ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΤΖΑΚ ΠΟΤ” ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ . ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ. (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

                                    Α. Η  ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ  “ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ” ΚΟΣΜΟΥ

1.Το ντόμινο της ύφεσης σκάει στην Ελλάδα – Σοβαρές οι επιπτώσεις στην οικονομία (2ο τρμηνο 2020,-13-16%!). Μητσοτάκης: «Δεν μπορούμε πια να πάμε σε ένα καθολικό lockdown»

mitsotakis_main123

Φώφη Γεννηματά - Βικιπαίδεια

Δημήτρης Κουτσούμπας

Βαρουφάκης – Στράτου : Βόλτα στην Αίγινα μετά το επεισόδιο στο λιμάνι

belopoulos_

΄Εχουμε μια πέραν πάσης αμφιβολίας παραδοχή από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού της χώρας πως το, εκτός από συνταγματικό πραξικόπημα,  περίφημο lockdown, που επέβαλαν παράνομα,  επιπόλαια, χωρίς καμιά  σοβαρή  επιστημονική μελέτη,   κυβέρνηση και κόμματα  αντιπολίτευσης, επακόλουθο  δημαγωγικής και λαϊκίστικης στάσης απέναντι σε όλα τα ζητήματα  του τόπου  (όπως κάνουν  πάντα ) α. επέφερε και την οικονομική κατάρρευση  της χώρας τη στιγμή,μάλιστα  που προσπαθούσε να ορθοποδήσει  μετά τη δεινή  δίνη της χρεοκοπίας της που  άρχισε να (δια)φαίνεται ήδη από  το 2007/2008.  Το  lockdown ήταν η ταφόπλακα και του συντάγματος και της οικονομίας.  β. Καλλιέργησε  έναν πρωτοφανή,  φασιστικό   με γκεμπελικής μορφής    καταιγισμό προπαγάνδας ,ηλικιακό  και εργασιακό ρατσισμό. Μια υφέρπουσα,  υποσυνείδητη τρομακτική για τον πολιτισμό  αντίληψη  πως   “οι  παραγωγικές  ηλικίες έχουν δικαίωμα να ζουν. Οι μεγαλύτερες , “φάγανε τα ψωμιά”  τους. Μαζί και οι αρνούμενοι να συνεισφέρουν “δια της εργασίας”  τους στο μοντέλο της  της οικονομίας  της Αγοράς.   Ας ριχτούν  στον Καιάδα . Αν είναι να “τραβήξουμε την πρίζα”, ας το κάνουμε πρώτα για τον μεγαλύτερο σε ηλικία, αλλά και  τον  άνεργο ή τον άεργο,  αν  είναι απαραίτητο, για  να σωθεί ο καπιταλισμός.

Και ήταν  αυτός ακριβώς  ο λόγος, η διαπίστωση πως ΟΛΑ έγιναν λάθος για την αναχαίτιση της πανδημίας ,πως  άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και στο πέρασμά του ο τυφώνα  σάρωσε τα πάντα, που  ανάγκασε τον πρωθυπουργό να βγει    επίσημα  και να  δηλώσει  πως γενικός αποκλεισμός,  πανελλαδική απαγόρευση  κυκλοφορίας , το περίφημο και οδυνηρά   στο πετσί  μας πια δοκιμασμένο  lockdown , δεν πρόκειται ξανά  να εφαρμοστεί . Και αν είχε το πολιτικό θάρρος  στη  συνέχεια,  θα είχε παραδεχτεί  ότι  τελικά,η επιλογή του  αχρείαστου   lockdown, ήτναν σκέτη καταστροφή !

Βεβαίως, τόσο  ο πρωθυπουργός,  όσο και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων,  επειδή γνωρίζουν πως  απευθύνονται σε οπαδούς,(διάβαζε σε  χαχόλους, “πρόβατα”),που είναι ανίκανοι να σκεφτούν  και, αν  έχουν κάτι να πουν, είναι να αναμηρυκάζουν ό,τι ακριβώς  ακούνε στα  “κουτιά” της παραπληροφόρησης και της φυλλάδες της αποχαύνωσής τους, δεν μπήκαν καν  στο κόπο να θέσουν και να απαντήσουν με ειλικρίνεια στα εξής απλά ερωτήματα.

Αν ο ιός δεν σταμάτησε ποτέ από την ώρα που ξέσπασε να υπάρχει και  μάλιστα δείχνει τα δόντια του πάλι αυτή την ώρα ,όπως οι ίδιοι οι “ειδικοί”  ισχυρίζονται, τότε α. γιατί κατάργησαν  τα αυστηρά μέτρα που είχαν λάβει; β. αφού αυτή είναι η αλήθεια για την πορεία του  ιού, γιατί όχι μόνο δεν τολμούν να  ξαναπάρουν  τα ίδια σκληρά μέτρα ,αλλά βγαίνει ο πρωθυπουργός και δηλώνει απολογούμενος ΠΟΤΕ ΠΙΑ LOCKDOWN;  Σαν να λέει,  τα μέτρα που  εφαρμόσαμε, όχι μόνο δε σταμάτησαν την πανδημία,αλλά φέρανε τελικά και  την καταστροφή.

Απλή ,κατανοητή και για μικρά παιδιά αλήθεια.  Πότε κάνατε το  σωστό;   Τότε που προχωρήσατε στο πραξικόπημα ή σήμερα που το σταματήσατε  με δική σας , των πολιτικών , ευθύνη; Πάντως και τις δυο φορές, αποκλείεται να πράξατε το σωστό. Μια, ήταν  η λάθος απόφαση. “Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν κρατιούνται”.

Ιστορικά, είναι τόσο ανήθικοι οι πολιτικοί στη Ελλάδα, ανέκαθεν, ώστε  δεν βγήκε ποτέ κάποιος  από συστάσεως ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα,να αναλάβει, να επωμιστεί  την  ευθύνη, μιας τραγωδίας, μιας καταστροφής από τις τόσες που έχουν γίνει σε αυτή τη χώρα. Πάντα για ό,τι τρομερό και φοβερό συνέβαινε-συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι,οι  συγκυρίες, οι ασύμμετρες απειλές.

Να θυμίσουμε  δύο  από τα ενδεικτικότερα τέτοια και τόσα  τραγικά παραδείγματα.

  1. Μια φοβερή, Μικρασιατική Καταστροφή έζησε η Ελλάδα και γ΄αυτή δεν έφταιγαν οι τότε αποφάσεις  των υπευθύνων να αποβιβάσουν στρατό σε  “αχαρτογράφητα εδάφη” και μάλιστα χωρίς κανένα σοβαρό στρατιωτικό και πολιτικό πλάνο, αλλά όλα τα προκάλεσαν τα ξένα συμφέροντα  και  στο τέλος  οι…ξένοι έφεραν τη Καταστροφή. Ούτε παραδέχονται  πως   ο Κεμάλ (πώς τό΄παθε, βέβαια!) δεν προχώρησε σε  γενοκτονία.  Αντίθετα,  αντί να ευχαριστήσουν  οι ταραξίες της Ιστορίας τα ξένα καράβια και τις  διπλωματικές αρχές  ευρωπαϊκών κρατών   για τη συμβολή τους στην προσπάθεια διάσωσης   του ελληνικού πληθυσμού  της Μ.Ασίας, έχουν το θράσος να  τους κατηγορούν κιόλας πως αυτοί (οι ξένοι) άφησαν τον Κεμάλ να σφάξει τον κόσμο!   Τώρα μη ρωτήσεις, βέβαια,  τον κρετίνο εθνικιστή πώς έγινε από τη μια μεριά  να έχουμε γενοκτονία και την ίδια στιγμή, σχεδόν το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού της Μ,Ασίας να φτάνει, έστω και με τις περιπέτειες που  έφτασε, απέναντι.  Μόνο το “χωνεμένο”  πια  μυαλό του πατριωταρά -Ελληνάρα δεν μπορεί να το χωρέσει και να το  αποδεχτεί.
  2. Το 2007/8 ο Κώστας Καραμανλής, πρωθυπουργός της χώρας , διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15%.  Αυτό σήμαινε χρεοκοπία. Η τότε ένοχη  εσχάτης προδοσίας κυβέρνηση,αντί να πάει φυλακή, συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να δανειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νίκης του το  δικό τους άνθρωπο  Πάνο Καμμένο , για να κάνουν κυβέρνηση και αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ , ως  κυβερνητική πλειοψηφία   να μη ζητήσει την τιμωρία  των ενόχων της χρεοκοπίας. Πράγμα που έγινε,ακριβώς όπως είχε συμφωνηθεί  μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα (πρόκειται  για την  περίφημη “ομερτά”).  Φυσικά ,έβαλαν για άλλη μα φορά  τη γνωστή κασέτα, πως πάλι οι ξένοι, η Ε.Ε,  είναι οι ένοχοι κι αυτής της τραγωδίας και ειδικά οι Γερμανοί   που  μας…ανάγκαζαν για τα δικά τους συμφέροντα   να παίρνουμε ζεστό, δανεικό χρήμα, για να ταϊζουν οι κυβερνήσεις  τους πρασινοφρουρούς  και τη γαλάζια ακρίδα τους!

Φυσικά,  ουδείς περιμένει   κι από το σημερινό πολιτικό κόσμο της χώρας να αναλάβει με υπευθυνότητα  και αυτοκριτική το κόστος, πολιτικά και ποινικά,  της  αίσχιστης αυτής δημαγωγικής απόφαση να λάβουν τα  ανεπίτρεπτα  και επαίσχυντα μέτρα που έλαβαν για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας. ΄Ολοι τώρα κρύβονται και ήδη άρχισαν ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον.

Την αρχή έκανε η κυβέρνηση που βγήκε  και επικαλέστηκε το… φοβερό επιχείρημα(!) πως καταστρέψαμε  τη χώρα, επειδή επειδή ΟΛΟΙ στον κόσμο αυτό κάνανε! Πώς εμείς θα αποτελούσαμε εξαίρεση; Τώρα, στην απλή  ερώτηση, γιατί  δεκάδες χώρες δεν έκαναν ό,τι έκαναν οι  άλλοι, οι ανόητοι, μαζί και η δικά μας  και δεν καταστράφηκαν, αποκλείεται  να πουν ευθέως και ευθαρσώς  πως εκείνοι είχαν κυβερνήσεις υπεύθυνες, ικανές και  σοβαρές.  Σιγά που θα παραδεχτεί ο Κούλης, ο  Μπόρις Τζόνσον και ο Μακρόν πως εκτός των   άλλων είναι και βλάκες με πατέντα.

Ακολούθησε ο Αλέξης  Τσίπρας ,που δήλωσε πρόσφατα , ανασύροντας από το παλιοσούντουκο το παλιό, ,δημαγωγικό  κουστούμι του  (έστω και χωρίς γραβάτα)   πως  καλά ,κάναμε και  συμφωνήσαμε στο πραξικόπημα και την καταστροφή της οικονομίας . Αλλά το κάναμε  για την… ομογνωμία και την ομοψυχία του λαού, ρε γαμώτο! Και   το πρόβλημα δεν υπήρξε, όταν συμφωνούσαμε τα ανόητα και αχρείαστα  μέτρα, αλλά τώρα που βιάστηκαν να τα…καταργήσουν. (” Πάρτον στο γάμου σου,  να σου πει και του χρόνου.”)

Ο τρόπος που  (δια)χειρίστηκε  την υπόθεση της   πανδημίας ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας, αποτελεί μέγα σκάνδαλο,για τους λόγους που προαναφέραμε.Μαζί με αυτό της  χρεοκοπίας της χώρας ,αποτελούν και τα  δύο ύψιστες συνταγματικές  παρεκτροπές, που τουλάχιστον στα χρόνια της λεγόμενης Μεταπολίτευσης δεν υπάρχει άλλο σοβαρότερο.

Οι ένοχοι πολιτικοί,όμως, στη χώρα μας έχουν συνηθίσει να βρίσκονται ανέκαθεν  σε δικαστικό απυρόβλητο και να μην τιμωρούνται  σχεδόν ποτέ. Μάλιστα, έχουν ο θράσος, και  μόνο “όταν πιάνονται με τη γίδα”  στην πλάτη,να βγαίνουν υπερηφάνως και  θορυβωδώς   και  να αναλαμβάνουν ν την…πολιτική (!) ευθύνη του εγκλήματος. Τί σημαίνει αυτό, βέβαια,  μόνο οι ίδιοι  το γνωρίζουν.

Και εν  πάση περιπτώσει, όμως, εμάς τους νουνεχείς και απέχοντες από το θέατρο των εκλογών   ούτε μας αφορά αυτού του είδους η ευθύνη ,αν δηλαδή, θα τους τιμωρήσουν οι…ψηφοφόροι   στην κάλπη, ούτε λόγω τούτης, διαπραγματευόμαστε την ποινική τους  τιμωρία. ΄Οσοι διαπράττουν εγκλήματα, είναι δικαικά  και νομικά δεδομένο   πως πρέπει να τιμωρούνται . Κι αυτό θα γίνει και με τους ενόχους των σκανδάλων της χρεοκοπίας και της πανδημίας του κορονοϊού. ΄Οσοι τα προκάλεσαν διέπραξαν εγκλήματα καθοσίωσης  και πρέπει να πάνε φυλακή

Το κατηγορητήριο για τη χρεοκοπία, το έχουμε άπειρες φορές  συντάξει και αναρτήσει εδώ. Το νέο για το σκάνδαλο της πανδημίας, το  έχουμε επίσης εξαντλήσει.   Συνοπτικά θυμίζουμε:

1.Τα πολιτικά κόμματα και ειδικά η κυβέρνηση , γνώριζαν ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2020 την ύπαρξη της επιδημίας του  στην Κίνα.

2.Στις 31 Ιανουαρίου 2020, καλούσαμε από εδώ την κυβέρνηση να λάβει ΑΜΕΣΑ μέτρα ενημέρωσης του ελληνικού λαού, επειδή φαινόταν  από τότε πιθανότατη  η εξέλιξης της επιδημίας  σε πανδημία.

3. Αγνόησαν τις εκκλήσεις. Και τα μέτρα που προτείναμε  ήταν  απλά,τα είχαν ήδη εφαρμόσει άλλες  χώρες και είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα  . Τα πιο αναγκαία ήταν: α. Η γενίκευση, η υποχρεωτική  και με αυστηρές ποινές στους παραβάτες,  χρήση μάσκας σε όλες τις εξόδους του ατόμου από τον ιδιωτικό  του χώρο. β.Η απαγόρευση  διεξαγωγής μεγάλων συγκεντρώσεων όπως σε  σε γήπεδα, εκκλησίες, συναυλίες και παρεμφερείς εκδηλώσεις.γ. Ενδελεχής  και  συνεχής διαγνωστικός “έλεγχος στις εισόδους της χώρας,  για να εντοπίζονται και να απομονώνονται οι φορείς του ιού. δ. Υποχρεωτικός και συνεχής επίσης έλεγχος διάγνωσης  μόλυνσης   με κατάρτιση περιφερειακών  προγραμμάτων προσέλευσης των ατόμων   σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, σχολεία πανελλαδικά. Απλά, καθαρά,αποτελεσματικά μέτρα.

Δεν έκαναν  τίποτα απ΄όλα αυτά. Αντίθετα, απρογραμμάτιστα, ανεύθυνα, αψυχολόγητα,φασιστικά άκαιρα, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟΜΙΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ , επέβαλαν  συνταγματικό  πραξικόπημα απαγόρευσης κυκλοφορίας,  προπαγάνδισαν προκλητικά  τον ηλικιακό και εργασιακό ρατσισμό,  αποπροσανατόλισαν,  προπαγάνδισαν  ασύστολα και παραπληροφόρησαν τον ελληνικό λαό  για δημαγωγική πρόσκτηση κομματικών κερδών . ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑ  σε συμφωνία και  συνεργασία , την οδήγησαν  σήμερα σε δεινή οικονομική και ηθική κρίση,οι συνέπειες των οποίων ακόμα  δεν φάνηκαν στο σύνολό τους.

Οι επικεφαλής, οι  αρχηγοί ΟΛΩΝ των κομμάτων,τουλάχιστον, συμβολικά πρέπει μια μέρα να τιμωρηθούν αυστηρά. Πέρα από την ισόβια πολιτική τους  απομόνωση και απαγόρευση  συμμετοχής σε πολιτικά δρώμενα και κομματικούς σχηματισμούς, πρέπει να τιμωρηθούν και  ποινικά, Πολιτική τιμωρία χωρίς ποινική δεν υφίσταται,ούτε προβλέπεται πουθενά. Πέρα από ανήθικο, είναι και αστείο!

 

mitsotakis_main123

Τρομέρο ποστ μόλις 20 λέξεων της Έλενας Ακρίτα: «Μη δίνεις σημασία…»