Η ΛΕΥΚΑΔΑ “ΒΡΑΖΕΙ”. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ…ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ!

  1. MARC Δημοσκόπηση: Βαρύ πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα» ΣΥΡΙΖΑ από Μιωνή-Καλογρίτσα

Ο Αλ. Τσίπρας ακούει προβληματισμένος την ομιλία του Ν. Παππά

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη: 65,2% την κρίνουν θετικά
Στο σύνολο των πολιτών, πάνω από έξι στους 10 (ποσοστό 65,2%) αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι μόλις 33,9% που την κρίνουν αρνητικά.

Πηγή: iefimerida.gr

***

Η ακροδεξιά δεν έχει και πολλά να χωρίσει από το Ναζισμό.Γι΄αυτό και τον αντιγράφει. Εδώ οι φυλλάδες της, με ναυαρχίδα το  πέρα  από ακροδεξιό και χυδαίο “έντυπο” του αχυράνθρωπου Χρ. Ράπτη, έχουν ανάγει σε επιστήμη την γνωστή  γκεμπελική μέθοδο “η επανάληψη του ψεύδους, το καθιστά  με το καιρό αλήθεια”!   65.2% ,μας λέει  εδώ η  ναζιστικής μορφής δημοσκόπηση, αξιολογεί θετικά το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λίγες ημέρες στη Λευκάδα και το..μικρόβιο δε μας αφήνει να ξεκουραστούμε. ΄Η μάλλον, όσα ακούμε και βλέπουμε δε μας επιτρέπουν να σιωπήσουμε.

΄Οπου, λοιπόν,  πάμε και όπου σταθούμε, μιλάμε με τους ανθρώπους που συναντάμε  για την κατάσταση στο νησί  .  Νυδρί,  Βασιλική, Μαραντοχώρι, Αμμούσα, Μικρός  Γυαλός,  χωριά τριγύρω που περιδιαβήκαμε,  όπου κι αν περάσαμε και  καθίσαμε,  ο τόπος βράζει. Μόνο τα όπλα που δεν έχουν πάρει ακόμα!  Μαγαζιά, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, εντελώς άδεια.  Λίγους  Ρουμάνους τουρίστες και ελάχιστους  ΄Ελληνες έχει ολόκληρο (και όμορφο)  νησί.  8 000 κάτοικοι που   ζουν σχεδόν αποκλειστικά  από τον τουρισμό, αργοπεθαίνουν.

“Και για τα επόμενα 10 χρόνια”, μας λέει ένας ταλαιπωρημένος ταβερνιάρης στο Μικρό Γυαλό,  που χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του ,έτοιμος  να βάλει τα κλάματα ,”η ζημιά δε βγαίνει. Με τίποτα. Βατερλώ.  ΄Εχουμε όλοι ξανοιχτεί με τα χρέη . Και   θα πεθάνουμε από την πείνα το χειμώνα, αδερφέ, να το θυμάσαι. Το 2010, χρεοκόπησε το κράτος. Σήμερα, θα χρεοκοπήσει ο κόσμος”!

΄Ενας Αθηναίοις στην  ταβέρνα στην Αμμούσα, τόλμησε ,εις επήκοον πάντων, να…  αποφανθεί πως  “ο κωλοϊός  τα φταίει, τί να σου έκανε και η κυβέρνηση…”.  Και του όρμησαν, ντόπιοι και ξένοι. “Ο Κούλη σας μας κατάστρεψε, παλιάνθρωπε, ποιος κορόνα;  Ουστ από δω και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου…”. Λίγο ακόμα και αν δεν  τον βγάζαν έξω  οι πιο ψύχραιμοι,  θα τον είχαν πετάξει  με τις κλωτσιές  στην  θάλασσα,  θαμώνες και γκαρσόνια.

΄Ολη η Λευκάδα βογκάει. Και τα Επτάνησα,  μαθαίνουμε  και η Κρήτη και τα  Αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Αν βρεις άνθρωπο να σου πει καλή κουβέντα για τους δυνάστες, που κυβερνούν, κρεμάστε με ανάποδα στο Σύνταγμα. Και το ακροδεξιο-ναζιστικο- πορνό “έντυπο”, παραπάνω,  κάθε τρεις και λίγο ,ανεβάζει ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις ,όπου και καλά,  σχεδόν το  60% του κόσμου … “πίνει  νερό” στο όνομα της διεφθαρμένης φαμίλιας!

Ας τολμήσει,λοιπόν,  ένας ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης  να κατέβει σε νησί. Να… βγάλει λόγο.  Θα τον πάρουν με τις καραμπίνες, επί λόγου τιμής!  Δεν είναι σχήμα λόγου. Βράζει, λέμε,  η Ελλάδα.

Η Λευκάδα με πανικόβαλε. ΄Ηξερα πως η κατάσταση είναι τραγική, αλλά δεν περίμενα τέτοια κουφόβραση  .Πίστευα πως του χρόνου την ΄Ανοιξη θα έκαναν  εκλογές.  Θα αναγκαστούν,όμως,   να τις κάνουν νωρίτερα. Αλλιώς,  θα σφαγούν.  Ξανάνοιξαν  τα παλιά “μπλε και πράσινα καφενεία” στα χωριά.  Ο ένας δε θέλει να δει τον άλλο, τον “αντίθετο”. Κι ας είναι συγγενής  ή γείτονας,  έτσι και  πει καλή  κουβέντα  για τους μαφιόζους που έφεραν τα πάνω κάτω σε λίγους μήνες μέσα.

Και συμβουλεύουμε τους Χρυσοχοϊδηδες και τους Πέτσες , να λένε ό,τι λένε από την ασφάλεια του γυαλιού, στα παράθυρα και τα πάνελ του ΣΚΑΪ. Και μην  κάνουν την αποκοτιά, ακόμα και με μια στρατιά από μπάτσους, να περπατήσουν  στην παραλία στο Νυδρί.  Θα τους φάνε ζωντανούς.

“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Οι δημοσκοπήσεις πείθουν μόνο τις “Αντουανέτες”  στις πισίνες και στα δροσερά γραφεία. Εκείνες, ξέρουν από “παντεσπάνι”. ΄Εξω ο κόσμος δεν έχει πια ούτε “κουραμάνα”. Και από Σεπτέμβρη, θα τη… σπάνε κι αυτή με τη  βαριοπούλα για να τη μοιράζουν στα παιδιά τους.

Φυλαχτείτε. Μην κυκλοφορείτε έξω.  Για το δικό σας καλό  το λέμε.

Να επισημάνουμε ,όμως, και τούτο. Την οργή του κόσμου για ό,τι έγινε κι γι΄αυτό που θα έρθει, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης,  δεν την εισπράττουν σε αποδοχή,  δεν την εξαργυρώνουν,  τα άλλα κόμματα. Είναι το ίδιο εξοργισμένος ο κόσμος και με τον Αλέξη, που συμπαρατάχτηκε με τον Κούλη . Τους έδωσε άλλοθι, να  λένε  “πως μαζί τα αποφασίσαμε”.  Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση την ίδια ευθύνη έχουν. Αυτό πιστεύει  ο κόσμος.   Για χαζούς τους έχουν  οι Συριζαίοι;  Τους  το δώσανε στο πιάτο και… βρεγμένο,μάλιστα,  το παξιμάδι!

΄Εκαναν χαρακίρι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί σήμερα να ξαναζούσαμε ημέρες των Ιουλιανών,με τον κόσμο που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα, στους δρόμους, μια και η ανέχεια δεν  επιτρέπει  διακοπές, ο Αλέξης Τσίπρας περιδιαβάζει τα νησιά και  πετάει στρακαστρούκες, αντί να χτυπάει με κανόνια.

Δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα, σε μια κυβέρνηση που πνίγεται να ρίχνει  η ίδια η Αντιπολίτευση σωσίβια να τους σώσει. Θα γραφούν στο Βιβλίο…Γκίνες  ,ο Αλέξης και η παρέα του!

Ως φαίνεται, πάλι η ΑΠΟΧΗ, θα βγει τι πρώτο κόμμα. ΄Οποτε κι αν γίνουν εκλογές. Θα “κάνει κυβέρνηση  …υπεραυτοδύναμη. Και   θα μπαίνει στη Βουλή με τα τσαρούχια”.

Θα είναι η δική μας χαρά. Η εκπλήρωση του ονείρου. Κανείς στις κάλπες. Αφήστε μόνο τους Χαχόλους και τους “πελάτες” να μπαίνουν στα γελοία παραβάν τους και να παίζουν το θέατρο της  Δημοκρατίας τους, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοινοβουλευτική Δικτατορία.

2.Στην αντεπίθεση περνά η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μετά και την σε βάρος της άσκηση ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα.