Καταγγελία για «πογκρόμ μεταναστών» από στελέχη της Χρυσής Αυγής

Πογκρόμ επιθέσεων, που ακολούθησε μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, τον Μάιο του 2011, με τη συμμετοχή στελεχών της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλουν με αναφορά τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα μέλη της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος.

«Οι εγκληματικές πράξεις που τελούνται δεν είναι αυθόρμητες, ούτε αποτέλεσμα δράσης αγανακτισμένων πολιτών. Το πογκρόμ είναι οργανωμένο από τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και υλοποιείται από μέλη και στελέχη της», τονίζουν στην αναφορά που κατέθεσαν οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας και Τάκης Ζώτος.

Οι τρεις δικηγόροι ζητούν για το λόγο αυτό να διερευνηθεί ο ρόλος των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην οργάνωση και υλοποίηση του πογκρόμ, ιδίως του Ηλία Κασιδιάρη και του Ηλία Παναγιώταρου».

Επισημαίνουν μάλιστα ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα διοικητής στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα ήταν υψηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκαλύφθηκε ότι είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι 3 δικηγόροι υποστηρίζουν ότι ο απολογισμός των ρατσιστικών επιθέσεων εκείνης της περιόδου ήταν ένας νεκρός, πάνω από 100 τραυματίες και πάνω από 20 βαριά τραυματισμένοι μετανάστες.

 Να διατηρήσουμε στην ιστορική μνήμη τα ονόματα των δικηγόρων, που προχώρησαν στη σύνταξη και την υποβολή  αυτής της αναφοράς-καταγγελίας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας και Τάκης Ζώτος. Μπράβο παιδιά.

Να υπενθυμίσουμε πως όλα αυτά τα χρόνια της δράσης της Χ.Α υπάρχουν γύρω στους 60 δολοφονημένους και πάνω από 3.500 κακοποιημένους μετανάστες από Ναζί, που δεν έχουν συλληφθεί και φυσικά τιμωρηθεί.

Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, που ακόμα είναι στο απυρόβλητο, ούτε στους ηθικούς αυτουργούς (τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χ.Α)  έχουν απαγγελθεί  κατηγορίες.

Ως πότε;