ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ…

Η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά στο iefimerida -Σε αυτό το σπίτι είπε το «ΟΧΙ» ο παππούς μου

METAXAS_NEO2

1.Αν  ήμουν εγγονός του Μεταξά, 

“θα είχα κρεμάσει μια πέτρα στο λαιμό και θα κατηφόριζα ανήμερα 28 Οκτώβρη στο Φάληρο”. Επειδή, όμως, η πέτσα , Αιδώς στους  Αρχαίους, είναι ομού με την Αυτογνωσία ύψιστες αρετές  και ως εκ τούτου, είδη εν ανεπαρκεία, τουλάχιστον , οι στερούμενοι, ας φροντίζουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Ας ενθυμούνται πως πάλι  οι Αρχαίοι μας   έφασαν και παρέδωσαν  εκείνο το σοφό και  αθάνατο   «κρείττον του λαλείν το σιγάν».

 

 

Αφιέρωμα 28η Οκτωβρίου 1940: Η επέτειος του ΟΧΙ

 2. Αν ήμουνα Παπαχελάς, Διευθυντής της Καθημερινής.

(Πρώτα να φτύσω τρεις και…δεκατρείς  φορές στον κόρφο μου!).

 Αλλά,  πες που ήμουν τόσο θρασύς,  αμετροεπής και  παραδόπιστος   Γκεμπελίσκος ( θα τολμούσε  ΄Ελληνας να βγάλει στη βιογραφία του τον  Κων. Μητσοτάκη από την κολυμπήθρα Σιλωάμ, άσπιλο και αμόλυντο, χωρίς σοβαρό διάφορο; ) και  γινόμουν διευθυντής στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

 

Αν μη τι  άλλο, σήμερα και κάθε  28 του Οκτώβρη,  θα έβγαζα φύλλο με  μοναδικό και  μεγαλογράμματο τίτλο    ΣΥΓΓΜΩΜΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!

Και όλο το υπόλοιπο σεντόνι της εφημερίδας  θα το άφηνα μαύρο, κατράμι. ΄Οπως κατάμαυρη είναι και η ιστορία και η πορεία  της  σοβαροφανούς φυλλάδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Και όχι μόνο στα χρόνια της συμπόρευσής της με το φασίστα Ιωάννη Μεταξά