ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΚAI ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ Η “ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ!

1. ΟΠΛΟΑΓΟΡΕΣ

 ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΝΕΑ “ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΕΤΕ ΜΙΖΕΣ. NOVARTIS ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΘΑ  ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.

 

2. ΕΛΣΑΤ: ΥΦΕΣΗ 15,2% ! (ΚΙ ΑΥΤΟ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΑ ΧΡΕΙΚΟΠΙΑ).

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ; ΄Η ΗΤΑΝ  KI AYTO…ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ,  ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑ;

____________________________________________

 ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

1. Στο σφυρί σπίτια για μια χούφτα ευρώ!

Σε πάνω από 7.000 ανέρχονται οι πλειστηριασμοί που αναμένονται να γίνουν μέχρι τα τέλη του έτους, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction, ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2021 έχουν προγραμματιστεί 9.627. Σπίτια, καταστήματα, αποθήκες και αγροτεμάχια βγαίνουν στο σφυρί από τις τράπεζες έναντι πινακίου φακής, με ποσά που ξεκινούν ακόμη και από 500 ή 700 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.

 

Την ώρα δηλαδή που η Τράπεζα Πειραιώς επιδεικνύει για τον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη προκλητική μεροληψία σε ό,τι αφορά τις δανειακές του υποχρεώσεις, τόσο η ίδια όσο και οι άλλες τράπεζες εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους λεγόμενους «αδύναμους» οφειλέτες.

Οι πλειστηριασμοί είχαν ανασταλεί για αρκετό χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν πάλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τα τέλη του μήνα οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί ανέρχονται σε 4.413, με 2.040 από αυτούς να αφορούν κατοικίες. Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, είχαν προσδιοριστεί στην πλατφόρμα e-auction 321 πλειστηριασμοί. Από αυτούς φέρεται να ολοκληρώθηκαν οι 157, οι δέκα ματαιώθηκαν, ενώ 146 ανεστάλησαν. Οι 79 από αυτούς αφορούσαν κατοικίες.

Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία

Η προστασία της πρώτης κατοικίας έχει λήξει, με εξαίρεση όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Γέφυρα». Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας ή άλλων περιουσιακών τους στοιχείων που είχαν υποθηκευτεί. Οπως εξηγεί στο Documento ο δικηγόρος και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής Δημήτρης Μπούκας, «η προστασία της πρώτης κατοικίας έληξε στις 28.2.2019, όταν έληξε η ισχύς του ν. 3869/2010. Στη συνέχεια ο ν. 4605/2019, που ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019, παρείχε προστασία μόνο για έξι μήνες, καλύπτοντας συγκεκριμένη περίμετρο δανειοληπτών και υπό την προϋπόθεση ρύθμισης του δανείου.

***

Προσέξτε. Απλά και κατανοητά .  Θα βγουν καραμπίνες πολύ σύντομα. Και όχι στους τραπεζίτες. ΄Η στα  “λευκά κολάρα” της κυβέρνησης. Στα καφενεία της γειτονιάς!  Θα έχει χάσει ο άλλος το σπίτι του και θα σέρνει σε συγγενείς και φίλους  να φιλοξενήσουν την οικογένεια και θα τολμήσει ο Χαχόλος  ψηφοφόρος της Δεξιάς από το απέναντι τραπέζι  να πει  “καλά τους κάνανε”;

Θα σφαγούν.  Το “κεραμίδι”  του ΄Ελληνα ήταν  πάντα ιερό. Να βλέπει την πρόκληση ,άλλοι να χρωστούν εκατομμύρια και να τη σκαπουλάρουν ,  κι  αυτός να χάνει το μοναδικό απόκτημα της ζωής του; Θα προτιμήσει να τον κάνουν κόσκινο οι μπάτσοι, παρά να παραδώσει το κλειδί στο νέο “ιδιοκτήτη” . Θα τον “σκίσει”, όποιος κι αν είναι, αν τολμήσει να ξεστομίσει πως το κέρδισε σε πλειστηριασμό.

Θα γίνει μεγάλο κακό. Είναι τόσο ανόητοι που δεν το  καταλαβαίνουν;  ΄Οχι, δεν είναι.Απλά δεν τους νοιάζει. Αυτοί έχουν διμοιρίες και τους φυλάνε. Δεν κινδυνεύουν. Και στην τελική, αν τα πράγματα σκουρύνουν,  “την κάνουν νύχτα”  με ελικόπτερα.

Νομίζουν πως εδώ είναι Αμερική.  Να μην έχει  να πληρώσει 3 δόσεις ο άνεργος  και να τον  πετάνε έξω στη στιγμή.  Εδώ, όμως,  δε δίνει ο δανειολήπτης άφεση αμαρτιών. Πλήρωσε στην κρίση τις Τράπεζες.  Τα  ιδιωτικά βάρη των Τραπεζιτών έγιναν…δημόσια. Και τα  επωμιστήκαμε όλοι εμείς .Και φυσικά ο δανειολήπτης με το “κόκινο”  δάνειο. Για να σωθεί το τραπεζικό Σύστημα.

Και τώρα, απαιτούν  από πάνω  να του πάρει και την πρώτη κατοικία.  Μα , την έχει εξοφλήσει. Πλήρωσε με τα λεφτά που,  αν δεν πήγαιναν στα ιδιωτικά χρέη των Τραπεζών ,θα είχε εξοφλήσει  το δικό του.

Να τελειώνουμε.   ΟΙ “ΚΟΚΙΝΟΙ” ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ . ΚΑΙ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ “ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΑΡΩΝ” ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!  ΟΠΟΤΕ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ … ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ.

 

Να θυμάστε.  Θα γίνε μεγάλος χαμός. Και σύντομα. Κι   ας μην τρίβουν  τα χέρια τους εκεί  στον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε μια  ψήφος δε θα πάει εκεί από τα “κόκινα”  δάνεια. Σχεδόν 4 χρόνια τους είχαν συνδέσει στο “μηχάνημα”. Και τώρα  ο  μαφιόζος πρωθυπουργός ,αδίστακτος όπως είναι, απλώς  τράβηξε το καλώδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  ας μη δημαγωγεί  αισχρά και ανήθικα, όπως πάντα. Δεν ήθελαν να τα βάλουν ούτε τούτοι  με τους τραπεζίτες. Και δεν τα έβαλαν. ΄Αφησαν  ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού , έρμαιο στα νύχια των εγκληματιών κερδοσκόπων   της οικονομίας της Αγοράς.

Ξεβρακώθηκαν πλέον και οι Συριζαίοι  σε όλα. Ας σκεφτεί, επομένως,  ο χαχόλος  ψηφοφόρος όλων των κομμάτων  (για τους συνειδητοποιημένους πολίτες δεν το συζητάμε), αν, “το μη χείρον” του κόμματος που του δίνει ψήφο, είναι, έστω και στο ελάχιστο,  “βέλτιστο”, ανάμεσα  στα  υπόλοιπα  αισχρά.   ΄Η μήπως,  ακόμα και ως λογοπαίγνιο , τέτοιος συλλογισμός, είναι παγίδα;

2. α.  Δημοσκόπηση ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: 17 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρο προβάδισμα 17 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη πανελλαδική έρευνα του Φθινοπώρου που δημοσιεύει  η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ- Σαββατοκύριακο.

β. Η ΛΕΥΚΑΔΑ “ΒΡΑΖΕΙ”. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ…ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ!

Ο Αλ. Τσίπρας ακούει προβληματισμένος την ομιλία του Ν. Παππά

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη: 65,2% την κρίνουν θετικά
Στο σύνολο των πολιτών, πάνω από έξι στους 10 (ποσοστό 65,2%) αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι μόλις 33,9% που την κρίνουν αρνητικά.

Πηγή: iefimerida.gr

***

Η ακροδεξιά δεν έχει και πολλά να χωρίσει από το Ναζισμό.Γι΄αυτό και τον αντιγράφει. Εδώ οι φυλλάδες της, με ναυαρχίδα το  πέρα  από ακροδεξιό και χυδαίο “έντυπο” του αχυράνθρωπου Χρ. Ράπτη, έχουν ανάγει σε επιστήμη την γνωστή  γκεμπελική μέθοδο “η επανάληψη του ψεύδους, το καθιστά  με το καιρό αλήθεια”!   65.2% ,μας λέει  εδώ η  ναζιστικής μορφής δημοσκόπηση, αξιολογεί θετικά το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λίγες ημέρες στη Λευκάδα και το..μικρόβιο δε μας αφήνει να ξεκουραστούμε. ΄Η μάλλον, όσα ακούμε και βλέπουμε δε μας επιτρέπουν να σιωπήσουμε.

΄Οπου, λοιπόν,  πάμε και όπου σταθούμε, μιλάμε με τους ανθρώπους που συναντάμε  για την κατάσταση στο νησί  .  Νυδρί,  Βασιλική, Μαραντοχώρι, Αμμούσα, Μικρός  Γυαλός,  χωριά τριγύρω που περιδιαβήκαμε,  όπου κι αν περάσαμε και  καθίσαμε,  ο τόπος βράζει. Μόνο τα όπλα που δεν έχουν πάρει ακόμα!  Μαγαζιά, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, εντελώς άδεια.  Λίγους  Ρουμάνους τουρίστες και ελάχιστους  ΄Ελληνες έχει ολόκληρο (και όμορφο)  νησί.  8 000 κάτοικοι που   ζουν σχεδόν αποκλειστικά  από τον τουρισμό, αργοπεθαίνουν.

“Και για τα επόμενα 10 χρόνια”, μας λέει ένας ταλαιπωρημένος ταβερνιάρης στο Μικρό Γυαλό,  που χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του ,έτοιμος  να βάλει τα κλάματα ,”η ζημιά δε βγαίνει. Με τίποτα. Βατερλώ.  ΄Εχουμε όλοι ξανοιχτεί με τα χρέη . Και   θα πεθάνουμε από την πείνα το χειμώνα, αδερφέ, να το θυμάσαι. Το 2010, χρεοκόπησε το κράτος. Σήμερα, θα χρεοκοπήσει ο κόσμος”!

΄Ενας Αθηναίοις στην  ταβέρνα στην Αμμούσα, τόλμησε ,εις επήκοον πάντων, να…  αποφανθεί πως  “ο κωλοϊός  τα φταίει, τί να σου έκανε και η κυβέρνηση…”.  Και του όρμησαν, ντόπιοι και ξένοι. “Ο Κούλη σας μας κατάστρεψε, παλιάνθρωπε, ποιος κορόνα;  Ουστ από δω και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου…”. Λίγο ακόμα και αν δεν  τον βγάζαν έξω  οι πιο ψύχραιμοι,  θα τον είχαν πετάξει  με τις κλωτσιές  στην  θάλασσα,  θαμώνες και γκαρσόνια.

΄Ολη η Λευκάδα βογκάει. Και τα Επτάνησα,  μαθαίνουμε  και η Κρήτη και τα  Αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Αν βρεις άνθρωπο να σου πει καλή κουβέντα για τους δυνάστες, που κυβερνούν, κρεμάστε με ανάποδα στο Σύνταγμα. Και το ακροδεξιο-ναζιστικο- πορνό “έντυπο”, παραπάνω,  κάθε τρεις και λίγο ,ανεβάζει ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις ,όπου και καλά,  σχεδόν το  60% του κόσμου … “πίνει  νερό” στο όνομα της διεφθαρμένης φαμίλιας!

Ας τολμήσει,λοιπόν,  ένας ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης  να κατέβει σε νησί. Να… βγάλει λόγο.  Θα τον πάρουν με τις καραμπίνες, επί λόγου τιμής!  Δεν είναι σχήμα λόγου. Βράζει, λέμε,  η Ελλάδα.

Η Λευκάδα με πανικόβαλε. ΄Ηξερα πως η κατάσταση είναι τραγική, αλλά δεν περίμενα τέτοια κουφόβραση  .Πίστευα πως του χρόνου την ΄Ανοιξη θα έκαναν  εκλογές.  Θα αναγκαστούν,όμως,   να τις κάνουν νωρίτερα. Αλλιώς,  θα σφαγούν.  Ξανάνοιξαν  τα παλιά “μπλε και πράσινα καφενεία” στα χωριά.  Ο ένας δε θέλει να δει τον άλλο, τον “αντίθετο”. Κι ας είναι συγγενής  ή γείτονας,  έτσι και  πει καλή  κουβέντα  για τους μαφιόζους που έφεραν τα πάνω κάτω σε λίγους μήνες μέσα.

Και συμβουλεύουμε τους Χρυσοχοϊδηδες και τους Πέτσες , να λένε ό,τι λένε από την ασφάλεια του γυαλιού, στα παράθυρα και τα πάνελ του ΣΚΑΪ. Και μην  κάνουν την αποκοτιά, ακόμα και με μια στρατιά από μπάτσους, να περπατήσουν  στην παραλία στο Νυδρί.  Θα τους φάνε ζωντανούς.

“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Οι δημοσκοπήσεις πείθουν μόνο τις “Αντουανέτες”  στις πισίνες και στα δροσερά γραφεία. Εκείνες, ξέρουν από “παντεσπάνι”. ΄Εξω ο κόσμος δεν έχει πια ούτε “κουραμάνα”. Και από Σεπτέμβρη, θα τη… σπάνε κι αυτή με τη  βαριοπούλα για να τη μοιράζουν στα παιδιά τους.

Φυλαχτείτε. Μην κυκλοφορείτε έξω.  Για το δικό σας καλό  το λέμε.

Να επισημάνουμε ,όμως, και τούτο. Την οργή του κόσμου για ό,τι έγινε κι γι΄αυτό που θα έρθει, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης,  δεν την εισπράττουν σε αποδοχή,  δεν την εξαργυρώνουν,  τα άλλα κόμματα. Είναι το ίδιο εξοργισμένος ο κόσμος και με τον Αλέξη, που συμπαρατάχτηκε με τον Κούλη . Τους έδωσε άλλοθι, να  λένε  “πως μαζί τα αποφασίσαμε”.  Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση την ίδια ευθύνη έχουν. Αυτό πιστεύει  ο κόσμος.   Για χαζούς τους έχουν  οι Συριζαίοι;  Τους  το δώσανε στο πιάτο και… βρεγμένο,μάλιστα,  το παξιμάδι!

΄Εκαναν χαρακίρι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί σήμερα να ξαναζούσαμε ημέρες των Ιουλιανών,με τον κόσμο που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα, στους δρόμους, μια και η ανέχεια δεν  επιτρέπει  διακοπές, ο Αλέξης Τσίπρας περιδιαβάζει τα νησιά και  πετάει στρακαστρούκες, αντί να χτυπάει με κανόνια.

Δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα, σε μια κυβέρνηση που πνίγεται να ρίχνει  η ίδια η Αντιπολίτευση σωσίβια να τους σώσει. Θα γραφούν στο Βιβλίο…Γκίνες  ,ο Αλέξης και η παρέα του!

Ως φαίνεται, πάλι η ΑΠΟΧΗ, θα βγει τι πρώτο κόμμα. ΄Οποτε κι αν γίνουν εκλογές. Θα “κάνει κυβέρνηση  …υπεραυτοδύναμη. Και   θα μπαίνει στη Βουλή με τα τσαρούχια”.

Θα είναι η δική μας χαρά. Η εκπλήρωση του ονείρου. Κανείς στις κάλπες. Αφήστε μόνο τους Χαχόλους και τους “πελάτες” να μπαίνουν στα γελοία παραβάν τους και να παίζουν το θέατρο της  Δημοκρατίας τους, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοινοβουλευτική Δικτατορία.

***

Με τη νέα… ψευδοσκόπηση, η   φυλλάδα που  (τάχα) την  διεξήγαγε  και   που  υπάρχει ακόμα μόνο και μόνο γιατί τη συντηρούν τα  ναρκοδολάρια του   ιδιοκτήτη της,  κολλητός   επίσης της μαφιόζικης  φαμίλας Μητσοτάκη,  δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να “σωρεύει  άνθρακας πυρός επί της κεφαλής”  του  ΔΟΜ (π. ΔΟΛ). Αλλά και  όλου αυτού του βρώμικου  ελληνικού κομματικού, κυρίως, Συστήματος.   Και  θα είναι με πολύ μεγάλο πάταγο η συντριβή του.
Θα γίνει ούτως η άλλως. Ακόμα δεν μπορούμε να ξεδιακρίνουμε τον τρόπο. Αλλά θα γίνει. Και θα είναι η πρώτη φορά,που μεγάλα στελέχη της Δεξιάς παράταξης, θα αναγκαστούν  να κρύβονται, κι αυτοί και τα κλεμμένα τους , σε τριτοκοσμικές  καβάνζτες.  Θα τους βρίσκουν και θα τους φέρνουν εδώ να δικαστούν,   όπως η Μοσάντ  τους Ναζί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και απανταχού της γης.
Κοιμηθείτε… (αν)ήσυχα,  εγκληματίες  του λευκού κολάρου!

3. Το χυδαίο σχόλιο παίκτη του «Big Brother», ο οποίος είπε πως «Πάω με τις γκόμενες… από κάθε μέρα σε μια, να αδειάσει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό»

Πορτοσάλτε προς Άδωνι για το λουκέτο στη Μύκονο: Είσαι κομμουνιστής; - dailythess | Ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη
Εκτός «Big Brother» μετά τις δηλώσεις περί βιασμού
***
Δηλαδή για να καταλάβω. Μόνο ο  κλαρινογμαπρός παραπάνω  πιστεύει και λέει αυτά τα αισχρά , που λέει;    ΄Οσοι στήνονται  στους καναπέδες τους να δουν τέτοια σκουπίδια,δεν είναι ίδιοι βίαιοι και σεξιστές  σαν ετούτο το φρούτο;
΄Η, μήπως , το κανάλι που …φιλοξενεί την εκπομπή απαλλάσσεται ή βαρύνεται μόνο με αυτή την αισχρότητα; Οι “Πορτοσάλτε” που το διοικούν και το στελεχώνουν είναι λιγότερο ένοχοι για το βιασμό της είδησης της πληροφόρησης,  της δημοσιογραφίας;  Η συγκάλυψη με “εργολαβία” των εγκλημάτων των διεφθαρμένων πολιτικών  που έχουν “ανάγει σε επιστήμη” στο συγκεκριμένο κανάλι, είναι ή όχι βιασμός της ηθικής, της δικαιοσύνης, της υγιούς πολιτικής ενός κράτους  δικαίου;   Μη μας τρελάνετε.
Βιαστές είναι και τούτοι. Ο καθείς…εφ ω ετάχθη.  Και με τον τρόπο που το κάνει.    Ο “γκόμενος” παραπάνω   “εκτελεί”  ό,τι θηλυκό κινείται (κι  αν δε του στέκεται ή του αντισταθεί  το κάνει …”πακέτο” και το πετάει ζωντανό  στα βράχια της Ροδίτικης θάλασσας).   Οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου προνοκάναλου,    τα άλλα μικρόφωνα και οι κοντυλοφόροι του,     υπογράφουν ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ,  όχι μόνο  αυτή την  την κουλτούρα της βίας του βιασμού  και  του σεξισμού (με τα «Big Brother” τους) , αλλά και την ακόμα χειρότερη, τη   βία  της παραπληροφόρησης,  της βαρβαρότητας και  της συγκάλυψης των άλλων, και μάλιστα,  μαφιόζικων εγκλημάτων  των “λευκών κολάρων”.  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ  ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ   ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ   ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ!
Κάποιος, λέει,  παραιτήθηκε από το κανάλι μετά το σάλο(!).    Και μάλλον θα πάει να δουλέψει στο …Μέγκα, που ως γνωστό , άνοιξε και  λειτουργεί με τα ναρκοδολάρια του νέου ιδιοκτήτου του. Αυτός, ασφαλώς,  δεν είναι  λόγος  να μην περάσει ούτε απ΄έξω.
Σαν την ΄Ελενα Ακρίτα που θα βγει σε λίγο  να κατσαδιάσει τον επίδοξο  βιαστή  παραπάνω,  αλλά δεν την πειράζει καθόλου που ελόγου της,  βιάζει τη λογική, τη νοημοσύνη  και την ηθική πανελλαδικά  .  Είναι αυτή που για χρόνια, ξεκοκάλιζε ,ως…κόρη,  τη σύνταξη  του πατρός της (νόμιμα!) και   σήμερα,  ως κοντυλοφόρος,  τα παίρνει σε ναρκοδολάρια (πάλι νόμιμα) από το   ΔΟΜ (π.ΔΟΛ).
Με αφορμή τον αφορισμό του αλητήριου στο ΣΚΑΪ, παραθέτουμε  παλιότερο κείμενό μας   για τη “δαιμονοποίηση” του βιασμού των γεννητικών οργάνων της  ακόμα σεξουαλικά επιθυμητής, άρα και ικανής προς τεκνογονία γυναίκας,   η μητέρα της οποίας,  όμως, ως γραία πλέον,αν υποστεί επίθεση και κακοποίηση στο κεφάλι  από δράστη ληστείας  ή της “σιδερώσει” την πλάτη, αλλά δεν την πειράξει στα γεννητικά της όργανα, αυτό είναι, μεν,  επίθεση, αλλά  δεν έχει στο θύμα  τις  ψυχολογικές   επιπτώσεις και την ποινική μεταχείριση  του  βιασμού! Κι αν συλληφθούν,  ο πρώτος δράστης θα τιμωρηθεί με 15  χρόνια φυλακής και ο δεύτερος πιθανότατα με 15…εβδομάδες,ως χρήστης ναρκωτικών!

” Μη νομίζεις ότι δεν μπορεί να συμβεί και σε σένα» -Η Αντρεα θέλει να μάθεις πόσο εύκολο ήταν να τη βιάσουν ένα βράδυ στη Μαδρίτη”

28/12/2019

” ΄Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Αντρέα, η οποία ζει εδώ και έξι μήνες στην Μαδρίτη. ΄Ενα βράδυ αποφάσισε να βγει με μια φίλη της για ποτό. Δυστυχώς κατέληξε στο νοσοκομείο άγρια ξυλοκοπημένη από άγνωστο άνδρα, ο οποίος την βίασε πριν από λίγες ημέρες”.

 

Γράφαμε χτες:

“Ο  φίλος μου ο Αλέξανδρος, Ελληνο-Αμερικανός, είχε έρθει για τις γιορτές από Καλιφόρνια στην πατρίδα.  Παραμονές Χριστουγέννων κοντά στις 12 τη νύχτα, ανηφόριζε  από την  Κολοκοτρώνη της Κηφισιάς στο Κεφαλάρι. Δεν ήταν μεθυσμένος. Και παλικάρι 2 μέτρα.

Λίγο πριν φτάσει στα Λέμπελ, του την πέσανε 2 αληταράδες,πρεζόνια κατά πάσα πιθανότατα, με σουγιά, τον χτύπησαν άγρια στο πρόσωπο, του έσπασαν το χέρι , του πήραν πορτοφόλι με τα λεφτά, ρολόι και τσαντάκι με όλα του τα χαρτιά,τον άφησαν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο  και εξαφανίστηκαν. Από εκείνη την ώρα  είναι στο ΚΑΤ, σε πλήρη ακινησία, φασκιωμένος στις γάζες,  χωρίς όραση και με φοβερούς πόνους.

Σε όλη την Ευρώπη τέτοια περιστατικά, ληστείες,ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις  τις ίδιες αυτές  ημέρες, θα είχαμε εκατοντάδες.Σε άντρες και γυναίκες. Ουδείς έμαθε ουδέν γι΄αυτά. Συνήθη φαινόμενα, σου λένε.

Το πάθημα  της Αντρέα στη Μαδρίτη,που υπέστη  τα ελάχιστα απ΄όσα  ο  Αλέξανδρος στην Αθήνα,το έμαθε όλη η υφήλιος.  ΄Οχι,γιατί την ξυλοκόπησε ο αλήτης, αλλά γιατί υπήρξε και…διείσδυση. Του φίλου μου και των λοιπών  δαρμένων και κακοποιημένων σε χώρες τις Ευρώπης,  ουδείς γνωρίζει  το δράμα τους.

Το ερώτημα. Γιατί η κακοποίηση ενός αιδοίου  είναι χειρότερη από την κακοποίηση ενός, ματιού, ποδιού, χεριού; Και γιατί προσδίδουν ηθικές προεκτάσεις  σε μια τέτοια κακοποίηση ;

Κι ακόμα. Γιατί ο δράστης στην περίπτωση άσκησης βίας στο αιδοίο  μπορεί να φάει και 20 χρόνια φυλακή, ενώ ο ίδιος αληταράς, αν  σου βγάλει το μάτι, γυναίκας ή άντρα, ζήτημα να  φάει 24 μήνες φυλακή και αυτή εξαγοράσιμη;

Υ.Γ Στο μεταξύ, τόσες  ημέρες,  αστυνομία δεν παρουσιάστηκε πουθενά στο νοσοκομείο να πάρει κατάθεση. Αν και ενημερώθηκε από την ίδια στιγμή, η  απάντηση ήταν  πως λόγω εορτών δεν έχουν προσωπικό να στείλουν  και πως όταν το θύμα πάρει εξιτήριο  από το ΚΑΤ, ας πάει να… καταθέσει!

Βεβαίως, η βιομηχανία παραπληροφόρησης ούτε λέξη. Αν στη θέση του φίλου μου ήταν μια   κοπελίτσα και τα θρασίμια που επετέθησαν στον Αλέξανδρο, «πείραζαν» και το αιδοίο της, η  ESPRESSO, IEFIMERIDA.GR,TO MAKELEIO.GR  και όλες οι γνωστές και μη… εξαιρετέες  πορνοφυλλάδες, θα  έδιναν ρεσιτάλ σεξισμού και τύφλας με το θέμα  πρωτοσέλιδο, αναλυτικές, γαργαλιστικές λεπτομέρειες ,  φώτο  και για πολλές ημέρες”.

Πήραμε διάφορα μέηλ,ως απάντηση στο παραπάνω θέμα.  Τα περισσότερα αποδοχής του προβληματισμού που εκθέτουμε σε σχέση με την ηθική υπερτίμηση,αλλά και την ξεχωριστή ποινική μεταχείριση εγκλημάτων κατά του αιδοίου  έναντι άλλων μελών του σώματος για τα ίδια ή και χειρότερα εγκλήματα.  Κάποιοι διαφώνησαν, χωρίς όμως να παραθέτουν σοβαρά επιχειρήματα. .

Επιμένουμε πως υπάρχει μείζον νομικό-δικαιικό,αλλά και ηθικό θέμα (για μας φυσικό, αφού ηθικό είναι μόνο το φυσικό), πολύ περισσότερο, επειδή παραβιάζονται προκλητικά, βασικά  ανθρώπινα δικαιώματα και  επιδεικνύεται ποινική ανοχή και επιλεκτική νομική αντιμετώπιση της αξία της ζωής και τη σωματικής ακεραιότητας  του ανθρώπου. Η διάκριση  είναι φανερή ανάμεσα σε ίδια εγκλήματα, και ανισομερής η  τιμωρία. Μάλιστα, στην ίδια περίπτωση, η  δεινότερη κακοποίηση ενός μέλους σώματος τιμωρείται αυθαίρετα  με μικρότερη  ποινή, αποό εκείνη της ηπιότερης κακοποίησης ενός  άλλου.

Σήμερα,στη συνέχεια του χτεσινού θέματος θα εκθέσουμε και έτερο  συγγενή προβληματισμό, για να αναδείξουμε κάτι άλλο, την ηθική διάσταση, τον τρόπο αποδοχής  και  αντίληψης  της πορνείας από τα μέλη των κοινωνιών, παλιότερα και σήμερα   με την παράθεση ενός πραγματικού περιστατικού.   Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε αναντιστοιχία κατάκρισης και ηθικής απαξίωσης   ενός ατόμου από  την επιλογή της εκπόρνευσης .

Την Κατιούσκα, λοιπόν,  τη γνώρισα εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 στη Ν.Μάκρη. ΄Ηταν Τσέχα, ένα κατάξανθο, γαλανομάτικο, λυγερό  κορίτσι όχι  παραπάνω από 25 χρόνων . Μια καλλονή .

Τη μέρα καθάριζε σπίτια, κάτι τεράστιες βίλες και μονοκατοικίες στο Λιβίσι. Μου τη σύστησε κι εμένα ένας γείτονας και μια φορά την εβδομάδα ερχόταν και έκανε το σπίτι λαμπίκο.  Σα σκυλί δούλευε από τα χαράματα, ως  αργά το απόγευμα ,για να φύγει κατευθείαν από τα σφουγγαρόπανα  και να πιάσει δουλειά λατζέρισας στην  ψαροταβέρνα του Πίκου στο Ζούμπερι.

Πηγαίναμε συχνά πυκνά οι παλιοπαρέα τότε στου Πίκου. Η Κατιούσκα δούλευε στην κουζίνα,  σπάνια εμφανιζόταν στην αίθουσα  με τους πελάτες. Και όσες φορές τη βλέπαμε, όλων των σερνικών τα μάτια πάνω της.

΄Ενα  Μάρτη  βράδυ, που τρώγαμε πάλι εκεί, μια στιγμή, γίνεται οχλαγωγή στην κουζίνα, ακούμε φωνές, πανικός. Λίγο μετά, βγάζουν την Κατιούσκα  λιπόθυμη και την ξαπλώνουν σε ένα πρόχειρο ντιβάνι πίσω από την αίθουσα με τα τραπέζια. Κάτι γκαρσόνες  τσίριζαν, άλλοι  φώναζαν  αν υπάρχει κανένας γιατρός ανάμεσα στους πελάτες. Πράγματι  κάποιος πετάχτηκε, πήγε πίσω και   έπεσε πάνω της ,παλεύοντας  να τη συνεφέρει.  Κάποια στιγμή η λιπόθυμη άνοιξε τα μάτια ,φάνηκε να ντράπηκε για τη σκηνή, που παρακολουθούσε όλη η ταβέρνα, πετάχτηκε πάνω και βουή γύρισε πίσω στην κουζίνα να κρυφτεί. Ο γιατρός,που ξαναγύρισε στο  τραπέζι του, τον  ακούσαμε να λέει  πως έπαθε κρυοπαγήματα από το παγωμένο νερό στην λάντζα, που έπλενε πιάτα ,ταψιά και κατσαρόλες. Φαίνεται ο Πίκος, τον ξέραμε πως ήτανε καρμίρης, φοβόταν να ξοδευτεί να βάλει ζεστό νερό να πλένει το προσωπικό της λάτζας.

Από εκείνη την ημέρα δεν ξαναπάτησε η  Κατιούσκα ούτε στα σπίτια να καθαρίσει ούτε στην ταβέρνα να πλένει πιάτα. Τη συνάντησα μήνες μετά στην παραλία της Ν. Μάκρης,έπινε φραπέ με μια παρέα κοριτσιών  στο Μονακό, που ξεροσταλιάζαμε εκείνη την εποχή χειμώνα-καλοκαίρι. Μόλις μπήκα στο μπαρ και με είδε, φιλιά, αγκαλιές, δεν τη γνώρισα καλά-καλά. ΄Αλλος άνθρωπος.΄Ιδια όμορφη και ζουμερή, αλλά με διαφορετικό  αέρα.  Κάτι είχε αλλάξει πάνω της σε όλα και στη συμπεριφορά της.

Ο  Κουτούγερας, ο κουτσομπόλης της παρέας, μόλις  έπιασα θέση στην ομήγυρη μας ενημέρωσε καταλεπτώς. Είχε αλλάξει η Τσέχα ρότα.΄Εκανε βίζιτες σε Ν. Μάκρη, Δικαστικά,  Μάτι και Ραφήνα. Ο τάδε, ο δείνα, ο άλλος. Την έπαιρνε  όλη η… αφρόκρεμα της κοινωνίας  στην περιοχή. Γερή μπάζα, όχι πενταροδεκάρες.Τα ήξερε όλα και τα έλεγα χαρτί και καλαμάρι  η κουρκουσούρα της παρέας.

Τί μου έκανε εντύπωση;  Θα είμαστε και 10 νοματέοι  στον πάγκο του μπαρ που ακούσαμε  για τη νέα ζωή της Τσέχας στην πορνεία. Από τους 10, οι 7 ήξερα, διάβαζαν…Ελευθεροτυπία.  “Σήμα κατατεθέν” του προοδευτικού την εποχή εκείνη. Κι όμως! Οι περισσότεροι, και νέοι άνθρωποι, σχολίασαν απαξιωτικά ,ειρωνικά, επικριτικά και…σταλινικά τις νέες επιλογές του κοριτσιού. Τα υπονοούμενα,οι βαριοί  χαρακτηρισμοί, οι ειρωνείες κράτησαν για ώρα.

Τους θύμισα την περίπτωση  στην ταβέρνα του Πίκου που έπεσε η λαντζέρισα και καθαρίστρια τότε Κατιούσκα   λιπόθυμη από τα κρυοπαγήματα. Δεν είχαν έλεος, δεν άκουγαν τίποτα. Κατ΄ευθείαν Σιβηρία ! Αυτή δεν ήταν επιλογή, ας έψαχνε να βρει καλύτερο  εργοδότη.

΄Εβαλα και τότε και τώρα στο τραπέζι τούτο το ερώτημα. Γιατί, δηλαδή,  τα χέρια της Κατιούσκας να έχουν διαφορετική ηθική  μεταχείριση από το αιδοίο της; ΄Ηταν ηθικότερο να εκμεταλλεύεται ο Πίκος για πενταροδεκάρες εκείνα τα χέρια,  και ανηθικότερο να διαθέτει η ίδια το αιδοίο της, κατά πώς εκείνη βούλεται;    Το βάζω και σήμερα μετά από τόσα χρόνια  το  ερώτημα στο τραπέζι.

 Υ.Γ 1.Τους πονηρούς και ηθικολόγους,τους προλαβαίνω .Μιλάμε πάντα για συμπεριφορές και επιλογές στο σημερινό καπιταλιστικό κόσμο ,που η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του και η υπεραξία του μόχθου των εργαζομένων  πάει  παχυλή και ατόφια  στις  λογαριασμούς καταθέσεων  του αφεντικού στην Ελβετία.

2. Αυτές οι κοινωνικές ευαισθησίες για τα γεννητικά  μας όργανα ,στερεότυπες για αιώνες, αναλύονται και βρίσκουν  την καλύτερη εξήγηση, αν ανατρέξει κανείς και  μελετήσει 2 αξεπέραστες εργασίες:  1. Του  Αμερικανού ανθρωπολόγου, κοινωνιολόγου  Μόργκαν (Lewis Henry Morgan), και  το βιβλίο του «Η Αρχαία  κοινωνία». («Αncient Society). 2. Του Φρίντριχ Ένγκελς για την Καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους.( δομημένο εν πολλοίς στη μελέτη του Μόργκαν).

Απαραίτητη, όμως,  είναι και  μια ματιά  στη Α΄ προς  Κορινθίους (7, 1 και εξής)  επιστολή του Παύλου.  Και ο νοών…νοείτω…

 

4. Λευκάδα, πάλι, το φετινό καλοκαίρι.  Αμμούσα.

Και κει που  εγώ  την είχα καταβρεί εκείνο το δειλινό του Ιούλη  με το άσμα της Χαρούλας παρακάτω  και απολάμβανα με μάτια κλειστά ,στίχο και μουσική πανδαισία,  ακούω δίπλα   τον…ξενέρωτο Ρουμάνο,   να με ξυπνάει από τη νοσταλγία  και    να με ρωτάει σοβαρά.  “Και τί ήχος είπαμε  είναι πάλι  τούτο το  βυζαντινό τραγούδι της Αλεξίου;   Πλάγιος Τέταρτος;”

΄Εμεινα. Πήγα να του απαντήσω … (α)καταλλήλως  ,αλλά θυμήθηκα που μου είχε πει τη πρώτη ημέρα που τον γνώρισα εδώ πως  ήταν  μουσικός στη  Sala Palatului  στο Βουκουρέστι και  διδάκτορας -ερευνητής  της παραδοσιακής, Βαλκανικής μουσικολογίας στο Μουσικό Πανεπιστήμιο.

Και ,σήμερα  που το ξανακούω,  συλλογιέμαι πως δικαίως δεν έβγαλα τσιμουδιά τότε. Αλλά ούτε και είχα και καμιά όρεξη να στερηθώ και τώρα και όποτε το ακούω , την αναμφισβήτητη, έστω και βυζαντινή, μουσική  γοητεία του.

Το είπαμε. Τί να κάνουμε;  Στην Ελλάδα δεν τραγουδάμε, ψέλνουμε. ΄Ετσ μάθαμε.

Εσωτερικό αιθουσών συναυλιών του Βουκουρεστι'ου Sala Palatului Στοκ Εικόνες - εικόνα από λεπτομέρεια, πόλη: 121147504

Sala Palatului