Στον… παράδεισο του καπιταλισμού και στο βασίλειο των τραπεζών και των funds.

Απολυμένος Αιγύπτιος σκότωσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της,  έναν καπετάνιο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. 

Είχε απολυθεί μετά από 36 χρόνια που εργαζόταν για την οικογένεια.

«Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω εργαζόμενους», είπε ο δράστης πριν τους σκοτώσει στη ναυτιλιακή

****

Στον …παράδεισο του ελληνικού  καπιταλισμού και της αυθαιρεσίας των ισχυρών, η απόγνωση οδηγεί τα θύματά  σε απονενοημένες, φρικτές πράξεις. Σαν τη σημερινή.  Και είναι, φοβόμασστε,   η αρχή.

Η φτωχοποίηση των μαζών,  η  στυγνή εκμετάλλευση, η πρόκληση  και  η περιφρόνηση,  ακόμα και στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων των αδύνατων, μπορεί να μην είναι η δικαιολογία  για  τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις, είναι όμως η αιτία που τις προκαλούν.  Απλό και κατανοητό, αν δεν έχεις άλλους λόγους να  τις  κρίνεις διαφορετικά.

Είναι, όντως,  τραγωδία το σημερινό μακελειό.  Τέσσερεις άνθρωποι νεκροί! Με συγκεκριμένη αιτία  η κατάληξη. Ουδείς συνετός  επιχαίρει.

 Από την άλλη, ας λάβουμε υπόψη μας πως   είναι επίσης   βάναυσο  να χάνει ο φτωχός της δουλειά του. Την ίδια στιγμή, όμως,  που ο ίδιος  οφείλει  να συμμορφώνεται  στις απαιτήσεις που  το Σύστημα τον υποχρεώνει να εκπληρώσει.  Παραλογισμός και πρόκληση.

 Ας μην οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες τέτοιες κοινωνικές εκρήξεις. ΄Οσο  η οικονομία της αγοράς, τραβάει το σκοινί ,κάποια στιγμή θα σπάσει. Και δε θα βρεθούν μόνο τα θύματα  στο βάραθρο. Από κοντά θα πέσουν και οι θύτες της.