Η “efsyn” ΤΗΣ …ΕΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλεί «κομπάρσο» τον Κασσελάκη που εισέβαλε στην εκδήλωση των τριών

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση των τριών

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» που διοργάνωσε την εκδήλωση των Τεμπονέρα (ΣΥΡΙΖΑ), Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά), Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ) επιφυλάσσει σήμερα αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος εισέβαλε στην αίθουσα, απρόσκλητος, προκειμένου να κλέψει την παράσταση.

Όπως γράφει η εφημερίδα, «πρέπει να έχει κανείς πολιτική τύφλωση για να μην μπορεί να αντιληφθεί πόσο ενδιαφέρον είχε η εξαιρετικά επιτυχημένη προχθεσινή εκδήλωση της “ΕφΣυν”, στην οποία έγινε πραγματικά το αδιαχώρητο<

Οι δε “Κασσελακικοί” (έμμισθα τρολ και δημοσιογράφοι) είδαν “γκολ από τα αποδυτήρια” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που “δίδαξε επικοινωνία” και πήρε όλο το χαρτί.
Ο κόσμος όμως είδε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην παίρνει τον λόγο, να κλέβει 10 λεπτά δημοσιότητας και μετά από σόουμαν να γίνεται κομπάρσος».

iefimerida.gr”

*******

Από  την μπόχα που αναδίνουν οι χωματερές  “Παππά”  (efsyn)  και Ράπτη  (iefimerida)  κάθε υποψιασμένη,  καθαρή  όσφρηση  (και  … παλάμη)  αντιλαμβάνεται τί σκουπιδαριό κρύβουν αμφότερες  και  πώς η κάθε μια      κουκουλώνει  τις βρωμιές της   , για  να μην είναι απολύτως ορατές .  Και πράγματι,  το μάτι μπορεί και  να μην  πιάνει το βουνό από την…κόπρο του Αυγεία.  Η  μύτη , όμως,  δε λαθεύει εύκολα.

Να μη λέμε πολλά. «Χωριά που φαίνονται…»κ.λπ      Να πάμε αλλού.  Σε κάτι απορίες μας ,που είχαμε παλιά κυρίως, αλλά  σιγά-σιγά διαλύθηκαν  και μπαίνουν όλα  τα κομμάτια στο παζλ.

Αφορούν τη φυλλάδα της κολεκτίβας Συντακτών  ,που πια  φαίνεται να αλλάζει…ιδιοκτήτη.  Το «μακρύ χέρι της Ευτυχίας»  δε  χαϊδεύει απλώς   τα  “καραφλά”  πια κεφάλια των καλόπαιδων της παλιάς Ελευθεροτυπίας (κι ας  βάζουν   φωτογραφίες τους από   εκείνη την εποχή!). ΄Ετσι έδειχναν,  ως  τώρα,  οι χειρονομίες.   Μια απλή σχέση  ,  και πάντως  όχι  από εκείνες που τις χαρακτηρίζουμε  one ή  half night stand   Σήμερα  βλέπουμε πως  η σχέση  πάει πιο βαθιά  και  οδήγησε σε… γάμο!  Και μάλιστα…αλά ελληνικά ,  όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτή τη χώρα της διαφθοράς, της διαπλοκής  και της μίζας.

 

Τούτων ούτως εχόντων, λοιπόν, να το δικό μας σκεπτικό. Κι αν κάπου ή εξ ολοκλήρου είναι λαθεμένο, εδώ είμαστε να μας ενημερώσουν  οι θιγόμενοι  για  να διορθωθεί.

Λέμε. Η Ευτυχία πήρε εντολή από βρώμικα κέντρα να ρίξει τον Αλέξη  Τσίπρα.  ΗΛΙΟΥ ΦΑΙΝΟΤΕΡΟ.  Και το πραγματοποίησε.  Μόνο που δεν της βγήκε, όπως όριζε το σχέδιο των αφεντικών  να γίνει και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα «κέντρα» αυτά, δεν ανήκουν  μόνο στον επιχειρηματικό κόσμο του Μητσοτακικού καθεστώτος. Ο  …γιαουρτωμένος εκδότης Χρήστος Ράπτης για παράδειγμα ,που σκίστηκε όλο αυτό τον καιρό  με τη φυλλάδα του να  βάλει πλάτη να ευοδωθεί  η  νέα επιχείρηση  «Αποστασία»  είναι  ένα…φου μπροστά στα οικονομικά μεγαθήρια, που χρηματοδότησαν το εγχείρημα, όπως γνωρίζουν  όσοι  παροικούν    την Ιερουσαλήμ στην ελληνική οικονομική ελίτ.

