“Βλάχος” ,ναι, αλλά Χίτης όχι, για ζητάει την κεφαλήν Πορτοσάλτε επί πίνακι ή σε… ταγάρι!

Πορτοσάλτε για Πάνο Βλάχο: Αυτό που εξετάζουμε είναι η παρότρυνση σε φόνο -Θα πάω στη Δικαιοσύνη να βρω το δίκιο μου

Άρης Πορτοσάλτε: «Τι τη θέλουμε τη ΔΙΑΣ; Να πίνει φραπέ;» … να πυροβολεί στο κεφάλι 16χρονο για 20 ευρώ την θέλουμε …  και έπρεπε να γίνουν θυσία 57 άνθρωποι για να φτιαχτούν οι σιδηρόδρομοι (Ντοκουμέντο)

 

Αρης Πορτοσάλτε

Τί εννοούσε  ο   αοιδός Πάνος Βλάχος   με «΄Αδωνι και Πορτοσάλτε στο σακί»   δεν είμαστε στο μυαλό του να γνωρίζουμε. Φανταζόμαστε πως  ήθελε να  εκφράσει αισθήματα περιφρόνησης  και απαξίας για δύο άτομα  με δημόσια εικόνα στραπάτσο ,που   όντως η  πανελλαδική  ευχή και  καθόλου μύχια επιθυμία, είναι  να τους βλέπεις  αμφότερους αγκαλιά, περιφερόμενους   επί… γαϊδάρας, κουρεμένοι με την ψιλή   για διαπόμπευση με όσα τερατώδη και φρικιαστικά πολλές φορές  λένε και κάνουν.

Αυτό ,ακριβώς,  που εννοεί  ο λαός  πως κάποιος  είναι για το…σακί και πέταμα στο ρέμα.   ΄Αλλωστε, και το «γουρούνι στο σακί»,  ας πούμε,  προσφιλέστατη λαϊκή φράση ,  δε σημαίνει αποκλειστικά να ψωνίζεις κάτι στα κουτουρού.  Η πλήρης εικόνα είναι άλλη. Να περιφέρεις στην αγορά   μικρά, προφανώς,  γουρουνάκια στο σακί και να ζητάς  ευκολόπιστο  μουστερή να τα αγοράσει, χωρίς  καν να ρίξει μια ματιά  να δει τί περιέχει το σακί,  μια και μόνο από τα…τσιρίγματα των  χοιρινών  είναι απολύτως ευδιάκριτες για ταυτοποίηση,  οι μούρες τους.  Και εν προκειμένω, οι δύο sui generis  ακροεδιοί  έχουν κερδίσει βραβείο φαιδρότητας  στο πανελλήνιο, πλην των άλλων και από   τις τσιρίδες τους στις κάμερες και τα μικρόφωνα.

Με τέτοια ερμηνεία,  θα ήταν πράγματι πετυχημένη η  θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί αυτός ο περίφημος και εν μια νυκτί αποκτήσας φήμη και  καλλιτεχνικό ανάστημα,  Πάνος Βλάχος. Και δε μου φαίνεται κάτι άλλο να εννοεί.    Για χαζός,  δε μοιάζει.Πολύ περισσότερο για  κεφαλοκυνηγός.

Πάντως, μόνο ανόητος θα ζητούσε την  κεφαλή Πορτοσάλτε επί πίνακι ή σε… σακί ,όπως κάνανε  οι  παλουκωτές  Χίτες , Μάηδες και Μπουραντάδες  σε άλλες εποχές. Εκεί που θα έβαζε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , το κεφάλι του Τσίπρα,  όπως διακαώς επιθυμεί, αν ποτέ φτάνανε εκείνες οι μαύρες ημέρες των “παππούδων και πατεράδων”  των σημερινών Πορτοσάλτε,  Μαρινάκη και λοιπής αξιολύπητης ακροδεξιάς  παρέας.

Εμείς,  πάντως,  θα παροτρύναμε  τον Πορτοσάλτε , μάλλον,  να…βάλει ο ίδιος μια πέτρα στο λαιμό και να τραβήξει κατά Φάληρο. Αλλά ,για να κάνεις τέτοια παλικαριά,   χρειάζεται πέτσα.  Και μόνο τέτοια δε διαθέτει ο  Γκεμπελίσκος του  αυτοφωράκια Αλαφούζου στο Μητσοτακικό καθεστώς.

