσεις του. Να συγκινήσει με άλλα λόγια, γιατί, ως γνωστό, ευκολότερα μπορείς να  κατακτήσεις το μυαλό το αναγνώστη, αν στοχεύεις πρώτα στην καρδιά του. Κι αυτό το πετυχαίνει  μέσω μιας γλώσσας θερμής, ανθρώπινης, λαϊκής, κατανοητής. Κατ΄αυτό τον τρόπο  κερδίζει πιο εύκολα τον αναγνώστη, που έχει πλέον μπροστά του ένα βιβλίο περιπέτεια-μυθιστόρημα και όχι ένα δυσανάγνωστο, βαρετό πολιτικό κείμενο

Από τη άλλη, να παρατηρήσουμε  ότι τα περιστατικά και μάλιστα τα περισσότερα με πολλές λεπτομέρειες, που καταγράφονται στις σελίδες, είναι σχεδόν γνωστά και “ιδωμένα” μέσα από το κριτικό μάτι του ίδιου του συγγραφέα. Και  φυσικά ισχυρίζεται πως όλα τα έκανε σωστά   και για το συμφέρον της χώρας . Αλλά,όπως γράφει,

Θέλω όμως να αναφέρω ξανά κάτι που μόλις είπα: ακόμη και τα λάθη έγιναν με καθαρή συνείδηση και καλή πίστη, Και ήταν λάθη. Δεν είχαν πίσω τους δεύτερες σκέψεις, δεν είχαν δόλο, δεν είχαν πονηριά, ούτε πρόθεση …»

Εν τάξει. Αυτά λέει εκείνος. Και  σίγουρα είναι πολύ καλό και απολύτως απαραίτητο εργαλείο η αυτογραφία του για μας τους Ιστορικούς.΄Ομως, ας αφήσει  σε μας το έργο της κρίσης, επειδή είναι αυτονόητο πως κανένας θνητός δεν κατάφερε ακόμα να αρθεί σε τέτοια ύψη αμεροληψίας και αντικειμενικότητας,ειδικά όταν περιγράφει-αναφέρεται σε δικές τους υποθέσεις , εξιστορεί τη δική του ζωή.

Αυτά για την αυτοβιογραφία του Κωνσταντίνου. Πιστεύουμε πως θα μας δοθεί κι άλλη φορά η ευκαιρία να μιλήσουμε για όσα περιγράφει ο ίδιος και που είναι τελικά η πρόσφατη ιστορία του τόπου μας. Σκοπός όμως του σημερινού δημοσιεύματος είναι να δείξουμε για άλλη μια φορά πως πίσω από παλιότερες και πρόσφατες ενέργειες-κινήσεις του Κωνσταντίνου και της βασιλικής οικογένειας, πάντα ένας ήταν ο απώτερος στόχος: Η…παλινόρθωση των Βουρβόνων”.

 

” Η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ” ΒΟΥΡΒΟΝΩΝ” ΣΤΗΝ…ΕΛΛΑΔΑ.
13.03.14

Ακροδεξιά ιντερνετικά και μη  “έντυπα” έχουν αποδυθεί εδώ και πολύ καιρό σε αγώνα…νεκρανάστασης των “βασιλιάδων και των βασιλόπουλων” με σκοπό  να τους βάλουν ξανά στο “πολιτικό παιχνίδι”. “Ξαναζεσταμένη σούπα”, θα σπεύσουν να πουν πολλοί,  και ως εκ τούτου…άνοστη. Μόνο που δεν είναι  έτσι.

Ανέκαθεν ο Κωνσταντίνος και οι εφοπλιστές που τον στηρίζουν, είχαν σχέδια για τον ελληνικό “θρόνο”. Αφού δεν τους βγήκε πριν χρόνια, να παλινορθώσουν τη βασιλεία στη χώρα, έριξαν στο “τραπέζι” το σχέδιο  “Συμεών Β΄Βουλγαρίας”. Δε φαίνεται, όμως, να “τραβάει” ο δικός μας “τέως”, όσο ο Συμεών στη γείτονα (για πολλούς λόγους)  γι΄αυτό, όπως έχουμε ξαναγράψει, ετοιμάζουν να ρίξουν” στον “αγώνα”   τον…παικταρά (υιό)    Νικόλαο. Και όχι μόνο δεν είναι απίθανο να εξυφαίνουν τέτοιο σχέδιο οι ” βασιλιάδες” με το “Λονδίνο”, αλλά το θεωρούμε πιθανότατο, αν οι συγκυρίες στη χώρα και στην Ευρώπη το επιτρέψουν.