Τα πλέον ισχυρά, όμως κι ακόμα πιο βρώμικα τέτοια κέντρα δεν είναι τα ελληνικά και Μητσοτακικά.   Συνδέονται και  υπηρετούν, κυρίως  «υβριδικά»,  το δικτάτορα της Ρωσίας.

Είναι γνωστό κάτι χρόνια τώρα πως  με τις « αργυρές  λόγχες» ( διάβαζε ρούβλια )  ο Νέος Χίτλερ της Ρωσίας έχει εξαγοράσει σε όλο τον κόσμο από Μέσα προπαγάνδας και παραπληροφόρησης μέχρι πολιτικά κόμματα, αλλά και μορφώματα κυρίως εθνικιστικά και ακροδεξιά. ΄Εχουμε επανειλημμένα αποκαλύψει  εδώ με στοιχεία, «διευθύνσεις και ονόματα» στην Ελλάδα, τουλάχιστον,  ποιοι   έχουν προσχωρήσει  με «χρυσά» ανταλλάγματα στο στρατόπεδο των πουτινιστών.

Στην αρχή, ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ  “έπινε νερό” στο όνομα του δικτάτορα της Ρωσίας.  Κυρίως τα «εθνίκια» της λεγόμενης  …πατριωτικής αριστεράς . Κυρίαρχες  μορφές ο Λαφαζάνης, ο Βαρουφάκης, η Αχτσιόγλου,  η Ζωή και πολλοί άλλοι.

΄Όταν ο Αλέξης Τσίπρας  κατάφερε με την «ομερτά» Κώστα Καραμανλή  να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με τον ακροδεξιό  Πάνο Καμμένο (φανατικός πουτινιστής, πλην των άλλων), πορεύτηκε και ο ίδιος ο Αλέξης , αλλά περισσότερο διπλωματικά και σιωπηρά στη ρώσικη γραμμή. Μέχρι που με την ιστορική του  φιλοευρωπαϊκή  στροφή και την  εκδίωξη από το κόμμα των  ξεφωνημένων  πουτινιστών, η σύνθεση στο κόμμα της Κουμουνδούρου άλλαξε.

΄Ετσι στήθηκε η επιχείρηση   «πτώση Τσίπρα».  Στη θέση του, προβλεπόταν  η ανάδειξη της ΄Εφης Αχτσιόγλου,  σφοδρής εσωκομματικής αντιπάλου του Αλέξη Τσίπρα,  αλλά και σκληρού μέλους της  ομάδας των Πουτινιστών του ΣΥΡΙΖΑ.    Η      στήριξή της, επομένως,  για διαφορετικούς λόγους  από  Μητσοτακικό καθεστώς και από του  φιλορώσους είναι, σήμερα πια,  απολύτως  κατανοητή ,αλλά και αποδεδειγμένη με τις  εξελίξεις στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Οι διαφορετικοί λόγοι είναι απλοί:

Ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης γνώριζε πως αν θα χάσει μια ημέρα την εξουσία, θα ήταν από τον Αλέξη Τσίπρα.  Εμβληματική προσωπικότητα  στο χώρος της Αριστεράς, αλλά και του μισού ΠΑΣΟΚ, ήταν με ιστορική ακρίβεια, ο διάδοχος του Κυριάκου ,ως επόμενος  πρωθυπουργός.     Η στήριξη, επομένως, της ΄Εφης Αχτσιόγλου  από  σύμπασα  την επικοινωνιακή βιομηχανία  του καθεστώτος ,  ήταν αναμενόμενη και  όρος εκ των ων ουκ άνευ, για να προωθηθεί στη θέση του πραγματικού αντίπαλου  της Δεξιάς , του τότε αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, η… άχρωμη άγευστη, άοσμη, φανατική αντιΤσιπρική Αχτσιόγλου.

Η ρώσικη πρεσβεία, από την άλλη, ήθελε επίσης την Ευτυχία στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους που εξηγήσαμε. Αφού ο Αλέξης  Τσίπρας εντάχτηκε στη φιλοευρωπαϊκή παράταξη,  στο κόμμα της Κουμουνδούρου.  Πουτινική πια  ως το κόκαλο ,  ήταν η Αχτσιόγλου.  Και σε αυτή πόνταραν …όλα τα λεφτά. Και … έχασαν και τα ρέστα τους.  Και οι μεν και οι δε.

Ειδικά  ο Μητσοτάκης με το στραπάτσο, που του  προξένησε το αουτσάιντερ στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ, ο…  από το πουθενά ερχόμενος  Στέφανος Κασσελάκης,έπαθε την πλάκα της ζωής του.   ΄Αρπαξε στην κυριολεξία  εν μια νυκτί  και     κάθισε στην καρέκλα που   το Σύστημα ζέσταινε για την ΄Εφη  το… αντίπαλο δέος, ο … απταίστως αγγλομαθής (!)  Κασσελάκης.

Με αυτό τον τρόπο ήρθαν τα πάνω κάτω στην επιχείρηση που έστησαν μαζί  πουτινιστές  και  Μητσοτακικό καθεστώς. Τα ξανάπαμε, τα επαναλαμβάνουμε, τα υπογράφουμε εκ νέου  και τα καταθέτουμε. Κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε κι ας είναι κουραστικό για όσους μισούν την επανάληψη.

Αλλά,  πού κολλάει τώρα η φυλλάδα της αριστεροφροσύνης   efsyn , που δίνει ρεσιτάλ παραπληροφόρησης από  την “αριστερή” πλευρά  τούτη, της απέραντης στην Ελλάδα, βρώμικης γκεμπελικής  χαβούζας;   Κι αυτό απλό.  Μόνο οι κοντυλοφόροι  τα κάνουν μπερδεμένα και  δύσκολα , για να το παίζουν ειδικοί αναλυτές και δεινοί   λύτες κομματικών σταυρόλεξων .

Πώς, μας τα δίδασκε στα σχολικά  μας χρόνια  εκείνο το ιστορικό πια  (λόγω μπάτσου οργάνου  και… συνεννόηση μπουζούκι)   βιβλίο της Λογικής;  Να φρεσκάρουμε στους συνηλικιώτες της μνήμη τους.΄

΄Εγραφε:  “Ο παραγωγικός συλλογισμός στηρίζεται σε επιχειρήματα στα οποία οι προκείμενες (εάν είναι αληθείς) εγγυώνται την εγκυρότητα του συμπεράσματος. Το συμπέρασμα ενός επιτυχημένου παραγωγικού συλλογισμού δεν μπορεί να είναι λανθασμένο υπό την προϋπόθεση ότι οι προϋποθέσεις είναι αληθείς. Αυτό σημαίνει ότι ένα επιχείρημα είναι λογικά «έγκυρο».

Το πιο γνωστό παραγωγικό επιχείρημα είναι ο συλλογισμός του Αριστοτέλη:

Όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί,

ο Σωκράτης είναι άνθρωπος,

Άρα: ο Σωκράτης είναι θνητός.

ή

α=β

β=γ

άρα

α=γ

Οι δικές μας αληθείς προσκείμενες,  είναι οι ακόλουθες:

α. Η ΄Εφη  Αχτσιόγλου είναι αντιτσιπρική

β.  Ο Κυριάκος Μητοστάκης είναι αντιτσιπρικός

γ. Η ΄Εφη Αχτσιογλου είναι πουτινική

δ. Η κοντυλοφόροι της  efsyn είναι και αντιτσιπρικοί και πουτινικοί.

ε. η ΄Εφη Αχτσιόγλου  είναι…αντικασσελική.

στ. Οι κοντυλοφόροι της efsyn είναι  αντικασσελικοί.

ζ. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τσιπρικός και αντιπουτινιστής.

κ.ο.κ

 με τουλάχιστον  μια ντουζίνα τέτοιες αληθείς προσκειμενες και εύκολες στον εντοπισμό τους από τους καθαρό νουν και χέρια έχοντας.

Εξάγετε   τώρα μόνοι  σας το έγκυρο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα και απαραίτητα πρέπει κι εσείς να καταλήξετε πως βρισκόμαστε  μπροστά σε ένα γάμο και μάλιστα, όπως είπαμε… αλά ελληνικά  (διάβαζε φαιδρότητας και προικοθηρίας)   στον οποίο αμφότεροι οι σύζυγοι  έχουν λόγους ισχυρών συμφερόντων να είναι ορκισμένοι   εχθροί  του παλιού και του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο καθένας για τους δικούς του λόγους

Υ.Γ

Το διαζύγιο είναι απολύτως σίγουρο, ως προδιαγραμμένο.  ΄Οπως όλοι, άλλωστε,  οι γάμοι σκοπιμότητας και συμφέροντας, όταν  λήξει   το «διάφορο». Τον ακριβή  χρόνο δε γνωρίζουμε ακόμα .

Τώρα, οι επαναλήψεις που λέγαμε. Και  υπάρχουν  κι άλλες, ατελείωτες. Βάζουμε δύο:

 

1.  Το παζλ των συμφερόντων που στηρίζουν την εκλεκτή της διαπλοκής

Periodista

Πολύ πιο σκοτεινή από όσο φαντάζεται ακόμη και ο πιο καχύποπτος είναι τελικά η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;

  1. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζουν πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα.
  2. Την Έφη Αχτσιόγλου προωθεί η διαπλοκή και η μιντιοκρατία που ενώ επιχείρησε να τσακίσει τον Αλέξη Τσίπρα την αποθεώνει.
  3. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο ο επικοινωνιακός βραχίονας του συστήματος Μητσοτάκη.
  4. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζουν τουλάχιστον δύο πρεσβείες ισχυρών δυτικών κρατών και οι μυστικές υπηρεσίες τους.
  5. Η Έφη Αχτσιόγλου προετοιμάζεται μεθοδικά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη στοιχείο το οποίο δεν μας προκαλεί εντύπωση, γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, αλλά σίγουρα θα σοκάρει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστοσελίδα η οποία στηρίζεται οικονομικά από μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, η οποία στηρίζει το κόμμα “Σπαρτιάτες” και η οποία βρίσκεται στο κάδρο ερευνών για σχέση με το ρωσικό παράγοντα στην Ελλάδα “παίζει σκληρά” Έφη Αχτσιόγλου. Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για σύμπλεγμα επιχειρηματιών και ακροδεξιάς που έχουν λόγο να επιβάλουν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό σύστημα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συγκεκριμένα συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους ώστε να θέσουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ευρύτερα τη Δημοκρατική Παράταξη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ετερόκλητα συμφέροντα στηρίζουν την Έφη της διαπλοκής, όπως λέγεται πλέον η Αχτσιόγλου. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά δεν θέλουν το καλό της Αριστεράς. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά θέλουν έναν ΣΥΡΙΖΑ ηττημένο. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά δεν θέλουν κάτι καλό για την πατρίδα.

 

” Επαναλαμβάνουμε ότι είναι εντυπωσιακό πως ΜΜΕ της διαπλοκής, το σύστημα Μητσοτάκη, θύλακες των μυστικών υπηρεσιών δυτικών κρατών, βραχίονες της ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα και συστήματα που σχετίζονται άμεσα με την ακροδεξιά και τους “Σπαρτιάτες”, αλλά και τμήματα της εγχώριας ολιγαρχίας και γκρούπες τραπεζικών συμφερόντων ευθυγραμμίζονται στην διαδικασία και την στρατηγική εκλογής της Έφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ”.

****

Συνυπογράφουμε και  αναδημοσιεύουμε το παραπάνω κείμενο με τη διευκρίνιση πως  όσα  “αποκαλύπτει” σήμερα ο συντάκτης του, είναι γνωστά ακόμα και στους… μη παροικούντας την Ιερουσαλήμ.   Μόνο που θα έκανε καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη δουλειά, αν έμπαινε στον κόπο να  υπενθυμίσει ποια  άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη ,  πλην Ευτυχίας Αχτζιόγλου στον  ΣΥΡΙΖΑ από συστάσεώς του σε κόμμα,  αλλά και ως κυβέρνηση, υπήρξαν και είναι βαμμένοι Πουτινιστές.   Το μακρύ, εν ολίγοις, χέρι του δικτάτορα  στη χώρα μας.

 Τα υπενθυμίζουμε:  Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης  Βαρουφάκης, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος.  Η Ευτυχία, ως πρωτοκλασάτη κι αυτή τώρα πια και μάλιστα προαλειφόμενη για πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου ,συμπληρώνει και μεγαλώνει , ως φαίνεται την αισχρή αυτή λίστα  της ρουβλιοεξάρτησης.   

΄Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, πριν κάτι χρόνια, οι Σκοπιανοφάγοι Δεξιοί, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό τους Κυριάκο Μητσοτάκη,  όμνυαν στο όνομα του  εθνικιστή-πατριώτη  Τσάρου.  Σήμερα,  σε μια περίοδο σύγχυσης και ανακατάταξης  γραμμών και ιδεοληψιών, η  Μητσοτακική Δεξιά, ως αποβάλλουσα τα παραδοσιακά κουρέλια του εθνικισμού (τα παραχώρησε στην Αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί τα πλέον επαίσχυντα), αποκήρυξε   τον πουτινισμό.

 Μένει, όμως  και να αποδείξει στην πράξη πως δεν άλλαξε ο Μανωλιός  και έβαλε τα ρούχα αλλιώς.  Ας αφήσει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  την αποκλειστικότητα του εθνικισμού  και του ψευτοπατριωτισμού στην ΄Εφη, αν ο ίδιος εννοεί όσα λέει και δεν είναι πάλι δημαγωγικά φληναφήματα …δια τας ανάγκας της στιγμής.   

΄Αξιος ο μισθός της ΄Εφης , τέτοια που είναι. Και ασφαλώς …πανάξια να ηγηθεί ενός πάλαι ποτέ κραταιού  κόμματος, που  πολύ σύντομα  θα καταντήσει να  παρουσιάζεται στα εκλογικά αποτελέσματα  με ποσοστό σε μονοψήφιο αριθμό.

 

2, Στη χωματερή του Ράπτη μπορεί να κάνουμε και μια περατζάδα . Με μαντήλι στη μύτη. Στον απόπατο του “Παππά”, επ ουδενί, ούτε με μάσκα από μακριά!

Λοιπόν. Λέμε στον τίτλο πως,  αν βάλεις όλα μαζί τα Μέσα παραπληροφόρησης του αριστερισμού  στη μια μεριά της ζυγαριάς  και μόνη της την  Efsyn στην άλλη,  το βάρος του αποπροσανατολισμού  και της παραπληροφόρησης στο ζύγι ,   θα γυρίσει  στη φυλλάδα του “Παππά”.  Κι αν τώρα κατεβάσεις τις πρώτες και βάλεις στη θέση τους τη  γνωστή και ως πορνοφυλλάδα , iefimerida.gr    του Ράπτη, θα γύριζε πάλι το ζύγιασμα στην επιχείρηση της κολεκτίβας συντακτών.

Μα τί λέμε;   Η …αριστερή, παλιά Ελευθεροτυπία σε τέτοιο χάλι σήμερα; ΄Η μήπως  είμαστε εν αδίκω, ως φανατικοί και πεφυσιωμένοι;  Αφού και  οι νέοι  Μπουρλοτιέρηδες  επέλεξαν  μια…προλεταριακή εφημερίδα για να ενημερώσουν  την αστυνομία, για την μπόμπα που θα έσκαγε στη Σταδίου .Κι αυτό στη σημειολογία του ,  δείχνει πως   οι νέοι   «Αντάρτες»,  έχουν  εμπιστοσύνη και εκτίμηση  στον «Παππά»!  (Μπράβο, σας!)

Αλλά, το χειρότερο δεν είναι να ανήκεις στην γκεμπελική  συντεχνία. Ακόμα χειρότερο είναι  αν είσαι  μέλος της  και  το   παίζεις…Τύπος, σύμφωνα με τη γνωστή αλληγορικής  σημασίας,  λαϊκή ρήση  “ο μονόφθαλμος στους τυφλούς βασιλεύει”. Αλλά, δεν είναι αλήθεια.  Η εφημερίδα συντακτών  είναι η “τύφλα” και οι άλλοι  οι “μονόφθαλμοι”.  Με όσα   πατσουλιά  αριστεροφροσύνης κι να  παρφουμαριστεί , δε γίνεται και αριστερή.

Παλάτζα είναι το έντυπο που βγάλανε εδώ και χρόνια τα  καλόπαιδα  της παλιάς   Ελευθεροτυπίας (ειρήσθω εν παρόδω , είναι οι ίδιοι που  την έθαψαν,  για να κάνουν τις δικές τους μπίζνες και  τη  ζημιά που βγήκε).  Παίζει σε όλα τα  ταμπλό,  αρκεί να κρατάει στο στασίδι του Γκεμπελιστάν   το μη δεξιό της , ίσο. Εν άλλοις, και με τον Πούτιν, αλλά και κατά των Αγιατολάχ  που είναι με τον Πούτιν.  Κατά του Πολάκη, αλλά  και με  το δικό του  ΣΥΡΙΖΑ , την ίδια, μάλιστα, ώρα που  συνταξιδεύει  και με  τη Νέα…οδό στην   αριστερή λωρίδα.  Τα έχουμε πει τόσες φορές.

Δυο κουβέντες τώρα  για τον «αψύ και ιδιόρρυθμο  Κρητικό», χαρακτηρισμό  που έχει  υιοθετήσει όλο το Γκεμπελισταριό.  Ενώ το σωστό,  λένε, θα ήταν να  κρατάει πόζα, να το παίζει  σεμνότυφος και σοβαροφανής.  Το πόπολο  δε θέλει  να ξέρει πως   οι άρχοντες, οι τιτλούχοι ,οι ξεχωριστοί,  αποπατούν κι αυτοί  σαν κοινοί θνητοί .  Ανήκουν σε  άλλο  είδος τούτοι.

Πώς λέτε οι θρησκείες έπεισαν τους πιστούς τους  για τη θεότητα των Μεσσιών  και την αγιοσύνη των… Αγίων; Ο κοινός θνητός θέλει  να πιστεύει  πως εκείνοι που θαυμάζει, λατρεύει και περιμένει  σωτηρία σε γη και ουρανό,  ΔΕΝ πρέπει να είναι  σαν ελόγου του. Να βρίζει,  ας πούμε ο Κυριάκος, όταν χάνει η ομάδα του,  σαν ναύτης λιμανιού.

Αδιάβαστοι και ανιστόρητοι. Στην Τέχνη, την  Ιστορία ακόμα  και  την επιστήμη, πόσο μάλλον στην πολιτική, ο λόγος πρέπει  να έχει αμεσότητα,  να είναι…θνητός και ανθρώπινος ,χωρίς φτιασίδια και μακιγιάζ.

Ο αρχαίος Αθηναίος άκουγε στο θέατρο τη βωμολοχία του Αριστοφάνη και..εσεμνύνετο για τον ποιητή  του.  Οι αρχαίο φιλόσοφοι, όταν χρειαζόταν,  του έδινε  και καταλάβαινε.  Σόδομα και Γόμορρα.  Οι ιστορικοί  παλιοί  και νεότεροι, το ίδιο. Να κάψουμε τα  « σεξιστικά και αισχρά» ποιήματα  του Σεφέρη, ας πούμε ή το Μέγα Ανατολικό του Εμπειρίκου ,ως άσεμνα;  Δεν είναι η ποίηση  ευγενέστερη της πολιτικής    και οι «ποιητές» σπουδαιότεροι από τους πολιτικούς;

Ο αψύς λόγος, το σκληρό ύφος, έχουν τη θέση τους σε όλο το εύρος της χρήσης της γλώσσας.  Δεν εξαιρείται η πολιτική.  Είναι η ειδοποιός διαφορά από τη σοβαροφάνεια, το δήθεν, το πλαστό.  Δείχνει και  είναι αμεσότητα, λαϊκή ταυτότητα, απλότητα και συγγένεια με εκείνους στους οποίους απευθύνεται .

Τον  Κων/νο  Καραμανλή  δεν τον αποδέχονταν οι δικοί του ,  επειδή ήταν  άψογος λεκτικά στη Βουλή , την ίδια ώρα που  στα υπουργικά  συμβούλια γαμοσταύριζε σαν παλιός προαγωγός της Τρούμπας.  Και ούτε εμείς τον απορρίπτουμε για τον  τελευταίο λόγο.

Ψιλά γράμματα αυτά Παππά μου;

Ε, τι να κάνουμε. Ας…διάβαζες.

Υ.Γ. Τα καλόπαιδα της εφσυν, έχουν βγάλει εδώ και καιρό “δίσκο” για να τους ρίχνουν  πενταροδεκάρες. Και όλο κλαίγονται πως δε βγαίνει  για να… βγαίνουνε.  Αλλά κάθε ημέρα, πετάνε και 3-4 δημοσιεύσεις  επί παχυλή αμοιβή, όπως γνωρίζουν όλοι στις «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» (!) του Google.

Τί γίνεται παίδες; Πόθεν έσχετε το ζεστό παρά ;    Δε μας λέτε  το μυστικό, να το κάνουμε κι εμείς: