ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η …ΠΕΜΠΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ” ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΕΣ.

Θα κάτσω σπίτι»: To επίκαιρο remake στο τραγούδι του Λουκιανού και η ανάρτηση Μητσοτάκη

ΤΟ BLOOMBERG ΕΞΗΓΕΙ
Κορωνοϊός: Πώς και πότε επιτέλους θα τελειώσει ο εφιάλτης -Το Bloomberg εξηγεί

Αδειο Παρίσι λόγω κορωνοϊού

Παρασκήνιο του Eurogroup: Γιατί μάλωσαν Ιταλοί με Ολλανδούς -«Ντροπή!», φώναζε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ στις 5 το πρωί

Μάριο Σεντένο στο Eurogroup

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαφωνία ανάμεσα σε Ολλανδούς και Ιταλούς ήταν αυτή που οδήγησε σε ναυάγιο: για το αν η ευρωπαϊκή στήριξη θα συνοδεύεται από μνημόνια ή όχι.

***

To σύγχρονο κράτος-΄Εθνος , απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει την πανδημία ενός ιού,  απείρως πιο ακίνδυνου από τη γρίπη, αν είχαν ληφθεί από τις κυβερνήσεις  στοιχειώδη μέτρα από την αρχή . Παράλληλα,δεν μπορεί να υπάρξει καμιά σύγκριση του συγκεκριμένου ιού  με θανατηφόρες παλιές επιδημίες και πανδημίες  με εκατομμύρια νεκρούς.

Ο Κορόνα είναι  ένας φυσικός ιός, από τους αναρίθμητους που υπάρχουν στη φύση Δεν είναι επομένως καθόλου αφύσικη ή απρόσμενη η επίθεσή του. ΄Οπως συμβαίνει με τη γρίπη (ανήκει κι ο Κορόνα στην ίδια οικογένεια), το  Aids τη  φυματίωση, την πνευμονία  με θνησιμότητα    μεγάλη.

Τον Κορόνα  που επιτέθηκε στην ανθρωπότητα ως …αμείλικτος εχθρός, ως ασύμμετρη απειλή και άλλα τέτοια ηχηρά και παλαβά ,με τέτοιες εξολοθρευτικές διαθέσεις , τον  κατασκεύασε ο Τύπος. Σε παγκόσμια  και…ομόψυχη συγχορδία.    Και ήταν το αποτέλεσμα της διαπάλης των εξουσιών. Οι τρεις άλλες ήταν  ανέκαθεν ισχυρότερες της τέταρτης. Και ήταν ακριβώς αυτό που ο σύγχρονος Τύπος δεν είχε καμιά διάθεση να χωνέψει,ούτε και να επιτρέψει να έχουν το  κομάντο,το πάνω χέρι  οι άλλες .

Να θυμόμαστε το εξής πάντα : ΄Οπως συμβαίνει με όλες τις μορφές παραπληροφόρησης, την ανατροπή της φυσικής τάξης στη ζωής, την ανάδειξη  νέων “αξιών”, όπως  ο καταναλωτισμός, ο ευνουχισμός της ατομικότητας, ο σεξισμός, το “θέαμα” και άλλες γνωστές σύγχρονες παθογένειες, που καθιστούν αφύσικη και παράλογη τη ζωή του Ανθρώπου, όλα τούτα είναι αποκλειστικά   προϊόντα του  Τύπου στο σύνολό του και όχι μόνο του αποκαλούμενου “κίτρινου.

Με τον Κορόνα  ο Τύπος προχώρησε ένα μεγάλο βήμα πιο πέρα. Στις γνωστές παθογένειες πρόσθεσαν και την μεταμόρφωση των ατόμων των κοινωνιών σε “χοιρίδια”. ΄Αβουλες, υπάκουες,τρομαγμένες, μάζες.   ΄Ατομα παραδομένα , δεμένα  χειροπόδαρα ,έρμαια στις ορέξεις των εξουσιών . Και τώρα με αποδεδειγμένη την εξουσιαστική  υπεροχή της Τέταρτης εξουσίας, του Τύπου. Οι άλλες ακολουθούν πια.

Ο  “κινέζικος”  ιός, δεν προκάλεσε καμιά καταστροφή στην ουσία. ΄Εστω κι αν οι  νεκροί φτάσουν τις 100.000  μέσα σε 7 μήνες, που ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Ποτέ, όμως,  δε θα φτάσει τα θύματα,ακόμα και  της απλής γρίπης.  Και δε  συζητάμε για τους άλλους “ιούς” που θερίζουν καθημερινώς χιλιάδες  όπως η πείνα, η παχυσαρκία, το ποτό,το τσιγάρο, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και της τροφικής αλυσίδας με τα καυσαέρια,τα φυτοφάρμακα τις ορμόνες.

Μια συνηθισμένη “ίωση” που βρήκε απροετοίμαστη την επιστήμη (σε 1 χρόνο  το εμβόλιο θα είναι κοινό με εκείνο της γρίπης). Μια κινέζικη κυβέρνηση καθαρά  δεσποτική ,ένα καθεστώς δικτατορίας , που απέκρυψε την εμφάνιση το Κορόνα στα εδάφη της με αποτέλεσμα να ξεχυθεί παντού.   ΄Αλλες κυβερνήσεις χωρών  (ιταλική, ισπανική,ελληνική, γαλλική,αγγλική με ό,τι χειρότερο διαθέτει η οικουμένη σε  ποιότητα ηγετών ),  αδιάφορες και ανίκανες,  λόγω αβελτηρίας, κρετινισμού και μετριότητας των μελών τους στην άσκηση της διακυβέρνησης, υπήρξαν   εφαλτήρια που είδαν   ως μοναδική ευκαιρία η Τέταρτη  εξουσία  και εκτόξευσε τη δύναμή της στα ύψη.

Αγαθά και ατομικά  δικαιώματα  μοναδικά ,κατακτημένα με αίμα αιώνων, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν εν μια νυκτί. Οι νέοι “Γκέμπελς” ,πέρα από την …παραδοσιακή τους προπαγάνδα με τη δύναμη  που  τους  παραχώρησε  ο υποταγμένος όχλος,  ασέλγησαν  κυριολεκτικά σε κάθε συνταγματική και άλλη αρχή  κατοχύρωσης  των ατομικών  δικαιωμάτων. Στο όνομα  τάχα του κινδύνου,δεν έβγαλαν τσιμουδιά, δεν έκαναν καμιά επίθεση στις άλλες συν-εξουσίες για αυτό το έγκλημα. Και υποτίθεται πως αυτός  είναι ο ρόλος τους, το καθήκον τους.

Και ο Τύπος  κατάφερε κάτι που  οι άλλες εξουσίες δεν μπόρεσαν να το επιτύχουν  με όπλα και  τανκς.  Φυλάκισαν  σε οικιακές.. σπιναλόγκες τους πολίτες.  Και ίσως να έχουμε τη μοναδική παγκόσμια  …”πρώτη” , φαινόμενο μοναδικό μιας κοινωνίας που αρνήθηκε να κινητοποιηθεί. Ως τώρα, ακόμα και  για ήσσονος σημασίας ζητήματα, οι κοινωνίες,  αψηφώντας  σφαίρες  και  άλλη σκληρή καταστολή,   έπαιρναν  τους δρόμους και τις πλατείες να διαδηλώσουν ,να καταγγείλουν  να απαιτήσουν.  Ο Τύπος κατάφερε με μοχλό ένα φοβισμένο όχλο,  χειροπόδαρα δεμένο από τα παγκόσμια  Μέσα  μετάδοσης  τρόμου και πανικού, να νεκρώσει κάθε αντίσταση.

Και όχι μόνο. Κατάφερε κάτι επίσης πολύ σημαντικό: Οι κοινωνίες   πάντα ήταν  διχασμένες για χίλιους αιτίες. Τώρα όμως, συσπειρώθηκαν,  αδιάφορα από τάξεις, μόρφωση, φυλή,ράτσα. Ισοπέδωση στη δουλεία.    Με το νέο “ευαγγέλιο” που συνέταξε και δίδαξε η  Τέταρτη εξουσία     πως,  όποιος  δε υποτάσσεται στον  επιβαλλόμενο δια νόμου εγκλεισμό του και όχι από επιλογή και αυτοδιαχείριση, αυτοπειθαρχία,  είναι πια  επικίνδυνος για τα αγαπημένα σου πρόσωπα,είναι εξ ορισμού   εχθρός,   και μάλιστα θανάσιμος.

“Με ένα  σμπάρο πολλά τρυγόνια”. Πρωτοφανές γεγονός στην  Ιστορία.  Κατάφεραν   σε  αγαστή πλέον συνεργασία  και  οι τέσσερις εξουσίες  “χέρι- χέρι” , αλλά τώρα πια με πρωτοπόρο, όχι πια αυτές, αλλά τη νέα εξουσία  που σήμερα γεννήθηκε , την  απόλυτη ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ και την  ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ. ΄Εγιναν ικανές    να καθυποτάξουν  και να αλλοιώσουν   κάθε έννοια ελεύθερης κοινωνίας, κάθε μορφή ατομικού δικαιώματος,  χωρίς “όπλα”, παρά μόνο με την υπεροχή του ψεύδους, της απάτης, της προπαγάνδας  και της παραπληροφόρησης . Δεν έχει ξαναγίνει.Οι λαοί στρέφονται πια εναντίον των ίδιων των… εαυτών τους,  ως τα καρκινογόνα κύτταρα στα υγιή με τη  μετάλλαξη τους σε ευπειθείς, αποχαυνωμένους και  απολύτως εξαρτημένους από τις εξουσίες,   όχλους υπηκόων! Τρώνε από τις σάρκες τους!

 

΄Ενας δικός μας δικτάτορας , ο Κονδύλης, πριν δεκαετίες, έλεγε το εξής  …αμίμητο,αλλά,ιστορικά εξακριβωμένο:

Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι ΄Ελληνες, θα τους διοικούσα από…δεκανέας”!

Τώρα πια δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε   μόνο τις παλιές,  γνωστές  εξουσίες. Ήδη,όπως είπαμε, κατασκευάστηκε  και η  Πέμπτη. .  Είναι η δύναμη του όχλου. Πάντα ήταν, βέβαια, πιο μπροστά από τις άλλες. Πιο δυνατή και τρομακτική για τις τέσσερις άλλες.  Με μια διαφορά.

Ουδέποτε  υπήρξε οργανωμένη η ισχύς του όχλου. . Τώρα αφέθηκε στις άλλες εξουσίες να την οργανώσουν και να χρησιμοποιήσουν επ΄ ωφελεία  τους τη δύναμή της.  ΄Ετσι, θα τη συναντάμε από εδώ και πέρα. Δε θα έχουν  ανάγκη πάντα να σου βγάζουν   ΜΑΤ και τανκς. Θα βγαίνει μπροστά ο…Λαός. Που θα απαιτεί να… σκάσεις. Γιατί ο κίνδυνος δεν είναι οι εξουσίες.   Είσαι συ. Ο   διπλανός , αλλά ανυπόταχτος τις ορέξεις των άλλων εξουσιών . Το ΚΡΑΤΟΣ με τις δομές και το χαρακτήρα του   είναι η δύναμη και η Σωτηρία μας!

Συγκλονιστική αρχή για  την Ιστορία!

Και να θυμάσαι.  Μπορεί να νικήσεις και πιο δυνατούς από σένα.Και τον… θεό τον ίδιο. Τον ηλίθιο,όμως,  αποκλείεται  να το νικήσεις.  Είναι η ανυπέρβλητη δύναμη σε αυτό τον κόσμο.

 

Υ.Γ.Οφείλεις όπως το έλεγε και ο Καραϊσκάκης,  “όταν  γυρίσεις να τους γαμήσεις”.Μην περιμένεις να το κάνουν οι παρλαπίπες οι  Συραιζαίοι, κι ας απειλούν, είναι ίδιοι.  Τώρα,όμως, δε σε παίρνει για ηρωισμούς.  Σε έπιασαν στον ύπνο. Αν βγεις, αν κυκλοφορείς ασύστολα,  αν δεν παίρνεις  μέτρα, αν δεν ακολουθήσεις ιατρικούς κανόνες, θα χαρούν  να σε μετρήσουν στα θύματα.

Τα κρούσματα και οι νεκροί είναι η δύναμή τους.Το άλλοθί τους. ΄ Οσο μεγαλύτερα τα νούμερα των θυμάτων,  τόσο πιο πειστική  η δικαιολογία ,για να   σε  μαντρώσουν. Και θα το ξανακάνουν καλύτερα μιαν άλλη φορά. ΄Ηταν μια πρόβα τζενεράλε τούτη,  που πέτυχε απρόσμενα και καταλυτικά.

Μετά, θα βγούμε και θα τους πάρουμε φαλάγγι.  να είσαι εκεί. Το   κάζο που μας κάνανε,δε θα μείνει αναπάντητο. To χρωστάμε στους εαυτούς μας,  όσοι  αγωνιζόμαστε σήμερα να   εξελιχθούν ο κοινωνίες σε αντιεξουσιαστικές, αταξικές, άφυλες,  αντικαταναλωτικές,