Οι Ρώσοι ξυρίζουν τα… γένια τους μετά την Eurovision!

 

Οι Ρώσοι ξυρίζουν τα... γένια τους μετά την Eurovision! (pics)

“Ενώ οι περισσότερες χώρες φάνηκαν…. ικανοποιημένες με την επιλογή της νικήτριας χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, κάποιοι έχουν εντελώς αντίθετη άποψη!

 Οι Ρώσοι αποφάσισαν να ξυρίσουν ακόμα και το… μουστάκι τους και όχι επειδή τους ανάγκασε μια γυναίκα όπως στην ελληνική ταινία, αλλά γιατί έτσι θέλησαν να αντιδράσουν στην νίκη της Conchita Wurst, της νικήτριας τραγουδίστριας με το μούσι.

Οι δυσαρεστημένοι Ρώσοι ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που τους απαθανατίζουν να ξυρίζονται ενώ δήλωση έκανε ακόμα και ο αναπληρωτής Ρώσος πρωθυπουργός που είπε ότι« η νίκη έδειξε τους υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού οράματος και το ευρωπαϊκό μέλλον τους. Που δεν είναι άλλο από ένα κορίτσι με γένια!»

Κάποιοι Ρώσοι χρήστες του twitter διασκέδασαν μάλιστα τις εντυπώσεις ανεβάζοντας φωτογραφίες της Γιούλια Τιμοσένκο με μούσι σχολιάζοντας « Η Ουκρανία είναι στην Ευρώπη» ενώ κάποιος άλλος είπε ότι η Παρασκευή ήταν η τελευταία μέρα που τα γένια έκαναν τον… άντρα!”

΄Ενας ιδιότυπος  εκφασισμός  εξαπλώνεται  εδώ και πολύ καιρό στην ρώσικη κοινωνία.΄Ενας πρωτοφανής εθνικισμός, ως επικάλυμμα ενός υφέρποντος ναζισμού , μια διεστραμμένη   αντίληψη περί καθαρότητας-ανωτερότητας  της ρώσικης (αρίας) φυλής, εισχωρούν και  κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος σε ευρύτατες  πληθυσμιακές μάζες. Αν προστεθούν σ΄αυτά η  οδυνηρή   φτώχεια, ο αρρωστημένος  αλκοολισμός, ο χουλιγκανισμός, αλλά και  οι μαφιόζικες επιδόσεις μεγάλου τμήματος του ρώσικου πληθυσμού, αντιλαμβάνεται κανείς πως η χώρα είναι ένα “καζάνι” που ήδη έχει εκραγεί .

Ο κόσμος στη Δύση παρακολουθεί αγανακτισμένος και έντρομος  και την ιμπεριαλιστική τακτική μιας στρατοκρατούμενης εξουσίας, αλλά και    κατάντημα ενός πραγματικά  ιστορικού (και πολύπαθου) λαού. Παράλληλα, παρακολουθεί με αμηχανία και οργή την ιστορική πλέον ανικανότητα-αδυναμία  των ηγετών των χωρών της Δύσης να  δώσουν ένα γερό μάθημα  στην αλαζονεία και την οίηση του δικτάτορα της χώρας.

Βασικό ζητούμενο είναι η επάνοδος στην περιοχή της ηρεμίας και η διασφάλιση μιας εξακολουθητικής ειρήνης, που δεν πρόκειται όμως να υπάρξουν, αν  δεν επιστρέψει  η περιοχή   στην πρότερη εδαφική κατάσταση. ΄Οσο δε συμβαίνει αυτό, αν η Κριμαία και τα άλλα υπό ανεξαρτητοποίηση εδάφη της Ουκρανίας δεν ενσωματωθούν στη χώρα, ο κίνδυνος έκρηξης ενός γενικευμένου πολέμου και πέρα από το “θέατρο” της σημερινής ανταραρχής ,είναι “επί θύραις”.

Αλλά, δεν αρκεί αυτό.  Είνα επιτακτική ανάγκη η Δύση να προετοιμάσει το έδαφος για την προώθηση μιας ολοκληρωτικής αλλαγής-στροφής του πολιτικού, κοινωνικού ,κοινωνικού στάτους στη χώρα, την εξουσία της οποίας ασκεί στην κυριολεξία μια μαφιόζικη ομάδα (με επικεφαλής έναν αρχιμαφιόζο πρόεδρο), που δε διαφέρει σε τίποτα από τη γνωστή “παραδοσιακή” ιταλική μαφία, μόνο που η ρώσικη υιοθετεί πιο σκληρές και απάνθρωπες μεθόδους.

Αν δεν υπάρξει δυναμική αντίδραση από τα κράτη της Ευρώπης και την Αμερική ,  είναι σίγουρο πως η κατάσταση στη Ρωσία θα εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο. Στο  τέλος το κόστος  θα είναι τεράστιο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.