ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ¨Η ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗ  ΔΥΝΑΜΗ  ΄Η ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
  2.  “ΕΠΙΣΗΜΟΙ”.  ΣΤΑ “ΦΩΤΑ” ΠΑΝΕ, ΑΛΛΑ …ΦΩΤΙΣΗ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.
  3. ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΟΡΘΟΔΟΞΑΡΕΣ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ ΤΟΥ Β.ΛΕΒΕΝΤΗ.
  4. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ …ΒΙΑΣΤΕΣ! (ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ).
  5. ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΧΝΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ.
  6. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ- ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ-ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΕΣ  (ΑΥΡΙΑΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)
1. ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ
Παγκόσμιος τρόμος: Τι είναι η βόμβα υδρογόνου -Η σημασία ενός τέτοιου όπλου στα χέρια του Κιμ Γιονγκ Ουν
Παγκόσμιος τρόμος: Τι είναι η βόμβα υδρογόνου -Η σημασία ενός τέτοιου όπλου στα χέρια του Κιμ Γιονγκ Ουν

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση, με κάθε επισημότητα από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βόμβα, που θεωρείται ισχυρότερη από την ατομική, ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος.

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών», που κυβερνά τη χώρα, μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε έπειτα από την καταγραφή -νωρίτερα σήμερα- ενός σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά σε γνωστή τοποθεσία πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Φωτογραφία από την πυρηνική δοκιμή που μετέδωσε η βορειοκορεάτικη τηλεόραση

Τι σημαίνει η δοκιμή της βόμβας υδρογόνου 

Αν λοιπόν οι ισχυρισμοί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σημαίνει ότι η Πιονγιάνγκ έχει κάνει βήματα μπροστά στην τεχνολογία και στις πυρηνικές της δυνατότητες.

Οι ατομικές βόμβες που στηρίζονται στο πλουτώνιο και πάνω στις οποίες έκανε δοκιμές η Βόρεια Κορέα μέχρι τώρα, ήταν αρκετά ισχυρές, αλλά μια βόμβα υδρογόνου είναι αρκετά ισχυρότερες.

Σε κάθε περίπτωση με την ανάπτυξη βόμβας υδρογόνου η απομονωμένη Βόρεια Κορέα θα μετατραπεί σε κάτι περισσότερο από μια απειλή.

Πώς δρα μια βόμβα υδρογόνου -Η διαφορά με την ατομική βόμβα

Οι ατομικές βόμβες χρησιμοποιούν μια διαδικασία που ονομάζεται σχάση. Χωρίζει το πλουτώνιο σε μικρότερα άτομα απελευθερώνοντας τεράστια ποσά ενέργειας. Οι ατομικές βόμβες χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945 σκοτώνοντας περισσότερους από 200.000 ανθρώπους.

Οι βόμβες υδρογόνου, χρησιμοποιούν όχι τη σχάση αλλά τη σύντηξη. Αντί της διάσπασης μεγάλων ατόμων, κάνει κάτι άλλο, συνδυάζει μικρά άτομα προκειμένου να δημιουργήσει μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη, εκατοντάδες φορές πιο ισχυρή.

Ουσιαστικά μια βόμβα υδρογόνου είναι δύο βόμβες σε μια. Ενώ η έκρηξή της προκαλείται από τη σύντηξη, χρησιμοποιεί πολύ θερμότητα για να ξεκινήσει η όλη διαδικασία (να αρχίσουν τα άτομα να ενώνονται και να ξεκινήσει μια αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση). Γι αυτό και ονομάζεται θερμοπυρηνικό όπλο.

Για να ξεκινήσει λοιπόν αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται ένα μικρότερο πυρηνικό όπλο. Οπως η ατομική βόμβα η έκρηξη της οποία μπορεί να λειτουργήσει ως έναυσμα για τη λειτουργία της βόμβας υδρογόνου. Οι δύο εκρήξεις γίνονται, βέβαια, σχεδόν ταυτόχρονα.

Πότε χρησιμοποιήθηκαν ατομικές βόμβες 

Ατομικές βόμβες έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο δυο φορές και αυτές κατά τη διάρκεια πολέμου, από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Η καταστροφή που προκάλεσαν οδήγησε στην άνευ όρων παράδοση της Ιαπωνίας και έφερε το τέλος του πολέμου.

Βόμβες υδρογόνου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ αν και υπήρξαν στιγμές που φθάσαμε πολύ κοντά στη χρήση τους… Η πυραυλική κρίση στην Κούβα το 1960 είναι μια από τις περιπτώσεις αυτές.

Ποιες χώρες διαθέτουν πυρηνικά

Από την αυγή της πυρηνικής εποχής τουλάχιστον οκτώ χώρες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 2.000 πυρηνικές δοκιμές.

Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη που έκανε πυρηνικές δοκιμές προκαλώντας την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας στο Νέο Μεξικό στις 16 Ιουλίου 1945. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Ρωσία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και η Βόρεια Κορέα. Το Ισραήλ πιστεύεται ακόμη ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Θεωρείται ότι υπάρχουν 10.000 με 15.000 πυρηνικές κεφαλές στα οπλοστάσια των πυρηνικών δυνάμεων.

Η Βόρεια Κορέα είναι η μόνη χώρα που έχει κάνει πυρηνικές δοκιμές μετά το 1999. Συγκεκριμένα έκανε πυρηνικές δοκιμές το 2006, το 2009, το 2013 και φέτος. Η Ινδία και το Πακιστάν έκαναν πυρηνικές δοκιμές το 1998.

Παγκόσμιες αντιδράσεις 

Για «σοβαρή πρόκληση» για την παγκόσμια ειρήνη, έκανε λόγο η Σεούλ, σύμφωνα με το Yonhap, ενώ η Κίνα τονίζει ότι η κίνηση αυτή της Βόρειας Κορέας έρχεται σε αντίθεση με τον στόχο της αποπυρηνικοποίησης και χαρακτήρισε την ενέγεια «ανεπιθύμητη και απερίσκεπτη».

Τα σχόλια του πρακτορείου Νέα Κίνα δεν συνιστούν επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ότι αντανακλούν την επίσημη σκέψη στη χώρα.

«Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για μια βορειοκορεατική δοκιμή βόμβας υδρογόνου, αυτό συνιστά μια σοβαρή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μια πρόκληση την οποία καταδικάζω ανεπιφύλακτα» αναφέρει ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας ότι πραγματοποίησε με επιτυχία τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου κατασκευασμένης σε μικρό μέγεθος, αλλά σημείωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε καταδίκασε απερίφραστα τη δοκιμή αυτή και πρόσθεσε: «Η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα συνιστά μια σοβαρή απειλή κατά της ασφάλειας της χώρας μας και δεν μπορούμε κατά κανέναν τρόπο να την ανεχθούμε».

Ακόμη, ο επικεφαλής διεθνούς οργανισμού παρατήρησης για την τήρηση της απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών καταδίκασε την ενέργεια της Βόρειας Κορέας λέγοντας ότι συνιστά παραβίαση του παγκοσμίως αποδεκτού κανόνα κατά των πυρηνικών δοκιμών.

Είναι  επικίνδυνοι. ΄Ολοι τους. Οι   μεν, γιατί δοκιμάζουν τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής και γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τις διεθνείς αποφάσεις. Οι άλλοι που τους κατακρίνουν,γιατί δεν κάνουν τίποτα να τους σταματήσουν.

Είναι φανερό πια  πως δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες των παιδιών μας. Αν χειρίζονται με τον τρόπο που το κάνουν την εξουσία τους, τότε είναι σίγουρο πως μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και την εξαφάνιση.

Είναι υποχρέωση και συμφέρον μας να τους σταματήσουμε εδώ και να τους αφαιρέσουμε κάθε δύναμη. Με όλους τους τρόπους. Αρκεί να μη γίνουμε σαν και δαύτους.

Ας συστρατευμούμε  στον αγώνα, όσοι ακόμα έχουμε τα λογικά μας  και δεν υποταχτήκαμε σε κανενός είδους συμφέρον. Είναι καθήκον μας για τις γενιές των ανθρώπων που έρχονται.

 

2. Θεοφάνεια σε όλη την Ελλάδα -Πού βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί και φέτος η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητη η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην πάει στον Πειραιά, μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο κ. Τσίπρας έδωσε το παρώνί στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή, στην Αθήνα, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πολλοί βουλευτές αποφάσισαν να μην πάνε στον Πειραιά για τη δοξολογία, αλλά στον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη.

Τα ‘Αγια Θεοφάνεια (Φώτα), από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας που αναφέρονται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χρηστού, γιορτάζονται σήμερα με επισημότητα και λαμπρότητα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, τελέστηκε στη Δεξαμενή Αθηνών ο αγιασμός των υδάτων.
Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησε πλήθος πιστών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά. Στα σκαλοπάτια που οδηγούν στη Δεξαμενή Αθηνών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας Γ. Καμίνης. Το παρών έδωσαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όμως, δεν πήγε στη λειτουργία στον Πειραιά, αλλά στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του Σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου. Στον Φλοίσβο θα πάει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Το μήνυμα Παυλόπουλου: Το φως να διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας στην Ελλάδα
Συμβολικό μήνυμα για περισσότερο φως στην Ελλάδα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωσή του μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι.
Το φως της αγάπης ας διαλύει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, την Ευρώπη και τον πλανήτη, ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος.
«Ιδιώς στη χώρα μας το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας και της ανέχειας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Τον σταυρό στα νερά της Δεξαμενής μετά τον Μητροπολίτη Θερμοπυλών Ιωάννη, έριξαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Αθηναίων. Την ευχή το φως της χριστιανοσύνης, το φως της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς να διαλύσει τα σκοτάδια που απειλούν τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον πλανήτη, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ξεχωριστή αναφορά στη χώρα μας για την οποία ευχήθηκε το φως της χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά.

Στην Αθήνα, στη λειτουργία για τα Θεοφάνεια παρέστη νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την δοξολογία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και εκπρόσωποι των κομμάτων ανάμεσα στους οποίους οι βουλευτές της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη, Β. Κικίλιας, Θ. Φορτσάκης, οι κ.κ. Καρράς και Μ. Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων και ο κ. Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι. «Πολλές αντοχές» ευχήθηκε στο δήμαρχο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο Λασίθι ο Πλακιωτάκης
Στην Κρήτη βρίσκεται για τα Θεοφάνεια ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Μόνο ο Λεβέντης θα πάει στον Πειραιά 
Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το «παρών» σήμερα στον Πειραιά θα είναι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Στη φρεγάτα «Κουντουριώτης» ο Πάνος Καμμένος 
Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», θα βρεθεί στη φρεγάτα «Κουντουριώτης» και εκεί ανάμεσα στην Υδρα και στις Σπέτσες θα πραγματοποιήσει (με στρατιωτικό ιερέα) εν πλω τη δοξολογία. Εκεί οι βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού θα πέσουν στα νερά του Αργοσαρωνικού για να πιάσουν τον Σταυρό.

Μα τόσο γελοίοι πια ; Καμιά “πέτσα”;  ΄Ιχνος αξιοπρέπειεας και συνέπειας; Τί πάει να πει είναι το πρωτόκολλο; Κι αν είναι έτσι και το αποδέχονται, γιατί πίσω λένε άλλα, τάχα πως είναι διαφορετικοί;

Τουλάχιστον οι Δεξιοί  και σεμνύνονται πως είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι και στηρίζουν την εκκλησία. Τούτοι;  Αλλά, σιγά μην είναι…Αριστεροί. “Τρικυμία εν τω κρανίω” έχουν,  μπόλικη δημαγωγία και άκρατο λαϊκισμό.

 

3. Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς θα βουτήξει για να πιάσει τον σταυρό
Ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς θα βουτήξει για να πιάσει τον σταυρό

Στα Λουτρά Λαγκαδά θα βουτήξει για τον σταυρό, μεταξύ άλλων, και ο βουλευτής της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

Η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στα Λουτρά Λαγκαδά από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννη. Οπως αναφέρει και το thestival.gr, ο κ. Φωκάς είναι χειμερινός κολυμβητής.

Ποιος είναι ο Αριστείδης Φωκάς
Γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιήθηκε όμως και ανέπτυξε την οικογενειακή επιχείρηση επιπλοποιίας. Εντάχθηκε στην Ένωση Κεντρώων τη δεκαετία του 1990 και τον περασμένο Σεπτέμβριο εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής.

Tο  ξαναγράψαμε. ΄Εχουν  μεγάλη πλάκα οι επιλογές προσώπων   του Β. Λεβέντη. Αποκαλύπτεται ό ένας χειρότερος (ή έστω αστειότερος) του άλλου.  Από τις μηνύσεις για την εθνοκαθαρσο-γενοκτονία των Ποντίων των εθνικιστών του κόμματος των Κεντρώων, περάσαμε τώρα   στους Ορθοδοξάρες.

 ΄Ετσι όπως το πάει ο Λεβέντης  και ειδικά με την αδυναμία του να παριστάνει τον πολιτικό  Νοστράδαμο ,θα βγάλει πολύ γέλιο σε λίγο κι αυτός και τα φυντάνια  που έστειλε στη Βουλή. Είναι κρίμα!

 

4. Σάλος με τις «συμβουλές» προς γυναίκες της δημάρχου της Κολωνίας -Μετά τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις
Σάλος με τις «συμβουλές» προς γυναίκες της δημάρχου της Κολωνίας -Μετά τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις

Η είδηση για τα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας κατά γυναικών που γιόρταζαν την έλευση του νέου έτους στην Γερμανική πόλη της Κολωνίας ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο. Η Δήμαρχος όμως της πόλης ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με τις σημερινές της τοποθετήσεις οταν επικεντρώθηκε στην στάση των θυμάτων αντί στην εγκληματική συμπεριφορά των δραστών.

Η Εριέττα Ρέκερ, η οποία μόλις τον περασμένο Οκτώβριο έπεσε και η ίδια θύμα επίθεσης με μαχαίρι από άνδρα με ξενοφοβικές απόψεις, κάλεσε με συνέντευξη τύπου τις γυναίκες της πόλης της να υιοθετήσουν ένα «Κώδικα Συμπεριφοράς» για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

Σε μια έκτακτη συνάντηση στο Αρχηγείο της Αστυνομίας η Δήμαρχος πρότεινε ενέργειες που πρέπει να κάνουν τα ίδια τα θύματα για να μην αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις, όπως το να διατηρήσουν απόσταση από παρακείμενους άντρες, μήκους «όσο απλώνεται το χέρι», να παραμένουν μαζί με την παρέα τους και να μην απομακρύνονται, να αποζητούν την βοήθεια ή την μαρτυρία των παρευρισκομένων σε περίπτωση επίθεσης και να ενημερώνουν αμέσως την αστυνομία για το περιστατικό.

Γιατί σάλος ,δηλαδή; Μήπως έτσι το βλέπουν κάποιοι …σαλεμένοι σεξιστές;

Οφείλουμε να τα λέμε όλα με το όνομά τους. Ο σεξισμός στις μέρες μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και είναι φανερός σε κάθε βήμα. Ο “κλαρινογραμπρός” με τα βιονικά μούσκλια και πέη (κατάπιε τόνους αναβολικά για να τα…χτίσει) που εκτελεί ό,τι θηλυκό κινείται, μέχρι τη σιλικονάτη γκομενάρα, που τα πετάει όλα έξω γιατί της γουστάρει να προκαλεί “πανικό” στο πέρασμά της, είναι οι δύο όψεις του αυτού νομίσματος.

Δεν έχουν καμιά δικαιολογία ούτε ο ένας ούτε η άλλη. Είναι και αφύσικοι και ανήθικοι, δοθέντος πως ηθικό είναι ό,τι είναι φυσικό. Και ο σεξισμός, είναι εκτροπή, τεχνητή συμπεριφορά, δεν είναι φυσική ανάγκη, όπως το σεξ.    Ξαναειπωμένα εδώ και μάλιστα….επανειλημμένα.

΄Οσο για το περιστατικό της σεξουαλικής παρενόχλησης  γυναικών  από μετανάστες στην Κολωνία κάτι… δε μου κάθεται καλά. Γιατί βλέπω μια προσπάθεια να τραβηχτούν από τα μαλλιά συνηθισμένα σε όλες τις κοινωνίες περιστατικά; Πήγατε ποτέ μετά  τις 2 το πρωί σε ελληνικό σκυλάδικο ή “κωλάδικο” ; Καλοκαίρι σε διακοπές στον ΄Αγιο Νικόλαο ή στα Μάλια  της Κρήτης, είδατε ποτέ τσούρμο  Εγγλέζους-ες  Χούλιγκαν να…διασκεδάζουν;    Μπήκατε ποτέ στο “τσατ” του Zoo.gr; “Πάτε” και τα λέμε.

Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας δε φτάνει που κουβαλάει πάνω του όλα τα κακά του κόσμου (και της μοίρας του), είναι τώρα, πέρα από ληστής, κλέφτης, παραβατικός γενικά, και… βιαστής. Οπότε…φυλάτε ημεδαποί νοικοκυραίοι τις κορασίδες σας από την επέλαση του αλλοδαπού, του “ξένου”, που παραμονεύει στη σκοτεινή γωνιά να τις κακοποιήσει.

Εύκολο θύμα ο “Πακιστανός”, αλλά και η σεξουαλική του εκτροπή έγκλημα καθοσίωσης και “βούτυρο  στο ψωμί”  των Ναζί-Εθνικιστών.

Γράφαμε παλιότερα για το συγκεκριμένο θέμα:

 

                                                 (5-2-2014)
“΄Οπως έγινε γνωστό, οι δράστες φέρονται να χορήγησαν στη νεαρή γυναίκα μεφεδρόνη -μια συνθετική διεγερτική ουσία- με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις της. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, το θύμα του βιασμού  είναι Ελληνίδα, ηλικίας 20 ετών, και κατάφερε να εντοπίσει τους φερόμενους ως βιαστές της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.
Η κοπέλα φέρεται να γνώριζε έναν από τους κατηγορούμενους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Αλβανοί υπήκοοι. Από πληροφορίες προκύπτει ότι η ουσία που της χορήγησαν είναι γνωστή ως «μιάου-μιάου» και διακινείται κυρίως μέσω διαδικτύου, ενώ κάνει θραύση σε νυχτερινά μαγαζιά της Ευρώπης και των ΗΠΑ.” (ΜΜΕ).

Να το καταλάβω καλά.  Εκείνο το “Αλβανοί υπήκοοι”  τί δουλειά έχει στο ρεπορτάζ; Για να γίνει πιο ….σκληρός, ως …αλβανικός και όχι ως ελληνικός ο βιασμός, οπότε θα ήταν κομμάτι διαφορετικά;

Πριν κάμποσο καιρό, ένας αλήτης ΄Ελληνας βίασε και έκαψε ζωντανή (!!) μια κοπέλα στην Ξάνθη. ΄Οταν έγινε το φρικαλέο αυτό έγκλημα, γράψανε οι φυλλάδες παραπληροφόρησης κάτι ,το είπανε και στα τηλε- παράθυρα και μετά το…ξέχασαν. ΄Οταν το άλλο τέρας ο Πακιστανός, κατάντησε  “φυτό” τη Μυρτώ στην Πάρο, λύσσαξαν μαζί με τους Ναζί και οι φυλλάδες -τηλεαποχαυνωτές να λένε συνέχεια και να τονίζουν την αγριότητα του εγκλήματος ως…πακιστανικής προέλευσης. Ούτε μια στιγμή δεν το ξέχασαν εδώ και ενάμιση χρόνο. Αν  το είχε διαπράξει ΄Ελληνας, θα είχε ξεχαστεί την ίδια ημέρα ,όπως κι αυτό της Ξάνθης.

Πόσο μυαλό μπορεί να διαθέτει κανείς για να  καλλιεργεί το ρατσισμό  ακόμα και μέσα από ένα ειδεχθές έγκλημα!

Ελληνικό έγκλημα, κανονικό…έγκλημα. Πακιστανικό όμως;

“ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!! Επανέρχονται στη ζωή Μυρτώ και Ασπασία!  

Πάρος, καλοκαίρι 2012, το καλοκαίρι που έμελλε να στιγματίσει για πάντα τη Μυρτώ, την οικογένειά της αλλά και το πανελλήνιο.

Η κοινή γνώμη παγώνει όταν ένα 15χρονο κορίτσι πέφτει θύμα βιασμού αλλά και άγριου ξυλοδαρμού, από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακά.

Ο δράστης καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη, στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου.

Η μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου, τότε είχε δηλώσει «Καμία καταδίκη από ανθρώπους, για μένα, δεν θα είναι αυτή που αξίζει» και συμπλήρωσε «Μια καταδίκη πρέπει να υπάρξει για το παιδί. Για εμένα όχι. Το παιδί δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν».

Το κορίτσι είναι φριχτά βασανισμένο και χτυπημένο. Η κατάστασή της είναι τόσο σοβαρή όπου μετά την πρώτη νοσηλεία μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο στη Βοστώνη όπου παραμένει εκεί για επτά ολόκληρους μήνες.

Στις 24 Ιανουαρίου επιστρέφει στην Ελλάδα και από τότε βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα

Μιλώντας τότε στο theTOC.gr η επιστημονική διευθύντρια του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας «ANIMUS», Κατερίνα Σαραμούρτση μας έλεγε ότι «Η επικοινωνία γίνεται με τα μάτια και με κάρτες. Η Μυρτώ ήταν χαμογελαστή, αντέδρασε πολύ καλά

Και η Ασπασία επανέρχεται

Η ιστορία της Ασπασίας Μπόγρη, μοιάζει απίστευτη. Η 17χρονη δέχεται δολοφονική επίθεση από τον ίδιο της τον πατέρα. Την πυροβόλησε εξ επαφής μετά τη μεσημεριανή τους έξοδο για φαγητό στα Φιλαράκια, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς του Άργους. Τα οικονομικά προβλήματα αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του τον εγκατέλειψε ήταν οι λόγος που όπλισαν το χέρι του και τον έστρεψαν εναντίον του παιδιού του.

Η άτυχη κοπέλα μεταφέρεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ. Η μητέρα της το μόνο που ζητάει είναι προσευχές για το παιδί της.

Το κορίτσι με τα ξανθά μαλλιά, βρίσκεται στη Λάρισα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus όπου όπως λέει στην Espresso η κα Σαμαμούτση «Η Ασπασία αναπνέει και καταπίνει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη. Βρίσκεται σε ένα στάδιο όπου είναι σε εγρήγορση καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας και επικοινωνεί κάνοντας κινήσεις με το κεφάλι. Δεν μπερδεύεται και έχει μνήμη. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες θυμήθηκε έναν συμμαθητής της που έχει γενέθλια. Προσπαθεί και η Ασπασία να βγάλει φωνούλες, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να σταθεί όρθια» (“tromaktiko”).

 Την Ασπασία ομολογώ δεν την ήξερα. ΄Η, κι αν είχα ακούσει κάτι, όταν συνέβη η τραγωδία, το ξέχασα. Κι αυτό σίγουρα  λόγω έλλειψης επανάληψης του δράματος από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης.   Αντίθετα, την άλλη, την επίσης τραγική περίπτωση της Μυρτώς,  την ήξερα «απ΄έξω κι ανακατωτά» μέχρι τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες. Από την ώρα που την άφησε «φυτό» το τέρας (και δεν τη βίασε, όπως λέει το πάντα έγκυρο…”τρομακτικό”) μέχρι και σήμερα, που μαθαίνω για την καλή πορεία της υγείας της.

Και για να το πω στην… καθηγητική μας γλώσσα, αν ήταν να με εξέταζαν για τις γνώσεις μου στην περίπτωση της  Μυρτώς, θα έπαιρνα «δέκα με τόνο»  και στην άλλη, της όμοιας και χειρότερης Ασπασίας, φοβάμαι πως ο εξεταστής θα με έφερνε πάλι…Σεπτέμβρη για να είμαι πιο καλά μελετημένος.

Κι όμως.Την Ασπασούλα την άφησε «φυτό» ο ίδιος ο πατέρας της. Το σπλάχνο του, τη ζωή του. Δυο φορές πιο ένοχος από το βασανιστή της Μυρτώς. Αλλά, η Ελλάδα το πέρασε «ντούκου» το περιστατικό της Ασπασίας.  Βλέπετε η Μυρτώ είχε την… τύχη να την αφήσει με βαριές αναπηρίες ένας…Πακιστανός ,ενώ την Ασπασία κόντεψε να την εκτελέσει ο…΄Ελληνας πατέρας της. Τεράστια διαφορά στην …ποιότητα της κακοποίησης. Εκείνο που μέτρησε  τελικά στην έκταση της δημοσιότητας που έδωσε η εμπορική δημοσιογραφία στα δύο αυτά δράματα  δεν ήταν το μέγεθος του κακού που προξένησαν οι δράστες στα θύματα,αλλά η εθνικότητά των τεράτων.

Μη λέμε πολλά, γιατί τα έχουμε πει χίλιες φορές. Κάντε συνειρμούς, παραλληλισμούς, συγκρίσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας οι νοήμονες. Για τους  πανάθλιους  ρατσιστές, τους ανεγκέφαλους πατριωταράδες ούτε πρόκειται να  τους αλλάξουμε, όσο «μελάνι» κι αν χυθεί εδώ, ούτε  έχουν  έλεος,  όπως, ακριβώς,  τα άγρια ζώα.

Το ευχάριστο είναι πως και οι δυο ψυχούλες συνέρχονται, επιστρέφουν στη ζωή. Ας δούμε μόνο αυτή την ευχάριστη πλευρά της σκληρότητας   και ας ευχηθούμε να είναι γίνουν εντελώς καλά τα δύο κοριτσάκια.

5. ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΓΙΑ ΤΟ 2016. Ο 3ΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ.

Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύσαμε κείμενο εδώ που αναδημοσίευσε το ATHENS.INDΥMEDIA  Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα σχετικό σχόλιο:

                            athens.indymedia.org
ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΧΝΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΡ

                                           1577655

από POLYTROPOS 06/01/2016

2. “Συνεπώς από την αρχαιότητα υπήρχαν και μηχανές και τεχνολογία και ‘μεγάλα’ έργα. .. Η παπαδοκρατία μας έριξε 1000 χρόνια πίσω”

Μια και μνημόνευσες τον ΄Ομηρο. Κοίτα τί άλμα φοβερό έκανε η φαντασία του ποιητή, ενός θεωρητικού  ανθρώπου, που εκτινάχτηκε μίλια μπροστά με τις ασύλληπτες περιγραφές του.  Την ίδια εποχή, που περιγράφει, η τεχνολογία των   “Αχαιών” έδινε μάχες πάνω σε άλογα και άρματα με σπαθιά και ακόντια. Κι όλα αυτά όχι πολύ μακριά από σήμερα.

Δεν ευτύχησε η ανθρωπότητα στη μακραίωνη ιστορία της να έχει δυνατά μυαλά στο “εργαστήρι” με  φαντασία και “αφαίρεση-υπέρβαση”. Και δεν έφταιγαν σίγουρα τα συμφέροντα, το ιερατείο και οι αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον.

Κι αυτό φαίνεται κι  από τα τελευταία χρόνια ,που  οι παπάδες ειδικά  απώλεσαν τη δύναμη τους. Χρειάστηκε λοιπόν σχεδόν μισός αιώνας  για να αντιληφθούν οι τεχνολόγοι πως  ο σκληρός δίσκος του κομπιούτερ δεν είναι ανάγκη  να πιάνει ένα ολόκληρο δωμάτιο,αλλά αυτό τον ελάχιστο χώρο που καταλαμβάνει σήμερα.   50 ολόκληρα χρόνια για να περάσουν από τη λυχνία στο τρανζίστορ!

Κι ακόμα στις μέρες μας. Πέφτει ένα αεροπλάνο και πρέπει να σκοτωθούν όλοι οι επιβάτες.Ακόμα να τροποποιήσουν την “πατέντα” της εκτίναξης του καθίσματος για κάθε επιβάτη,όπως γίνεται στο πολεμικό αεροπλάνο για τους πιλότους. Και κλείνει κοντά 100 χρόνια η κατασκευή αεροπλάνου! Και μην τα ρίξουμε πάλι στα συμφέροντα των εταιριών.

Βαδίζουν αργά. Δεν κατάφεραν ακόμα να πάρουν ικανές ποσότητες ενέργειας   από άλλες πηγές (π.χ ήλιο ) ή να κατασκευάσουν μια μπαταρία από υλικό που να μην αδειάζει κάθε τρεις και μια. Μιλάμε για χονδροειδείς καθυστερήσεις,που δε συνάδουν γενικά με τις ταχύτητες που ζει ο κόσμος μας σήμερα.

6.Δίπλα-δίπλα Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας στον αγιασμό
Δίπλα-δίπλα Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας στον αγιασμό [εικόνες]

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε αρχικά τη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Εκεί βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, όπως μεταφέρει το thestival.gr, αντάλλαξε μία πολύ θερμή χειραψία με τον υποψήφιο για την ηγεσία της ΝΔ.

Όπως σημειώνει όμως, στη Μητρόπολη ο κ. Τζιτζικώστας προτίμησε να σταθεί δίπλα στους περιφερειακούς συμβούλους, όπως επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος.

Μητσοτάκης: «Το Άγιο Πνεύμα να δώσει σε όλους μας δύναμη και ευθυκρισία»
«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία. Να ευχηθώ σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και το Άγιο Πνεύμα να δώσει σε όλους μας δύναμη και ευθυκρισία».

Το βασιλικό τρίδυμο στη φωτογραφία, που συνεργάζεται και παλεύει να δώσει ακροδεξιο-βασιλική πορεία στη Ν.Δ . Θα τα πούμε εκτενέστερα σε σχετικό άρθρο μας αύριο.