ΤΣΑΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΩΡΥΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ

Φλέγονται» τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας: Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης, επί ποδός το ΝΑΤΟ

Ρωσικό τανκ στην περιοχή του Ροστόφ

Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, στο… παιχνίδι μπήκε σήμερα (14/1) και η Σουηδία, μια χώρα που δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν πόλεμο εδώ και δύο αιώνες.

Εδώ και κάποιες ώρες, η Σουηδία ανέπτυξε τεθωρακισμένα και δεκάδες ένοπλους στρατιώτες στους δρόμους του Βίσμπι, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής.

***

Τί δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε  ο  Ομπάμα το 2014 και επέτρεψε σε ένα τρελαμένο δικτάτορα να εισβάλει στην Αν. Ουκρανία και να διαμελίσει τη χώρα; Αυτή τη στάση ουδετερότητας και ιστορικής ανευθυνότητας του τότε προέδρου των ΗΠΑ,  πληρώνει σήμερα η Ουκρανία  και αύριο τα Βαλκάνια, οι χώρες της  Βαλτικής ,  η Ευρώπη, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος ,αν  σήμερα δεν κοπεί  ο δρόμος του.

Οι τρεις κακοί δαίμονες της ειρήνης, φανατικοί εθνικιστές, φονταμενταλιστές και τύραννοι , η  Κίνα, η  Ρωσία και τον  Ιράν ,γύρισαν την ιστορία της ανθρωπότητας ξανά πίσω σε χρόνια που η ανθρωπότητα θέλει να ξεχάσει. Και στις τρεις χώρες είναι διάχυτα τα χαρακτηριστικά  εκείνα που συναντάμε σε  αιμοχαρείς ηγέτες και  πολεμοχαρή καθεστώτα  του παρελθόντος σε παραμονές πολέμων.

Ο κίνδυνος είναι άμεσος.  Ο Ρώσος  Τσάρος  θέλει να ολοκληρώσει το έργο του. Να λύσει δια της βίας το Ανατολικό ζήτημα (διέξοδος σε Αιγαίο, Μεσόγειο και έλεγχος των Βαλκανίων).  ΄Οπως λέγαμε παλιά σε αναλύσεις μας εδώ,  η Ουκρανία το 2014  ήταν η αρχή. Ο δρόμος που θα οδηγήσει τον αφιονισμένο Τσάρο στη Μολδαβία και τη Ρουμανία (το υπογάστριο της Ευρώπης)  έχει αφετηρία την Αν Ουκρανία.

Ο Ομπάμα διέπραξε έγκλημα κατά της ειρήνης και της ανθρωπότητας. ΄Εμεινε παρατηρητής το 2014,αντί να κόψει από τότε τα πόδια στο κτήνος του Βορά.

Ο Τζο Μπάιντεν καλείται να μην κάνει το ίδιο λάθος. Σήμερα κιόλας, οφείλει να χτυπήσει  δυναμικά τον ιμπεριαλιστή δικτάτορα.  Να τον ανατρέψει πάση θυσία,. ΄Οσο μένει στο θρόνο του, θα αποτρελαίνεται εντελώς.

Είναι αυτή η  ώρα ,έστω και αργά, να λογαριαστεί κόσμος  που χτίζουμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας,  με τη σήψη, την παράνοια, τον ολοκληρωτισμό , τους ιδεασμούς και τα αρρωστήματα  του παλιού κόσμου , φορείς των οποίω είναι σήμερα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα Κίνας Ρωσίας και Ιράν.

Αύριο θα είναι αργά.

__________________________________________________________________

                                               ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Διαμαρτυρία ΕνΔΕ για δηλώσεις Πολάκη σχετικά με τις διώξεις δημοσιογράφων

α. Ο βουλευτής μίλησε για την ανάγκη ανανέωσης του δικαστικού σώματος που θα πρέπει να προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κερδίσει ξανά τις εκλογές. Είπε δε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει πλέον η δεύτερη φορά να συνοδευτεί «από πεντοζάλη κι όχι με συρτό».

β. ΕνΔΕ:  Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις. Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών.

γ. Οικονόμου: Η πρώτη οργισμένη αντίδραση ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει αποστάσεις από τον βουλευτή του, διότι με τις δηλώσεις του απείλησε τη δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είπε ο Παύλος Πολάκης, ούτε αν ήταν όντως απειλητικά τα λόγια που προκάλεσαν και τις αντιδράσεις της ΕνΔΕ.

***

Γεια στο στόμα σου Παύλο Πολάκη. Πήγες στην καρδιά του προβλήματος. Η ανανέωση και μάλιστα εκ βάθρων της ελληνικής δικαιοσύνης, είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ, για να πούμε πως λειτουργεί στοιχειωδώς η Πολιτεία, ως τέτοια και όχι ως Μπανανία, όπως είναι σήμερα  η χώρα μας.

Βεβαίως,  δεν αρνούμαστε πως τέτοια ανανέωση ,χρειάζεται όχι μόνο η δικαιοσύνη, αλλά και άλλοι,  οι  ευαίσθητοι θεσμοί στον τόπο, όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση. Ειδικά η Β/θμια και η Γ/θμια.  Οι δυο αυτοί πυλώνες, που θα έπρεπε να είναι οι πλέον  ισχυροί , η Δικαιοσύνη και η  Παιδεία από εποχής  Καποδίστρια και  ΄Οθωνα παραμένουν το ίδιο ετοιμόρροποι  και σε μεγάλα τμήμα τους ήδη κατεδαφισμένοι.

2. Συγκάλυψη ευθυνών με… καταστολή

“…Tην εβδομάδα που διανύσαμε συνέβησαν δύο κεντρικά γεγονότα σχετιζόμενα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο: η τραμπούκικη επίθεση αγνώστων μέσα σε αμφιθέατρο κατά ενός καθηγητή της ΑΣΟΕΕ και η αποκάλυψη ότι ο συγκεκριμένος, που είχε τοποθετηθεί σε πολιτικές θέσεις από την κυβέρνηση, είναι υπόδικος για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ διερευνώνται δικαστικά κατηγορίες εναντίον του από τουλάχιστον δύο διαφορετικά πρόσωπα – καθηγητές της ΑΣΟΕΕ – για παιδεραστία και απάτη. Το οξύμωρο είναι ότι χρειάστηκε μια απαράδεκτη ενέργεια για να αποκαλυφθεί μια δυσώδης υπόθεση.”

***

Είδατε ο Ζαφειρόπουλος;   3 το λάδι  3  το ξύδι, 6 το λαδόξυδο. Τα  τσουβαλιάζει όλα και καθάρισε. Τραμπούκικη επίθεση από τη μια, αλλά  και σπεύδει να  βάλει το χέρι στη φωτιά πως ο τύπος είναι  τοκογλύφος και παιδεραστής από την άλλη. Ποιος έχει το δίκιο, εκείνοι που τον καταχέρισαν ή ο δαρμένος, δε μας λέει, βέβαια ο δημοσιογράφος.  Οπότε,  για να μην δυσαρεστήσει τον πελάτη, παραθέτει … και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο.

Κι εμείς εδώ που δεν παίζουμε με τους κανόνες  Ζαφειρόπουλου, δηλαδή της αγοράς, λέμε.

1.Οι τραμπούκοι είναι τέτοιοι και σε καμιά περίπτωση και για κανένα λόγο δεν εξιλεώνονται.  Το ίδιο θα μπορούσε να πάθει και ο τούτος ο Ζαφειρόπουλος από έναν ακροδεξιό, τύπου, ας πούμε, Μαρινάκη, που δήλωνε πως αν είχαμε “εμφύλιο”,  θα καθάριζε πρώτα τον Τσίπρα. Και ασφαλώς και τους συντάκτες της κολεκτίβας.  Και τον γράφοντα, φυσικά,  πρώτο και καλύτερο.  Πολλοί αψίκοροι ,ανεγκέφαλοι, Τζιχαντιστές  κάθε είδους, λεβέντη μου, κοντυλοφόρε, έχουν  χίλιους λόγους να θέλουν  να κάνουν και σένα και μένα και τον αλλιώτικο , τουλούμι στο ξύλο ή στην καλύτερή τους να μας στείλουν να βλέπουμε τα ραδίκια  ανάποδα.

2. Οι κατηγορίες του όποιου κατά …όποιου , ακόμα και οι πλέον σοβαρές, αν δεν είναι “αυτόφωρο” και ηλίου φαεινότερο το έγκλημα, δε δικαιολογούν  επίθεση  στον κατηγορούμενο, ούτε αυτοδικία παντός είδους και  διαπόμπευση .  Ο καθένας μπορεί να διατυπώσει για τον άλλον ανυπόστατες κατηγορίες για προσωπικούς λόγους. Τί θα γίνει αν ,σε τέτοιες περιπτώσεις , ασκούμε κάθε είδους σωματική ή ψυχολογική  βία πάνω του,  τον διώχνουμε από τη δουλειά, τον περιθωριοποιούμε ή τον  χρησιμοποιούμε, ως αποδιοπομπαίο τράγο; Αυτό κάνεις και σύ εδώ.   Τις προάλλες ή ακροδεξιο-Βασιλόφρων Μπεκατώρου  (ναι, η ενθυμηθείσα μετά 20ετία  πως  κάποιος της κατέβασε το βρακί ακουσίως σε δωμάτιο   ξενοδοχείου, που συνευρέθηκαν για “ένα ποτάκι”  αλλά  σήμερα κατάφερε να γίνει  Τούρκα)   ήταν  πάλι εκτός εαυτού,  γιατί λέει στον εργασιακό (!) της χώρος ,έγιναν 30 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης κι ακόμα οι καταγγελλόμενοι είναι στις θέσεις τους!

3. Αν θέλουμε να το κάνουμε μπάχαλο, να το γνωρίζουμε από τώρα.  Να παίρνουμε , δηλαδή,  τα όπλα και να καθαρίζουμε όποιον  δεν γουστάρουμε ή να τον κάνουμε τόπι στο ξύλο. Κι  αν δεν έχουμε πιστόλι ή  μπράτσα γερά , να του πατάμε επίσημα ή υφέρπουσα   καταγγελία πως, αν και δικαστής,  τον είδαμε να… κάνει πιάτσα στη  Συγγρού  και καθαρίσαμε. ΄Ετσι πάει, λεβέντες μου;

4. Η ευθύνη επιμερίζεται σε πολλούς. Μεγάλο κομμάτι πάει στη  χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται στην Ελλάδα μια σοβαρή υπόθεση για να φτάσει στην αίθουσα δικαστηρίου.  Μιλάμε για χρόνια , με αποτέλεσμα, πολλές υποθέσεις να παραγράφονται κιόλας.   Φυσικά δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η συνομοταξία των κοντυλοφόρων που ψοφάνε  κυρίως για “αίμα και σπέρμα” και διαπομπεύουν, δικάζουν και καταδικάζουν ενόχους και αθώους, χωρίς έλεος στις φυλλάδες και τα τηελεπαράθυρά τους .(Για το ψωμάκι τους, ρε γαμώτο, ας πάει και το παλιάμπελο ,η υπόληψη ακόμα και η ζωή εκείνου που θα έχει τη ατυχία να πέσει στα χέρια αυτών των πιράνχας  της εμπορικής δημοσιογραφίας).

3.Παραιτήθηκε από τη Νομική Σχολή Αθηνών η Λένα Διβάνη – Τι δήλωσε η καθηγήτρια

Όπως άφησε να εννοηθεί, αφορμή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια.

Την ανάρτησή της συνοδεύει και μία φωτογραφία από ένα βανδαλισμένο χώρο ελληνικού πανεπιστημίου.

****

Ξαφνικά σήμερα ανακάλυψε η Διβάνη λίγους μήνες πριν πάρει σύνταξη (!)  την κατάσταση στα πανεπιστήμια.  Τόσα χρόνια ούτε έβλεπε ούτε ήξερε. Ακόμα ούτε με ποιες διαδικασίες πέρασε κι εκείνη  στο…πάνθεο  των αθανάτων.  Τόση υποκρισία;  Μόνο;

Πάντως, η καταγγελία της κυρίας καθηγητρίας , αφορά μόνο το μπάχαλο στους στοίχους και τις πόρτες  των σχολών. Σε καμιά περίπτωση τον τρόπο  στελέχωσης και  επάρκειας των ΔΕΠ ,της διδασκαλίας  και της έρευνας, εξ αιτίας των  οποίων η χώρα  φιγουράρει στο τέλος των πινάκων  αξιολόγησης πανεπιστημίων . Και η δική της ευθύνη είναι τεράστια σε αυτό το ζήτημα. Μπορεί να κοροϊδεύει αδαείς, εμάς όχι.

Πάντως η επίθεση των τραμπούκων στην Οικονομικό πανεπιστήμιο,  η παραπάνω φανερά σκόπιμη  παραίτηση και φυσικά τα δημοσιεύματα του ακροδεξιού τύπου, οδηγούν στο συμπέρασμα μιας  στημένης επιχείρησης, για να μπουν πιο γρήγορα και πιο άνετα η αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Οι μπαχαλάκηδες είναι εδώ το πρόβλημα .Και όχι το μπάχαλο ,η διαφθορά και η διαπλοκή στον τρόπο εκλογής των πανεπιστημιακών, η ανεπάρκειά τους, η  παντελή  έλλειψη σοβαρής έρευνας, η διασπάθιση των κονδυλίων  και ο τρόπος αξιολόγησης των φοιτητών στις εξετάσεις.

Αστυφύλακα δε θέλει ο φοιτητής, που βγάζει τα απωθημένα του σε ένα χώρο αναξιοπρέπειας, διαφθοράς  και ανεπάρκειας. Αν χρειάζεται τέτοιος, είναι για  να πιάσει από το αυτί την πλειοψηφία των  διδασκόντων και να τους πάει στο δικαστή να τους δικάσει για χίλια κακουργήματα.   Να τα απαριθμήσουμε  πάλι; Τί λέει   η κυρία Διβάνη;  Τους συμφέρει;

4. Εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της δίωξης του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, τάσσεται ο Νίκος Χατζηνικολάου με ανάρτησή του στο twitter, καθώς του εύχεται… ολόψυχα “να αποδειχθεί” ότι είναι αθώος!

Κώστας Βαξεβάνης: Νίκο Χατζηνικολάου είσαι με τη δίωξη!

Μάλιστα τον κατηγορεί για “φανατισμό” και ότι αν ήταν ο ίδιος κατηγορούμενος ο Κ. Βαξεβάνης θα ήταν μάρτυρας κατηγορίας!

Ο Κ. Βαξεβάνης του απάντησε:

«Το θέμα δεν είναι τι υποθέτει ότι ΘΑ έκανα, αλλά ότι σε ένα θέμα δίωξης δημοσιογράφων με την κοινή γνώμη και τα Διεθνή Παρατηρητήρια Τύπου να μιλούν για δίωξη λόγω της ερευνητικής δημοσιογραφίας εύχεται ΝΑ αποδειχθώ αθώος. Άρα καλή η δίωξη»

***

“΄Οταν  τα βουβάλια  πλακώνονται  στο βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια”. Εν προκειμένω η ελευθεροτυπία, η ανεξαρτησία της σκέψης. Οι   συγκεκριμένοι μεγαλοδημοσιογάφοι,  ο ένας ακροδεξιός με  καλλωπισμένο ,  φασιστικό  λόγο και ο άλλος “αριστερός”,  ζηλώσας τη  δεξιά τσέπη του ανταγωνιστή του σήμερα,  πλακώνονται για τα αφεντικά τους για ένα και μοναδικό λόγο. Το πάπλωμα!  Τις διαφημίσεις, το φαγοπότι. Ολόκληρο μέγαρο από τέτοιο μαύρο χρήμα, έκτισε στη Ν. Πολιτεία ο υπόδικος  κολαούζος  του Μίνωα Κυριακού,  Βασιλικός ανήρ και τούτος, ,πλην των άλλων  αμαρτημάτων του.

΄Οπως ακριβώς το έλεγε   παλιά ο μακαρίτης Ν. Κακαουνάκης : ” Ο καλύτερος από δαύτους , έχει σκοτώσει  τη μάνα του.” Για τα ριάλια,  τα άσπρα ,το άτιμο το χρήμα, φυσικά.  Τίποτα άλλο δεν υπάρχει πάνω απ΄αυτό  για όσους έκαναν τη δημοσιογραφίας, μαύρη μπίζνα.