 Παραθέτουμε στη συνέχεια το άρθρο του ακροδεξιού “εντύπου” (από δημοσίευμα στο “ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”. Η…δημοκρατική εφημερίδα του Μπόμπολα  φαίνεται πως “ξεσήκωσε” στην κυριολεξία υλικό από δικό μας παλιότερο άρθρο εδώ, χωρίς καμιά μνημόνευση της πηγής!) . Ακολουθούν  κάποια άλλα  κείμενά μας που δημοσιεύτηκαν στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ κατά καιρούς γα το ίδιο θέμα.

                                             A΄

Ετοιμάζει κόμμα ο πρώην βασιλιάς;

 

Η παρουσία στην Αθήνα σύσσωμης της οικογένειας Γλίξμπουργκ για το μνημόσυνο των 50 ετών από το θάνατο του βασιλιά Παύλου φούντωσε τις φήμες πως ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ετοιμάζεται να ιδρύσει κόμμα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται αυτό άλλωστε…

Μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας φαίνεται πως έκαναν μυστικές επαφές και βολιδοσκόπησαν την προοπτική δημιουργίας πολιτικού φορέα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ και καιρό τα μέλη της οικογένειας Γλίξμπουργκ έχουν ανοίξει κύκλο επαφών επί ελληνικού εδάφους, εξετάζοντας την πιθανότητα δημιουργίας κόμματος.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν βολιδοσκοπηθεί είναι απόστρατοι και πρόσωπα με κοινωνικό στάτους, τα οποία είχαν εκφραστεί στο παρελθόν κολακευτικά για την τέως βασιλική οικογένεια, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Έθνος, μόνο τυχαία δε μπορεί να κριθεί η πρόσφατη μόνιμη μετακόμιση του μικρού γιου του τέως βασιλιά, Νικόλαου και της γυναίκας του Τατιάνας Μπλάτνικ στο Καστρί, σε μεζονέτα που νοίκιασαν από την οικογένεια Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Γλίξμπουργκ φιλοδοξούν να μιμηθούν τον Συμεών Β’ της Βουλγαρίας, ο οποίος είχε εκλεγεί πρωθυπουργός στη χώρα του το 2001. Ο τέως μονάρχης κυβέρνησε μέχρι το 2005 οπότε και έχασε τις εκλογές, ενώ στις κάλπες του 2009 δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή και παραιτήθηκε από την προεδρία.

     ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA ,26-10-2013

    “Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη από την απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα να προσκαλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αντέδρασε έντονα λέγοντας πως είναι απαράδεκτη η στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, “δεν ξέρω αν διορθώνεται τώρα”, ενώ έκανε σαφές πως θα δεν ξέρει πλέον εάν θα παραστεί στην παρέλαση.

Απαντώντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη” (ΜΜΕ)

Γράφαμε στις 5-1-2013.

 “Νέος Περιφερειάρχης ο Τζιτζικώστας – “Η ΝΔ με χρησιμοποίησε για ψήφους” λέει ο Ψωμιάδης.

 Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την οριστική απομάκρυνση από τη θέση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι 50 σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν και νικητής αναδείχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αποτελούσε και την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά” (ΜΜΕ)

 Αυτή η καταραμένη οικογενειοκρατία είναι μια από τις μεγαλύτερες πληγές στη χώρα μας. Στην πολιτική, τα πανεπιστήμια,τα επαγγέλματα. Παντού.  Σε άλλες χώρες θα ήταν “κακούργημα” να δεις σε πανεπιστήμιο τον πατέρα να χαρίζει στην  κόρη την έδρα του ή το βουλευτή να προωθεί το γιο  στη θέση του με τις κομματικές του διασυνδέσεις. Και τί να πεις για τους….πρωθυπουργούς;Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, ηχηρά ονόματα ,τα οποία αξιοποιούν για δική τους πολιτική εξέλιξη ανιψιοί, γιοι, θυγατέρες.  Με τις πλάτες και μόνο της “οικογένειας”,χωρίς κανένα άλλο ουσιαστικό  προσόν να αναδεικνύονται, να διαπρέπουν, να καταλαμβάνουν υψηλά αξιώματα, λες και δεν υπήρχαν άλλοι καλύτεροι απ΄αυτούς να κατέχουν τέτοιες θέσεις.

Τον αδερφό του νέου περιφερειάρχη τον είχα μαθητή το 1982 στο Hellenic College of London. Γιος του “βασιλικού” βουλευτή Τζιτζικώστα, χωρίς  ιδιαίτερες ικανότητες και σπουδές. Ο Αποστόλης ελέω….νεποτισμού τον βλέπουμε σήμερα περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη. Κι ας υπήρχαν  χίλιες φορές αξιότεροι από τον Τζιτζικώστα. Δεν είχαν, όμως…”μπάρμπα στην Κορώνη”.

Τί να πει  κανείς; Απ΄ όπου και να την  πιάσεις αυτή τη χώρα, αυτό το λαό “λερώνεσαι”. Θα αλλάξουν οι νέες γενιές Ελλήνων; Μόνο με έναν τρόπο. Αν δημιουργηθεί  οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΗΠΕ) και δουν από κοντά και φρίξουν οι λαοί των άλλων πολιτειών πόσο διεφθαρμένος, ως τα μπούνια, λαός είμαστε. Και… “θα μας πάρουν με τις πέτρες” . Οπότε ,θα αλλάξουν αναγκαστικά οι νέες γενιές.΄Αλλο τρόπο δε βλέπω.

 Και στις 27/09/2013 γράφαμε πάλι:

 2. …”Στην Ελλάδα μετακομίζει μόνιμα ο γιος του τέως βασιλιά Νικόλαος με τη γυναίκα του.

«Η απόφαση του Νικόλαου και της Τατιάνας να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα προκαλεί εντύπωση και συζητήσεις. Το ζευγάρι έρχεται στην χώρα μας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ολιγοήμερες διακοπές. Νικόλαος και Τατιάνα θα κατοικούν πλέον μόνιμα στην Αθήνα. Ο στενός φίλος και κουμπάρος τους Νάσος Θανόπουλος ετοιμάζει μάλιστα ένα μεγάλο welcome party για το ζευγάρι στο σπίτι του στα βόρεια προάστια. Ένα private party με εκλεκτούς προσκεκλημένους το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Οκτωβρίου”. Αναρωτιέμαι πραγματικά τι είναι αυτό που έκανε τον Νικόλαο και την Τατιάνα να εγκαταλείψουν το πολύβουο Λονδίνο και την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη για να εγκατασταθούν στην αθηναϊκή πρωτεύουσα της τεράστιας οικονομικής κρίσης.” (ΜΜΕ)

΄Ελα, ντε! Τί είναι πραγματικά αυτό που έκανε το ζεύγος να θέλει να εγκαταστθεί ΜΟΝΙΜΑ στην Ελλάδα; Εμείς (ο… “θεός να μας συχωρέσει”) ομολογούμε πως κάθε φορά που ακούμε για βασιλιάδες και πρίγκιπες μας πιάνει σύγκρυο. ΄Εχουμε από παλιά κάτι κατάλοιπα-σύνδρομα φόβου και ψυχαναγκασμού με τις …βασιλικές Ιστορίες. Ξανάρχονται έντονες και βασανιστικές οι παλιές εκείνες φοβίες από την εποχή που ως αποσπασμένος του ελληνικού υπουργείου παιδείας, νέος τότε καθηγητής (1982), τοποθετήθηκα στο Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου και είχα μαθητές μου τα παιδά του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου.

΄Εγινε ο…μέγας χαμός εκίνη την εποχή στην Αγγλία. “Ομηρικός πόλεμος στο Hellenic College of London”, έγραφαν οι Times του Λονδίνου. Ο  “βασιλιάς” και οι εφοπλιστές ήθελαν πάση θυσία τα παιδιά να πάρουν απολυτήριο από το δημόσιο ελληνικό σχολείο με τους τίτλους διάδοχος και πρίγκιπες!

΄Ετσι ξεκίνησε ο πόλεμος. Εμείς, 3 μόνο καθηγητές του Δημοσίου από τους 40 του Κολλεγίου (!), να παλεύουμε “με νύχια και δόντια”, να μην πάρουν τα παιδιά απολυτήρια με τέτοιους τίτλους…ευγενείας ,με υπογραφές δημοσίων ,Ελλήνων εκπαιδευτικών και σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας. Τότε ακόμα ο Κωνσταντίνος δεν είχε σταματήσει να έχει πολιτικές βλέψεις.

Από εκείνη την εποχή πίστευα πως θα ερχόταν μια μέρα,που ο ίδιος ο Κωνσταντίνος ή τα παιδιά του θα δημιουργούσαν πρόβλημα στη χώρα. Σήμερα, διαβάζοντας την παραπάνω είδηση με την εγκατάσταση του Νικόλα στην Ελλάδα και συνδυαζοντας 1. τις σχέσεις “Βασιλιά”-Εφοπλιστών 2. τις σχέσεις Μιχαλολιάκου-Εφοπλιστών 3. Την πληροφορία (από καλή πηγή) πως ο τ. βασιλιάς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας,  αρχίζουν τα “φίδια να με ζώνουν” πάλι, οι ίδοι εφιάλτες, όπως τότε. Λες, να προετοιμάζουν το Νικόλα να ηγηθεί του ακροδεξιού συρφετού της Ελλάδας, τώρα που ο Μιχαλολιάκος μας… “τελειώνει” και σύντομα θα εξαφανιστεί από το…συνταγματικό τόξο;

“Ο… θεός να βάλει το χέρι του”, μην ξυπνήσουν πάλι τα φαντάσματα!

Σήμερα, ακούγοντας  κι αυτό με την πρό(σ)κληση Τζιτζικώστα να παραστούν μέλη της εγκληματικής συμμορίας των Νεο-Ναζί στην παρέλαση, σκέφτομαι πως καθόλου τυχαίες δεν πρέπει να είναι αυτές  οι  “συμπτώσεις”. Ο Νικόλας εγκαθίσται μόνιμα στη χώρα, ο Τζιτζικώστας βγαίνει φανερά και “δείχνει ταυτότητα”.  (Απορώ με το Αντώνη Σαμαρά, που  κρατάει σήμερα τον Τζιτζικώστα στη θέση του μετά από  τέτοια απαράδεκτη πρόκληση!).

Τί έχουν στο μυαλό τους οι ακροδεξιοί -φιλοβασιλικοί εφοπλιστές στο Λονδίνο και βγάλανε “μπροστά”  τον  “πρίγκιπα”  και τον περιφερειάρχη; Πάνε να συσπειρώσουν την ακροδεξιά και τους Νεο-Ναζί, τώρα που τελείωσε το παιχνίδι με την παρτίδα  “Μιχαλολιάκος”; Δεν είμαστε καλά, μα καθόλου καλά.

Και κάτι άλλο. Λένε τα ΜΜΕ: “Απαντώντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά πως “η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη”.

Και από ποιον, Αποστόλη, θα πάρεις επιτέλους και  συ μαθήματα δημοκρατίας; Μεγάλωσες σε φιλοβασιλική οικογένεια, σπούδασες σε βασιλικό σχολείο, “κώλος και βρακί”  ήσουν-είσαι με τους εφοπλιστές. Εξελίσσεσαι σε ακροδεξιό-φιλοβασιλικό “χαρτί” των εφοπλιστών.

Μην προκαλείς, λοιπόν. Δεν το έχουμε σε τίποτα να  “κουβαλήσουμε”  στην Ελλάδα του 2013, τον “ομηρικό πόλεμο”  του Λονδίνου το 1982-83. Εμείς παραμένουμε αμετακίνητοι, όπως,τότε,  στις επάλξεις μας.

 Κανόνισε!”

 

 Εκείνο,λοιπόν,  που ως κυρίαρχη έννοια, ως εύκολο -συναγόμενο συμπέρασμα  θα πρέπει να αποτυπωθεί και να μείνει απ΄εκείνα που αναφέραμε παραπάνω, είναι πως τελικά η βασιλική οικογένεια είναι απολύτως σίγουρο πως  επαναδραστηριοποιείται πολιτικά. Το σχέδιο της εισόδου στο πολιτικό παιχνίδι της χώρας της  “οικογένειας”, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

 Ο Κωνσταντίνος, αν και προσπάθησε από την πρώτη στιγμή της Μεταπολίτευσης να μπει δυναμικά  στο πολιτικό παιχνίδι, με αντίπαλο ένα  Κ. Καραμανλή , που δεν ήθελε με τίποτα στα πόδια του το γιο της Φρειδερίκης, ήταν σίγουρο πως δε θα τα κατάφερνε. Κι έτσι έγινε. Στο Δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, ο “βασιλιάς” ηττήθη κατά κράτος. Κι εκεί ακριβώς,  έκλεισε η ιστορία της βασιλείας στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος, όμως, όπως περιγράφουμε στο βιβλίο μας με τίτλο “…΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ” (εκδόθηκε το 1994), δεν το έβαλε κάτω. “Κούρνιασε” μόνο  πολύ λίγο καιρό και λίγο χρόνια μετά, το 1978, σε συνεννόηση με τους φιλοβασιλικούς εφοπλιστές του Λονδίνου, ετοίμασε ένα  νέο σχέδιο επαναδραστηριοποίησής του με τους εξής σταθμούς:

1.΄Ιδρυση του Ελληνικού Κολεγίου  Λονδίνου (Hellenic Colege of London).  Δημόσιο, ελληνικό σχολείο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Λύκειο),που λειτουργούσε με ελληνικό και αγγλικό πρόγραμμα. Το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε ΟΛΑ τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου (αποσπασμένο ελληνικό εκπαιδευτικό προσωπικό, λειτουργικά και άλλα έξοδα) και οι εφοπλιστές με τον Κωνσταντίνο διέθεταν το κτίριο, ένα μεγάλο, όμορφο οικοδόμημα στο κέντρο του Λονδίνου, παλιάς αγγλικής αρχιτεκτονικής, ιδιοκτησίας της Ολλανδικής πρεσβείας, που ενοικιάστηκε γι΄αυτό το σκοπό.

 “Το σχολείο του Βασιλιά”, όπως ονομάστηκε τελικά το Κολέγιο, αφού όλοι γνώριζαν πως  το  ίδρυσε ο Κωνσταντίνος, για να φοιτήσουν σ΄αυτό τα παιδιά του  και να προωθήσει μέσω αυτού τους στόχους του, το έκανε ΔΩΡΟ στο φίλο του  το βασιλιά (ποιος άλλος;) ο υπουργός Εξωτερικών τότε της Ν.Δημοκρατίας ο…  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πατέρας του Κυριάκου,σημερινού υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ.Κρατήστε το αυτό). Μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος ο μετέπειτα αρχηγός της Ν.Δ και  πρωθυπουργός ,να σταλούν στο σχολείο  “δικοί” του εκπαιδευτικοί, για να μη δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία  του, όπως την ήθελαν οι βασιλικοί.

Το 1981 έρχονται στην Ελλάδα τα “πάνω κάτω” και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές. Στο Λονδίνο, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του βασιλικού Κολεγίου  η ΚΝΕ και η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Λονδίνου ζητούσαν επίμονα να κλείσει, γιατί ήταν μια πραγματική συνταγματική πρόκληση.  Τα παιδιά του Κωνσταντίνου (Αλεξία, Παύλος και Νικόλαος),που φοιτούσαν τότε στο σχολείο ήταν εγγεγραμμένα με τους τίτλους πρίγκιπες και διάδοχος και έτσι τα προσφωνούσαν οι καθηγητές τους. Διευθυντής μάλιστα του σχολείου ήταν ο φίλος και συμμαθητής του Κωνσταντίνου, ο φιλόλογος Ιωάννης  Κανελλόπουλος, που τον είχε μάλιστα  ακολουθήσει στην “εξορία” (Ρώμη-Λονδίνο).

Ο  υφυπουργός Παιδείας Πέτρος Μώραλης και μέλος του εκτελεστικού γραφείου (“κολλητός” του Ανδρέα) ήταν εκείνος που έπαιρνε τις διαμαρτυρίες από το Λονδίνο γι΄ αυτό και αποφάσισε να αποσπάσει  καμιά 10αρια νέους, “δημοκρατικούς”   δασκάλους και καθηγητές στο σχολείο, για να κρατηθούν οι ισορροπίες, όπως έλεγε. ΄Ενας από τους αποσπασμένους, όπως λέμε παραπάνω, ήταν και ο γράφων. Νεοδιόριστος τότε εκπαιδευτικός στη Δημόσια Β/θμια εκπαίδευση .

(Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τη διήγηση με αποσπάσματα από το βιβλίο μας “΄Οταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ).