Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΤΗΣ Ν.Δ “ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΤΗ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ”!

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Εγγεγραμμένοι 9.913.609
Ενσωμάτωση 100,00 %
Ψήφισαν 56,16 %
Ακυρα/Λευκά 2,42 %

Εκτός Βουλής 6,40 %

145 35,46 %
75 28,09 %
18 6,99 %
17 6,29 %
15 5,55 %
11 4,09 %
10 3,69
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΙΟΣ  2019
****

΄

Ηταν το μακρινό 2013, τότε που   η άρρωστη  καρδιά της χώρας χτυπούσε   στις αρρυθμίες  της χρεοκοπίας και των μνημονίων. Ο Αντώνης Σαμαράς  από  τις 20 Ιουνίου 2012 ήταν επικεφαλής κυβέρνησης  συνεργασίας  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. (Ο Φώτης Κουβέλης  της ΔΗΜΑΡ λίγο μετά θα αποχωρήσει). ΄Ηταν  μια  απαραίτητη  συνύπαρξη την εποχή εκείνης της αβεβαιότητας και της ταραχής, που κι εμείς εδώ τη χαιρετίσαμε ,χωρίς δισταγμό, μόνο και μόνο γιατί  η κυβερνητική αυτή συνεργασία έδινε ελπίδες να βγει η χώρα από το  σκοτεινό τούνελ.

Και θα ήταν  λάθος , θα έδειχνε μικροψυχία, στενότητα αντίληψης και ανιστόρητη συμπεριφορά ,αν δεν κρατούσαμε τέτοια   στάση. ΄Οπως και αν αποφεύγαμε τη σφοδρή κριτική την ίδια εποχή ενάντια σε ένα ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα βρισκόταν υπό… κατασκευή , βάδιζε με τρεκλά βήματα και κυριαρχούσαν στο εσωτερικό του  ανισόρροπες φωνές σαν του Βαρουφάκη, του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου.

Υπήρξαμε  αυστηροί (scripta manent)  ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα , επειδή ακριβώς εκείνες  τις άγριες ημέρες δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.  Λόγω απειρίας περισσότερο και  έλλειψης   ιδεολογικής ισορροπίας στο κόμμα του, συμπεραίνουμε σήμερα.   Κάτι , όμως,  που λίγο καιρό μετά , στην πολιτική του πορεία,  διόρθωσε με αποκορύφωμα τη  γενναία στάση του ως πρωθυπουργός  απέναντι στη συνοχή της  Ε.Ε ,αλλά και την  συνετή εκπαραθύρωση της παραπάνω  παλαβής τριάδας

Γράφαμε στις 28.04.13

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ. “ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕΝ Ο ΙΔΙΟΣ, ΤΟΣΟΣ ΗΤΑΝΕ” (Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ)

Αναγνωρίζετε χτες και σήμερα αυτόν τον (τότε) πρωθυπουργό, ως  άνθρωπο και  πολιτικό; Καμιά σχέση. ΄Η μήπως, όπως λέει ο ποιητής , “τόσος ήταν” πάντα ο Αντώνης Σαμαράς και απλώς εκείνο το διάστημα παρουσίασε κάποιες αναλαμπές, τεχνητές , ευκαιριακές και ξένες που δεν ήταν “αυτοφυείς” και σύμφυτες,  σταθερά και μόνιμα στοιχεία, που  συνέθεταν συγκροτημένα  την προσωπικότητα;

Η Ιστορία,αυτή η μοναδική επιστήμη, που αν λείψει ολόκληρο το πολιτισμικό ανθρώπινο εποικοδόμημα καταρρέει,έχει αποφασίσει γι΄αυτό και δίνει τη δική της απάντηση, στηριγμένη την αυθεντία της πείρας της: Αυτός είναι ο άνθρωπος. Του ύψους και του βάθους. Ικανός για το  υπέρτερο καλό ,αλλά και για το  χειρότερο κακό. ΄Αγγελος και  Δαίμονας. Και αποφαίνεται η επιστήμη το Θουκυδίδη πως αυτές  οι εκτροπές και μάλιστα στην έσχατη προδοσία και την αναξιοπρέπεια οφείλονται, κατά πάγια διαπίστωση στο προσωπικό συμφέρον,τις φιλοδοξίες, τις ιδεοληψίες,αλλά κατά κύριο λόγο στο ΧΡΗΜΑ. (“Τ΄άσπρα πουλήσαν το Χριστό ,τ΄άσπρα πουλούν και σένα”).

Παραδείγματα από τις σελίδες της Ιστορίας:

-Θεμιστοκλής. Ο θεμελιωτής της ναυτικής δύναμης τω Αθηνών και ο συντελεστής της  νίκης στη ναυμαχία της Σαλαμίνας,ο μεγάλο στρατηγός και πολιτικός, εκείνος που κατατρόπωσε τους Πέρσες,  στα τέλη της ζωής του,κατάντησε “τρόφιμος”  στο βασίλειο  του Πέρση μονάρχη Αρταξέρξη.

-Παυσανίας. Ο επίσης αξιόλογος στρατηγός και σωτήρας της Ελλάδας στην περίφημη μάχη των Πλαταιών το 479 π.κ.η) ξέπεσε  επίσης σε  επαίσχυντο προδότη και συνομιλητή του Ξέρξη βασιλιά.  Και μάλιστα πέθανε με τέτοιο ντροπιαστικό τρόπο,αφού κατά την παράδοση , η ίδια η μάνα του τοποθέτησε την πρώτη πέτρα στη θύρα του ναού που βρήκε καταφύγιο ο γιος της ως  ικέτης, για να πεθάνει,ευχήθηκε η μάνα, από την πείνα  μέσα στο ναό- φυλακή και τάφο του.

Στα νεότερα χρόνια αφθονούν επίσης τα παραδείγματα ξεπεσμού, προδοσίας, αισχρής μεταστροφής  ανθρώπων (όχι απλώς λαθών)  για τους οποίους επίσης ο ποιητής θα αναρωτηθεί “πού ‘σαινιότη, πού δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!».

Μνημονεύουμε ενδεικτικά:

  • Γενάδιος-Σχολάριος, ο πρώτος Πατριάρχης. ΄Ανθενωτκός. Παράδωσε την Πόλη στον Μωάμεθ ,με αντάλλαγμα τον πατριαρχικό θρόνο. Τα σχεδόν 400 χρόνια αποκοπής της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή κοινότητα και οι άλλες περιπέτειες από την υποδούλωση, οφείλονται κατά κύριο λόγο στο  Ορθόδοξο ιερατείο που πολέμησε με λύσσα τον ηρωικό αυτοκράτορα Κων. Παλαιολόγο και παράδωσε την Πόλη στον Οθωμανό  πολιορκητή. (Μέχρι σήμερα η ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει  ζητήσει συγγνώμη γι΄αυτό το μέγα “εθνικό” έγκλημα).
  • Ιωάννης Καποδίστριας. Ο μοιραίος κυβερνήτης της Ελλάδας. Αντί,όπως είχε υποσχεθεί,αλλά και παρά τις αγαθές  προθέσεις που έδειξε αρχικά, για να υπηρετήσει το συμφέρον της μικρής  χώρας, κατάντησε ο αχυράνθρωπος των Ρώσων. Οι Υδραίοι και  οι λοιποί  με αίμα και προσωπική περιουσία  συμμετέχοντες στον αγώνα νησιώτες  από τον Πόρο, τη Μύκονο, τη Σύρο, τη Νάξο, τη Άνδρο ,την Πάρο  και φυσικά οι γενναίοι πολεμιστές της Μάνης ,έτυχαν της χειρότερης μεταχείρισης από το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών που υποδυόταν  τον ΄Ελληνα. Ο Καποδίστριας,ο άκαπνος “Ρώσος”,  έφτασε στην έσχατη εξαθλίωση  να περιφρονεί και να διώκει  τους περισσότερους από τους μπαρουτοκαπνισμένους αγωνιστές. Ακόμα   και να αρνηθεί  την αυταπόδεικτη συνεισφορά των νησιωτών στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.
  • Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Α’.   Τα σπουδαία αποτελέσματα των Βαλκανικών πολέμων,με  βασικό συντελεστή τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και λίγο μετά βασιλιά, αμαυρώθηκαν από τη μετέπειτα  γερμανόφιλη στάση του,που είχε ως αποτέλεσμα, τόσο το διχασμό, όσο  και τη Μικρασιατική καταστροφή που υπήρξε η ταφόπετρα του ελληνισμού στη Μ.Ασία, αλλά και η τροχοπέδη της  ανάπτυξης και της προόδου της χώρας ,μετά τη φοβερή εκείνη καταστροφή
  • Η  ηγεσία του ιστορικού ΚΚΕ. Ιδιαίτερα με τη στάση της μετά τις συμφωνίες στη Γιάλτα και την παράδοση   των  Ανταρτών-Επαναστατών, που στην πλειοψηφία τους αγωνίστηκαν με το όραμα να  αλλάξουν τον κόσμο στο μαχαίρι των Χιτών, των Μάυδων και των τακτικών αποσπασμάτων της Χωροφυλακής . Με αποκορύφωμα την τραγική κατάληξη στο Γράμμο και το Βίτσι, μια προαναγγελθείσα  “γενοκτονία” των επαναστατών, την οποία πολιτική και στρατιωτική η ηγεσία του ΚΚΕ γνώριζε πολύ καλά πως θα επακολουθήσει με την εξόντωση  και την  ισόβια εξορία  των   εξεγερμένων Ανταρτών.
  • Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.Ο Κεντρώος πολιτικός, ο οποίος για λόγους προσωπικού συμφέροντος,αλλά και έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, πρόδωσε την παράταξή του (“Αποστασία”), συμμετείχε στην προετοιμασία του αποτυχόντος βασιλοχουντικού πραξικοπήματος των Ανακτόρων  και των στρατηγών και οδήγησε τη χώρα στη δικτατορία των Συνταγματαρχών της 21ης Απρίλη 1967.
  • Ανδρέας Παπανδρέου.Ο  σοσιαλιστής πρωθυπουργός, που άλλαξε τη μοίρα της άλλης κατηγορίας των Ελλήνων,των κατατρεγμένων, των θυμάτων των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, των Αριστερών αγωνιστών ,των  μη προνομιούχων Ελλήνων. Στο τέλος υπέκυψε και τούτος. Δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος του ιστορικού του έργου. Δεν απέφυγε τη διαφθορά και την προδοσία του “κινήματος” με το χρηματισμό του από τον τότε μεγαλοτραπεζίτη Γιώργο Κοσκωτά.

Αν, επομένως, αξιόλογες ιστορικές μορφές,  δεν απέφυγαν παρά τις καλές  προθέσεις ή  και το  θετικό   εν πολλοίς έργο τους,  να σταθούν  ακέραιοι ως το τέλος, ο Αντώνης  Σαμαράς γιατί να αποτελέσει την εξαίρεση; Δοθέντος μάλιστα πως ο Μεσσήνιος πολιτικός ξεκίνησε με τους χειρότερους πολιτικούς οιωνούς.  Ακροδεξιός, εθνικιστής, φανατικός ,αρχικά.  Και μόνο  μετά την  αναλαμπή -μεταστροφή του, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, που χαιρετίσαμε κι μεις τότε,  φάνηκε να αλλάζει. Πράγματι,    η συμβολή του υπήρξε ιστορική στη διάσωση της χώρας από την άτακτη χρεοκοπία,η οποία ,αν ποτέ συνέβαινε , θα είχε οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική και κοινωνική αποσάθρωση.

Σήμερα εκείνο το “αουτσάιντερ”,δεν υπάρχει πια.  Κατάντησε πάλι ένα κουτσό,  αδύνατο άλογο, όπως ακριβώς ήταν πριν την αλλαγή του.  Και δεν έγινε απλώς πάλι ο Ελληνάρας, ο εθνικιστής, ο  ρατσιστής και  ανάλγητος πολιτικός. Είναι το όνειδος, όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί της χώρας από συστάσεως  ελληνικού κράτους, αφού σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όταν ένας ολόκληρος λαός πάλευε να επιβιώσει,ο ίδιος ασεβής, αναίσχυντος, προδότης  συναλλασσόταν με το “αρπακτικό” Κ.  Φρουζή της φαρμακοβιομηχανίας Novartis για “διευκολύνσεις” έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων και κατάντησε  ένας από τους θλιβερούς πρωταγωνιστές αυτού του σκανδάλου.

Αντίθετα. Ο δημαγωγός  νεαρός τότε πολιτικός και αρχηγός το ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που  από κακή καθοδήγηση περισσότερο των ανθρώπων της παράταξής του , θήτευσε και τούτος στη δημαγωγία και το λαϊκισμό, αργότερα, ως πρωθυπουργός της χώρας και στο κρίσιμο σταυροδρόμι, “Ευρώπη  ή Grexit”, κόντρα στις  γραμμές που ως αρχηγός αντιπολίτευσης είχε τραβήξει, πήρε τη μεγάλη απόφαση της μεταστροφής και μάλιστα με άμεσο κίνδυνο της πολιτικής του καταβαράθρωσης. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά, ως πρωθυπουργός της χώρας απέδειξε πως η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει με όραμα και με προσφορά ανεκτίμητη.

Αυτή την ώρα  ο Αλέξης  Τσίπρας θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το σημαντικότερο, ίσως και το μοναδικό, κεφάλαιο στην πολιτική  ζωή της χώρας. ΄Ηττα  του ίδιου και της παράταξής του θα σημάνει για τη χώρα οπισθοδρόμηση,”πέτρινα χρόνια”, ηθική, κοινωνική και οικονομική κατάρρευση.  Ας ελπίσουμε πως  δε θα συμβεί.

Την ίδια ώρα  όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, οφείλει να αγωνιστεί να μην ξαναζήσει η χώρα το  ασφυκτικό διάλειμμα Κυριάκου Μητσοτάκη και Ακροδεξιάς διακυβέρνησης.  Ο κόσμος πάει μπροστά. Η χώρα,κάποια στιγμή πρέπει να απαλλαχτεί εντελώς από τα βαρίδια του παλαιοκομματισμού και της παραδοσιακής, στρεβλής αντίληψης της ελληνικής  πολιτικής.

Εκείνο το αλήστου μνήμης, ντροπιαστικό  για την εξέλιξη και τον πολιτισμό της χώρας στον 21ο αιώνα, σύνθημα της Δεξιάς  “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”, ας μείνει πια μόνο ως μαύρη ιστορική σελίδα  της Ελλάδας. Αλλά  και τροφή των οραμάτων και των προσδοκιών μιας Κεραμέως και μιας Μενδώνη, που αποτελούν σήμερα το  όνειδος της Παιδείας και του Πολιτισμού. Μάλιστα μιας χώρας ,της οποίας   οι παλιοί κάτοικοί της διέπρεψαν καταλυτικά, μοναδικά και παγκόσμια, ειδικά στον Πολιτισμό και την Επιστήμη. Τί τραγική ειρωνεία!

 

——

Ευχόμαστε , λοιπόν,  τότε  να μη συμβεί  αυτό ακριβώς που τελικά  συνέβη . Γράφαμε:   “Την ίδια ώρα  όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, οφείλει να αγωνιστεί να μην ξαναζήσει η χώρα το  ασφυκτικό διάλειμμα Κυριάκου Μητσοτάκη και Ακροδεξιάς διακυβέρνησης.  Ο κόσμος πάει μπροστά. Η χώρα, κάποια στιγμή πρέπει να απαλλαχτεί εντελώς από τα βαρίδια του παλαιοκομματισμού και της παραδοσιακής, στρεβλής αντίληψης της ελληνικής  πολιτικής”

Ζήσαμε αυτό το δραματικό  διάλειμμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και συνεχίζει η χώρα  ως αυτή την ώρα  να αισθάνεται στο κορμί της τη μέγγενη όλων των ακροδεξιών , φασιστικών  και νεοναζιστικών  μεθόδων που επέλεξε, για να κυβερνήσει ο γιος του « Εφιάλτη», ο αλήστου μνήμης Κων.Μητσοτάκης.

ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ!  ΘΑ  ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΕΡΕΙΠΙΑ ΑΠ’  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.  ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΙΜΑΣΣΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΕ  ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΕΝΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ  ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ (ΕΥΤΥΧΩΣ)   ΔΕΞΙΟ ΤΟΥ  ΤΜΗΜΑ,  ΝΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΕΣΕΙ ΩΣ  ΑΚΡΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ  ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Επιλέξαμε  σήμερα στο συγκεκριμένο ζήτημα  με αφορμή της χτεσινή  επέτειο της Νίκης ενάντια στο Φασισμό και αργότερα στο Ναζισμό , για να επισημάνουμε ΠΑΛΙ μια άλλη αλήθεια, που  οφείλει  να είναι  μεταξύ των πρώτων  στην ατζέντα των κομμάτων που βρίσκονται στο αντιδεξιό μέτωπο:

Ο βαθύς πυρήνας της  παράταξης της Δεξιάς ,η  οποία ανέκαθεν στέγαζε κομματικά την Ακροδεξιά και τους Ναζί, έχει σήμερα δυο στόχους: 1. Την εν καιρώ  απομάκρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που του χρεώνει τη συρρίκνωση του κόμματος στα όρια του 20% του εκλογικού σώματος με τα τεράστια προσωπικά του σκάνδαλα και τα άπειρα λαϊκά μέρτωπα  που έχει ανοίξει και 2.  ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ   ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ…ΑΝΟΙΞΗΣ  ΤΗΣ Χ.Α

Να μείνουμε σ΄αυτό.  Οι ναζιστικές ψήφοι πάντα ήταν των   Δεξιών.  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.  Φάνηκε στις  εκλογικές αναμετρήσεις. Αψευδής μάρυρας οι καταστάσεις στην αρχή της ανάλυσης από τις εκλογές του 2015 και του 2019. ΄Οσο  υπήρχε δυνατή Χρυσή Αυγή, ΕΧΑΝΕ Η ΔΕΞΙΑ  (2015). ΟΤΑΝ  ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ (ΠΡΩΤΑ)  ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΑΣ,  ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΔΕΞΙΑ (2019).  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με  τις ψήφους των ΝεοΝαζί πήρε τις εκλογές. Το έχουμε κατά κόρον αναλύσει. Συγκρίνετε τα εκλογικά  αποτελέσματα  στους πίνακες παραπάνω και θα δείξει, ηλίου φαεινότερα.

Αυτός είναι και ο λόγος σήμερα που το κονκλάβιο της Ν.Δ έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμο να μαζέψει πάλι  στο μαντρί τα απολωλότα πρόβατα, που για λίγο καιρό, ξέκοψαν από το κοπάδι .Και,όπως ήταν  επόμενο,  άλλα “βραχιάστηκαν” , πολλά τα έφαγε ο λύκος και  τα εναπομείναντα δεν έχουν πια στρούγκα να ξαποστάσουν.

ΤΙ ΠΙΟ ΦΑΝΕΡΟ;  ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ   ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΦΑΝΕΡΑ ΣΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ,  ΩΣ  «ΔΗΛΩΣΙΕΣ» ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Γεωργιάδης, Πλεύρης, Βορίδης καραμπινάτοι Ναζιστές! Δεν υπήρχαν στη Δεξιά πρόσωπα άλλα, τουλάχιστον χωρίς τέτοια ρετσινιά να τα κάνει ο Κυριάκος Υπουργούς;  Ναι,αλλά ποιοι θα μαύλιζαν τα χρυσαυγίτικα ζωντανά πίσω στο μαντρί;

Μπορεί για ευνόητους λόγους  να στήνουν δίχτυ ασφαλείας και να αποφεύγουν, ως υπουργοί,  να  φοράνε τη  “ναζιστική στολή”. ΄Ομως, σε αυτό τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι καλά και  ξέρουμε  ποιο  είναι   και τί καπνό φουμάρει το “τρίο” που τοποθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εντολή του «βαθέως κόμματος»  στους ισχυρούς αυτούς υπουργικούς θώκους.

Στόχος να φέρουν πίσω 150/200.000 “πρώτα  ξαδέρφια” τους, που για λίγα χρόνια και για ασήμαντες διαφορές,  είχαν κόψει την “καλημέρα” μεταξύ τους.  Αύριο, πάλι, ως συγγενείς εξ αίματος , θα είναι μαζί στην ίδια αυλή ,να συγκάθονται στο τραπέζι της δικής τους Ανάστασης, που θα είναι η Κόλαση της Ελλάδας!