Γιατί αν είχε, έστω ίχνος  αυτογνωσίας και  συνείδησης ,  δε θα ζητούσε από ένστολους, αντί να πίνουν  φραπέ  να δολοφονούν εφηβάκια , ειδικά…γυφτάκια (!),  όταν  χαλάνε τη σούπα της κοινωνικής ευμάρειας ,που ξαπλώθηκε τα χρόνια του Μητσοτακικού ιμπέριουμ     στη χώρα .  Και ,όπως φάνηκε, οι αστυνομικοί,  ανταποκρίθηκαν πρόθυμα  στο κάλεσμα του πανάθλιου ηθικού αυτουργού, όσων δολοφονιών  παιδιών  από  ένστολους  ακολούθησαν μετά τη  δολοφονία  του   έφηβου Ρομά στη Θεσσαλονίκη που   για 10 ευρώ βενζίνη, τον εκτέλεσε ο φονιάς αστυνομικός και πατέρας!

Βέβαια,   την ίδια εποχή   ο  εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος  που έδωσε το κεραμίδι  του φτωχού στα Funds  ήταν αλλού απασχολημένος .  Κανόνιζε  με  τα  αφεντικά  που τον έβαλαν σε αυτή τη θέση, πώς θα περάσει ντυμένο  με ανώτατο νομικό μανδύα  αυτό το έγκλημα καθοσίωσης που διέπραξε με την παρέα του .

Θα ήταν από τα πρωτάκουστα για τέτοιου είδους  εισαγγελέα   να εγκαλέσει  τον εγκάθετο  προπαγανδιστή του  Μητσοτακικού  καθεστώτος  Πορτοσάλτε  για ηθική αυτουργία στις μετέπειτα δολοφονίες  εφήβων από όπλα αστυνομικών. Εμείς  μετά  λόγου συνείδησης,  ως τέτοιον εγκληματία παραδίνουμε στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας, αυτόν τον επίγονο του Γκέμπελς.

Πρόκειται για έναν από τους πλέον θρασείς και προκλητικούς  υβριστές! ΄Εφτασε να επιχαίρει και για τη δολοφονία  δεκάδων αθώων επιβατών, «θυσία, για να καταφέρουμε  κάποτε να έχουμε σιδηροδρόμους της προκοπής και στην Ελλάδα”. Ειλικρινά για να τολμήσεις να πεις τέτοια κουβέντα  για νεκρούς που εξαερώθηκαν στα Τέμπη  ή δεν διαθέτεις κουκούτσι μυλό και στοιχειώδη αιδώ ή,  ο συνετός και  ας είναι πονεμένος  γονιός του παιδού , σηκώνει τα χέρια  ψηλά  και  απαλλάσει   τον σκυλευτή … λόγω ακαταλόγιστου.

Κανείς δεν πρόκειται,  άθλιε προβοκάτορα,   να σε σκοτώσει. Και αν κάποιος  το έκανε σίγουρα ,ούτε  μυαλό θα είχε,  ούτε αντίπαλός σου θα ήταν, ούτε τις ευλογίες θα είχε κανενός συνετού ΄Ελληνα.   ΄Ομως,  οφείλεις να γνωρίζεις πως οι Γκέμπελς , αν δε τινάζουν οι ίδιοι τα μυαλά τους στον αέρα, οδηγούνται ή θα έπρεπε  να οδηγούνται στη φυλακή.

Εμείς,  αυτή τη γραμμή  δίνουμε με  τη δική μας πένα της Ιστορίας.  Και όχι μόνο για σένα που όντως έχεις σπάσει ρεκόρ αθλιότητας στην παραπληροφόρηση  και  την   ακροδεξιά προπαγάνδα.  Για όλους, όσοι βιάζουν και ασελγούν στην έννοια της Πολιτείας και του κράτους δικαίου, που η Ελλάδα πια δεν είναι και με τη βούλα των  Βρυξελλών.  (΄Όχι ,βέβαια, πως ήταν και ποτέ. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο).