“ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ”!

 

1. α. Η αναφορά του αστυνομικού για το επεισόδιο στην ταβέρνα, που «καίει» τον Πολάκη -Επιβεβαιώνει πλήρως το iefimerida.

ΝΔ για Πολάκη: Απαράδεκτο να τον καλύπτει ο Τσίπρας διά της σιωπής του, παρά τις αποκαλύψεις

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης

Ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΝΔ Χριστόφορος Μπουτσικάκης, έδωσε στη δημοσιότητα την κατάθεση του αστυνομικού για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο αστυνομικός, επιβεβαιώνει πλήρως όσα έγραψε το iefimerida.gr τόσο για την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην βεβαιώσουν την παράβαση στο κατάστημα, όσο και για τις απειλές του κ. Πολάκη προς τον ίδιο. «Τώρα θα πάρω τον Αρχηγό σας κ. Καραμαλάκη, να σβηστεί η κλήση κ να δεις που θα σε στείλω» λέει επί λέξει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο.

β. Δημοσιογράφος – αυτόπτης μάρτυρας δικαιώνει Πολάκη για το επεισόδιο σε ταβέρνα

Ο δημοσιογράφος του zougla.gr Μιχάλης Παπανίδης ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο επεισόδιο που έγινε σε ταβέρνα του Μοσχάτου, το βράδυ της Παρασκευής και στο οποίο παρενέβη ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο επικεφαλής των αστυνομικών, που έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ σε έναν υπάλληλο για μάσκα, παραδέχτηκε δημοσίως ότι είχαν εντολή να …γράψουν.

Ο Μιχάλης Παπανίδης, γράφει στο zougla.gr  για το περιστατικό:

«Ναι, έχω εντολή να γράψω».

Έτρωγα απλώς με την παρέα μου στο συγκεκριμένο εστιατόριο όταν μπήκαν να κάνουν τον απαιτούμενο έλεγχο.

Στο επίμαχο σημείο ο πρώην υπουργός τονίζει ότι αυτό που γίνεται είναι άδικο και απευθύνεται στον επικεφαλής του κλιμακίου λέγοντας:

«Συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις εντολή να γράψεις».

Κι έρχεται η απάντηση που μας αφήνει όλους άναυδους:

«Ναι έχω εντολή να γράψω»

***

Η γνωστή φαστοφυλλάδα-σπερματοδοχείο του Χρήστου Ράπτη από χτες έχει λυσσάξει.   ΄Εχει κάνει πρωτοσέλιδο και  αναπαράγει σε αλλεπάλληλες αναφορές το παραπάνω επεισόδιο στην ταβέρνα.  Ενταγμένο κι αυτό στον άπελπι αγώνα της ναυαρχίδας του  Νεοδημοκρατικού γκεμπελισμού  την  iefimerida.gr, να χτυπούν άπειρες φορές και μάλιστα ουκ ολίγες “κάτω από τη μέση” τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη.  Και ο λόγος είναι ένας.

Ο Σφακιανός π. υπουργός έχει πιάσει το σφυγμό  της κοινωνίας, αλλά και τον τρόπο που οφείλει να αγωνίζεται και να παρουσιάζει τα πράγματα ένας βουλευτής, που θέλει να τιμά την αποστολή για την οποία εκλέχτηκε.  Και η Δεξιά σήμερα, επειδή , ακριβώς, ο Πολάκης  με τη στάση του και το έντιμο παρελθόν του τα χρόνια  της υπουργίας του στο Υγείας σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ τους ΔεξιοΠασόκους υπουργούς στο συγκεκριμένο πόστο που τα άρπαξαν χοντρά (όχι μόνο από τη Νovartis),είναι  καρφί στο μάτι τους, έχει καταχωρίσει το βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ ως τη  μέγιστη απειλή  και εχθρό της παράταξης. Και είναι λογικό, αφού “δεν πετροβολά κανείς άκαρπο δέντρο, αλλά  την καρυδιά που έχει καρύδια”.

Το γεγονός πως οι αστυνομικοί στην  ταβέρνα, έσπευσαν  αμέσως μετά το συμβάν να ενημερώσουν τον βουλευτής τους της Ν.Δ στον Πειραιά, αποδεικνύει καθαρά τη Δεξιοφροσύνη τους, αλλά και την ετοιμότητά τους στο έργο της προπαγάνδας και της παραπλάνησης για να στηρίξουν του κόμματός τους.   Ακόμα χειρότερη κι απ΄αυτό , είναι η απάντηση του ενός  «Ναι έχω εντολή να γράψω»! ΄Οντως,  έτσι όπως το είπε, είναι…όλα τα λεφτά!  Και δε χρειάζεται φυσικά περαιτέρω σχολιασμός τέτοιας  αισχρότητας.  Φαντάσου μόνο μια δικαστή έδρα, μετά την εκφώνηση της ποινής ,να παραδέχεται πως «Ναι ,είχα  εντολή να  καταδικάσω τον κατηγορούμενο».

Αυτά από τη μια  πλευρά .  Από την άλλη, ανακύπτει  ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην περίπτωση που , όντως, ο κατά τα άλλα ορθώς ποιων και παρεμβαίνων στό άδικο της πράξης στην ταβέρνα για  να στηρίξει τον εργαζόμενο (αυτή είναι η δουλειά του βουλευτή)   Παύλος Πολάκης , ξεστόμισε τη φράση που υποστηρίζει  ο αστυνομικός πως ειπώθηκε  “θα δεις που θα σε στείλω»!

Τέτοιες συμπεριφορές ,εμείς που   έχουμε υποφέρει τα πάνδεινα στη διάρκεια της αντιδεξιάς πορείας στη ζωή μας, τις θεωρούμε… προνόμιο μόνο  αυτής της παράταξης.  Η ιστορική πια  φράση  ” θα σε στείλω  στον ΄Εβρο”  έχει την αποκλειστικότητα της εκδικητικής συμπεριφοράς  των παραγόντων της   ΕΡΕ και  της Ν.Δ, που έλυναν και έδεναν στη χώρα επί χρόνια με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά και τη δυνατότητα, αν δεν ήσουν δικός τους, να σε (ξαπο)στείλουν στον ΄Εβρο να φυλάς σκοπιά ή να μετατεθείς ως δημόσιος υπάλληλος στην άκρη της επικράτειας.

΄Ακουσα άπειρες φορές στη ζωή μου  τη συγκεκριμένη φράση. Κι  έχω υποστεί και τις σκληρές συνέπειές της στην πράξη. Αλλά όχι μόνο από Δεξιά.  Κυρίως, όμως απ΄αυτή.   Χιλιάδες ΄Ελληνες έζησαν στο πετσί  τους την αναλγησία και την ανηθικότητα  μιας παράταξης που σεμνύνεται πως ομνύει στο τρίπτυχο “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” αλλά  μόνο  ιερό και όσιο δεν έχει.   Και να μην ξεχνάμε, βέβαια, τις πριν από μας γενιές, που  δεν έζησαν απλώς  τη “μετάθεση στον ΄Εβρο”, αλλά  μαρτύρησαν  στα ξερονήσια ,τις εξορίες τις φυλακές, μόνο και μόνο γιατί δεν ανήκαν στην επάρατη παράταξη.

Μνημονεύω τις πλέον καταλυτικές στη ζωή μου  απειλές “θα σε στείλω στον ΄Εβρο”, για να αντιληφθούν οι νεότεροι πόσο αισχρά παλιάνθρωποι υπήρξαν, όσοι  ασκούσαν  κρατική ή κομματική εξουσία σε διάφορες εποχές.  Παραθέτω εκείνες που  είχαν σοβαρό κόστος σε όλα τα πεδία της  προσωπικής  μου ζωής.

-Φοιτητής  διέκοψαν τις σπουδές μου και με  εξαπέστειλαν “κωλοφάνταρο” στο 502 τάγμα εκστρατείας κι από κει σε φυλάκιο στο Βέρμιο Όρος για σκοπιές. ΄Ημουν χαρακτηρισμένος ως κομμουνιστής.  Δυόμιση σχεδόν χρόνια φαντάρος είχα  “ανωτέρους” μου  κληρωτούς έφεδρους αξιωματικούς  (ανθυπολοχαγοί), αλλά και υπαξιωματικούς  ..απόφοιτους  Δημοτικού,  Γυμνασίου και Λυκείου.

-Πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός στο νομό Βοιωτίας  ενημέρωνα, ως αντιπρόεδρος  της ΕΛΜΕ τους συναδέλφους στα σχολεία για τη συμμετοχή όλων μας σε απεργία. Ο  προϊστάμενος στο Γραφείο της Λιβαδιάς με  κάλεσε σε απολογία, γιατί “διαταράσσεις την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και γιατί, κατά τις πληροφορίες μου (!) διδάσκεις  ανορθόδοξα και αντεθνικά  πράγματα στην τάξη σου”. Με απείλησε με άμεση μετάθεσή μου στην άκρη της Ελλάδας και με κράτηση΄-περικοπή  μισθού.

-Ανάκληση και επιστροφή από Λονδίνο, μετά τα γεγονότα στο Ελληνικό Κολέγιο Λονδίνου με τους εφοπλιστές και τον τ. βασιλιά.  Ο τότε υφυπουργός Παιδείας Πέτρος Μώραλης, όχι μόνο αρνήθηκε  να με αποσπάσει, όπως όλους τους ανακληθέντες από το Λονδίνο εκπαιδευτικούς,  σε άλλη  χώρα,  αλλά και  επί ένα ολόκληρο 6ημηνο δεν με τοποθετούσε  σε οργανική θέση. Ο ίδιος  σε προσωπική συνάντηση με απείλησε  επί λέξει:  “Θα σε  στείλε πακέτο στα σύνορα, κωλόπαιδο, αν δε σταματήσεις  να καταγγέλλεις τον Πρόεδρο ” .

–   Γεγονότα Κιέβου. Με δύο  άλλους συναδέλφους, κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να ενημερώσουμε την τότε υπουργό  Μ. Γιαννάκου για το μεγάλο σκάνδαλο  με τα κονδύλια της εκπαίδευσης .  Η ίδια κρύβεται και ο ιδιαίτερός της μας στέλνει στον προϊστάμενο  Εκπαίδευσης Εξωτερικού. Μετά τις καταγγελίες, έξω φρενών ο άθλιος αυτός ακροδεξιός σφογγοκωλάριος,  με απειλεί ενώπιον των συναδέλφων,   πως αν δε σταματήσω τις καταγγελίες, θα με στείλει στην άκρη της Ουκρανίας. Προφανώς , για να με δολοφονήσουν και μένα,  όπως έκαναν λίγο μετά με τον άτυχο  καθηγητή στην Τασκένδη,  Γιώργο Τριάρχη.

 

Γι΄αυτό   σου λέω Παύλο Πολάκη. ΄Εχουμε  στρατιές ολόκληρες πολιτών  υποστεί τις μύριες ταλαιπωρίες με τέτοιες απειλές, που δεν έμειναν μόνο στα λόγια.  Και οφείλεις ,αν  ξεστόμισες τέτοιο λόγο,  να βγεις και να ζητήσεις συγγνώμη. ΄Η ,αν δεν είναι αλήθεια, να το διαψεύσεις.

΄Ενα κόμμα  που λέει πως είναι αριστερό,  κάνει τη διαφορά και σε αυτά. Στον τρόπο που συμπεριφέρεται ακόμα και στους αντιπάλους του. Δεν  επιτρέπεται εσύ  να  είσαι  ίδιος με το Γεωργιάδη ,έστω  και στις κουβέντες.

-.

2. Δ. Σιμόπουλος.΄Ενας σοφός ερευνητής του Σύμπαντος..

Τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Διονύσης  Σιμόπουλος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου: “Οι επιστήμονες δεν είχαν κάνει προηγουμένως αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει, να ενημερώσουν δηλαδή το ευρύ κοινό για όλα όσα προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη στην ανθρωπότητα. Κατά τη γνώμη μου είναι καθήκον των «ειδικών» να μεταδίδουν αυτά που ξέρουν στους μη ειδικούς με έναν απλό και κατανοητό τρόπο και σε καθημερινή βάση και με τέτοιο τρόπο ώστε οι πιο βασικές έννοιες τουλάχιστον να είναι κατανοητές από κάθε άτομο, ακόμα κι αν δεν διαθέτουν κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση. Γιατί θεωρώ ότι η εκλαΐκευση και γενικότερα η διάχυση της επιστήμης πρέπει να είναι μέρος της επιστημονικής έρευνας και να μην περιορίζεται στα στενά όρια της ακαδημαϊκής κοινότητας. Διαφορετικά φαινόμενα σαν αυτό των αρνητών της πανδημίας και των εμβολίων δεν πρόκειται να λείψουν. Γι’ αυτό θεωρώ ότι σ’ ένα μεγάλο ποσοστό η δουλειά των επιστημόνων θα έπρεπε να περιλαμβάνει και την εξοικείωση του κοινού με την πραγματική φύση της επιστήμης και τη συνειδητοποίηση ότι αυτά που κάνουν οι «επαγγελματίες» επιστήμονες δεν είναι παρά μια πιο σύνθετη πλευρά αυτού που κάθε άνθρωπος έχει τη φυσική τάση να κάνει: να διερευνά, δηλαδή, το άγνωστο. Γιατί, όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης, είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει να μάθει”.

***

Θα αναγνωρίζουμε  πάντα το βάθος της γνώσης και της εξειδίκευσης ενός επιστήμονα από τον τρόπο που κάνει προσιτά στον μη ειδικό, όσα εκείνος κατέχει. Πομπώδεις εκφράσεις, περιπλεγμένη σύνταξη, ακαταλαβίστικοι όροι, φιγούρα ύφους,  διακρίνουν μόνο  εκείνους που δεν έχουν στόχο να ενημερώσουν, να  μεταδώσουν και να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση και την εμπειρία τους, αλλά να αγρεύσουν το θαυμασμό του αδαή και μη ειδικού. Είναι όντως σοφή η παραπάνω τοποθέτηση στο ζήτημα αυτό,  του μεγάλου ΄Ελληνα αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου.

 

3 «Δεν θα κάνω πίσω» λέει η 24χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό

“Μια σκοτεινή υπόθεση με περίεργα πλοκάμια που έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης • Τι αναφέρει στην κατάθεσή του το θύμα, για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της • Τα μαζεύει ο 27χρονος που είχε παραδεχθεί το περιστατικό μέσω Instagram.

«Εγώ έχω την κοινωνική υποστήριξη και δεν πρόκειται να κάνω πίσω». Αυτό φέρεται να δηλώνει η 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα οι ένοχοι την είχαν ναρκώσει.

Το περιστατικό απασχολεί εδώ και λίγες ημέρες τις δικαστικές Αρχές, αλλά και την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης ενώ έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων και καταγγελιών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου  υπάρχουν αναφορές σε ονόματα γνωστών επιχειρηματιών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τι αναφέρει στην κατάθεσή της

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η καταγγέλλουσα ανέφερε στην 5η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης «έφυγα από το πάρτι, όμως μου τηλεφωνούσε συνέχεια αυτός που με κάλεσε και μου ζητούσε να επιστρέψω. Αισθανόμουν εκεί ασφάλεια γιατί είχα πιει και ζαλιζόμουν. Νοίκιασα ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο, όμως όταν βγήκα από το ασανσέρ με πλεύρισαν τρία άτομα και με πήγαν σε ένα δωμάτιο. Όταν ξύπνησα κατάλαβα ότι με είχαν βιάσει».

Η 24χρονη στην κατάθεσή της καταγγέλλει τρεις άνδρες, αλλά αναφέρει ότι δεν γνωρίζει την ταυτότητά τους.

Ο δικηγόρος της γυναίκας, Θανάσης Ζιώγας, δηλώνει χαρακτηριστικά στο thesstoday «καταλαβαίνετε ότι το κορίτσι είναι ψυχολογικά ράκος. Βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ γιατί μία τέτοια πράξη ισοπεδώνει την προσωπικότητα μίας νέας κοπέλας. Είναι ένα κορίτσι σεμνό και ιδιαίτερα πολύ χαμηλών τόνων. Με έχει συγκινήσει όμως το γεγονός ότι δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Κάποιοι δεν μπορεί να μένουν κρυμμένοι για πάντα. Κι ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους ξεμπροστιάσουμε και να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του».

***

Αυτή είναι η  αντίδρασή της  στη φασιστική, τραμπούκικη πράξη του βιασμού της.   ΑΜΕΣΗ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ,  ΕΝΤΙΜΗ. Δε βγήκε  μετά από… 20 χρόνια να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, όσο κι αν ο δράστης ισχυρίζεται πως ήταν  συναινετικό το σεξ . Με ένα μεθυσμένο ή υπό την επήρεια  ναρκωτικών άτομο, ΠΟΤΕ το σεξ δεν είναι   συγκαταβατικό. Πολλώ μάλλον  με τρεις αληταράδες, όπως καταγγέλλει το  θύμα.

Εδώ η τιμωρία να είναι παραδειγματική. Κι ακόμα περισσότερο ,γιατί οι δράστες λένε ανήκουν στην…υψηλή κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

 

4.Αυτά είναι τα 100 καλύτερα ελληνικά τραγούδια του 20ού αιώνα – Δες ποιο έχεις στη καρδιά σου!

Αυτά είναι τα 100 καλύτερα ελληνικά τραγούδια του 20ού αιώνα – Δες ποιο έχεις στη καρδιά σου!

“ΕΛΛΑΔΑ. Το 1999, ενόψει της αλλαγής του αιώνα και της χιλιετίας, το περιοδικό Δίφωνο κυκλοφόρησε ένα ειδικό τεύχος με τίτλο «Ένας αιώνας ελληνική μουσική», στο οποίο οι σημαντικοί συνεργάτες του, επέλεξαν τα 100 τραγούδια, τους 100 δίσκους και τα 60 πρόσωπα της εκατονταετίας.

Πέρασαν ήδη 22 χρόνια από την αποτίμησή τους. Καθ΄ότι τόσο σημαντικά όμως δεν έχουν ανάγκη την πάροδο του χρόνου η οποία όσο αυξάνει τόσο αυτά αξίζουν περισσότερο.

Οι συνεργάτες του τεύχους του Δίφωνου ήταν: Στέλλα Βλαχογιάννη, Πάνος Γεραμάνης, Μάνος Ελευθερίου, Αργύρης Ζήλος, Γιώργος Μονεμβασίτης, Γιώργος Νοταράς, Γιώργος Παπαδάκης και Γιώργος Τσάμπρας.

Τα καλύτερα 100 τραγούδια του 20ού αιώνα, σύμφωνα με το Δίφωνο, είναι τα εξής”

***

Τους ρίχνουν στα αυτιά τα γκεμπελάκια  παντός καιρού και είδους .Δεν μπορούν από πουθενά να φυλαχτούν. Τους δουλεύουν ψιλό γαζί και ό,τι τους πασάρουν , τρώνε.

Εδώ  οι κοντυλοφόροι  μας λένε πως  τα καλύτερα 100 τραγούδια του αιώνα (!) ήταν σχεδόν ΟΛΑ  από το 1960 και μετά. Οπότε, μπορούμε να λέμε άνετα πια πως  ο αιώνας έχει… 40 χρόνια.

Αλλιώς , δεν εξηγείται πώς τολμούν  και  θάβουν τη μουσική των υπολοίπων 60 χρόνων. Κι αυτή ήταν ΚΥΡΙΩΣ η παραδοσιακή , η Δημοτική μουσική μας. Με  το μαντήλι  Καλαματιανό,  Να΄ταν τα νιάτα δυο φορές, , στη Μέση τα Καλάβρυτα και την  Κιτρολεμονιά(*) ,  όλα εκείνα τα τραγούδια  που  ζούσαν  τις χαρές  τους οι παππούδες και οι πατεράδες μας.

Παντού  βάζει   κάγκελα. η βρώμικη συντεχνία. Το χειρότερο να σου  τα  μπήγουν  στο μυαλό.

____________________________________________________________________

(*)