Αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ: “Θα καταργήσω τις βουλευτικές ασυλίες”. Τις ίδιες τις εκλογές-παρωδία πρέπει να καταργήσεις, Στέφανε Κασσελάκη

Κασσελάκης: Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, θα καταργήσω τις βουλευτικές ασυλίες

Ανάρτηση σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» που αναφέρει ότι είχε σταλεί στον τότε υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, «απόρρητη επιστολή» για το «φόβο δυστυχήματος», έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στέφανος Κασσελάκης

 

«Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταργήσω όλες τις βουλευτικές ασυλίες – όλα τα βουλευτικά προνόμια. Η Βουλή δε θα εκθρέψει άλλον Κώστα Αχ. Καραμανλή», έγραψε.

 

****

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ - Εργαστήριο Σκιών Κούζαρος

 

 

 

102-Φιγουρα Χατζιαβατησ-Θεατρο Σκιων KALATZHS | Κουκλοθέατρο σκιών106- Φιγουρα Σταυρακασ-Θεατρο Σκιων KALATZHS | Κουκλοθέατρο σκιών

 

Tο λεγόμενο δημοκρατικό  πολίτευμα με κορυφαία του  επινόηση τις  ΕΚΛΟΓΕΣ-ΨΗΦΟ και την αντιπροσωπευτική  διαχείριση – άσκηση της εξουσίας από  το νικητή που ανέδειξε  η πλειοψηφία των ψηφοφόρων,  είναι μια παρωδία. ‘ Ενα θέατρο και μάλιστα …σκιών με όλες του τις φιγούρες  εν δράσει στο πανί του Καραγκιοζοπαίχτη .   Μια τραγωδία στην ουσία, που πάντα σε αυτές στις περιπτώσεις ακολουθεί την ιλαρότητα-φαιδρότητα.

Το ξεκίνημα της Δημοκρατίας και μάλιστα με τη μορφή της αποκαλούμενης    ΑΜΕΣΗΣ  ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,  ήταν προάγγελος της  εκφυλιστικής  κατάληξης  εκείνης της επινόησης του  αρχαίου Αθηναίου Κλεισθένη.   ΄Εμελλε,  εν αγνοία του  πατρός της,   να καταστεί με το χρόνο ένα σύστημα εξουσίας, χειρότερο κι από εκείνα    της πριν την Κλεισθένειο  Δημοκρατία  ,   Αριστοκρατίας και Ολιγαρχίας.

Στην ακμή της στα χρόνια του Περικλή  ,η  σύσταση της  εκκλησίας του  Δήμου υποτίθεται πως  αποτελούταν  από τη  λαϊκή βάση που έπαιρνε αποφάσεις  για όλα  σχεδόν τα ζητήματα. Μια λαϊκή, όμως , βάση   από τη οποία έλειπαν, οι γυναίκες, οι «Πακιστανοί»   της εποχής (όπως λείπουν και σήμερα), οι «ξένοι». Με άλλα λόγια η πλειοψηφία του πληθυσμού στην Αττική.

Ακόμα και οι λεγόμενοι “ελεύθεροι Αθηναίοι  πολίτες” από απομακρυσμένες  για την εποχή περιοχές ( Φυλή, Πεντέλη, Μεσογαία, Παραλία)  που μπορούσαν να συμμετέχουν στην Εκκλησία του Δήμου,  ήταν εκ των πραγμάτων  αδύνατο, να βρίσκονται  εκεί τις ημέρες της λειτουργίας της. Η παρουσία τους στο κέντρο, σήμαινε ταλαιπωρία πεζοπορίας συνήθως, ή   χασομέρι,  εγκατάλειψη  εργασιών  που δεν έχουν τελειωμό ούτε περιμένουν.  ΄Όλα τούτα .πολυτέλεια του τεμπέλη,  σήμαιναν  απώλεια  του απαραίτητου για το σπίτι   επηετανού,  κατά Ησίοδο , βίου.

΄Αρα, όπως και  σήμερα και  τότε  το παιχνίδι ήταν το ίδιο. Και στημένο.  Πάντα οι ΛΙΓΟΙ σε βάρος των ΠΟΛΛΩΝ  εκλέγουν τους….δημοκρατικούς πια  άρχοντες -αντιπροσώπους  ,  για να παίρνουν αποφάσεις  για ΟΛΟΥΣ, φηψίσαντες και μη  ψηφίσαντες. Κι αυτό λέγεται Δημοκρατία και μάλιστα…πλειοψηφική!  Δεν έχουμε, δηλαδή, μόνο νόθευση-βιασμό  της λαϊκής βούλησης, αλλά και δεινή  κακοποίηση των λέξεων ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ-ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

Να επισημάνουμε  εδώ για την ιστορία:

1.΄Οπως και σήμερα, η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και τότε στην Αθήνα, υπήρξε ένα από τα δύο  σκέλη της ΄Αμεσης Δημοκρατίας.  Στην ουσία της,  όμως,  ήταν-είναι   πρόσχημα,  άλλοθι ισότητας δικαιωμάτων  και ευκαιριών.  Πρόκειται για  τους  δευτεραγωνιστές και τους κομπάρσους που χωρίς αυτούς ,δεν υπάρχουν πρωταγωνιστές στη   θεατρική σκηνή.   Ανύπαρκτη η εξουσία τους. Διακοσμητικός ο ρόλος, ακριβώς για να δείχνει  πόσο καλά μπορεί να υποκρίνεται τη Δημοκρατία μια κοινοβουλευτική ολιγαρχία ή  και δικτατορία.  Να  φέρουμε  μόνο  ως παράδειγμα  στη  Δημοκρατία της Αθήνας τη Σικελική εκστρατεία (415-413 π.Κ.Ε) .    Οι  συνετές  φωνές όσων  έβλεπαν τη συμφορά που θα επακολουθούσε από τέτοιο παράλογο  εγχείρημα ,  δεν την απότρεψαν  με το ΔΙΑΛΟΓΟ ή εκείνο το  …μεγαλόστομο   “τίς ἀγορεύειν βούλεται;”.  Ήταν αμφότερα  χωρίς νόημα, αφού τους έλειπε  κάθε άλλου  είδους εξουσία ,  να επιβάλουν μια συνετή απόφαση.

2. Αν λειτούργησε ποτέ στο αρχαίο ελληνικό, κόσμο μια πραγματική ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και μάλιστα χρόνια μετά την καθιέρωσή της ΚΑΤ ‘  ΟΝΟΜΑ  στην Αθήνα, ήταν αυτή  που καθιέρωσε στη Σπάρτη ο  δούλος-βασιλιάς  Νάβης.  ΄Ηταν η   Δημοκρατία   στην πεμπτουσία της  και όχι η ανάδειξη των τύπων και του δήθεν.    Σε αυτή τη σπαρτιατική κοινωνία για πρώτη φορά, τουλάχιστον στην καταγεγραμμένη ιστορία της ανθρωπότητας, κυριάρχησαν οι ΑΤΑΞΙΚΕΣ  και ΑΦΥΛΕΣ  κοινότητες. Επαναστατικές  για την εποχή  κατακτήσεις, όπως η κατάργηση της δουλείας,  ίση κατανομή  περιουσίας, ισότητα των δύο φύλων ( μάλιστα με τοποθέτηση επικεφαλής του  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ  ΣΤΡΑΤΟΥ,   ΓΥΝΑΙΚΑ!) και άλλες όμοιες ρηξικέλευθες  κοινωνικές  τομές , που  δεν είδε η ανθρωπότητα ακόμα και μέχρι τις ημέρες μας.

Οι δημοκρατίες ,όπως έχουν σήμερα εκπέσει στον απόλυτο εξευτελισμό ,σε μη αναστρέψιμο εκφυλισμό ,πνέουν τα λοίσθια. ΄Εφαγαν τις σάρκες τους,  χύθηκε όσο ελάχιστο ,ζωντανό αίμα υπήρχε στις φλέβες της και πια  είναι ένα πτώμα που περιμένει την ταφή του.

Μπορεί, βέβαια,   κάποιος να αντιπαραθέσει το επιχείρημα πως Δυτικές δημοκρατίες, όπως στην Αμερική και κάποιες στην Ευρώπη, καταφέρνουν ακόμα , αν όχι να  ορθοποδούν όλες,  έστω να σέρνονται, αλλά  κινούνται.   Κι  αυτό, όμως,  στην πραγματικότητα είναι φενάκη.

Να παραδεχτούμε πως τούτες είναι καλύτερες από την (επίσης)… κοινοβουλευτική δημοκρατία, τύπου  σημερινής Ρωσίας, για παράδειγμα.  Ισχύει. Με άριστα το 10 , η αμερικάνικη  παίρνει τη βάση και σε κάποια  εκδοχές της και λίγο παραπάνω.  Και  το  καθεστώς που έχει επιβάλει ο δικτάτορας Πούτιν τα τελευταία 20 και παραπάνω χρόνια ,που ο ίδιος το αποκαλεί  δημοκρατία., να βαθμολογείται με ένα στρογγυλό μηδενικό (0)) Ε, και; «Στους τυφλούς, ο μονόφθαλμος βασιλεύει».   Αλλά   πόσο…μονόφθαλμος μπορεί  να χαρακτηριστεί , συγκρινόμενος με έναν   «τυφλό» Πούτιν κι   ο  Αμερικανός, επίσης…δημοκράτης «πολιτικός» , ο ακροδεξιός   Τραμπ , που φιλοδοξεί να επιβάλει και στην Αμερική ένα αντίστοιχο με   του Ρώσου  δικτάτορα και φίλου του,  καθεστώς;

Και για να έρθουμε στη δική μας γειτονιά. Με ποια   δημοκρατική    απαίτηση -βάση προδιαγραφών  και δεοντολογίας  θα μπορούσες να αποκαλέσεις σήμερα Δημοκρατίες, τα καθεστώτα  ΄Ορμπαν,  Μητσοτάκη , Μελόνι,   Βούτσιτς ; Για να μείνουμε στις ποιο κραυγαλέες περιπτώσεις του  απόλυτου εκφυλισμού της Δημοκρατίας Δυτικού τύπου.

Και ειδικά για τη δική μας  χώρα  Τί σόι  δημοκρατικό,  κοινοβουλευτικό πολίτευμα  είναι αυτό όταν:

Το Σύνταγμα,  ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας,  παραβιάζεται σε καθημερινή βάση  ανερυθρίαστα και ατιμώρητα. Συνέπεια της συνταγματικής αυτής εκτροπής ,  η  κλειστή    ομάδα (με συμπεριφορές μελών   μαφιόζικης φαμίλιας)  που κυβερνά με “βία και νοθεία σχεδόν πέντε χρόνια της χώρα:

-προπαγανδίζει  πως  τηρεί τη συνταγματική νομιμότητα ,αφού  η εξουσία της πηγάζει από το λαό!  Την ίδια ώρα  οι  σχεδόν  μισοί ψηφοφόροι, πάνω από 40% του εκλογικού σώματος,  ΑΠΕΧΟΥΝ  από το θέατρο  των εκλογών.  Αλλά και αυτοί  οι άλλοι   μισοί που προσέρχονται στις κάλπες,  όσοι  εκλέγουν κυβέρνηση, είναι η  μειοψηφία σε σχέση με  εκείνους που  ψηφίζουν  άλλα κόμματα. Και ασφαλώς,   είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΙ , Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ , αν σε αυτούς  που δεν  ψήφισαν το  κυβερνών  κόμμα ,προστεθούν οι απέχοντες από το στημένο  εκλογικό παιχνίδι.

-ελέγχει απόλυτα το θεσμό της Δικαιοσύνης με το διορισμό   αχυρανθρώπων της στα ανώτατα  δικαστήρια, αλλά  και με τους νόμους της ελέγχει ,επίσης,  ή παρεμποδίζει  τους κατωτέρους δικαστές να αποδώσουν ανεξάρτητη  δικαιοσύνη,

-βάζει θηλιά στο λαιμό και των σημερινών και το αυριανών γενεών με τον ολέθριο δανεισμό  και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος   κατά κύριο λόγο σε εξαγορά ψήφων με την  ικανοποίηση πελατειακών  σχέσεων των οπαδών της,  σε  μίζες, κλοπές, χρηματισμούς,  εξαγορές.

-με μια επαίσχυντη, γκεμπελική  βιομηχανία προπαγάνδας   που  η ίδια η κυβέρνηση έχει στήσει με την εξαγορά των «μετόχων» και των  υπαλλήλων τους,   πάλι από το  δημόσιο   χρήμα, βιάζει, κακοποιεί και  γελοιοποιεί  την έννοια    του Τύπου, όπως ορίζεται στο Σύνταγμα,  ως εξουσία-μηχανισμό  για τον έλεγχο των αυθαιρεσιών   μιας  κυβερνήσης.

-διαπράττει φρικιαστικά εγκλήματα ( «αποψίλωση» νοσοκομείων,  Πύλος,  Τέμπη, δολοφονίες εφήβων ).  Και όχι μόνο δεν αισχύνεται και δεν τιμωρείται,  αλλά επαίρεται  πως αυτό απαιτεί το δημοκρατικό της καθήκον,  ως …βαθύ Κράτος (διάβαζε παρακράτος).

Ασφαλώς δε χρειάζεται να προσθέσουμε εκατοντάδες άλλες αποδείξεις πως αυτό το καθεστώς που  κυβερνά τη χώρα  με επικεφαλής και εμπνευστή τον Κυριάκο  Μητσοτάκη, είναι στην πραγματικότητα  κοινοβουλευτική   δικτατορία και μάλιστα πουτινικής εκδοχής και σε καμιά περίπτωση Δυτική Δημοκρατία.

Στις Δημοκρατίες ,  λένε  οι ίδιοι οι βιαστές της,  δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μόνο που   εννοούν  της δικιά τους ποιότητας δημοκρατία. Το ασύδοτο και αυταρχικό Κράτος, που  ο μόνος εχθρός του,  είναι η Πολιτεία, το Κράτος Δικαίου.

Η αλήθεια είναι πως όντως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και στην περίπτωση της Δημοκρατίας  που εκπνέει , μοναδικός αντικαταστάτης  της ,  θα είναι και  πρέπει να είναι το… πολίτευμα της ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ. Το μέλλον της ” Δημοκρατίας”, ανήκει στο Ρομπότ. Είναι το μόνο που δεν έχει λόγους να συμπεριφερθεί και να ασκήσει εξουσία, όπως οι σημερινοί επιβήτορές της.

Φτάνει  να προλάβουμε .Να  το  πάρουμε  από τα χέρια του Πούτιν του Τραμπ, του ΄Ορμπαν, της Μπελούσι ,του Μητσοτάκη. Πριν το προγραμματίσουν αυτοί να δουλέψει για  εκείνους.

Αν μας προλάβουν, τότε ανοίγεται η αυλαία για άλλο θέατρο  με πολύ πιο σκληρές σκηνές και παραστάσεις  από το σημερινό.  Θα   πρόκειται για  οργουελικής μορφής εξουσία.  Κι αυτό  θα  μπορεί να σημαίνει ακόμα  και το τέλος της ανθρώπινης  Ιστορίας

.