Καλή τύχη, Τζούλιαν Ασάνζ!

Αγωνία για τον Τζούλιαν Ασάνζ: Την Τρίτη η απόφαση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ – Σε κίνδυνο η ελευθερία των ΜΜΕ

(Ντοκουμέντο-Καθημερινή)

Αγωνία για τον Τζούλιαν Ασάνζ: Την Τρίτη η απόφαση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ – Σε κίνδυνο η ελευθερία των ΜΜΕ

Η απόφαση για την έφεση του Τζούλιαν Ασάνζ θα εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την Τρίτη

Η βρετανική δικαιοσύνη θα ανακοινώσει αύριο εάν θα παραχωρήσει στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ το δικαίωμα μιας τελευταίας προσφυγής ενάντια στην έκδοσή του προς τις ΗΠΑ, όπου διώκεται για μια μαζική διαρροή εγγράφων βάσει ενός νόμου του 1917 για κατασκοπεία.

***

Αν δεν ήταν τραγικό , θα  το λέγαμε ανέκδοτο! Κινδυνεύει, λέει,  η…ελευθερία της συστημικής βιομηχανίας παραπληροφόρησης!  ΄Οσο αστείος είναι και  ο χαρακτηρισμός ΜΜΕ.   Μαζί με τις λέξεις σκοτώνουν τις ιδέες, τις αρχές, τις αλήθειες.

Αν κάποιος κράτησε ψηλά τον πήχη της ενημέρωσης, Γκεμπελίκσοι μου, ήταν  ο Τζούλιαν ΄Ασανζ, όχι εσείς. Και ας παριστάνετε σήμερα τις  ολοφυρόμενες μοιρολογίστρες   για την τύχη του ανθρώπου που πλήρωσε   ακριβά την επιλογή του να είναι ακτιβιστής δημοσιογράφος-μπλόγκερ  και όχι αλητήριος έμπορος της προπαγάνδας ,της απόκρυψης και της συγκάλυψης, όπως ελόγου σας.

Αλλού οι κλάψες . Δεν πείθετε κανένα πια για τις αγνές  σας προθέσεις να σώσετε την ενημέρωση!  Η διαφορά σας με όσους παραδέχονται στα ίσια πως δεν παριστάνουν τους αντάρτες της συστημικής ενημέρωσης, είναι πως τούτοι είναι πιο…τίμιοι απατεώνες  από σας.  Μια  διαφορά που την εκτιμάμε για  όσους δε θέλουν, ούτε μπορούν να  γίνουν Τζούλιαν ΄Ασαζν.

Καλή  τύχη, Τζούλιαν! Η Αμερική, που καυχιέται για την ελευθερία λόγου , γιατί τη θεωρεί (στα λόγια,ως φαίνεται)  ύψιστο αγαθό της Δημοκρατίας της, απέδειξε πως   τους τύπους  σέβεται, όχι  την ουσία της  ελευθεροτυπίας. ΄Οταν θίγεται ο σκληρός πυρήνας του κράτους, γίνονται λύκοι και τούτοι,   σαν όλες  τις κρατικές εξουσίες, που είναι ως το κόκαλο  ανήθικες ,